Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kurty wrote:sve smo procitali... elem, trenutno smo zakocili na jednoj situaciji i sutra ili prekosutra je ona gotova... kad to odradimo, onda se "raspadamo" na mjesec dana...timovi ce se formirati, i svak svoj dio ce da odradi... marketing, web, IT, ovo ono...
Kad bude sljedeci sastanak, javimo ti, pa doleti
Ja sam iz ljubuskog pa mi je malo problematicno "samo na kafu" doci
Al razmisljam o preseljenju u sarajevu ako uskoro nadjem neki posao. ozbiljno o tome razmisljam
Uvijek radim neke biznise i to, pokusavam nesto napraviti i uvijek zelim postici nesto novo kod nas...
Tako da jedva cekam da cujem nesto o tome. moze barem kratak brifing u pvt?
Pa da razmislim gdje bi Vam ja tu mogao pomoci i obavijestit Vas
Covjek sam od rijeci
Ne znam šta ste planirali raditi, ali ja vam preporučujem da osnujete dnevnu novinu..
Pored ovakvog oslobođenja i avaza dovoljno vam je da nađete dva tek diplomirana novinara koji mrze i Fahru i Hilmu i uspjeh vam je zagarantovan..
Inače kod nas jedni čitaju avaz zato što mrze selimoviće, drugi čitaju oslobođenje zato što mrze fahru..
Zaključak: ukoliko svaki dan objavite nešto protiv obadvojice novine ima da se prodaju ko halva..
Onda primite jednu trojicu koja će da izvještavaju o udesima iz Špionice kod Srebrenika, zatim jedan na biciklu između Zenice i Žepča i jedan loko po Sarajevu koji će fatati udese, bombaše i revolveraše..
Jednog dežurnog koji će objavljivati neprovjrene informacije ovdje sa foruma..
Zatim zaposlite Picija i Karananu da pod pseudonimima začine malo priču na zadnjoj strani uz sliku neke forumašice kao u bivšem AS-u i to je to..
Ma ima da ide ko podmazano..
udrch wrote:Ne znam šta ste planirali raditi, ali ja vam preporučujem da osnujete dnevnu novinu..
Pored ovakvog oslobođenja i avaza dovoljno vam je da nađete dva tek diplomirana novinara koji mrze i Fahru i Hilmu i uspjeh vam je zagarantovan..
Inače kod nas jedni čitaju avaz zato što mrze selimoviće, drugi čitaju oslobođenje zato što mrze fahru..
Zaključak: ukoliko svaki dan objavite nešto protiv obadvojice novine ima da se prodaju ko halva..
Onda primite jednu trojicu koja će da izvještavaju o udesima iz Špionice kod Srebrenika, zatim jedan na biciklu između Zenice i Žepča i jedan loko po Sarajevu koji će fatati udese, bombaše i revolveraše..
Jednog dežurnog koji će objavljivati neprovjrene informacije ovdje sa foruma..
Zatim zaposlite Picija i Karananu da pod pseudonimima začine malo priču na zadnjoj strani uz sliku neke forumašice kao u bivšem AS-u i to je to..
Ma ima da ide ko podmazano..
jel ti mislis da pjevas ili sta vec? ako hoces nesto kvalitetnije onda ce te pravo puno doci.. jer ima tu puno opreme, snimanja, moras platiti toliko da svi sa kojima radis mogu da dobiju platu plus jos nesto..(otprilike)
nadji neku produkcijsku kucu( ima Akord iznad kafica SanRemo!! drzi ga neki Faruk )
casanova123 wrote:jel ti mislis da pjevas ili sta vec? ako hoces nesto kvalitetnije onda ce te pravo puno doci.. jer ima tu puno opreme, snimanja, moras platiti toliko da svi sa kojima radis mogu da dobiju platu plus jos nesto..(otprilike)
nadji neku produkcijsku kucu( ima Akord iznad kafica SanRemo!! drzi ga neki Faruk )
ma ne brate imam audio stvar zavrsenu , namjeravam raditi spot , znaci samo video .... treba mi neko ko ima dobru kameru po mogucnosti hd kvalitet i da zna da barata sa after effectsom , msm da smixa to kako treba
sandra01 wrote:Treba naglasiti da nam za ovaj nas projekat treba knjigovodja koji se razumije u NVO.
Dakle neko ko zna kako to fercera sa ovom vrstom organizacija.
nejma kod knjigovodstva NVO nista speciale, pa ne suzavajte krug potencijalnih kandidata..
ako se registrujete: tesko da ce te moci placati sopstvenog knjigovodju pa ce te morati iznajmiti agenciju ...
ne znama kakve su se zakonske promjene desavale u ovom stoljecu i je li se sta plaho promjenilo, ali ako mislite praviti biznis pod kisobranom NVO organizacije, onda bi vam bolje bilo da potrezite nekog iskusnog pravnika koji bi vam preporucio kako da se registrujete, napravite statute i ostale papire da bi se u okviru NVO bavili profitabilnim biznisima, ako tu fulite preregistracije vas moze kostati i para i vremena isto kao i registracija, odnosno necete ni moci konkuristi za neke projete ako niste registrovani za takve djeltnosti..
ako ste NVO bolje vam je traziti nekoga ko ima iskustva u fundraisingu, posebno oko pravljenja budgeta za not-for profit-projekte...
sandra01 wrote:Treba naglasiti da nam za ovaj nas projekat treba knjigovodja koji se razumije u NVO.
nejma kod knjigovodstva NVO nista speciale, pa ne suzavajte krug potencijalnih kandidata..
ako se registrujete: tesko da ce te moci placati sopstvenog knjigovodju pa ce te morati iznajmiti agenciju ...
ne znama kakve su se zakonske promjene desavale u ovom stoljecu i je li se sta plaho promjenilo, ali ako mislite praviti biznis pod kisobranom NVO organizacije, onda bi vam bolje bilo da potrezite nekog iskusnog pravnika koji bi vam preporucio kako da se registrujete, napravite statute i ostale papire da bi se u okviru NVO bavili profitabilnim biznisima, ako tu fulite preregistracije vas moze kostati i para i vremena isto kao i registracija, odnosno necete ni moci konkuristi za neke projete ako niste registrovani za takve djeltnosti..
ako ste NVO bolje vam je traziti nekoga ko ima iskustva u fundraisingu, posebno oko pravljenja budgeta za not-for profit-projekte...
Hvala Toto.
Pravnik je vec pronadjen i on nam je sve objasnio kako to ide i pomocice nam
Ali nama jos uvjek treba neko ko se razumije i u knjigovodstvo takve vrste.
Hvala Toto.
Pravnik je vec pronadjen i on nam je sve objasnio kako to ide i pomocice nam
Ali nama jos uvjek treba neko ko se razumije i u knjigovodstvo takve vrste.
Pozz pratim ovaj forum par godina ali nisam imao nekih postova do sada , uglavnom isti je princip knjiženja odnosno zakonska regulativa je slična s tim što NVO i udruženja imaju svoj kontni plan a ostalo je u suštini isto i u zavisnosti od toga čime se bavite , odnosno kako je rekao Toto nema neke velike razlike u knjiženju.
lara b. wrote:hej ljudi imam jos jednu ideju
mogli bi otvoriti agenciju "ljubavni spoj" ono preko neta mjesecna clanarina i mi preporucijemo i ugovaramo i tako to
Posaljite mail na [email protected] o informacijama koje vas interesuju i licno su se potruditi da dobijete odgovor od kompanije u najkracem roku
Zasto se pojavljuju 2 razlicite rijeci na toj web stranici:
Konsalting
Konstalting
Izgleda da se sve pokusava Amerikanizirati pa makar i pogresno i naopako.
Zar nije lakse i ljepse postaviti Konsultacije gdje ce svi da razumiju odmah pri pogledu a ne razbijati glavu sta znaci ta rijec ili rijeci.
Uopce nije upitno sta je bolje i kvalitetnije, kao ni to da rijec konsalting postoji u nasem jeziku (nema tu nikakve amerikanizacije). Elem, mislim da se moglo i na prvu skontati da postoji greska u rijeci konstalting, koja ce zahvaljujuci tebi odmah biti ispravljena...
Posaljite mail na [email protected] o informacijama koje vas interesuju i licno su se potruditi da dobijete odgovor od kompanije u najkracem roku
Zasto se pojavljuju 2 razlicite rijeci na toj web stranici:
Konsalting
Konstalting
Izgleda da se sve pokusava Amerikanizirati pa makar i pogresno i naopako.
Zar nije lakse i ljepse postaviti Konsultacije gdje ce svi da razumiju odmah pri pogledu a ne razbijati glavu sta znaci ta rijec ili rijeci.
Uopce nije upitno sta je bolje i kvalitetnije, kao ni to da rijec konsalting postoji u nasem jeziku (nema tu nikakve amerikanizacije). Elem, mislim da se moglo i na prvu skontati da postoji greska u rijeci konstalting, koja ce zahvaljujuci tebi odmah biti ispravljena...
Mislim da je tema fenomenalna, ne znam da li je kasno ali bih rado zelio da budem dio akcionara formuasa ) Kome da se obratim, i koliko se ulaze za pocetak???
PozZ