Malo nostalgije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zagordark

#51 Re: Malo nostalgije

Post by zagordark »

:run: :run: Evo upravo slušam Šobića, kakve pjesme čovjek ima, šteta što nije izdao više albuma. Ovo što je napravio mislim da će vječno da traje.
Dali neko zna gdje živi i šta radi???????
omar little

#52 Re: Malo nostalgije

Post by omar little »

zagordark wrote::run: :run: Evo upravo slušam Šobića, kakve pjesme čovjek ima, šteta što nije izdao više albuma. Ovo što je napravio mislim da će vječno da traje.
Dali neko zna gdje živi i šta radi???????
Zivi u Crnoj Gori. Negdje sam citala, prije par godina, da je spremao album ali izgleda nista od toga. Sestric mu navodno svira i pjeva (ima slican glas njemu) , cak izvodi i neke od Miladinovih stvari.
zagordark

#53 Re: Malo nostalgije

Post by zagordark »

Zivi u Crnoj Gori. Negdje sam citala, prije par godina, da je spremao album ali izgleda nista od toga. Sestric mu navodno svira i pjeva (ima slican glas njemu) , cak izvodi i neke od Miladinovih stvari.[/quote]

Hvala ti na informacijama, nisam znao da mu sestrić pjeva,a kako se zove? A da li se neko sjeća grupe BOLERO, mislim da su izdali dva albuma.
Na interntu(domaće.de) sam našao dvije pjesme, jel ima neko njihove albume. :run: :run: :thumbup: :thumbup:
Brunello

#54 Re: Malo nostalgije

Post by Brunello »

Nedjeljni program
9.oo h Dozvolite da se obratimo (vojna emisija) na drugom kanalu sa obaveznim partizanskim filmom na kraju...
11.00h Muzicki Tobogan ili Nedeljni zabavnik
13.ooh Znanje Imanje....
oko 17.00h nedjeljom popodne (uvijek drugi studio)
19.00 h uvijek neki od dugackih crtica...
bem ti kako je dobro bilo....ahhhhh :roll:
kemtrejls

#55 Re: Malo nostalgije

Post by kemtrejls »

Gdje je tu Branko Kockica?
On je nezaobilazna karika u lancu.
omar little

#56 Re: Malo nostalgije

Post by omar little »

Brunello wrote:Nedjeljni program
9.oo h Dozvolite da se obratimo (vojna emisija) na drugom kanalu sa obaveznim partizanskim filmom na kraju...
11.00h Muzicki Tobogan ili Nedeljni zabavnik
13.ooh Znanje Imanje....
oko 17.00h nedjeljom popodne (uvijek drugi studio)
19.00 h uvijek neki od dugackih crtica...
bem ti kako je dobro bilo....ahhhhh :roll:

To je to. A u nedeljnom popodnevu jedno vrijeme su pustali Benny Hill-a, mislim da je islo iz Zagrebackog studija sa Sasom Zelepuginom.
Tarzan crtani je isao nedeljom, tog se sjecam, cekalo se sa nestrpljenjem :)
d2

#57 Re: Malo nostalgije

Post by d2 »

omar little wrote:Jel' skuplj'o neko slicice od Partizanske Eskadrile? Ono, kupavale se u paketicu po tri ili pet, ne mogu se sjetit' sad...Popunis album, posaljes na neku adresu i dobijes PE majicu. Staroj sam pamet pila sa tim slicicama... :)

Ja sam bila ponosni vlasnik, isprane i ofucane, zute Sandokan majice sa tigrom :)

Ne sjecam se sad ko je pravio te cokoladice, Super su se zvale i reklama je isla nesto kao:

Super, super s grozdjicama s ljesnakom i rizom,
super sendvic...
ih kad je partizanska eskadrila isla to se trcalo kuci :)
sandokana se jedva sjecam, to mi je ipak rana mladost :)
te super i sad imas, ja neki dan kupio
ovo_malo_duse

#58 Re: Malo nostalgije

Post by ovo_malo_duse »

samvan wrote:Mali leksikon YU mitologije

Image

FIĆO

Image

PEZ

Image

CIGARETE 57

Image

TRAUBISODA

Image

ZAGOR I OSTALI

Image

MICA TROFRTALJKA

Image

ŠTRUMPFOVI

Image

ŽIVOTINJSKO CARSTVO

Image

JUGO

Image

.
Ebo te so me baci u Svedah necu sebi doc 3 dana.. Sreca pa je vikend a tuborga(zelenog) pun fridz.
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#59 Re: Malo nostalgije

Post by davorf »

Vidim da se niko nije sjetio Ninja romana (pisanih =) eustahija brzića i crtanog sa onim likovima što liče na krompir i nerazumljivo pričaju =) Pa onda A je to (ili Pat i Mat), Lolek i Bolek i sl. =)

Pozdrav, Davor
omar little

#60 Re: Malo nostalgije

Post by omar little »

d2 wrote:
omar little wrote:Jel' skuplj'o neko slicice od Partizanske Eskadrile? Ono, kupavale se u paketicu po tri ili pet, ne mogu se sjetit' sad...Popunis album, posaljes na neku adresu i dobijes PE majicu. Staroj sam pamet pila sa tim slicicama... :)

Ja sam bila ponosni vlasnik, isprane i ofucane, zute Sandokan majice sa tigrom :)

Ne sjecam se sad ko je pravio te cokoladice, Super su se zvale i reklama je isla nesto kao:

Super, super s grozdjicama s ljesnakom i rizom,
super sendvic...
ih kad je partizanska eskadrila isla to se trcalo kuci :)
sandokana se jedva sjecam, to mi je ipak rana mladost :)
te super i sad imas, ja neki dan kupio
Jest, jest u pravu si, i mi smo trcali kuci da ne bi slucajno minutu propustili :) Ili nas je komsijin brat zvao, onako deruci se s balkona :), pet minuta prije pocetka :)
omar little

#61 Re: Malo nostalgije

Post by omar little »

davorf wrote:Vidim da se niko nije sjetio Ninja romana (pisanih =) eustahija brzića i crtanog sa onim likovima što liče na krompir i nerazumljivo pričaju =) Pa onda A je to (ili Pat i Mat), Lolek i Bolek i sl. =)

Pozdrav, Davor
Eej, ti su mi krompirici bili bas dragi. Znal' neko kako se zvao taj crtani?
amrica

#62 Re: Malo nostalgije

Post by amrica »

zagordark
generacijo pozdrav

Moja nostalgija obuhvata Kaktus. koncerte u Domu mladih, uranke u Ledenoj dvorani, ...
i tene VIMBLDONKE.
A Komision u Ferhadiji gdje su se kupovale RIFLE????????
Gambino

#63 Re: Malo nostalgije

Post by Gambino »

"Krompirici" su se zvali Vumi ili Vumijevi, koliko sam upratio mislim da su njemacke proizvodnje, ali na mrezi nista nisam uspio naci, samo par losih snimaka na youtube

A sjeca li se neko Stucavkam tj. Mr. Hickup?
video

#64 Re: Malo nostalgije

Post by video »

A ovo !!!
Image
Brunello

#65 Re: Malo nostalgije

Post by Brunello »

nezaboravna emisija "opstanak".....u toku zimskog ferija.......
G@ss

#66 Re: Malo nostalgije

Post by G@ss »

Sjećate li se serije "Kapelski kresovi" sa nenadmašnim Borisom Dvornikom kao dimnjačarom??
:-)

Ili crtani film Kalimero???
Sammurraj

#67 Re: Malo nostalgije

Post by Sammurraj »

Pa to je nepravda :D
Politikin Zabavnik-imao sam ogromnu kolekciju, cak i priliku da odem u redakciju.

ITD-casopis koji je objavio moje prve karikature 8-) ..Zjajo Merime, ako ikad procitas ovo, sjecas se kad si mi ti donio ITD ( sifra : kasarna u Travniku)
Stipart-Sarajevsko izdanje, po meni najbolji za sva vremena.

Nedeljno popodne, ali Zagrebacko...super muzika
Fair Life

#68 Re: Malo nostalgije

Post by Fair Life »

Image
shown

#69 Re: Malo nostalgije

Post by shown »

e ljudi ovo je bas :roll: smrc osjecam se beveze sad sbi se ubijo cekicem :x osjecam se tako star i ov mi se sada nista ne svidja :shock:
maccarona

#70 Re: Malo nostalgije

Post by maccarona »

Image
Fair Life

#71 Re: Malo nostalgije

Post by Fair Life »

Image
zagordark

#72 Re: Malo nostalgije

Post by zagordark »

amrica wrote:zagordark
generacijo pozdrav

Moja nostalgija obuhvata Kaktus. koncerte u Domu mladih, uranke u Ledenoj dvorani, ...
i tene VIMBLDONKE.
A Komision u Ferhadiji gdje su se kupovale RIFLE????????

Pozdrav i za tebe! Ali prije RIFLE su bile CARRERA (mislim da sam dobro napisao), koje su dolazile iz Italije i kupovale se kod švercera, a probale se
po haustorima u Vase Miskina.........eh da.......
lady midnight

#73 Re: Malo nostalgije

Post by lady midnight »

Fair Life wrote:Image

nostalgija je, izgleda, jako chudna stvar :-) meni nimalo ne nedostaju ovakva masovna okupljanja na kojima se od nas kao od kakvih hajvana trazhilo da svi pjevamo istu pjesmu u horu... i onda se chudimo otkud danas ovolika spremnost da se strpamo u torove i kao stoka slijedimo "vodje" i njihove parole i uzimamo zdravo za gotovo ono shto nam "vodje" prichaju... ma jah...

chemu se kojeg vraga chudimo danas, a od malih nogu su nas uchili da - uniformirani, po principu "jedno tijelo - jedno mishljenje" - slavimo ono shto nam je "vodja" govorio i krenemo stopama i stazama i putevima "velikih":

Image

nishta to ispiranje mozga nije bilo drugachije od ovog (maoivi pioniri):

Image

ili ovog (DDR pioniri)

Image

ili ovog (komsomol u akciji)

Image

nimalo, ama bash nimalo nisam nostalgichna za ovakvim masovnim okupljanjima... i zamolila bih one delegate koji ponavljaju da nam "ni sad nije bolje" da tu prichu ne potezhu opet. naravno da nam nije bolje, gore nam je nego ikad, ali nece nam ni postati bolje sve dok nas u mozak hebu generacije koje su odrastale sa mentalitetom mase, i samo ga nastavile implementirati u drugim bojama kad su se dochepale vlasti.
Brunello

#74 Re: Malo nostalgije

Post by Brunello »

lady midnight wrote:

nostalgija je, izgleda, jako chudna stvar :-) meni nimalo ne nedostaju ovakva masovna okupljanja na kojima se od nas kao od kakvih hajvana trazhilo da svi pjevamo istu pjesmu u horu... i onda se chudimo otkud danas ovolika spremnost da se strpamo u torove i kao stoka slijedimo "vodje" i njihove parole i uzimamo zdravo za gotovo ono shto nam "vodje" prichaju... ma jah...

chemu se kojeg vraga chudimo danas, a od malih nogu su nas uchili da - uniformirani, po principu "jedno tijelo - jedno mishljenje" - slavimo ono shto nam je "vodja" govorio i krenemo stopama i stazama i putevima "velikih":

Image

nishta to ispiranje mozga nije bilo drugachije od ovog (maoivi pioniri):

Image

ili ovog (DDR pioniri)

Image

ili ovog (komsomol u akciji)

Image

nimalo, ama bash nimalo nisam nostalgichna za ovakvim masovnim okupljanjima... i zamolila bih one delegate koji ponavljaju da nam "ni sad nije bolje" da tu prichu ne potezhu opet. naravno da nam nije bolje, gore nam je nego ikad, ali nece nam ni postati bolje sve dok nas u mozak hebu generacije koje su odrastale sa mentalitetom mase, i samo ga nastavile implementirati u drugim bojama kad su se dochepale vlasti.

wow, sto smo nesto negativno nafurani danas..... :roll:
BSn

#75 Re: Malo nostalgije

Post by BSn »

Brunello wrote:
lady midnight wrote:

wow, sto smo nesto negativno nafurani danas..... :roll:
Pa, ozbiljno, koja je razlika izmedju tadasnjeg tjeranja u tor i ovog danasnjeg?
Jedan je proizveo drugi, a sto uzrocno-posljedicnom vezom dovodi do toga da je komunizam proizveo danasnji nacionalizam, ili mu barem obezbjedio mehanizme zatupljivanja naroda za vlastitu korist.
Post Reply