Mahmud Ahmedined¾ad u posjeti SAD
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
sad se sjetih one pjesme "necu da budem intelektualac, ne zelim oko k lanac...." 
- niskoprofilni
Ma dure je banexo wrote:Bosmen i Niskoprofilni! Nemam namjeru diskutovati dalje sa vama. Imate jedan iskreni prijateljski pozdrav od mene, a sigurno i pivu ako se nekada u zivotu sretnemo. Jos uvijek se nadam da cu u vama, ako se sretnemo, naici na intelektualne Bosance sa kojima se moze diskutovati.Zivjeli!
-
basta sljezove boje
ma bice sve to u dure. Trazio je da vidi Mesica, a Meske mu je lijepo objasnio da ne valja biti iskren, vec da misli svoje, a prica uopceno i po mogucnosti ubaci kakav vic. To dobro prolazi i kod Amera. I ni slucajno ne negira holokaust vec da kaze da ga nije bilo u Iranu ...
-
patrius
A oklen si se ti vrno '92.?nexo wrote:Hj, narode, ja sam pacifista, nemam apsolutno nikakve veze sa Amerikom, zelim slobodu i mir u svakom krajicku ove planete. Ipak, 1992. sam se vratio u Sarajevo da se borim za svoju zemlju. Sada vas pitam, obzirom da niko nije odgovorio na moje prvo pitanje. Zasto ste u toku 2000. imali toliko Iranskih imigranta na pronalazenju puta do slobodnog svijeta?
-
patrius
Ne,nego cemo svi put pod noge,pa od nemila do nedraga!!!Sta bismo to trebali (p)ostati
Najveci jad je ostaviti dom...pred sudbinom zlom.Znas,nesreca i jeste u tome sto hocemo da budemo ono sto nismo ili da ne budemo ono sto jesmo."Gradjanine svijeta",ja ti zelim zdravlje i srecu,iskreno,i nadam se da si nacisto sa tim za sto si se borio i krvario...
- Citizen-X
Ne mora znacit da bi ti sjedio i gled'o kako ti pobise jarane, familiju i raju i da jesi pacifista. Ne pretjeruj.patrius wrote:A oklen si se ti vrno '92.?nexo wrote:Hj, narode, ja sam pacifista, nemam apsolutno nikakve veze sa Amerikom, zelim slobodu i mir u svakom krajicku ove planete. Ipak, 1992. sam se vratio u Sarajevo da se borim za svoju zemlju. Sada vas pitam, obzirom da niko nije odgovorio na moje prvo pitanje. Zasto ste u toku 2000. imali toliko Iranskih imigranta na pronalazenju puta do slobodnog svijeta?Cuj,pacifista,a dos'o da se bori
- Citizen-X
Budi ti posten pa nam kazi gdje si ranjavan? Ova zemlja puna malih ljudi koji vole svoje heroje pa da te zapamtimo i kao takvog cijenimo. Samo nemoj reci da si ratov'o u cyber svijetu.nexo wrote:Hajde budi posten kao sto si Bosmen, pa mi odgovori bar na jedno od dva pitanja ko je sam postavio na ovoj temi!bosmen wrote:E nek si nam reko, o svjetski covjece i cuvaru kulture bosanskenexo wrote: Odakle sam se ja vrno, to te se ne bi trebalo ticati! Sa tri ranjavanja i 60% ivaliditeta, dobrim, poslom nakon svega, ja sam se ponovo vrno tamo, odakle sam i postao, u svijet. A, sto, upitj se! Ovde ocito nema svrhe raspravljati o bilo cemu. Ljudi, svaka vam cast, ostanite Bosanci i Hercegovci, Sarajlije, Tuzlaci itd. Nadam se da vam religija nece zasjenit kulturu!![]()
![]()
![]()
-
patrius
Ma fala bogu,salio sam se...nego me iritiralo ono da smo "mi" imali nake iranske emigrante.Malo je provokativno postavljeno pitanje pa sam bio cinican...nekako se s "visine" obratio,pa sam samo htio prizemljiti...Citizen-X wrote:Ne mora znacit da bi ti sjedio i gled'o kako ti pobise jarane, familiju i raju i da jesi pacifista. Ne pretjeruj.patrius wrote:A oklen si se ti vrno '92.?nexo wrote:Hj, narode, ja sam pacifista, nemam apsolutno nikakve veze sa Amerikom, zelim slobodu i mir u svakom krajicku ove planete. Ipak, 1992. sam se vratio u Sarajevo da se borim za svoju zemlju. Sada vas pitam, obzirom da niko nije odgovorio na moje prvo pitanje. Zasto ste u toku 2000. imali toliko Iranskih imigranta na pronalazenju puta do slobodnog svijeta?Cuj,pacifista,a dos'o da se bori
- niskoprofilni
@nexo tvoja pitanja su bazirana na rekla-kazala-kahva-mahala temeljima, nemaju veze s stvarnoscu, kao sto nema nemaju ni oni "iranski" imigranti (sjecam se tog slucaja, radi se o par ljudi, kao sto imamo imigrante svaki dan). Drzi se teme. Svaka cast sto si bio u BiH u ratu i ja sam, ali to s tvojim tvrdnjama i pitanjima nema veze s temom. Vozdrica.
- Citizen-X
Mene obicno tangira neko ko zapravo ne kaze da je bio u ratu vise nego onaj koji se izleti - al hajd da ne rolam sa teme...bosmen wrote:Nema potrebe ba citizen, ja ne zelim sumnjati da je bio i da je to sto tvrdi da jeste.CijenimCitizen-X wrote:
Budi ti posten pa nam kazi gdje si ranjavan? Ova zemlja puna malih ljudi koji vole svoje heroje pa da te zapamtimo i kao takvog cijenimo. Samo nemoj reci da si ratov'o u cyber svijetu.
Svako ima pravoreci sto misli ali nedam da mi iko puni mozak necim o cemu ima sigurno manje pojma od mene.
Mislim konkretno na ono sto je on pitao
A svakako da ga time ne cini nista niti manje niti vishe vrijednim od bilo koga od nas, zato sto je bio to sto tvrdi da jeste i zato sto je sad to sto jeste i gdje jeste.
Mislim da me konkretno bar ti razumijesh
- Citizen-X
Za tebe sigurno znam da nisi bio u ratu. Glavu dajem. Isto ko sto glavu dajem da Ahmeda i Nedzada apsolutno boli ona stvar sta ce biti sa Covicem i ostalom bagrom dok se MeGleheni upire u "ustavno rjesenje" ko da je Bosna njegova zemlja i ko da mu je sva familija u BIH - ko biva stalo mu...jefferson wrote:hmmmm, nismo puno skrenuli s teme.
jel ikako mozemo i Zahida Crnkica u ovo upetljat, a i covicu je danas presuda ponistena, pa neznam sta Ahmed i nedzad zajedno sa bushom imaju reci o tome!
Last edited by Citizen-X on 26/09/2007 22:18, edited 1 time in total.
-
nezeljeni nadimak
Zaboravljas nekoliko cinjenica vezano za Iran.chuchumbamayumbe wrote:Pa dobro, pogrijesih...Treba da se naceka jedno 60 godina.niskoprofilni wrote:Ovo, jednostavno receno, nije tacno.chuchumbamayumbe wrote:Na svjetskom nivou ima Iran da se naceka da dodje na neke tehnoloske nivoe gdje su razvijene zemlje bile prije 20-30 godina...
Smijesno.
Muku muche sa centrifugama, a Ameri bacili atomske 1945-te godine. Znas li koja je tehnologija tada bila potreban da se to uradi? A od tada je proslo 62 godine. Napravi neke usporedbe ba nastavi. Ovo za atomsku sam ti naveo samo kao banalan primjer.
Iran je dugo vremena bio zemlja zarobljena od imperijalistickih sila koje su ga samo pljackale i muzle, a kada je voljom naroda, ne nikakvih "islamista" vec najsirih slojeva stanovnistva i politickih opcija pocev od komunista, proislamske opcije koju je predvodio Homeini itd. zbacen Reza Pahlavi, americka marioneta koja je odgovorna za ubistva, progone i mucenja hiljada i hiljada Iranaca putem njegove policije SAVAK, SAD i njihovi saveznici su konstantnom medijskom hajkom satanizirale Iran, nametnuli mu sve moguce sankcije, a zatim uz pomoc Sadama Huseina provele najstrasniju agresiju u kojoj je ova americka strana predvodjena S. Huseinom koristila mnoga nedozvoljena sredstva ratovanja. Ni to im nije bilo dovoljno, pa istu stvar namecu i dalje i nastoje zaustaviti napredak Irana svim mogucim sredstvima ne prezajuci od prijetnji unistenjem i ratom, kao i raznih drugih pritisaka, sto se vrlo dobro vidi iz danasnje situacije oko iskonstrusisanog "iranskog" problema. Glavni spor izmedju Irana, SAD kao i drugih zapadnih sila je taj sto zapadne sile nisu odustale od nacina bogacenja koje su provodile stotinama godina ranije po sirom svijeta, od Amerike do Afrike, ili jednostavnije receno, zapadne sile zele da muzu naftu od Irana kao sto su to cinile za vrijeme vladavine njihove vec spomenute marionete, a to vise ne moze.
Uspjeh koji je Iran ostvario i u takvoj atmosferi, pod takvim pritiscima i noseci se sa otvorenom agresijom, najskromnije receno je zavidan. Sta bi tek bilo da pljacka sirom svijeta kao sto to rade SAD, ili vec stoljecima Velika Britanija, Francuska i druge zemlje koje daju sebi za pravo drzati nekome moralne pridike. Pa to dodje slicno kao da vam nacisti drve o moralu.
A sto se tice stvarnog stanja u Iranu, pocev od ekonomije, obrazovanja, tehnoloskog napredka, ljudskih prava i sloboda, moj ti je dobronamjerni prijedlog ako zelis da stvoris neku objektivnu sliku prvo odbaci onu koja se nudi od strane zapadnih medija i pozabavi se malo nezavisnim izvorima.
Ne zelim uopste idealizovati Iran, ali stvarni Iran i onaj mracni, koji su stvorili zapadni mediji i njihove vlade, nemaju veze jedan sa drugim.
- chuchumbamayumbe
Daj ba NN, kakve veze ima ovo sto si ti napisao sa onim gore sto sam ja napisao?nezeljeni nadimak wrote:Zaboravljas nekoliko cinjenica vezano za Iran.chuchumbamayumbe wrote:Pa dobro, pogrijesih...Treba da se naceka jedno 60 godina.niskoprofilni wrote: Ovo, jednostavno receno, nije tacno.
Muku muche sa centrifugama, a Ameri bacili atomske 1945-te godine. Znas li koja je tehnologija tada bila potreban da se to uradi? A od tada je proslo 62 godine. Napravi neke usporedbe ba nastavi. Ovo za atomsku sam ti naveo samo kao banalan primjer.
Iran je dugo vremena bio zemlja zarobljena od imperijalistickih sila koje su ga samo pljackale i muzle, a kada je voljom naroda, ne nikakvih "islamista" vec najsirih slojeva stanovnistva i politickih opcija pocev od komunista, proislamske opcije koju je predvodio Homeini itd. zbacen Reza Pahlavi, americka marioneta koja je odgovorna za ubistva, progone i mucenja hiljada i hiljada Iranaca putem njegove policije SAVAK, SAD i njihovi saveznici su konstantnom medijskom hajkom satanizirale Iran, nametnuli mu sve moguce sankcije, a zatim uz pomoc Sadama Huseina provele najstrasniju agresiju u kojoj je ova americka strana predvodjena S. Huseinom koristila mnoga nedozvoljena sredstva ratovanja. Ni to im nije bilo dovoljno, pa istu stvar namecu i dalje i nastoje zaustaviti napredak Irana svim mogucim sredstvima ne prezajuci od prijetnji unistenjem i ratom, kao i raznih drugih pritisaka, sto se vrlo dobro vidi iz danasnje situacije oko iskonstrusisanog "iranskog" problema. Glavni spor izmedju Irana, SAD kao i drugih zapadnih sila je taj sto zapadne sile nisu odustale od nacina bogacenja koje su provodile stotinama godina ranije po sirom svijeta, od Amerike do Afrike, ili jednostavnije receno, zapadne sile zele da muzu naftu od Irana kao sto su to cinile za vrijeme vladavine njihove vec spomenute marionete, a to vise ne moze.
Uspjeh koji je Iran ostvario i u takvoj atmosferi, pod takvim pritiscima i noseci se sa otvorenom agresijom, najskromnije receno je zavidan. Sta bi tek bilo da pljacka sirom svijeta kao sto to rade SAD, ili vec stoljecima Velika Britanija, Francuska i druge zemlje koje daju sebi za pravo drzati nekome moralne pridike. Pa to dodje slicno kao da vam nacisti drve o moralu.
A sto se tice stvarnog stanja u Iranu, pocev od ekonomije, obrazovanja, tehnoloskog napredka, ljudskih prava i sloboda, moj ti je dobronamjerni prijedlog ako zelis da stvoris neku objektivnu sliku prvo odbaci onu koja se nudi od strane zapadnih medija i pozabavi se malo nezavisnim izvorima.
Ne zelim uopste idealizovati Iran, ali stvarni Iran i onaj mracni, koji su stvorili zapadni mediji i njihove vlade, nemaju veze jedan sa drugim.
Haj manet!
-
nezeljeni nadimak
Je li i ovo bilo na CNN-u?jefferson wrote: Iran izvozi sirovu naftu a uvozi benzin jer se od revolucije niti jedno novo postrojenje nije izgradilo!
Pa Teheran muku muci sa aero zagadjenjem jer ne moze da se inese sa prekomjernom upotrebom automobila, od kojih su mnogi Iranske proizvodnje, a glavni razlog za to je prejeftina nafta i benzin, pa se ljudi jako malo odlucuju za alternativni prevoz.
-
nezeljeni nadimak
Ako nema veze, a ni argumenata, onda i ja kazemchuchumbamayumbe wrote:Daj ba NN, kakve veze ima ovo sto si ti napisao sa onim gore sto sam ja napisao?nezeljeni nadimak wrote:Zaboravljas nekoliko cinjenica vezano za Iran.chuchumbamayumbe wrote: Pa dobro, pogrijesih...Treba da se naceka jedno 60 godina.
Haj manet!
Haj manet!
- Citizen-X
Ako se ne varam cini mi se da je 1$ 100 litara dizelanezeljeni nadimak wrote:Je li i ovo bilo na CNN-u?jefferson wrote: Iran izvozi sirovu naftu a uvozi benzin jer se od revolucije niti jedno novo postrojenje nije izgradilo!
Pa Teheran muku muci sa aero zagadjenjem jer ne moze da se inese sa prekomjernom upotrebom automobila, od kojih su mnogi Iranske proizvodnje, a glavni razlog za to je prejeftina nafta i benzin, pa se ljudi jako malo odlucuju za alternativni prevoz.
Ja mislim da od puke zavisti hoce da ih rasture
Jos ako naprave atomski reaktor - onda ce benzin dijelit dzaba
Prokleti gringosi
Last edited by Citizen-X on 26/09/2007 22:29, edited 1 time in total.
-
basta sljezove boje
nexo, pacifisto, a sta cemo sa irackim imigrantima koji pobjegose od demokracije. U Njemackoj ih je nekoliko hiljada i ne mogu se vratiti doma. Ilham Al Madfai cije pjesme rado slusam se ne vraca u "oslobodjeni Irak", o tome da je danas puno nesigurnije nego u vrijeme diktatora Sadama ne treba posebno diskutirati. Iranci gledaju sto se desava u komsiluku i strahuju. Jedna poznanica rece prije godinu dana kako se pakuju i idu rodjacima u inostranstvo jer ce rat sa Amerikom. Mozda strahom od rata i americkim prijetnjama mozemo objasniti zelju za emigracijom
-
nezeljeni nadimak
To isto stanovnistvo Irana ga je izabralo na fer i demokratskim izborima, sto se ne bi moglo reci za izbor G. Busha mladjeg.jefferson wrote:Evo i ovaj link u kojem mozes procitati sta stanovnistvo irana misli o Ahedinedzadu koji ocito veci ugled ima u zemljama bliskog istoka nego u iranu:
http://www.iranvajahan.net/cgi-bin/news ... 7&d=26&a=9
O tome sta veliki procenat Amerikanaca misli o G. Bushu ne vrijedi ni spominjati, ali te moglo bi se reci tihe vecine nema na na CNN-u i FOX-u koji tebi pumpaju mozak.
-
jefferson
nema teorija, gdje bi skonto, evo vadim kartu za iran, nisam znao da takav napredak imajubosmen wrote:Ne mogu da vjerujem da je toliko jeftin a uvozi se.nezeljeni nadimak wrote:Je li i ovo bilo na CNN-u?jefferson wrote: Iran izvozi sirovu naftu a uvozi benzin jer se od revolucije niti jedno novo postrojenje nije izgradilo!
Pa Teheran muku muci sa aero zagadjenjem jer ne moze da se inese sa prekomjernom upotrebom automobila, od kojih su mnogi Iranske proizvodnje, a glavni razlog za to je prejeftina nafta i benzin, pa se ljudi jako malo odlucuju za alternativni prevoz.![]()
![]()
![]()
Josh kad bi nam jeff malo proguglao i pogledao malo vezano za ono sto je rekao.
A vjerujem da nece skontati to sto si napisao