Macromedia Flash MX 2004
Moderator: Benq
- shiljak
#1 Macromedia Flash MX 2004
e zna li ko ovaj program pa da idemo dalje....
-
kub lajkan
#3 Re: Macromedia Flash MX 2004
jednostavno receno - nenadjebiv!shiljak wrote:e zna li ko ovaj program pa da idemo dalje....
- shiljak
Pa evo vako (sve zavisi sta znas).La_Forge wrote:... ja znam ponešto ....
šta te interesuje...
Imam problrm, uvjek kada prepisem neki kod u Macromedia Flash MX 2004 npr. napravim e-mail link (uzeo sam E-mail link zato sto je najjednostavniji) , prepisem iz novina, i kad probam ne funkcionise. Pa sam tako probao svasta napraviti ali ne funkcionise.
Pa evo npr. kako sam ja napravio e-mail link:
Napravio dva Layer-a i jednom ime javascript a drugom E-mail (mislim da to nije ni vazno). Onda kliknem na Layer "E-mail" i napravim "button" i imenujem ga email_dugme. Onda odem na Layer "javascript" i onda upisem skriptu (Actions - Frame):
email_dugme.onRelease = function () {
getURL("mailto:[email protected]?subject =
sta se radi");
}
(to je tacno kako pise u novinama)
E to je taj primjer i vjerovatno sam valjda tu negdje pogrijesio. Pa ako tebi to funkcionise nekako posalji mi kopiju na e-mail [email protected].
uh
-
La_Forge
već sam koristio tu komandu u kombinaciji sa dugmetom ...
ovako...
1 napraviš dugme.
2 izabereš ga (klikneš na njega)
3 dodaš mu slijedeći kod
on (release) {
getURL("mailto:neko@neko");
}
i to je to
ne znam šta će ti dva layera i taj javascript, one se rijetko kada koristi i to uglavnom u kombinaciji sa html-om za npr. pop-upe iz flasha ...
jedino nisam provalio kako da ovaj subject daš mailu, može i to nekako ali nisam nikada probao ....
testiraj ovo pa javi kako si prošao ...
ovako...
1 napraviš dugme.
3 dodaš mu slijedeći kod
on (release) {
}
i to je to
ne znam šta će ti dva layera i taj javascript, one se rijetko kada koristi i to uglavnom u kombinaciji sa html-om za npr. pop-upe iz flasha ...
jedino nisam provalio kako da ovaj subject daš mailu, može i to nekako ali nisam nikada probao ....
- valterbranisarajevo
Kada smo vec kod ovoga, pitanjce.
prilikom surfanja stalno mi izlazi dosadni alert da instalitam najnoviju verziju ovog programa. To je ocigledno neki spyware, ali i pored nekoliko antispyware programa nisam se uspio rijesiti ove dosade.
Da li neko ima slican problem i da li je neko uspio ovo rijesiti?
prilikom surfanja stalno mi izlazi dosadni alert da instalitam najnoviju verziju ovog programa. To je ocigledno neki spyware, ali i pored nekoliko antispyware programa nisam se uspio rijesiti ove dosade.
Da li neko ima slican problem i da li je neko uspio ovo rijesiti?
- shiljak
Sve funkcionise, t tvoje i moje, to je sve proradilo kada sem reinstalirao program.La_Forge wrote:već sam koristio tu komandu u kombinaciji sa dugmetom ...
ovako...
1 napraviš dugme.
3 dodaš mu slijedeći kod
on (release) {
}
i to je to
Evo da tejos nesto upitam ako znadnes...
Kako cu namjestiti da mi program procita sve dokumente u nakom folderu i kad iscita da mozes kliknuti na njih i pokrenuti nesto sto je nasao.
Kad odes (kod.win.xp-a) na My Computer i sa lijeve ti strane ima System Task, Other Places i u njima se nesto nalazi (voew system information,My Network Places...)...i vidis kako se svaka od njih moze sakriti (kliknes na strelice)