MA TIHIC JE LJUDINA !

turban

#26 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by turban »

ODOH JA SPAVATI,NESTO ME ZELUDAC ZAVRCE... :run:
Fair Life

#27 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by Fair Life »

Image
Ce_Gevara

#28 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by Ce_Gevara »

Njegovi zadnji donekle razumni potezi (bajagi ne pristajanje na legalizaciju genocidne policije RS) se mogu povezat sa njegovom bolescu. Mozda je sada shvatio da valja izaci Bogu na istinu, pa pokusavau ogomni teret velizdaje ublaziti ovih zadnjih dana.
cyprus

#29 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by cyprus »

Tihić je jedan od realnijih političara u BiH, a to je prema mojim kriterijima jedna od najpozitivnijih strana koje političar treba posjedovati.
Fair Life

#30 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by Fair Life »

@ Ce_Gevara

"Ubi selo medjeda"...

Tihic je Ok , ali mu se valjalo suprostavljati 'selu' u sopstvenoj stranci.
Da ti je ranije zasjeo Izetbegovic Junior tek bi ga tad pusio. Vidio bi koliko ima dima u dva jaja...

Inace... SDA mi se gadi, ali ne i Sulejman. On je jedan od najpragmaticnijih politicara u BiH.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#31 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by -LIBERO- »

Dosta realan politicar,spreman na dijalog.
Covjek koji je socijalno osjetljiv,i imam osjecaj da "ljudski" gleda na stvari,i probleme,oko sebe

O Tihicu,za razliku od vecine njegovih stranackih kolega,imam pozitivan stav.
Ce_Gevara

#32 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by Ce_Gevara »

Zapravo Tihic i Lagumdzija i jesu zagovornici takozvane realne politike u BIH.

To izgleda ovako. Neki drugi "raniji "Milosevic, kao recimo Hitler okupira Poljsku, Cesku, sprzi u Asuvicu hiljade Jevreja i tako osnuje Treci rajh.

Odmah potom jave se neki tadasnji savremenici ala Tihcia i Lagumdzija i pocnu pricati da je Treci rajh REALNOST ili REALITET i tako neke gluposto. A odmah iza njih stupaju njihovi segrti ala Zdravka Grebe ili Nerzuka Curka sa sa pricom da se "tocak historije" ne moze vratitit, da nema vise ni Poljske ni Ceske i td.

Sve se moze prodati ovom nasem naivnom narodu, koji potom pocne kukati kako su svi protiv njega a u stvari sami su krivi za sve sto im se desava.

Nama treba neka druga realnost. Ne ona zasnovana na koaliciji sa cetnistvom, vec ona zasnovana na pravdi, pravu, legalitetu, legalnom ustavu, poveljama UN-a i internacionalnim zakonima.
Ce_Gevara

#33 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by Ce_Gevara »

Fair Life wrote:@ Ce_Gevara

"Ubi selo medjeda"...

Tihic je Ok , ali mu se valjalo suprostavljati 'selu' u sopstvenoj stranci.
Da ti je ranije zasjeo Izetbegovic Junior tek bi ga tad pusio. Vidio bi koliko ima dima u dva jaja...

Inace... SDA mi se gadi, ali ne i Sulejman. On je jedan od najpragmaticnijih politicara u BiH.
Procitaj Boyle-ovu poruku gore postiranu, koja je 100% autenticna, stigla na moj inbox, pa onda razmisli jos jednom.
cyprus

#34 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by cyprus »

Ma ja, yebo realnost hajmo mi u boj, baš kao Česi i Poljaci (ja usporedbe mila majko) :-) .
Ce_Gevara

#35 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by Ce_Gevara »

cyprus wrote:Ma ja, yebo realnost hajmo mi u boj, baš kao Česi i Poljaci (ja usporedbe mila majko) :-) .
A sta? Ti bi da sjedis u podrumu a da ti NATO oslobodi drzavu od fasizma. Ma nema toga. Imas dvije opcije. Jedna je prihvati Tihicevu "realnu politiku" i cekaj da ti Milosevicev tocak historije sa Kozje Cuprije stigne na Unu. Tada ce ti ostati samo cerga i drum i nista vise. A druga je upravo to, izbori se sam kao i Cesi i Poljaci i Albanci. Jedan vid borbe je i NE POTPISUJ NISTA, suti dok ne steknes snagu i resurse da uzvratis (kao recimo u Hrvatskoj). To nam vas voljeni Tihic, Silajdzic i lagumdzija nemaju namjeru dozvoliti, ako ih ne otjeramo uskoro. Oni vec pripremaju papire gdje cemo se dobrovoljno odreci svega i prihvatiti cerge.
Rottweiler

#36 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by Rottweiler »

Ce_Gevara wrote:
cyprus wrote:Ma ja, yebo realnost hajmo mi u boj, baš kao Česi i Poljaci (ja usporedbe mila majko) :-) .
A sta? Ti bi da sjedis u podrumu a da ti NATO oslobodi drzavu od fasizma. Ma nema toga. Imas dvije opcije. Jedna je prihvati Tihicevu "realnu politiku" i cekaj da ti Milosevicev tocak historije sa Kozje Cuprije stigne na Unu. Tada ce ti ostati samo cerga i drum i nista vise. A druga je upravo to, izbori se sam kao i Cesi i Poljaci i Albanci. Jedan vid borbe je i NE POTPISUJ NISTA, suti dok ne steknes snagu i resurse da uzvratis (kao recimo u Hrvatskoj). To nam vas voljeni Tihic, Silajdzic i lagumdzija nemaju namjeru dozvoliti, ako ih ne otjeramo uskoro. Oni vec pripremaju papire gdje cemo se dobrovoljno odreci svega i prihvatiti cerge.
Nisam glasac SDA niti Tihica, ali me bas interesuje sta bi nam ti preporucio za koju stranku i za kojeg lidera da glasamo da nas izvadi iz ovih govana???
Distortion

#37 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by Distortion »

Podrska TIhicu!

Nisam clan nijedne stranke ali mislim da je Tihic upravu u vezi reforme policije. Nadam se da reforma policije, onakva kakvu je predlazu snsd sbih hdz i 90 nece biti usvojena!

Tihic je duplo bolji politicar od Silajdzica koji ce nakon izbora skuziti da je pogresne odluke donosio!
Fair Life

#38 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by Fair Life »

Prolupao si Ce_Gevara...

Naspavaj se. Jutro je pametnije od veceri.
Maystor

#39 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by Maystor »

Iako ni na koji nacin ne zelim promovisati SDA, Sulejman Tihic je pozitivna politicka licnost. To sam tvrdio i mnogo ranije (i u raznim temama na ovom forumu). Sama cinjenica da je od SDA pokusao napraviti normalnu stranku i pri tome se suprotstavio najvecoj bandi (Hasanu Cengicu, Bakiru Izetbegovicu, Mustafi Cericu i njihovim poslusnicima) je velika stvar. Na njegovu zalost, uglavnom je bio neshvacen kod vlastitog naroda. I to iz 2 razloga: 1) radi se o neobrazovanom i naivnom narodu, koji ni nakon svih ovih godina (statisticki, u prosjeku, ne kazem ovo za sve) ne razabire ko ga pljacka i levati pri tome, i 2) na njega su se srucili sa svih strana: od avaza preko Silajdziceve propagandne masinerije pa do vlastitih protivnika predvodjenih Bakirom Izetbegovicem.
Nakon sto sam pogledao par postova ovog Ce_Gevare htjedoh mu objasniti neke stvari. A onda procitah jos nekoliko - i odustadoh. Covjek prica takve gluposti da pretpostavljam da se zajebava. Ali ako stvarno tako "misli" ... Auuu Dzasmine
mrki62

#40 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by mrki62 »

jeza u ledja wrote:
Ce_Gevara wrote:
jeza u ledja wrote:definitivno bosnjacki kongres
Mislis na bosanski kongres? Nije, ali nije na tvoju zalsot ni Cetnicki Ravngorski Kongres. Dosta ste cetnikovali 16 godina. Koliki ste vi cetnici vidi se po tome sto vam Cetnicki ravnogorski pokret redovno izlazi na regularne izbore, a sve sto mirise na bosansko, odmah vam je jeza u ledja. FUJ!

Je li vaznije ko je prenio Boylovu informaciju od cinjenica da je ta vasa cetnicka ljudina unistila Tuzbu RBiH protiv Srbije.
Znaci Tihic, Silajdzic i ja smo cetnici?
Nije važna titula - važan je postupak , koji ukazuje na taj pridjev :dance:
jeza u ledja

#41 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by jeza u ledja »

mrki62 wrote:
jeza u ledja wrote:
Znaci Tihic, Silajdzic i ja smo cetnici?
Nije važna titula - važan je postupak , koji ukazuje na taj pridjev :dance:
A koji je to pridjev i na koga se odnosi?
kemtrejls

#42 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by kemtrejls »

Tihić je jedan obični smrad kao i svi političari u BiH(ako ih mogu nazvati političarima).
To je hinja koja gleda kad će udariti kontru Silajdžiću.Iskompleksiran gobitkom na posljednjim izborima nezna kud udara.
Ma ljudi moji,stvarno mi je muka od politike i od političara,svakojakih gadova koji nam se svakodnevno serviraju u medijima i predstavljaju kao neki kobajagi junaci koji rade za naše dobro.
Kad doživimo da nam udarna vijest dnevnika bude da je reprezentacija deklasirala neku jaku silu,da je održan neki nezaboravan koncert,da je okorjeli kriminalac osuđen na 120 godina zatvora(ili kao u Americi na 450),da je neka fabrika zaposlila 2000 radnika,da su prosječne plaće dostigle polovinu plaća ministara i parlamentaraca,e onda ću da pohvalim i tihića i ostalu bandu!
Do tada se držite one izreke: "Učini nešto za svoju domovinu-emigriraj!"
:bih:
nigdje.nikog

#43 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by nigdje.nikog »

Distortion wrote:Podrska TIhicu!
Nisam clan nijedne stranke ali mislim da je Tihic upravu u vezi reforme policije. Nadam se da reforma policije, onakva kakvu je predlazu snsd sbih hdz i 90 nece biti usvojena!
Tihic je duplo bolji politicar od Silajdzica koji ce nakon izbora skuziti da je pogresne odluke donosio!
Sto se tice reforme policije izdvojio bih Tihicevu zadnju izjavu koju cu prenijeti uprosceno:
"- u redu je, zaglavili smo, ali sto je ovakva reforma uopste nekakav uvjet za nesto kad je to jedna velika NULA!"

To je sustina. Ovakva reforma policije, usvojena od strane domacih aktera jedino treba Lajcaku i ostalim EU intervencionistima, da bi imali sta stavitu u svoj Izvjestaj o Radu i opravdali placu.
Inace, ovakva reforma policija ne treba nikom niti icemu sluzi, osim, naravno, onima kojima odgovara ovaj odvratni status quo.

A sto se tice nezaobilaznog Silajdzica - zelio bih da se njegov primjer i "briljantna pobjeda nad Tihicem" konacno nazove onako kako se ovakve stvari inace nazivaju - "Pirova pobjeda".
Ili po bosanski - "pojeo govno"!
Ce_Gevara

#44 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by Ce_Gevara »

Rottweiler wrote:
Ce_Gevara wrote:
Nisam glasac SDA niti Tihica, ali me bas interesuje sta bi nam ti preporucio za koju stranku i za kojeg lidera da glasamo da nas izvadi iz ovih govana???
za ovu:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=49335
Prpa.ba

#45 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by Prpa.ba »

Ce_Gevara wrote:A sta? Ti bi da sjedis u podrumu a da ti NATO oslobodi drzavu od fasizma.
Jel' to molim te hoces reci da su se Ceska i Poljska same oslobodile od Treceg Rajha? :lol:
gospodar kuglastih munja

#46 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by gospodar kuglastih munja »

Prpa.ba wrote:
Ce_Gevara wrote:A sta? Ti bi da sjedis u podrumu a da ti NATO oslobodi drzavu od fasizma.
Jel' to molim te hoces reci da su se Ceska i Poljska same oslobodile od Treceg Rajha? :lol:
Nije ovjdje rijec o direktnom, vojnom, oslobadjanu od fasizma , vec o prepoznavanju fasizma u danasnjoj Bosanskoj zvanicnoj politici od nstrane Bosnjackih politicara. Fakat je da nema nikakve razlike izmedju stava Srpskih politicara i napr. stavova jednog SDA i samog Tihica. Ono sto Srbi zazele , realizuju preko svoji koalicionih opartnera SDA. Hoce svoj entitet, SDA mu ga da.

Evo ja cu ponoviti. Srbi su zeljeli da imaju svoju politicku autonomiju gjde ce oni odlucivati. Imaju li je ? Imaju. Ko im je to dao? SDA. Ko je sada predsjednik SDA.? Tihic. :mrgreen:
nigdje.nikog

#47 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by nigdje.nikog »

gospodar kuglastih munja wrote: Srbi su zeljeli da imaju svoju politicku autonomiju gjde ce oni odlucivati.
Imaju li je ? Imaju.
Ko im je to dao? SDA.
Ko je sada predsjednik SDA.? Tihic.
Ko je udario temelje drzavnosti BiH - Partizani na ZAVNOBiH-u
Ko je nastavio tekovine partizana - JNA.
Ko je nastavio tekovine JNA...

Kad cemo jednom shvatiti, ako nista na temlju iskustva iz susjednih zemalja, da je jedini put napretka na ovim prostorima u transformaciji postojecih stranaka a ne u formiranju novih.
A Tihic je, bogami, itekako zasluzan za ZAPOCINJANJE transformacije SDA.

Kamo srece da je Bojan Bajic na celu SNSD!
gospodar kuglastih munja

#48 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by gospodar kuglastih munja »

nigdje.nikog wrote:
gospodar kuglastih munja wrote: Srbi su zeljeli da imaju svoju politicku autonomiju gjde ce oni odlucivati.
Imaju li je ? Imaju.
Ko im je to dao? SDA.
Ko je sada predsjednik SDA.? Tihic.
Ko je udario temelje drzavnosti BiH - Partizani na ZAVNOBiH-u
Ko je nastavio tekovine partizana - JNA.
Ko je nastavio tekovine JNA...

Kad cemo jednom shvatiti, ako nista na temlju iskustva iz susjednih zemalja, da je jedini put napretka na ovim prostorima u transformaciji postojecih stranaka a ne u formiranju novih.
A Tihic je, bogami, itekako zasluzan za ZAPOCINJANJE transformacije SDA.

Kamo srece da je Bojan Bajic na celu SNSD!

Ja ne znam sta znaci rijec "transformacija" ??? :?

I otkud ti partizani sad ? Kakve to veze ima sa Tihic i SDA ?

Ja pisem o prijateljima , politikim saradnicima, istomisljenicima, o Srpskoj politici i politici SDA a time i Tihica koji podrzava svoje koalicione prijatelje. Oni se vole izmedju sebe i djele sve sto mogu, pa su tako podjelili i drzavu, na Srpski i na onaj drugi dvojni entitet, Federaciju.
popajic

#49 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by popajic »

kemtrejls wrote:Tihić je jedan obični smrad kao i svi političari u BiH(ako ih mogu nazvati političarima).
1.To je hinja koja gleda kad će udariti kontru Silajdžiću.Iskompleksiran gobitkom na posljednjim izborima nezna kud udara.
Ma ljudi moji,stvarno mi je muka od politike i od političara,svakojakih gadova koji nam se svakodnevno serviraju u medijima i predstavljaju kao neki kobajagi junaci koji rade za naše dobro.
Kad doživimo da nam udarna vijest dnevnika bude da je reprezentacija deklasirala neku jaku silu,da je održan neki nezaboravan koncert,da je okorjeli kriminalac osuđen na 120 godina zatvora(ili kao u Americi na 450),da je neka fabrika zaposlila 2000 radnika,da su prosječne plaće dostigle polovinu plaća ministara i parlamentaraca,e onda ću da pohvalim i tihića i ostalu bandu!
1."Sva sreca" pa Haris nikome ne udara kontru.Cak ni onima kojima bi to,za ljubav BiH, morao odraditi.
Dobre udarne vijesti ne padaju same s neba.Za njih se treba izboriti.I diskusije su u funkciji razvoja svijesti.A to nam je najbolnija tacka.
kemtrejls

#50 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Post by kemtrejls »

popajic wrote:
kemtrejls wrote:Tihić je jedan obični smrad kao i svi političari u BiH(ako ih mogu nazvati političarima).
1.To je hinja koja gleda kad će udariti kontru Silajdžiću.Iskompleksiran gobitkom na posljednjim izborima nezna kud udara.
1."Sva sreca" pa Haris nikome ne udara kontru.Cak ni onima kojima bi to,za ljubav BiH, morao odraditi.
Dobre udarne vijesti ne padaju same s neba.Za njih se treba izboriti.I diskusije su u funkciji razvoja svijesti.A to nam je najbolnija tacka.
Nažalost,u Bih nemamo pravog političara koji ima genitalije do koljena kada treba reagovati na ključne stvari za BiH!
Silajdžić je mlakonja koji čim zagusti izmakne stražnjicu u kraj!
Nisam ni za tihića niti Silajdžića niti bilo kojeg gada sa naše političke scene!
Post Reply