ono sto mrzim u komunikaciji je:Goa wrote:Evo pet godina se radi na tome da se sazna koliko.... jos uvijek bog samo zna koliko je takvih racuna.... i samo bog zna dokle ce biti tako...
Radi se
Treba se
Trebalo bi
..................
1. mrzim passive voice
2. mrzim trece lice jednine
3. mrzim fraze BOG ZNA ....
znaci, nema vise UF BOG ZNA DO KAD CE, nego trebamo raditi na tome da ih uskoro zaustavimo u tome...TERZA je u magarcu ya jedno vec potrosio vise nego sto su amerikanci platili za jedan kvadratni metar Marsalke...
ja sam vec rekla, garant svi to rade, neko manje neko vise, ali mi je nekako pun Kufer, da ne lajem, da se neko baskari sa mojim parama...
znaci, ono sto ja predlazem je da se krene prvo sa ovim velikim politicarima, i onda da se spustimo i na opcinske nivoe.
i nikom se ne smije gledati kroz prste,
slazes li se? ako je odgovor da, idemo dalje.
Posto rekoh DA SE KRENE, predlazem da napravimo na saxu ili peticiju ili okvirni dogovor da se javimo urednistvu STARTa, posto su oni ovi i pokrenuli, da se svim politicarima zaviri u kasicu-prasicu u uredu...da vidi narod kako se trose pare...
znaci, napisemo pismo podrske i molbe da se ne zaustave na terzi i hadzipasicu...ja ipak vjerujem da ce skolovan novinar taj posao bolje odraditi od mene, iako sam ja profesionalna mahalusa
sta kazes?