Mali navijacki kuriozitet

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Cape

#101 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by Cape »

dino84 wrote: Drug,pazi nesto,ja uopste ne kazem da smo mi cvjecke i da mi nije krivo zbog nekih stvari koje su vezane za moj klub.Ali ovdje se radi o necem drugom,morao sam reagovati na stvari koje te vrijedjaju kao covjeka koji je bio u ovom gradu za vrijeme rata.Morao sam reagovati na hrpu ne kompleksa,nego bolesnih nebuloza.Covjeka to vrijedja jednostavno...

A sto se tice Partizana,da je samo Partizan u pitanju,pa ni pola muke,ima tu jos dosta toga sramotnog vezano za Zelju cega se pametan navijac stidi,ali to ne cini navijaca navijacem.Kakve ja veze imam ako Zeljo dodje na Sokolac kod Glasinca u goste,ljudi nas ponude ruckom a nasa Uprava pristane?Kakve ja veze imam sa tim...Vjeruj mi da se ne bi daleko doguralo kad bi se i u tudju avliju zavirilo.Jebo Miskovica i njegove pare,ili npr. 2002g. u novinama izlazi poster igraca i strucnog staba i Zelje i Sarajeva,od 27 ljudi na slici nema nijednog covjeka da nije Bosnjak (Musliman) kod pitara,nemoj da sliku postavljam,u to vrijeme se dizu parole "bolje treci uz Allaha nego prvi uz pomoc Vlaha",da bi se par godina poslije toga hvalilo sa Mackicem,Milosevicem itd.Ili cuvena turneja i izlazak iz grada FK Sarajeva kada su i Bolic i Baljic spasili svoje guzice,mislis da se bez Srba to moglo uraditi?Mogu jos nabrajati,ima primjera na bacanje ali ne vodi nicemu.Niti je tebi niti meni bilo lakse sto je jedan Baljic otisao iz grada u Arabiju ili neki drugi igrac Sarajeva.
Ali ovdje se radi o liku koji bukvalno pljuje "pa kako vam Srbi okupirase naselje Grbavicu i stadion",koji bez postovanja govori o covjeku koji je dao zivot za odbranu ovog grada i njega samog koji je valjda bio tada u tom gradu,pa to moze samo bolestan um.Dira me to covjece,a valjda bi i tebe ako si bio tu u ratu.Ne dira me to sto je njemu sve zapadno od Marin dvora seljakluk i sto je Ivica Osim u Japanu zaboga trener,znam dosta likova koji od okretaljke na Skenderiji ne idu dalje prema Novom Sarajevu,najmanji je to problem...

I na kraju da i ja kazem da je Libero definitivno najobjektivniji navijas FCS na forumu,ima se sta i nauciti i procitati od covjeka,vidi se da je starija garda. :thumbup:
I ja ti na ovo boldirano kažem "Jug je naša sveta strana po Islamu odabrana", i možemo tako u nedogled....

Sve je to u 5 deka....
JThomas

#102 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by JThomas »

Cape wrote: Sve je to u 5 deka....
e hvala ku*cu...

ja ovoliku količinu mržnje i frustracije kao u ova tri eseja, pa, nisam u životu ni prema kome osjetio. hajde, shvatili smo, lik iz nekih svojih razloga iz dna duše mrzi želju i sve što je vezano za njega,ali što je najgore, to se pokušava na sve načine pokazati racionalnim i opravdanim nekim izmišljenim tezama koje veze s mozgom nemaju.
kao, svi smo mi ovakvi, a vi ste svi onakvi, kao, željo nema svrhu, a sarajevo ima, željo ne zna gdje ide, a sarajevo zna, željo ne predstavlja grad a sarajevo predstavlja, željo se prodao četnicima i ustašama, a sarajevo nikad i tako dalje...haman k'o teza o nebeskom narodu.
The 51st State

#103 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by The 51st State »

famos, saobracajac, unis, zeljeznicar, sindikalna prica iz koje se strumfovi godinama pokusavaju izdignuti ali ne moze, slabe startne osnove za temeljni indentitet pa se gube...
Topla voda

#104 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by Topla voda »

zalite se edhemu biberu
Peppers

#105 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by Peppers »

Koliko ja znam vase temeljne osnove su se raspale nakon prvih visestranackih izbora u BiH, medjutim vi ste se u skladu sa vasim karakterom brzo adaptirali na novonastalu situaciju i sredinu, pa nefugo nakon toga na novu slabljenjem uticaja nacionalistickih stranaka.

Mi se hvala Bogu uvijek izdizemo bez obzira na sav sljam koji nas je kroz historiju pokusavao zakopati ;-)
bato99

#106 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by bato99 »

nije mi mjesto na ovoj temi ali moram dodati..hebeš želju bez sarajeva i hebeš sarajevo bez želje...isto ko nama u mostaru hebeš zrinjski bez veleža..gradski derbi je vrh sezone a ovo ostalo manje više
The 51st State

#107 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by The 51st State »

Peppers wrote:Koliko ja znam vase temeljne osnove su se raspale nakon prvih visestranackih izbora u BiH, medjutim vi ste se u skladu sa vasim karakterom brzo adaptirali na novonastalu situaciju i sredinu, pa nefugo nakon toga na novu slabljenjem uticaja nacionalistickih stranaka.

Mi se hvala Bogu uvijek izdizemo bez obzira na sav sljam koji nas je kroz historiju pokusavao zakopati ;-)
to je ta vasa paranoja da vas neko pokusava sjebati povazdan, a komunistima svaka cast ostavili su u trajno nasljedje klub koji ce dostojno predstavljati grad i gradjane, a ne tamo nekakvi metalci, zeljeznicari i sta ti ja znam koja jos strukovna zanimanja.
Peppers

#108 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by Peppers »

The 51st State wrote:
Peppers wrote:Koliko ja znam vase temeljne osnove su se raspale nakon prvih visestranackih izbora u BiH, medjutim vi ste se u skladu sa vasim karakterom brzo adaptirali na novonastalu situaciju i sredinu, pa nefugo nakon toga na novu slabljenjem uticaja nacionalistickih stranaka.

to je ta vasa paranoja da vas neko pokusava sjebati povazdan, a komunistima svaka cast ostavili su u trajno nasljedje klub koji ce dostojno predstavljati grad i gradjane, a ne tamo nekakvi metalci, zeljeznicari i sta ti ja znam koja jos strukovna zanimanja.
Opravdana paranoja s obzirom na sve sto su nam radili 1945. ili 1996. godine ;-)

Ocigledno se ti komunisti nisu dovoljno potrudili jer je taj mali radnicki zeljeznicki klub ipak najtrofejniji u ovoj nam drzavi ;-)
The 51st State

#109 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by The 51st State »

Peppers wrote:
The 51st State wrote:

Opravdana paranoja s obzirom na sve sto su nam radili 1945. ili 1996. godine ;-)

Ocigledno se ti komunisti nisu dovoljno potrudili jer je taj mali radnicki zeljeznicki klub ipak najtrofejniji u ovoj nam drzavi ;-)
46' su transferirani igraci iz svih manjih sarajevskih klubova pa tako i zeljeznicari u klub osnivanju koji je dostojan grada, sta su to vam radili 96'? tacno, ni komunisti nisu bili savrseni, a trofeje prebroj opet.
Peppers

#110 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by Peppers »

Ja trofeje opet prebrojao i opet ih imamo vise nego vi. Ako ja grijesim, grijesi i UEFA koja je upravo nas proglasila za najuspjesniji klub u BiH ;-)

Mozda da malo pogledas clanove uprave kluba iz 1996. godine i aktivnosti koje su oni poduzimali u tom periodu do dolaska K. Kozarića ;-)
The 51st State

#111 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by The 51st State »

broj i dalje.
ne znam sta se to desavalo niti me interesovalo , mora da je neka opsta kataklizma bila na pomolu u vidu kuloarskih prica.
Šibicar

#112 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by Šibicar »

Trudeći se skoro čitav dan,konačno sam uspio naći osobu koja odgovara mentalnom sklopu nicka "nosferatu" a to je Baldrick... :D

Peppers

#113 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by Peppers »

ćiro wrote:
Peppers wrote:Ja trofeje opet prebrojao i opet ih imamo vise nego vi. Ako ja grijesim, grijesi i UEFA koja je upravo nas proglasila za najuspjesniji klub u BiH ;-)

Mozda da malo pogledas clanove uprave kluba iz 1996. godine i aktivnosti koje su o ni poduzimali u tom periodu do dolaska K. Kozarića ;-)
Daj mi dokaz za ovo i ja ću ti pružiti ruku.

http://www.sarajevo-x.com/clanak/040224008

I gdje je ruka?
The 51st State

#114 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by The 51st State »

nema ruke, kakva crna uefa, tekst napiso fuad krvavac mrtvi seljovac.
Peppers

#115 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by Peppers »

The 51st State wrote:nema ruke, kakva crna uefa, tekst napiso fuad krvavac mrtvi seljovac.
Ma jok ba, nije to, ovo je zbog Zeljinog lobija u UEFA-i :lol:
The 51st State

#116 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by The 51st State »

nije nikakav lobi nego dopisnik iz bih.
Peppers

#117 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by Peppers »

Ma jok ka, opet ti kazem...lobi. Krvavac ima toliki kredibilitet u UEFA-i da oni prihvataju njegove licne stavove bez obzira na realno stanje :-)
Baltazar_khan

#118 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by Baltazar_khan »

Meni je najsmiješnije što je vas manijake uspio samo tako isprovocirat jedan dijasporski delegat, koji ne zna više šta će od sebe, pa piše eseje koji nemaju veze s vezom.

Ova tema mi je niđe veze, retardirana je, razglabate svi o tome ko za koga navija, ko je ko.. Svi smo ljudi na kraju krajeva.

Ja nosferatu-u ne bi nikad zamjerio, jer odavno sam prokužio njegov mentalni sklop. Takve ljude samo treba puštat da se ispušu, ne treba obracat pažnju na to.
vjecnobordo

#119 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by vjecnobordo »

Godina 2004. :-) :-) :-) :-)
ponosna_manjina

#120 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by ponosna_manjina »

Nosferatu wrote: U Mostaru vise Nultrasa nego Red army-ija, mene interesuje kako to postadose svi Nultrasi ako moze da mi kolega koji je ponosna manjina, da mi kaze, ja kad sam bio u Mostaru nije mi jasno sto su Zrinjevci svi gospoda (tako se furaju), a vas satjerali na onu poljanu ili u emigraciju pa im ne dozvoljavate na Vrapcice ni da dodju (a ocekujete da vas prime u 2 ligi kad budete isli igdje) i zasto ispadate u drugu ligu po ko zna koji put i ako ima veze s politikom, da mi se objasni kako to kroz politicku prizmu vide Mostarci Zeljeznicara kao najtrofenijeg Bosnjackog tim-a, da li je to sto je Zeljo najprihatljiviji i Nultrasima i Sokolima i ako jest, zbog cega im smeta Velez, a Zeljo im ne smeta? Da li su prosla vremena kad je Zeljo bio prihvatljiv? I s kim/cim se zavrsi ta epoha? Da li ce Velez nestati? Hocete li konacno prihvatiti neminovnost Nultralizacije? Ili cete ici sve do kantonalne lige, pa ne lipisaj tovare do zelene trave.
To da Ultrasi broje vise navijaca nego Red Army je krajnje upitno, ali necu tvrditi nista jer ne znam, ne idem po tribinama, pogledam neki snimak, fotke i to je to. Po situaciji u gradu i onome sto upratim rekao bih da ih je podjednak broj. Velez i Red Army su satjerani na livadu iz istog razloga zbog kojeg su Zelji i Manijaci u ratu "izgubili" Grbavicu, samo sto se Zeljo vratio na svoj stadion, a Velez nije pod Bijeli Brijeg, ali to su okolnosti na koje nisu mogli uticati navijaci ni jednog ni drugog tima, znas i sam da su prvo gola sila, a zatim politika, imali krajnju rijec oko toga. Jednostavno se desilo da hrvatska politika u Hercegovini vise nije htjela Velez i ponovo su osnovali Zrinski, klub koji je dugo godina bio ugasen, a Hrvati kao narod su to velikom vecinom prihvatili. Srbi su tada uglavnom vec bili napustili grad dok su mostarski Muslimani, danasnji Bosnjaci, ostali vezani uz Velez. Buduci da se ovo desavalo istovremeno sa ratnim zbivanjima vjerovatno znas i sam u kakvoj situaciji je bio Mostar tokom rata, kakav je odnos u naoruzanju bio izmedju jednih i drugih, ali i kakav je odnos sarajevska ratna vlast, posebno SDA i Alija Izetbegovic, imala prema hercegovackim Bosnjacima. Uzmes li u obzir te okolnosti slozit ces se sa mnom da je dobro pa je i "livada" ostala.
Sto se tice toga kako postadose svi Ultrasi mislim da sam ti djelimicno vec odgovorio gore. Prvo nisu svi nekadasnji "crveni djavoli" postali Ultrasi, ali istina je da neki jesu, i to neki koji su bili takozvane vodje navijaca. Meni je to zalosno ali mogu razumijeti, jak je pritisak okoline na ljude, a desavanja u tom periodu uopste nisu bila bezazlena. Mada, sjecam se kada su se ti isti ljudi na kojekakvim sastancima navijaca sa Nijazom Durakovicem zaklinjali u vlastito jugoslovenstvo i u to kako medju nama niko ne glasa za HDZ i nacionalne stranke, sjecam se i razbijenih glava nasih momaka po Splitu, a ta je ekipa kasnije bila nekakva mostarska Torcida itd. Jebiga tako nam je to, s druge strane se isto sjecam nekadasnjih Jugoslovena koji su danas postali veliki muslimani i slicno... ljudi se mijenjaju, a sto se mene tice neka to ide na obraz svakome individualno. Razumijevanja imam ali o postovanju bi se dalo raspravljati.
Sto se tice Veleza kao kluba vec sam rekao da ne pratim fudbal niti idem na utakmice ali vise-manje znam ono sto se prica. Klub je pao k.... za usi, lokalne kabadahije vedre i oblače, istina je da Red Army nemaju snage da im se suprostave (razumijem i zašto, opasna je to rabota), stare klupske legende ne zele finansijski pomagati klub jer je to vreca bez dna, pa cak su i navijaci iz dijaspore iz slicnih razloga zavrnuli slavinu... U takvoj situaciji Velez je tezak bolesnik, uprava i igraci ne vrijede... Od Zrinskog ne ocekujem da me primi bilo gdje kao sto niti branim nekome dolazak u Vrapcicu, ustvari mene licno se zivo jebe i za Vrapcice i Bijeli Brijeg i Zrinskog i Veleza. Za Veleza me jedino veze taj neki sentiment iz proslosti, a Red Army respektujem zbog vjernosti i doslijednosti bojama i politici kluba, radnickog, sportskog i crvenog. Takodjer mi je drago sto je Red Army jedina ljevicarska navijacka grupa u bivsoj Jugi.
Sto se tice toga kroz kakvu politicku prizmi mostarci vide Zeljeznicara i zasto je isti Ultrasima prihvatljiv i sta ce dalje biti s Velezom, fakat ne znam nista o tome, cak prvi put cujem za takve teze, i volio bih da neko upuceniji se javi i pojasni jer i mene zanima.
uvijek dobar post

#121 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by uvijek dobar post »

moj "manjina"
nema nosferatu ćelija da razumije šta si napisao :)
odvijac

#122 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by odvijac »

FUDBAL? 25 godina prije vas!!
ibizza

#123 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by ibizza »

odvijac wrote:FUDBAL? 25 godina prije vas!!
i mi opet uzmemo 2 titule prvaka bivse Juge,mi na vjecnoj tabeli daleko ispred vas(i u onoj i u ovoj ).... :D :D :D
Topla voda

#124 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by Topla voda »

noske ...valjal ova :lol:

autoe

#125 Re: Mali navijacki kuriozitet

Post by autoe »

[/quote]

Gledajuci (ne)uspjehe Sarajeva i Zelje, pocet ce nam ova djecurlija za klubove iz zapadne Hercegovine navijati pa se vise necemo morati prepucavati :-)

Mislim da se smjernice dese puno prije puberteta, jedino ako si bas toliki peh pa da ti u familiji, komsiluku nema neko ko je bas istinski navijac pa da te uzme pod svoje. Mene stari s 3 godine vodio na Kosevo, kakav crni pubertet, ja sam BORDO od obdanista, tako i buraz. Mjesto stanovanja je vjerovatno imalo svoj udio ali mislim da je to danas u dobroj mjeri smanjeno upravo zbog pomjeranja stanovnistva. Velika vecina familije zivi blize Kosevu i svi smo bordo naravno, imamo par izdajnika na Grbavici i u Hrasnom, ali neka ih, da nije njih koga bi zajebavali na familijarnim druzenjima :D. Sve u svemu cijela ta zajebancija i rivalitet znaju biti super ali Boga mi znaju i opasno poremeti odnose medju ljudima, sve zavisi koliko i sta je ko spreman uraditi. Inace vise cijenim one navijace zeljeznicara koji su hard-core nego one dupelizce koji uvijek nesto balansiraju, komsije smo, rodjaci, mir u gradu bla bla bla..samo u kost! :D

Sto se tice predratnog perioda, znaci od nastanka HZ i TM pa do rata razlika je bila ogromna, pa mi smo bili klasa iznad. O nama se pricalo, nasa je furka pracena kroz medije, mi smo u gradu postavili standarde. Frizure, muzika, nacin odjevanja, gostovanja u NS, BG, 2XZG, Rijeci a da ne govorim Mostaru su itekako propraceni, zaradili smo respekt kod Delija, Grobara i Torce i s pravom smo smjesteni na 4-to mjesto tadasnje YU tifo scene. Nije to mala stvar, pogotovo kad se uzme u obzir da su te 3 grupe tada dozivjele svoje vrhunac i postale poznate u Evropi. Kod navijaca Zelje treba priznati rad i djelo :-D Joint Uniona, urbana furka, samo greska u boji :-D , ostalo sve za pohvalu.

@nosferatu
mi smo u Americi pravili transove HZ-a ima tome desetak godina, odlazilo se na derbije bas namjenski na par dana. Ja sam jedan svoj napravio i odnio ga jos na playoff 2001(ili prije, igrali smo te godine s Jedinstvom). Izgubio sam u zivotu zbog tog svog srljanja i ljubavi prema FCSarajevu mnogo toga ali mi ni danas nije zao a vjeruj da bi mi trebalo biti. Jednom kad ti to udje u krv-to je to, nema dalje. Ja sam preko bare pa se nikad nisam ohladio iako je (ne)kvalitet fudbala sa stadiona otjerao i ohladio i one domace kojim je stadion pred nosom ali jbg. Bice valjda bolje pa ce i ova ljubav imati opravdanje. :wink:[/quote]
:thumbup: Svaka čast
Post Reply