Maca nogiran sa OBN-a
Moderator: anex
-
Beslija
znati je u ovom kontextu biti svjestan o pojmu, upucen u nesto sto ne mora znaciti biti "licno" povezan .......
a nisam ti ja kriv sto tvojih par mozdanih celija ne mogu da razaberu pravo znacenje recenice .....
......... izgleda da je to tezak posao za tebe...... 
a nisam ti ja kriv sto tvojih par mozdanih celija ne mogu da razaberu pravo znacenje recenice .....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nidje veze s temom...nesto si ovih dana konfliktan, da nisu ne dao bog oni dani u mjesecu?Beslija wrote:znati je u ovom kontextu biti svjestan o pojmu, upucen u nesto sto ne mora znaciti biti "licno" povezan .......
a nisam ti ja kriv sto tvojih par mozdanih celija ne mogu da razaberu pravo znacenje recenice .............. izgleda da je to tezak posao za tebe......
MACU ZA PREDSJEDNIKA!
- Altsa
to je normalan slijed s obzirom da je pustao u svojoj kafani nacionalno diskutabilne (najblaze receno) pjesme.zmijaIzmaj wrote:OSMdaduli_sa wrote:Ja mu predlazem da isti show nastavi praviti na OSM...River_isle wrote:Ne gine mu TV Bjeljina![]()
E jest mi drago sto je nogiran!htjedoh i ja to napisati, el rekoh, neko ce me proglasiti nacionalistom
a ja to nisam
![]()
-
Isa
mIRCerka wrote:Pa nisam ti ja kriva sto ti tako pises. Brzi ti prsti od tih par mozdanih celija.Beslija wrote:to ti opet malo zajebajes....zar nije ovo djetinjasto za tvoje godine???mIRCerka wrote: to ti iz licnog iskustva a?
RADELJAS, ne znam, ali ja nikad ne postiram takve izjave uz ono JA ZNAMipak cesto procitam svoj post prije nego ga okachim
Cica macu boli djon, on tvrdi da mu je ugovor na 3 godine
I ne bi me cudilo da ga preuzme Alfa...jer je Alfa preuzela i Nadu sa OBNa, rodjenu Sarajku koja je svakog normalnog iritirala izvjestacenom ekavicom.ipak je zavrsila 3 godine skole u RUMI ....
Evo ja sam normalna, i rodjena Sarajka i djevojka me apsolutno nije nervirala sa ekavicom. Prijatan glas, dobar stas, lijepo lice...puno vise pozitivnih atributa od recimo: Madzide Buljubasic sa tudjamovskim hrvatskim novogovorom, o Saneli Prasovic da ne govorimo...
Kako danas rodjene Sarajlije govore, znamo vrlo dobro...na sve moguce nacine, samo ne Sarajevski...zasto bi se onda samo ekavica nekome zamijerala.
-
mIRCerka
zato sto je bila strasno PRETERANA i forsirana, a znalo joj se zalomit da IJE i JE izlete...i sad na alfi, potpuno normalno, neutralnog akcenta (znaci nema meko š i ž kao nasi carsijaneri) tecno prica ijekavicu...zato sto je u par intervjua naglasavala tu ekavicu, kao da je pricanje iste cini boljim reporteromIsa wrote:
Evo ja sam normalna, i rodjena Sarajka i djevojka me apsolutno nije nervirala sa ekavicom. Prijatan glas, dobar stas, lijepo lice...puno vise pozitivnih atributa od recimo: Madzide Buljubasic sa tudjamovskim hrvatskim novogovorom, o Saneli Prasovic da ne govorimo...
Kako danas rodjene Sarajlije govore, znamo vrlo dobro...na sve moguce nacine, samo ne Sarajevski...zasto bi se onda samo ekavica nekome zamijerala.
- daduli_sa
Samo za potpisati...mIRCerka wrote:zato sto je bila strasno PRETERANA i forsirana, a znalo joj se zalomit da IJE i JE izlete...i sad na alfi, potpuno normalno, neutralnog akcenta (znaci nema meko š i ž kao nasi carsijaneri) tecno prica ijekavicu...zato sto je u par intervjua naglasavala tu ekavicu, kao da je pricanje iste cini boljim reporteromIsa wrote:
Kako danas rodjene Sarajlije govore, znamo vrlo dobro...na sve moguce nacine, samo ne Sarajevski...zasto bi se onda samo ekavica nekome zamijerala.eto sto
-
ulicar
I, evo ga, ulicar, jope antiprotivan.mIRCerka wrote:nidje veze s temom...nesto si ovih dana konfliktan, da nisu ne dao bog oni dani u mjesecu?Beslija wrote:znati je u ovom kontextu biti svjestan o pojmu, upucen u nesto sto ne mora znaciti biti "licno" povezan .......
a nisam ti ja kriv sto tvojih par mozdanih celija ne mogu da razaberu pravo znacenje recenice .............. izgleda da je to tezak posao za tebe......
MACU ZA PREDSJEDNIKA!
Ja sam imao srece da upoznam Marinkovica u doba kada je bio normalan, prije upisa akademije i svega nakon toga. On je na upis na akademiju dosao obucen k’o saner zadnji. One salvare tole, neka kozna “koledz” jakna, ispod neka sanerska kosulja, raskopcana do pupka, a najbolji moment su bile one cipele od kajisica, k’o stilizovani opanak, i naravno bez carapa. Neobrijan, masne kose, katastrofa. Taj i takav Marinkovic je svu konkurenciju na prijemnom pojeo, bukvalno. Niko na tom prijemnom (jedan od njih je bio i Rijad LJutovic, taj covjek je toliko hvaljen da to nije normalno) nije mogao ni da primirise kvaliteti koja je isijavala iz Marinkovica.
Kasnije sam imao sansu da gledam Marinkovica u bezbrojnim predstavama, od njegove maturske, pa do “normalnih” predstava, gdje je on hladno mogao stajati pored velikana BiH scene, dijeliti pozornicu sa legendama i opet ne biti pojeden, jer Dragan je jednostavno bio kvalitet kakav se jednom u generaciji radja.
Onda sam otisao ja na svoju stranu, Dragan na svoju i moram priznati da ovo sto slusam od vas nikako ne dolazi do mozga, jednostavno, ne kontam. Ja ga se sjecam kao tako kvalitetnog glumca, da mi sve ovo nikako ne ulazi u glavu. Meni je zao sto ste ga vi upoznali kao Macu sa OBN-a, a ne kao Dragana sa Akademije, ili iz Kamernog. Vi ste izgubili sansu da upoznate stvarno talentovanog glumca, kvalitete kakvu ja vise vjerovatno necu vidjeti na BiH sceni.
-
mIRCerka
ja se njega sjecam kao Dragana iz Sarajevskih skica , predstave koju sam gledala u Slozi.....ulicar wrote:I, evo ga, ulicar, jope antiprotivan.mIRCerka wrote:nidje veze s temom...nesto si ovih dana konfliktan, da nisu ne dao bog oni dani u mjesecu?Beslija wrote:znati je u ovom kontextu biti svjestan o pojmu, upucen u nesto sto ne mora znaciti biti "licno" povezan .......
MACU ZA PREDSJEDNIKA!
Ja sam imao srece da upoznam Marinkovica u doba kada je bio normalan, prije upisa akademije i svega nakon toga. On je na upis na akademiju dosao obucen k’o saner zadnji. One salvare tole, neka kozna “koledz” jakna, ispod neka sanerska kosulja, raskopcana do pupka, a najbolji moment su bile one cipele od kajisica, k’o stilizovani opanak, i naravno bez carapa. Neobrijan, masne kose, katastrofa. Taj i takav Marinkovic je svu konkurenciju na prijemnom pojeo, bukvalno. Niko na tom prijemnom (jedan od njih je bio i Rijad LJutovic, taj covjek je toliko hvaljen da to nije normalno) nije mogao ni da primirise kvaliteti koja je isijavala iz Marinkovica.
Kasnije sam imao sansu da gledam Marinkovica u bezbrojnim predstavama, od njegove maturske, pa do “normalnih” predstava, gdje je on hladno mogao stajati pored velikana BiH scene, dijeliti pozornicu sa legendama i opet ne biti pojeden, jer Dragan je jednostavno bio kvalitet kakav se jednom u generaciji radja.
Onda sam otisao ja na svoju stranu, Dragan na svoju i moram priznati da ovo sto slusam od vas nikako ne dolazi do mozga, jednostavno, ne kontam. Ja ga se sjecam kao tako kvalitetnog glumca, da mi sve ovo nikako ne ulazi u glavu. Meni je zao sto ste ga vi upoznali kao Macu sa OBN-a, a ne kao Dragana sa Akademije, ili iz Kamernog. Vi ste izgubili sansu da upoznate stvarno talentovanog glumca, kvalitete kakvu ja vise vjerovatno necu vidjeti na BiH sceni.
- Altsa
ja ga se sjecam kao rumenog seljacica sa pankerskom frizurom i plavim radnim mantilom kako radi kao fizicki radnik na autobuskoj stanici prije rata.ulicar wrote:I, evo ga, ulicar, jope antiprotivan.mIRCerka wrote:nidje veze s temom...nesto si ovih dana konfliktan, da nisu ne dao bog oni dani u mjesecu?Beslija wrote:znati je u ovom kontextu biti svjestan o pojmu, upucen u nesto sto ne mora znaciti biti "licno" povezan .......
MACU ZA PREDSJEDNIKA!
ja ga se sjecam kao voditelja nocnog programa na ISV radiju tokom rata (vodio je par emisija) kada je citao bljutavu poeziju i privlacio u emisiju raznorazne bolesnike.
-
ulicar
I sta mu prebacujes, ti kao njegov vijerni slusalacAltsa wrote: ja ga se sjecam kao rumenog seljacica sa pankerskom frizurom i plavim radnim mantilom kako radi kao fizicki radnik na autobuskoj stanici prije rata.
ja ga se sjecam kao voditelja nocnog programa na ISV radiju tokom rata (vodio je par emisija) kada je citao bljutavu poeziju i privlacio u emisiju raznorazne bolesnike.
- River_isle
Maca je sirovina zeshcha! Gledala sam ga i u pozoristu (zaista odlican glumac), upoznala ga privatno (totalni kreten). Covjek nije dobar voditelj; jedan Nele nam je svima mogao j.... m.... i bio nam je simpatican, al Marinkovic... vulgaran, priprost... Kazem vam, sirovina. 
-
wolf lobovski
macu znam privatno i mogu reci samo jedno, njega ili volis ili mrzis. a sad, zao mi je sto imate takvo misljenje. pretpostavljam da mnogi od vas nisu imali priliku onako uz pice sjesti s njim i porazgovrati u 4 oka nego ste zakljucke izvukli iz raznih kvizova i emisija. al dobro, misljenja su tu da se sukobljavaju!!!
-
edikamedika
Ovdje se i ne komentira Dragan Marinkovic kao covjek odnosno karakter vec Dragan Marinkovic kao javna licnost.
Kakav god da je covjek, kao tv licnost voditelj je kreten.
A emisija mu je dno dna.
Kakav god da je covjek, kao tv licnost voditelj je kreten.
A emisija mu je dno dna.
-
King Kikapu
gledao sam ga ja svojevremeno u bubi u uhu sa senadom basicem i admirom glamocakom, pa u americkom bizonu sa izudinom bajrovicem i semirom krivicem i stvarno covjek glumi. nazalost u onih sve skupa 15 minuta njegovih show programa koje sam upratio skonto sam da samo krevelji i izigrava primitivca.
-
Beslija
Joj sto mi na qrac idu ovi sto govore " on je fin u privatnom zivotu ".....JEST KURAC!!!.....mani te se djecijih prica......lik je krkan...ali bas KRKAN....on da je normala i privatnom zivotu u javnom ne bi radio to sto radi......kazu neki imao je talenta , ja taj talenat nisam vidio......i ne vjerujem da je bas puno ljudi vidio njegov talenat....jedina razlika je u tome sto je on psovao na tv-u malo vise , sto je sexualno uznemiravao prolaznike i pravio mutavce na ulicama budalama.....i imao popularnost....bas kao i deen sto se izmotava i koristi karmin.....tim ljudima je vaznija da imaju "bilo kakvu" popularnost , nego pozitivnu popularnost....jadni ljudi koji nemaju nacina da sa moralom i znanjem zarade novac......skinite se i vi gole kod vjecne vatre(forumasice
) i eto vam popularnosti , sutra ste u novinama.......!..da li to znaci da ste osoba vrijedna spomena??? NE , bicete samo osoba vrijedna ismijavanja.