Lutrija BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

respo

#26 Re: Lutrija BiH

Post by respo »

perfect_guy wrote:
respo wrote:vidis grijesis mozes i ti ucestvovati u izvlacenju golfa ako kupis bingo plus sto znaci da ne moras slati poruku
greška, bingo plus je opet treća igra koja ne zavisi od golfa i velikog bubnja
za ovaj vanredni znam da je ako kupis bingo sa plusem nisi morao slati poruku za golfa jer automatski ucestvujes
a bingo plus u normalnim kolima znam kako ide to ono poslije glavnog izvlacenja mai bubanj
perfect_guy

#27 Re: Lutrija BiH

Post by perfect_guy »

respo wrote:
perfect_guy wrote:
respo wrote:vidis grijesis mozes i ti ucestvovati u izvlacenju golfa ako kupis bingo plus sto znaci da ne moras slati poruku
greška, bingo plus je opet treća igra koja ne zavisi od golfa i velikog bubnja
za ovaj vanredni znam da je ako kupis bingo sa plusem nisi morao slati poruku za golfa jer automatski ucestvujes
a bingo plus u normalnim kolima znam kako ide to ono poslije glavnog izvlacenja mai bubanj
plus i u vanrednim ide na isti fazon
respo

#28 Re: Lutrija BiH

Post by respo »

jeste ali u vanrednom si automatski i u igri za golfa (mislim bili su oni koji su ga kupili)
perfect_guy

#29 Re: Lutrija BiH

Post by perfect_guy »

respo wrote:jeste ali u vanrednom si automatski i u igri za golfa (mislim bili su oni koji su ga kupili)
onda bi po toj logici trebalo da si i u redovnom automatski u igri za igrač-gost

(imaš tri zasebne igre za koje da bi učestvovao moraš doplatiti na cijenu osnovnog listića)
motorola01

#30 Re: Lutrija BiH

Post by motorola01 »

perfect_guy wrote:
respo wrote:jeste ali u vanrednom si automatski i u igri za golfa (mislim bili su oni koji su ga kupili)
onda bi po toj logici trebalo da si i u redovnom automatski u igri za igrač-gost

(imaš tri zasebne igre za koje da bi učestvovao moraš doplatiti na cijenu osnovnog listića)
A oni za te igre,nagrade obezbjedjuju iz cjelokupne uplate!!!I onda s ekaze nije lopovluk..A nigdje ne kazu gdje idu pare od poslanih poruka,haman negdje mimo fonda dobitaka :mrgreen: :dance:
perfect_guy

#31 Re: Lutrija BiH

Post by perfect_guy »

motorola01 wrote:
perfect_guy wrote:

A oni za te igre,nagrade obezbjedjuju iz cjelokupne uplate!!!I onda s ekaze nije lopovluk..A nigdje ne kazu gdje idu pare od poslanih poruka,haman negdje mimo fonda dobitaka :mrgreen: :dance:
može se primijetiti da fond za igrač gost ide iz glavne uplate, a da plus ima svoju posebnu uplatu i fond
respo

#32 Re: Lutrija BiH

Post by respo »

perfect_guy wrote:
logika je da je ovo vanredno pa daju i putovanje i tv-e golfove itd
valjda se zato i zove vanredno pa je samo za to kolo ukljuceno ako kupis plus ne moras slati poruku

ako gledas po vanrednom onda bi trebali golfove putovanja i ostalo davati svakog petka
perfect_guy

#33 Re: Lutrija BiH

Post by perfect_guy »

respo wrote:
perfect_guy wrote:
logika je da je ovo vanredno pa daju i putovanje i tv-e golfove itd
valjda se zato i zove vanredno pa je samo za to kolo ukljuceno ako kupis plus ne moras slati poruku

ako gledas po vanrednom onda bi trebali golfove putovanja i ostalo davati svakog petka
očito se ne razumijemo. 564.000 uplata, 60% fond, 125.000 za golfove i ostale nagrade, 212.000 se dijeli. Plus ni u redovnom ni u vanrednom kolu nema veze sa robnim nagradama
Obuca9

#34 Re: Lutrija BiH

Post by Obuca9 »

...
Last edited by Obuca9 on 23/07/2014 10:33, edited 1 time in total.
perfect_guy

#35 Re: Lutrija BiH

Post by perfect_guy »

hz__semir wrote:
perfect_guy wrote:
poznanik wrote: Kao npr. o "kućici" za odmor - motelčiću izgrađenom na ulazu u ogromnu livadu uz potok Bijela, ispod Hojte, između sela Ledići i Dujmovići, čime je ta ista livada od skoro pola ha uzurpirana. Ne znam pouzdano, ali smijem se kladiti u sve da nemaju građevinsku dozvolu i urbanističku saglasnost za ovaj motel.
koji je naravno "privatni posjed", dakle samo za njih i obični smrtnici ne mogu recimo ni kafe tu popiti
Bujrum otiđi do Doma, pa vidi kako je zabranjen za obične smrtnike. Dom je otvoren za sve, možeš doći i popoiti kafu, sok, pivu, pojesti šta god ti padne napamet, a ako ti se baš ostaje, onda i prenoćiti.

Ali jok, forumaši sa-xa su najpametniji, oni sve znaju.
baš namjerno i otišao, i dočeka me ta tabla
Tvrtko II Kotromanić

#36 Re: Lutrija BiH

Post by Tvrtko II Kotromanić »

kakva tabla, nazoves, dodjes, rostiljas,radis sta hoces, prenocis
sve za 8 KM
Obuca9

#37 Re: Lutrija BiH

Post by Obuca9 »

...
poznanik

#38 Re: Lutrija BiH

Post by poznanik »

hz__semir wrote:Vidim super znaš lokaciju Doma, još samo da znaš kako i od kojih para je napravljen taj dom (da, toje planinarski dom, a ne "motelčić"), bilo bi dobro.

Dom nema nikakve veze sa Lutrijom BiH, niti je pravljen od državnih para, niti od para koje je firma dala. Dom je vlasništvo "Udruženja Planinarskog Sportskog Društva Lutrije BiH" i napravljen je i održava se isključivo finansiranjem članova tog Udruženja, to jeste radnika koji dobrovoljno pristaju da im se odvaja dio plate, već godinama, kao i drugih članova Društva, od kojih nisu svi radnici Lutrije. Prema tome, nije lijepo pisati o stvarima koje ne poznaješ.
Da, izgrađen je u srcu čiste i apsolutno ničim zagađene prirode, kraj Bijele rijeke iz koje se ranije mogla piti voda, npr.
Sada su “Lutrijini planinari” pregradili pristup, sproveli kanalizaciju u potok iz “planinarskog doma” koji je izgrađen bespravno, bez građevinske dozvole i urbanističke saglasnosti, na području u kojem je apsolutno zabranjeno graditi, i uzurpirali netaknuti dio prirode samo za sebe… http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p5726888 :oops:

Kad si već informisan o tom domu, napiši onda ko i koliko plaća urbanističke inspektore opštine Trnovo da zatvaraju oči pred očitim krivičnim djelom.
Obuca9

#39 Re: Lutrija BiH

Post by Obuca9 »

...
poznanik

#40 Re: Lutrija BiH

Post by poznanik »

hz__semir wrote:Ne znam odakle ti ta informacija da se iz Bijele ne može piti voda. Upravo se iz Bijele dovodi voda u Dom i pije se najnormalnije. Ja sam je popio na hektolitre, tako da mi zaista nije jasno odakle ti uopšte ideja o zagađivanju vode.

Što se tiče dozvole, na tvoju žalost, svi papiri su čisti, tako da ti ni ta priča ne pije vode.
Voda se može piti jedino u gornjem toku Bijele, iznad "planinarskog doma", u njegovoj blizini i ispod - nikako, jer su cijevi za fekalne vode ugrađene u vodotok.

Što se tiče građevinske dozvole i urbanističke saglasnosti ("papira") - jednostavno lažeš! Na zemljištu "pašnjaci i šume", posebno u zaštićenoj zoni, zabranjena je svaka gradnja. Ona ogromna livada je pašnjak, nije građevinsko zemljište, a ako je neko iz urbanizma opštine Trnovo prećutao izgradnju doma, znak je korupcije i krivičnog djela.
Obuca9

#41 Re: Lutrija BiH

Post by Obuca9 »

...
Bullet Tooth Tony

#42 Re: Lutrija BiH

Post by Bullet Tooth Tony »

:lol: :lol: :lol: :lol: kakve gluposti valjate .... ne radim u lutriji niti mi radi bilo ko iz blize ili dalje familije a u domu sam prespavao milion puta , popio kafu , pojeo pitu , rostiljao a i pio vodu iz potoka najnormalnije
poznanik

#43 Re: Lutrija BiH

Post by poznanik »

Bullet Tooth Tony wrote::lol: :lol: :lol: :lol: kakve gluposti valjate .... ne radim u lutriji niti mi radi bilo ko iz blize ili dalje familije a u domu sam prespavao milion puta , popio kafu , pojeo pitu , rostiljao a i pio vodu iz potoka najnormalnije
Očito je da nisi shvatio smisao kritika upućenih Lutrijašima BiH zbog njihovog bespravno izgrađenog objekta koji zagađuje okolinu u srcu netaknute prirode. Žalosno je da je osobama poput tebe najbitnije roštiljati, a da pri tom o štetnosti i zagađenju ne razmišljaju ni najmanjim dijelom mozga.

Ova “planinarska kućica” koja se raširila na nekoliko stotina kvadrata, je prvi i jedini ikada sagrađeni objekat na ovom lokalitetu, nikad čak nijedna štala nije izgrađena... Svijest ljudi ranije je bila ipak trezvenija i sposobnija da shvati da priroda nije samo njihovo osobno vlasništvo, da niko nema pravo da je onečisti i trajno uništi. A “Lutrijaši” su na najboljem putu da upropaste jedan od najčistijih vodotoka u BiH, i sve dok ih podržavaju takvi “veseljaci” poput tebe, to će i postići. Da su ljudi ranije gradili i uništavali po ovom području, danas ni ti ne bi mogao “kahvenisati” i roštiljati.

Osim toga, znaš li možda značenje pojma “zaštićena zona”? Hajde promisli, pa da nastavimo “valjati gluposti”…
Obuca9

#44 Re: Lutrija BiH

Post by Obuca9 »

...
poznanik

#45 Re: Lutrija BiH

Post by poznanik »

hz__semir wrote:Još uvijek nisi iznio dokaze da je bespravno sagrađena, ali i dalje lupaš po svom.
Na zemljištu koje je kategorisano kao livade i pašnjaci ni u kojem slučaju nema gradnje, niko u ovoj državi nema pravo izdati urbanističku saglasnost, niko od administrativnih referenata iz kantonalne i opštinske vlasti nema pravo izdati građevinsku dozvolu za gradnju. Ona livada na kojoj je izgrađen motel ("planinarska kućica") nije nijednim aktom proglašena građevinskim zemljištem.

Svi objekti koji su izgrađeni na tom lokalitetu biće porušeni, ne brini, postupak je pokrenut...

Osim toga, postoji li odobrenje za ugostiteljske usluge, odobrenje za naplatu prenoćišta i sl. komercijalne usluge?
Obuca9

#46 Re: Lutrija BiH

Post by Obuca9 »

...
poznanik

#47 Re: Lutrija BiH

Post by poznanik »

hz__semir wrote:Imaš li ti dokaze za to? Bujrum, ti si taj koji iznosi optužbe, pa izvoli iznesi i dokaze da je na onom terenu zabranjena gradnja, da nema dozvole / da je izdata nelegalno, da ne postoji odobrenje za ugostiteljske usluge i sve ostalo.

Očito je da ti ne razumiješ značenje zaštićene zone, ili nećeš, i da ne poštuješ pravo čovjeka na čistu i očuvanu životnu sredinu, da ti je jedino bitno da prisvojiš dio zajedničkog prirodnog blaga, koje do vašeg dolaska niko nikad nije onečistio...
YOSMA

#48 Re: Lutrija BiH

Post by YOSMA »

poznanik wrote:
hz__semir wrote:Imaš li ti dokaze za to? Bujrum, ti si taj koji iznosi optužbe, pa izvoli iznesi i dokaze da je na onom terenu zabranjena gradnja, da nema dozvole / da je izdata nelegalno, da ne postoji odobrenje za ugostiteljske usluge i sve ostalo.

Očito je da ti ne razumiješ značenje zaštićene zone, ili nećeš, i da ne poštuješ pravo čovjeka na čistu i očuvanu životnu sredinu, da ti je jedino bitno da prisvojiš dio zajedničkog prirodnog blaga, koje do vašeg dolaska niko nikad nije onečistio...
Ako je tvoj najveći problem Planinski dom,koji je "bespravno" sagradjen,ša li tek pričaš kad kreneš na more,dok gledaš vikendice uz Jablaničko,prljavštinu uz svaki magistralni put u državi,a da ne kažemo niti jedno ispoštovano pravilo o zagađenju okoline itd.Nisam bio u tom domu,ali u domu na Majevici,Konjuhu itd jesam.Treba li i njih srušiti?
motorola01

#49 Re: Lutrija BiH

Post by motorola01 »

Evo da malo podignem temu :D

Razlog dizanja ove teme jeste prevara ovih lopova iz Lutrije BIH-a..Pratim pocesto loto izvlacenje,mad nikad ne igram :) ..Ponekad odigram bingo,ali recimo nikad nisam poslao onu poruku za gosta igraca.Eh sad razlog zbog kojeg dizem temu.
Kako sma vec rekao,gledam vrlo cesto izvlacenje lota i binga.Upravo sma gledao izvlacenje loto brojeva,a prije toga je bilo izvlacenje igraca,gostiju za iducu emisiju.Ko ne zna,izvlacenje gost igraca za sljedecu emisiju se vrsi tako sto gost igrac danasnje emisije pritiskom na laptop pokrene brojeve na tv ekranu i onda drugim pritiskom ih zaustavlja.Problem,odnosno prevara se desava kad gost igrac KAO zaustavi brojeve na ekranu,drugim pritiskom na taster na laptopu.Brojevi koji su se vrtili,drugim pritiskom gost igraca su stali i onda nakon pola sekunde samo prevrnu na neki drugi broj.Taj drugi broj je naravno broj koji su oni davno prije emisije odredili da ce biti dobitni :x I tako 6 puta u danasnjoj emisiji :dance:
Ovakva stvar se desi u igri lota u recimo nekih 7 od 10 emisija..

KOd binga je slicna situacija.Nekad to odrade na ovaj nacin,a nekad urade na drugi nacin.Taj drugi nacin se ogleda u tome sto se nama na ekranu prikaze ekran odredjene boje i na njemu se vrte brojevi dok tamo BOG ZNA KAD,GOST IGRAC PRITISNE TASTER NA LAPTOPU..Naravno mi to ne vidimo,jer nam je zatamnjen ekran,dok igrac pritisce taster.

Eh sad jedno pitanje za ljude koji rade u Lutriji BiH,jer znam da ce ovo procitati :D DOKLE VISE,PLEME VAM........
Last edited by motorola01 on 02/08/2011 20:47, edited 2 times in total.
*mima*

#50 Re: Lutrija BiH

Post by *mima* »

nek si im reko
Post Reply