Mali biznis forumaša

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
MahirO

#401 Re: Mali biznis forumaša

Post by MahirO »

Njonici poslat pp.

hvala na zeljama, za dijabeticare nazalost nemamo proizvoda, od slatka trenutno ima dzema i soka od malina i sok od zove. A uskoro ce biti od sljive i drenjka
Ja_Ja

#402 Re: Mali biznis forumaša

Post by Ja_Ja »

Hajde ljudi, ja bih da investiram :). Ozbiljno ako ste poceli vec s nekom ideojom, volio bih cuti malo vise o njoj. Ako nista preko pp..
ema_

#403 Re: Mali biznis forumaša

Post by ema_ »

Naumpala mi je neka čudna ideja, nemojte se smijati :oops:

Nešto u smislu neke agencije koja bi posredovala u zapošljavanju, ali osoba koje nemaju poleđinu, ili su društveno odbačeni, kao npr. romi, siromašni i sl. Način na koji bi to funkcionisalo je da bi se te ljude prvo "socijaliziralo" iliti uredilo, npr. odjećom, pružanjem nekih uslova za higijenu i slično, a s druge strane bi im nudili i poslove nakon toga.

Ovo ovako kako napisah, trebalo bi da država radi, ali pošto nema, mislim da zaista fali našem društvu :zoka: .
njonjica

#404 Re: Mali biznis forumaša

Post by njonjica »

Forumasima okupljenim oko zajednickog projekta potrebno je par pravnih savjeta.....pa ako ima neko raspolozen da pomogne.....
:-D
kurty

#405 Re: Mali biznis forumaša

Post by kurty »

njonjica wrote:Forumasima okupljenim oko zajednickog projekta potrebno je par pravnih savjeta.....pa ako ima neko raspolozen da pomogne.....
da ovo malo bolje srocimo... potreban pravnik koji bi se ukljucio u projekat :-D
olensoner

#406 Re: Mali biznis forumaša

Post by olensoner »

ema_ wrote:Naumpala mi je neka čudna ideja, nemojte se smijati :oops:

Nešto u smislu neke agencije koja bi posredovala u zapošljavanju, ali osoba koje nemaju poleđinu, ili su društveno odbačeni, kao npr. romi, siromašni i sl. Način na koji bi to funkcionisalo je da bi se te ljude prvo "socijaliziralo" iliti uredilo, npr. odjećom, pružanjem nekih uslova za higijenu i slično, a s druge strane bi im nudili i poslove nakon toga.

Ovo ovako kako napisah, trebalo bi da država radi, ali pošto nema, mislim da zaista fali našem društvu :zoka: .
Ovo je vrlo dobra ideja, samo je potrebna velika potpora lokalne i drzavne vlasti, kako financijski tako i na druge nacine. U Austriji ima AMS http://www.ams.at/sfa.html , to je u biti biro za zaposljavanje, koji suradjuje sa mnogim firmama, posreduje, takodjer oni organiziraju razne kurseve za samozaposljavanje, prekvalifikaciju i sl. Uglavnom, vrlo mudra i dobra ideja, gledano dugorocno. :thumbup:
lara b.

#407 Re: Mali biznis forumaša

Post by lara b. »

evo imam ideju /koja se odavno praktikuje na zapadu/ :D
da se sakupi 10-15 forumasa i organizuju svake sedmice u nekom gradicu/ili negdje u sa "sajam prodaje"... tu da se nude razni proizvodi...ko sta zeli... npr.nakit rucno radjen, marame, drugi sto marmelade i ti prirodni pripravci, treci tucani orasi :lol: cetvrti garderoba, peti polovne sitnice, sesti neko sudje itd... mogli bi i iznajmiti po nekoliko stolova da ljudi tu donose svoje polovne stvari i prodaju... :mrgreen:
njonjica

#408 Re: Mali biznis forumaša

Post by njonjica »

kurty wrote:
njonjica wrote:Forumasima okupljenim oko zajednickog projekta potrebno je par pravnih savjeta.....pa ako ima neko raspolozen da pomogne.....
da ovo malo bolje srocimo... potreban pravnik koji bi se ukljucio u projekat :-D
Moze i tako :thumbup:
lara b.

#409 Re: Mali biznis forumaša

Post by lara b. »

jel mogu studenti :lol: ako te sta zanima pitaj ili na pp...probam pomoci :)
CiCk0

#410 Re: Mali biznis forumaša

Post by CiCk0 »

Eh bgm ovo raste li raste :))) fino se danas okupismo :) znaci molimo da nam se pravnik javi :)))) :run:
PS:
sandra01

#411 Re: Mali biznis forumaša

Post by sandra01 »

CiCk0 wrote:Eh bgm ovo raste li raste :))) fino se danas okupismo :) znaci molimo da nam se pravnik javi :)))) :run:
PS:
I knjigovodja i knjigovodja !!!:mrgreen:
CiCk0

#412 Re: Mali biznis forumaša

Post by CiCk0 »

sandra01 wrote:
CiCk0 wrote:Eh bgm ovo raste li raste :))) fino se danas okupismo :) znaci molimo da nam se pravnik javi :)))) :run:
PS:
I knjigovodja i knjigovodja !!!:mrgreen:
E da da ...... ja se ispricavam :)))) :run:
mali Ninja

#413 Re: Mali biznis forumaša

Post by mali Ninja »

hej raja, imal bujruma? :)

ako neko od organizatora ima vremena na pm da mi objasni do kakvih ste ideja dosli i o cemu se radi, pa da vidim jesam li za priključivanje ili da vam poželim svu sreću... :)
Kaotic

#414 Re: Mali biznis forumaša

Post by Kaotic »

I ja sam zainteresiran za ukljucivanje nu projekt (pp)..
Moja trenutna pozicija je web&logo dizajner i marketing PR, odlicno poznavanje engleskog, zavrsena informaticka i marketing menadzment tecaji, zaposlen, imam dosta iskustva :)))
Mislim da Vam mogu puno pomoci.

Javite se.
pozz
talić

#415 Re: Mali biznis forumaša

Post by talić »

upravo sam čitao o jednoj poslovnoj ideji koja u USA pravo dobro ide, rentanje pasa ljudima koji nemaju uslove da ih drže kod kuće. Svi koji požele da se prošetaju sa psom a nemaju vlastitog rentaju psa za šetnju. Ugradit ćemo na lutalice čitače kartica, cjenovnike i pozvati ljude koji imaju želju da prošetaju naša "stalna sredstva" da se posluže, plate i parkiraju negdje u naselju. :lol:
sandra01

#416 Re: Mali biznis forumaša

Post by sandra01 »

Super ovo s cukama.
Uzmemo pet avlijanera i stavimo na pocetak Vilsonovog i jos pet na kraj znaci imamo dva standa :D i kome se setaju cukci nek iznajmi od nas jednog :lol: evo ja imam ispred moje zgrade stalnih pet cuka sa zadovoljstvom cu ti ih ustupiti samo da se maknu odavde :D :D :D ,jos bi bolji fazon bio a nadjemo one male stenad oni su slatki bio je jedan tamo prije neki dan ko med sladak . :)
talić

#417 Re: Mali biznis forumaša

Post by talić »

evo pregledao 400 poslovnih ideja koje prolaze na bogatom zapadu http://www.meinstartup.com/i od ovih 400 kod nas bi 350 bilo čista utopija, 45 teško ostvarivo i 5 bi možda moglo proći. Ova mi ne izgleda loše da čišćenjem madraca "Potema" početni kapital 6.000 eura i ako bi taj neko bio aktivan u stranici :lol: mpžda bi ugovorio neka čišćenja madraca u bolnicama i hotelima.
Eshek

#418 Re: Mali biznis forumaša

Post by Eshek »

Neko je spomenuo otkup oraha... mislim da to ide preko otkupnih blokova od fizičkih lica, pa potom ide fakturisanje... međutim, mislim da je oraha kod nas premalo.

Ako zajednički realizujete bilo kakvu ideju za koju bude potrebno pakovanje, ja vam stavljam besplatno na raspolaganje 1.000 kom. najlonskih vrećica 15/1, 2 varilice i 2 vage za isti posao.

Isto tako, stavljam firmu (d.o.o.) i knjigovođu na raspolaganje za navedeni posao - besplatno. Ako budem imao slobodnih vozila, dajem i logistiku - besplatno.

Slobodno se javite na PP.

Nisam uspio sve pročitati, pa nemojte zamjeriti ako sam profulao :D

Sretno!
casanova123

#419 Re: Mali biznis forumaša

Post by casanova123 »

sto si ti fin :D
karanana

#420 Re: Mali biznis forumaša

Post by karanana »

haj, kad mozemo ocekivati da nam kazete sta ste skontali?
kurty

#421 Re: Mali biznis forumaša

Post by kurty »

karanana wrote:haj, kad mozemo ocekivati da nam kazete sta ste skontali?

nadamo se da bi mogli sve pripremiti do aprila recimo...

ako nam se neke stvari podudare, mozda i ranije...

uglavnom, kad pocne s marketingom, i kad budu neke tematske zabave, pozvani ste svi
Kaotic

#422 Re: Mali biznis forumaša

Post by Kaotic »

kurty wrote:
karanana wrote:haj, kad mozemo ocekivati da nam kazete sta ste skontali?

nadamo se da bi mogli sve pripremiti do aprila recimo...

ako nam se neke stvari podudare, mozda i ranije...

uglavnom, kad pocne s marketingom, i kad budu neke tematske zabave, pozvani ste svi
Jeste procitali moj prethodni post, jel Vam treba IT/marketing/dizajn strucna pomoc? :)
kurty

#423 Re: Mali biznis forumaša

Post by kurty »

sve smo procitali... elem, trenutno smo zakocili na jednoj situaciji i sutra ili prekosutra je ona gotova... kad to odradimo, onda se "raspadamo" na mjesec dana...timovi ce se formirati, i svak svoj dio ce da odradi... marketing, web, IT, ovo ono...

Kad bude sljedeci sastanak, javimo ti, pa doleti
Kaotic

#424 Re: Mali biznis forumaša

Post by Kaotic »

kurty wrote:sve smo procitali... elem, trenutno smo zakocili na jednoj situaciji i sutra ili prekosutra je ona gotova... kad to odradimo, onda se "raspadamo" na mjesec dana...timovi ce se formirati, i svak svoj dio ce da odradi... marketing, web, IT, ovo ono...

Kad bude sljedeci sastanak, javimo ti, pa doleti
Ja sam iz ljubuskog pa mi je malo problematicno "samo na kafu" doci :)
Al razmisljam o preseljenju u sarajevu ako uskoro nadjem neki posao. ozbiljno o tome razmisljam
Uvijek radim neke biznise i to, pokusavam nesto napraviti i uvijek zelim postici nesto novo kod nas...
Tako da jedva cekam da cujem nesto o tome. moze barem kratak brifing u pvt?
Pa da razmislim gdje bi Vam ja tu mogao pomoci i obavijestit Vas
Covjek sam od rijeci :wink:
mali Ninja

#425 Re: Mali biznis forumaša

Post by mali Ninja »

.
Post Reply