Magareća klupa....
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#26 Re: Magareća klupa....
Ne, po automatizmu ne, samo sam tako mislila. Zato što se dotiču filozofske misli.
- modra_rijeka
- Location: U nakaradnoj zemlji, ali zemlji koju ni za sto mjenjao ne bih ....
#27 Re: Magareća klupa....
Ovo ga dodje kao podmetanje kukavicijeg jajeta...niko nije nikome rekao da je glup...niti zelim da tako bude shvaceno...Jel tesko shvatiti da ovo nema veze sa filozofijom niti se dotice filozofije nego samo pokusaj u nastojanju da ispoljimo malo samokriticnosti i vlastite gluposti sa pitanjem dokle ljudi mogu biti istrajni u vlastitoj gluposti....Koliko su spremni ici i gaziti preko leseva samo da bi dokazali kako su u pravu u necemu sto ni sami oni znaju da nisu....Nema potrebe niko da misli kako zelim reci da je bilo ko glup, ja samo zelim da svi sami spoznamo svoju glupost a ne neko drugi da mu ukazuje na nju....
- KatarinaKosaca
#28 Re: Magareća klupa....
A šta je to što si nabrojao nego filozofska rasprava?
-
avenged_sevenfil
#29 Re: Magareća klupa....
Mozda d je danas tesko izbjeci glupost.Il je takvo vrijeme kad se ne uklapas u okolinu,tj ne radis i ne ponasas se onako kako to svi ocekuju i rade okolo tebe.Danas je najteze biti svoj covjek i radit i ponasat se kako ti oces jer sve sto uradis sto se cini malo drugacije, cudnije od okoline odma te smatraju glupanom cudakom il cime vec.Ja sam metalac tako se oblacim ponasam i nisu mi jednom rekli da sam glup,narkoman cim zivim takvim zivotom.
.Al opet vise volim bit svoj covjek neg ponasat se kako to drugi zele
-
Leonid Breznjev
#30 Re: Magareća klupa....
hocete se vratiti temi ba... ako mozete odgovarajte na njegovu temu, a ne spada li ista u filozofiju ili ne...

- modra_rijeka
#31 Re: Magareća klupa....
Hajde ovako da to postavimo....ti tvrdis da je ovo filozofija, ja tvrdim da nije....koliko si spremna ici u dokazivanju svoje tvrdnje??Preko leseva??? Po svaku cijemu??? Nadam se da me kontas sta ti pokusavam reci.....I nadam se da je sad malo jasnijeKatarinaKosaca wrote:A šta je to što si nabrojao nego filozofska rasprava?
Last edited by modra_rijeka on 20/10/2008 01:44, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#32 Re: Magareća klupa....
ma, nisam uopće spremna. Sat će mi zvoniti u pola pet, pa sad zamisli............. Meni je ličilo na to. Ako nije, prihvatam.
- modra_rijeka
#33 Re: Magareća klupa....
Vi Visocani ste uvjek spremni filozofiratiKatarinaKosaca wrote:ma, nisam uopće spremna. Sat će mi zvoniti u pola pet, pa sad zamisli............. Meni je ličilo na to. Ako nije, prihvatam.
PS.Za ovo Visocani, nista licno, i sam sam veci dio zivota proveo u njemu...
Last edited by modra_rijeka on 20/10/2008 01:47, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#34 Re: Magareća klupa....
Upsss, to je kraljica od tamo. Ja sam sa Mejtašamodra_rijeka wrote:Vi Visocani ste uvjek spremni filozofiratiKatarinaKosaca wrote:ma, nisam uopće spremna. Sat će mi zvoniti u pola pet, pa sad zamisli............. Meni je ličilo na to. Ako nije, prihvatam.Ja sam tebe razumio u potpunosti, nadam se da si i ti mene.....
![]()
PS.Za ovo Visocani, nista licno, i sam sam veliki dio zivota proveo u njemu, naravno mala sala
- modra_rijeka
#35 Re: Magareća klupa....
Ne mjenja nista, i ja sam sa MejtasaKatarinaKosaca wrote:Upsss, to je kraljica od tamo. Ja sam sa Mejtašamodra_rijeka wrote:Vi Visocani ste uvjek spremni filozofiratiKatarinaKosaca wrote:ma, nisam uopće spremna. Sat će mi zvoniti u pola pet, pa sad zamisli............. Meni je ličilo na to. Ako nije, prihvatam.Ja sam tebe razumio u potpunosti, nadam se da si i ti mene.....
![]()
PS.Za ovo Visocani, nista licno, i sam sam veliki dio zivota proveo u njemu, naravno mala sala
- modra_rijeka
#36 Re: Magareća klupa....
Zbog malih problema s konekcijom prema na Mejtasu ja bih da ponovim uvod u temu
Bio sam dobar ucenik uvjek tako da nisam znao sta je sjediti u magarecoj klupi...Nakon skole sam dospio u neke relacije u kojima opet nisam uspio doci do magarece klupe....Je li nam magareca klupa potrebna da bi smo dosli sami sebi, da bi smo shvatili kako biti ono sto jesi znaci po potrebi zavrsiti i u magarecoj klupi....Posto sam novi ovdje na forumu, barem aktivno pisuci novi, iako vec dugo citam i pratim ovaj forum, primjetio sam da ovdje ima dosta osoba koje su zasluzile da malo odsjede u magarecoj klupi....Da se opale u onu svoju tintaru i da eventualno skontaju kako nekad jedu neki nesto sto nije za jesti bezveze lupajuci ko Maksim po diviziji....Zasto neki ljudi sebi daju za pravo da zabijaju nos gdje im nije mjesto? Zasto neki ljudi daju sebi za pravo da su najpametniji???Zasto veliki broj ljudi misli da je najpametniji iako je i sam svjestan da je glup ko q....Zar je toliko tesko biti normalan i ponasati se normalno...Biti ono sto jesi...Dokazano je da je od glupana gluplji samo onaj sto nece da prizna da je glup....i naravno gluplja su dva glupana od jednog....Biti svjestan svoje nesvjesti i gluposti automatski tog lika izdize iznad one najprostije zatupljene gluposti....Molim sve one koji se ne osjecaju glupim da nam obrazloze zasto nisu glupi, one koji su glupi nek nama kazu zasto su glupi....Oni koji misle da su za magarece klupe neka se jave i kazu zasto im je ista potrebna....Hajde malo ljudi, da pokusamo biti ono sto jesmo, naravno, bez uvlacenja bilo koga u pricu, mahalanja, traceva....i slicno....Daj malo da vidimo gdje smo mi sami, bez bilo koga drugog...bez sakrivanja iza bilo koga, ili cega, bez pozivanja na intelekt, skolu, lovu, raju, ili bilo sta slicno...Sta je ono sto vas cini takvim kakvim jeste.....Nemojte mi zamjeriti na mozda debilnoj temi...ja sam davno skontao da sam debil te da mi taj debilizam , usmjeren u pravom smjeru samo moze valjati..nikako skoditi....
Bio sam dobar ucenik uvjek tako da nisam znao sta je sjediti u magarecoj klupi...Nakon skole sam dospio u neke relacije u kojima opet nisam uspio doci do magarece klupe....Je li nam magareca klupa potrebna da bi smo dosli sami sebi, da bi smo shvatili kako biti ono sto jesi znaci po potrebi zavrsiti i u magarecoj klupi....Posto sam novi ovdje na forumu, barem aktivno pisuci novi, iako vec dugo citam i pratim ovaj forum, primjetio sam da ovdje ima dosta osoba koje su zasluzile da malo odsjede u magarecoj klupi....Da se opale u onu svoju tintaru i da eventualno skontaju kako nekad jedu neki nesto sto nije za jesti bezveze lupajuci ko Maksim po diviziji....Zasto neki ljudi sebi daju za pravo da zabijaju nos gdje im nije mjesto? Zasto neki ljudi daju sebi za pravo da su najpametniji???Zasto veliki broj ljudi misli da je najpametniji iako je i sam svjestan da je glup ko q....Zar je toliko tesko biti normalan i ponasati se normalno...Biti ono sto jesi...Dokazano je da je od glupana gluplji samo onaj sto nece da prizna da je glup....i naravno gluplja su dva glupana od jednog....Biti svjestan svoje nesvjesti i gluposti automatski tog lika izdize iznad one najprostije zatupljene gluposti....Molim sve one koji se ne osjecaju glupim da nam obrazloze zasto nisu glupi, one koji su glupi nek nama kazu zasto su glupi....Oni koji misle da su za magarece klupe neka se jave i kazu zasto im je ista potrebna....Hajde malo ljudi, da pokusamo biti ono sto jesmo, naravno, bez uvlacenja bilo koga u pricu, mahalanja, traceva....i slicno....Daj malo da vidimo gdje smo mi sami, bez bilo koga drugog...bez sakrivanja iza bilo koga, ili cega, bez pozivanja na intelekt, skolu, lovu, raju, ili bilo sta slicno...Sta je ono sto vas cini takvim kakvim jeste.....Nemojte mi zamjeriti na mozda debilnoj temi...ja sam davno skontao da sam debil te da mi taj debilizam , usmjeren u pravom smjeru samo moze valjati..nikako skoditi....
- piupiu
#37 Re: Magareća klupa....
"Sad znam da nista ne znam", rekao veliki filozof i pametan co'ek Sokrat.
(Koji je, usput, bio ... queer. Te je po Zakonu o pameti i gluposti Kantona Sarajevo (u pripremi) zavrsio u magarecoj klupi zbog nesretne seksualne orijentacije ... otprilike neka dva milenija nakon sto ga stari Grci natjerase da popije otrov jer je ucio ljude da misle i jer je, u ocima vlastodrzaca, bogohulio.
)
Misliti, dakle, je opasno po zivot!
(Koji je, usput, bio ... queer. Te je po Zakonu o pameti i gluposti Kantona Sarajevo (u pripremi) zavrsio u magarecoj klupi zbog nesretne seksualne orijentacije ... otprilike neka dva milenija nakon sto ga stari Grci natjerase da popije otrov jer je ucio ljude da misle i jer je, u ocima vlastodrzaca, bogohulio.
Misliti, dakle, je opasno po zivot!
Last edited by piupiu on 20/10/2008 04:29, edited 2 times in total.
- KatarinaKosaca
#38 Re: Magareća klupa....
Jel tema samokritika? Jel se tako može shvatiti? Da opet ne počeneš vriskat kako nije to tobog malih problema s konekcijom prema na Mejtasu ja bih da ponovim uvod u temu
- Aurora Borealis
#39 Re: Magareća klupa....
.
Last edited by Aurora Borealis on 21/11/2010 17:45, edited 1 time in total.
- Aurora Borealis
#40 Re: Magareća klupa....
.
Last edited by Aurora Borealis on 21/11/2010 17:45, edited 1 time in total.
- turban
#41 Re: Magareća klupa....
Sto bi ja volio da mi se obezbjedi jedna magareca klupa...
Znam sigurno da bi me zastitnici zivotinja u najmanju ruku branili od pameti...
P.S
STA VRJEDI BITI SUPER PAMETAN,AKO NISI POLTRON NE MOZES PROCI.A ONI IZ MAGARECE KLUPE EH ,UVJEK ZAJASU NA NEKOG KONJA...

P.S
STA VRJEDI BITI SUPER PAMETAN,AKO NISI POLTRON NE MOZES PROCI.A ONI IZ MAGARECE KLUPE EH ,UVJEK ZAJASU NA NEKOG KONJA...
- modra_rijeka
#42 Re: Magareća klupa....
S klupe na konja???Malo tesko mislim....previse je sto jest jest...