mali problem

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

User avatar
Jeff Bingham
Posts: 1272
Joined: 06/09/2011 19:45

Re: mali problem

Post by Jeff Bingham » 04/10/2011 19:00

drzi ctrl i skrolaj mis prema sebi


User avatar
Jeff Bingham
Posts: 1272
Joined: 06/09/2011 19:45

Re: mali problem

Post by Jeff Bingham » 04/10/2011 19:06

ne znam, trebalo bi tako da smanjujes zoom u browseru...kod mene u chromeu radi, a mislim da je isti shortcut i u ostalim browserima.

User avatar
bordo gandalf
Posts: 9068
Joined: 15/05/2009 12:07
Location: Mi smo Saraj'vo, izvolite se braniti
Has thanked: 1 time

Re: mali problem

Post by bordo gandalf » 04/10/2011 19:07

kakavdanakneiskustvu wrote:
Jeff Bingham wrote:drzi ctrl i skrolaj mis prema sebi


i?,ništa se nije desilo
Jesi li vukao mis prema sebi ili tockic na misu :D

User avatar
pringless
Posts: 257
Joined: 14/08/2009 13:11

Re: mali problem

Post by pringless » 04/10/2011 19:09

ctrl + 0 (nula) da se vrati u normalu

SHOCK
Posts: 197
Joined: 29/08/2004 16:41

Re: mali problem

Post by SHOCK » 04/10/2011 19:11

Da nije do rezolucije, ako je bio na popravku pa majstoru nakon eventualne reinstalacije bilo mrsko naštimat :)

User avatar
Filter
Posts: 6441
Joined: 31/12/2010 11:42
Location: no country for old men
Has thanked: 2 times

Re: mali problem

Post by Filter » 04/10/2011 19:22

kakavdanakneiskustvu wrote:
SHOCK wrote:Da nije do rezolucije, ako je bio na popravku pa majstoru nakon eventualne reinstalacije bilo mrsko naštimat :)


ne znam,moguće
rezoluciju nastimaj

dragan.s
Posts: 2043
Joined: 04/07/2009 00:34

Re: mali problem

Post by dragan.s » 04/10/2011 19:25

SHOCK wrote:Da nije do rezolucije, ako je bio na popravku pa majstoru nakon eventualne reinstalacije bilo mrsko naštimat :)
Vjerovatno je u pitanju rezolucija. A nije da nam je mrsko naštimati nego nikad ne znaš kakav monitor ima korisnik. Ja zato za svaki slučaj ostavljam na 1024X768 pa nek sam namješta kad priključi. Bolji i to nego da dobije "Out of Range" poruku pa onda kuku-lele vi ste u servisu pokvarili.

User avatar
Bakir1
Posts: 13014
Joined: 18/06/2008 16:45
Location: mislim da o tome imam misljenje.
Been thanked: 9 times
Contact:

Re: mali problem

Post by Bakir1 » 04/10/2011 19:32

ista stvar ovdje samo sa ovim forumom :?

User avatar
Filter
Posts: 6441
Joined: 31/12/2010 11:42
Location: no country for old men
Has thanked: 2 times

Re: mali problem

Post by Filter » 04/10/2011 19:59

kakavdanakneiskustvu wrote: rezoluciju nastimaj


kako?[/quote]

start/settings/control panel/display/settings za XP
start/control panel/display/adjust resolution za win7

User avatar
Filter
Posts: 6441
Joined: 31/12/2010 11:42
Location: no country for old men
Has thanked: 2 times

Re: mali problem

Post by Filter » 04/10/2011 20:08

kakavdanakneiskustvu wrote: probao sam to,neće
hmmm koji ti je OS

User avatar
arnes_king
Posts: 4453
Joined: 01/03/2011 00:43
Location: Bosna
Has thanked: 18 times
Been thanked: 5 times

Re: mali problem

Post by arnes_king » 04/10/2011 20:09

A jel ti nama slucajno mozes napraviti screenshoot pa da mi tacnije vidimo u cemu je problem ?

User avatar
Filter
Posts: 6441
Joined: 31/12/2010 11:42
Location: no country for old men
Has thanked: 2 times

Re: mali problem

Post by Filter » 04/10/2011 20:13

koji browser koristis?
jesi li probao sta otkucati u wordu, notepadu?

User avatar
Jeff Bingham
Posts: 1272
Joined: 06/09/2011 19:45

Re: mali problem

Post by Jeff Bingham » 04/10/2011 20:16

chrome://settings/advanced

upisi u adress bar

pa smanji font size.

User avatar
fetic
Posts: 967
Joined: 26/01/2011 19:21
Location: Zenica

Re: mali problem

Post by fetic » 04/10/2011 20:30

Probaj ovo: otvori chrome,u gornjem desnom uglu imas onaj kljuc setings,idi tools encoding i stavi unicode (UTF-8)!

Ako ne probaj ovo:setings,options otvorice ti novi prozor tab,na lijevoj strani pise under the hood klikni na to,imas na sredini strnice pise web content i ima font size,stavi normal i trebalo bi biti uredu!

User avatar
fetic
Posts: 967
Joined: 26/01/2011 19:21
Location: Zenica

Re: mali problem

Post by fetic » 04/10/2011 20:53

Ako si sve ovo gore navedeno probao,onda probaj da deinstalises chrome,jednostavnije je nego da ovako pucamo u prazno!

User avatar
Ajatolah_
Posts: 8074
Joined: 11/02/2009 15:21
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: mali problem

Post by Ajatolah_ » 04/10/2011 21:42

dupli
Last edited by Ajatolah_ on 04/10/2011 21:44, edited 1 time in total.

User avatar
Ajatolah_
Posts: 8074
Joined: 11/02/2009 15:21
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: mali problem

Post by Ajatolah_ » 04/10/2011 21:44

Pa ti duduk totalni! :-D

Idemo ovako, polako:
1. reci nam koji browser koristiš i koji operativni sistem.

2. screenshot: imaš tipku na tastaturi PrintScreen ili tako nešto, uglavnom iznad strelica se nalazi. Pritisni je dok se na kompjuteru vidi tvoj problem. Zatim otvori Paint ili neki sličan program, ctrl+V, save as..., pa otvori stranicu imageshack.us, pritisni browse, izaberi tu svoju sliku gdje si snimio, pritisni upload, onda ćeš dobiti sa strane link gdje piše BBcode ili tako nešto (uglate zagrade), kopiraj ga ovdje i pošalji post.

User avatar
Ajatolah_
Posts: 8074
Joined: 11/02/2009 15:21
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: mali problem

Post by Ajatolah_ » 04/10/2011 21:48

A možeš li nam zasad barem reći koji browser i operativni sistem imaš?

cucamonga
Posts: 529
Joined: 29/06/2011 09:30

Re: mali problem

Post by cucamonga » 04/10/2011 21:53

u 6000 postova naidjes na ovakav problem :lol: :lol: :mrgreen:

de ti nadji nekog klinca da ti to nasteluje i nemoj zajebavat ljude na forumu :mrgreen: :lol:

cucamonga
Posts: 529
Joined: 29/06/2011 09:30

Re: mali problem

Post by cucamonga » 04/10/2011 22:00

kakavdanakneiskustvu wrote:
cucamonga wrote:u 6000 postova naidjes na ovakav problem :lol: :lol: :mrgreen:

de ti nadji nekog klinca da ti to nasteluje i nemoj zajebavat ljude na forumu :mrgreen: :lol:


naću.šta fali da ovako pitam i naučim
ljudi se sjebaše od objasnjavanja a ti samo vices jes jes :mrgreen:

casanova123
Posts: 1489
Joined: 04/04/2011 22:16
Has thanked: 1 time

Re: mali problem

Post by casanova123 » 04/10/2011 22:52

ako hoces da ti se konkretno i fino sve objasni, napravi screenshot i stavi na forum

Screenshot se uradi ovako: otvoris to sto je problem, kliknes print screen(ima na tastaturi) i onda uploadujes na imageshack(to nadjes preko web browsera. web browser=firefox, chrome, explorer, opera...) i onda onaj link koji ti se da, samo kopiras ovdje.

User avatar
Kaotic
Posts: 410
Joined: 29/09/2011 10:10
Location: Web & Logo dizajner, Disc Jockey

Re: mali problem

Post by Kaotic » 05/10/2011 13:33

kakavdanakneiskustvu wrote:
EdoI wrote:A možeš li nam zasad barem reći koji browser i operativni sistem** imaš?


google chrome
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

zajebaje nas, garant. ovo jos nisam dozivio :lol: :lol:


** Cuj nezna sta je OS :D

casanova123
Posts: 1489
Joined: 04/04/2011 22:16
Has thanked: 1 time

Re: mali problem

Post by casanova123 » 05/10/2011 14:30

moguce i to sto kazes..

User avatar
fetic
Posts: 967
Joined: 26/01/2011 19:21
Location: Zenica

Re: mali problem

Post by fetic » 05/10/2011 14:45

Ja mislim da ti je najjednostavnije da obrises i instaliras novi chrome!Kazes da si laik,ja to postujem i nije sramota pitati!Evo ovako:
Idi na Start-Setings - control panel - add or remove programs - izlistace ti sve programe sto imas na racunaru,nadi gogle chrome i klikni na remove i sacekaj da zavrsi!

Kada to uradis otvori ovu stranicu http://www.google.com/chrome/eula.html i prati upute,sve ti pise nemozes ofulati!

User avatar
Velkoski
Posts: 66435
Joined: 17/05/2008 15:30
Location: u dergjahu tvog srca
Has thanked: 19 times
Been thanked: 6 times

Re: mali problem

Post by Velkoski » 05/10/2011 14:48

ne znas obrisat' program a imas 6k postova na forumu..


sto si kupio pc uopste ?????? :mrgreen:

Post Reply