Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post Reply
spreca

#276 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by spreca »

nosara wrote:Svejedno...
Nije svejedno..........ipak terba da se szna
cindrlimindrli

#277 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by cindrlimindrli »

nosara wrote:
cindrlimindrli wrote:
tvsabina wrote:Ali ne bi imali papire na sebi.Nije nebitno , Ratini su vratili državno - državi.Ovi nakon Rate su zakonom o privatizaciji sve državno vratili - na svoje račune ili imovinske kartoteke ili ulaganjem u velike svjetske automobilske koncerne...Nema relativiziacije , krivica je individualna a sistem je takav kakav jeste.Po zakonu naravno.
Tranzicija, iz komunizma u kapitalizam. Ako si upoznata sa malverzacijama i imas dokaze ne znam sta cekas sa
podnosenjem tuzbe?
:lol:
Dobro, necu vise...zbog djece. :D
nosara

#278 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by nosara »

spreca wrote:
To je mit, ali nemam nista protiv...
spreca

#279 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by spreca »

nosara wrote:
spreca wrote:
To je mit, ali nemam nista protiv...
Nije mit...........od ka dvi vjerujete u mitove...........joj da vas Karl M,F.engels,lenjin,staljin cuju :lol: :lol: ........nije mit jarane ali isto nije grijeh neznati ali je grijeh tvrditi ono sto neznas
nosara

#280 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by nosara »

spreca wrote: Nije mit...........od ka dvi vjerujete u mitove...........joj da vas Karl M,F.engels,lenjin,staljin cuju :lol: :lol: ........nije mit jarane ali isto nije grijeh neznati ali je grijeh tvrditi ono sto neznas
Dzemal je Bosnjacima najinteresantniji jer je Dzemal... Bilo je igraca i prije njega, ali velim, svejedno...

Otvoreno pismo iz 1939.

Zahvaljujuci Zlatku Dizdarevicu, uredniku veoma uticajne sarajevske revije "Svijet" i novinaru Hamzi Baksicu do ruke mi je dosao sadrzaj otvorenog pisma bosanskohercegovackih studenata iz 1939. godine sto su ga visokoskolci srocili pred Drugi svetski rat, stiteci bosansku zajednicu, upravo zbog sporazuma Cvetkovic-Macek. Njihova poruka je bila: "Bosna i Hercegovina je isprepletena zivljem Srba, Hrvata i Muslimana i njoj nije moguce postaviti granicu izmedju Srba i Hrvata, a da ne bude nepravde prema Srbima, Hrvatima i Muslimanima. Mora biti jasno da ce svaka podjela Bosne i Hercegovine pretpostaviti i jednu nepravdu nanesenu Muslimanima koji oduvijek cine jednu posebnu cjelinu". Evo i svih potpisnika pisma - Slobodan Princip, Vojislav Cuk, Gerasim Lalic, Paula Zon, Nada Vrankovic, Boro Pavkovic, Nura Zildzic, Fric Feldbauer, Bencion Levi, Aleksandar Kraljevic, Nafis Deftedarevic, Duska Blazevic, Nada Milinovic, Safet Sefkic, Marcel Samokovlija, Ela Samokovlija, Jeti Svarc, Isak Ozmo, Ferid Sisic, Zdravko Pudaric, Djuro Celer, Rato Dugonjic, Midhat Badnjevic, Fahrudin Rustambegovic, Ljerka Dubresic, Beja Romano, Slobodan Galogaza, Bozidar Radenkovic, Duska Starcevic, Olga Majstorovic, Nada Mandic, Alija Karahasanovic, Hasan Lukacevic, Mira Kurilic, Zarko Starcevic, Pavle Furht, Feliks Gorki, Draginja Kastratinovic, Eli Papo, Srdjan Starcevic, Matilda Novacic, Ema Cesar, Ifet Ahic, Ida Gaon, Fatima Sadikovic, Strahinja Draskovic, Mladen Cvitkovic, Krunoslav Simet, Moric Abinun, Semsudin Harlac, Jozef Alkalaj, Izet Osmanagic, Niko Ricic, Jakov Levi, Asaf Serdarevic, Vefik Turnadzic, Mithat Kurbegovic, Vladimir Hrdlicka, Dragomir Filipovic, Ernest Pindelar, Zarko Siljak, Olga Pletnik, Vjera Trninic, Gusti Levi, Alfred Horvic, Husein Serifovic, Jelena Seremet, Vilim Zdunic i Hinko Forstinger.
Last edited by nosara on 09/12/2013 19:20, edited 1 time in total.
akcid

#281 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by akcid »

piplica666 wrote:detroit-mercy

Samo jedno pitanje?

Da li smatraš da bi Isus i Muhamed odobrili ovo danas što se gradi od religijskih objekata a u uslovima strašne bijede u kojoj živi (narod) vjernici?

Bravo za pitanje :thumbup:
spreca

#282 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by spreca »

nosara wrote:
spreca wrote: Nije mit...........od ka dvi vjerujete u mitove...........joj da vas Karl M,F.engels,lenjin,staljin cuju :lol: :lol: ........nije mit jarane ali isto nije grijeh neznati ali je grijeh tvrditi ono sto neznas
Dzemal je Bosnjacima najinteresantniji jer je Dzemal... Bilo je igraca i prije njega, ali velim, svejedno...
Vala se nesto i ne osjecam Bosnjakom.....ja sam Musliman.....haman mi to stalo iz tog vakta..........ali to zhvaljujuci bas Dzemii ne zbog toga sto je Dzemo,nego zato sto je mnogo uradio za Muslimane.........nekazem da Rato nije nista uradio,ali sobzirom da je od rata bio u visoj politici i da je htio mogao je uraditi mnogo vise...........Dzemo nije bio cijelo vrijeme u politici zahvaljujuci velikosrpskim ambicijama jer im je smeto
spreca

#283 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by spreca »

akcid wrote:

Samo jedno pitanje?

Da li smatraš da bi Isus i Muhamed odobrili ovo danas što se gradi od religijskih objekata a u uslovima strašne bijede u kojoj živi (narod) vjernici?

Bravo za pitanje :thumbup:
Zato je vama vazno sta bi rekli Isuss i Muhamed kad i onako ne vjerujete u njih?
akcid

#284 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by akcid »

spreca wrote:
nosara wrote:Dzemal je Bosnjacima najinteresantniji jer je Dzemal... Bilo je igraca i prije njega, ali velim, svejedno...
Vala se nesto i ne osjecam Bosnjakom.....ja sam Musliman.....haman mi to stalo iz tog vakta..........ali to zhvaljujuci bas Dzemii ne zbog toga sto je Dzemo,nego zato sto je mnogo uradio za Muslimane.........nekazem da Rato nije nista uradio,ali sobzirom da je od rata bio u visoj politici i da je htio mogao je uraditi mnogo vise...........Dzemo nije bio cijelo vrijeme u politici zahvaljujuci velikosrpskim ambicijama jer im je smeto

Najveći Ratin doprinos bosanskim muslimanima je gradnja kuće za stanovanje na Koševu, u jednom od najljepših dijelova grada, jer ju je kasnije bivši reis Mustafa Cerić dobio na poklon i uživanje za sebe i porodicu.

Da ne bi Ratine džaba-kuće, ko zna gdje bi sada Cerić boravio, ili bi kakav šeik zaposlio desetine radnika uz pokretanje građevinske industrije, gradeći mu drugu kuću. Ovako je Cerić hajrovao za 25.901 KM kuću od 213 m2 zahvaljujući pokojnom rati Dugonjiću.
spreca

#285 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by spreca »

akcid wrote:
spreca wrote:
nosara wrote:Dzemal je Bosnjacima najinteresantniji jer je Dzemal... Bilo je igraca i prije njega, ali velim, svejedno...

Najveći Ratin doprinos bosanskim muslimanima je gradnja kuće za stanovanje na Koševu, u jednom od najljepših dijelova grada, jer ju je kasnije bivši reis Mustafa Cerić dobio na poklon i uživanje za sebe i porodicu.

Da ne bi Ratine džaba-kuće, ko zna gdje bi sada Cerić boravio, ili bi kakav šeik zaposlio desetine radnika uz pokretanje građevinske industrije, gradeći mu drugu kuću. Ovako je Cerić hajrovao za 25.901 KM kuću od 213 m2 zahvaljujući pokojnom rati Dugonjiću.
Nije ti ovo odgovor........namjesto cerica (koji je ionako idiot po rodjenju)mogao je giti bilo ko....mozda i Lagovndzija
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#286 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by sabina1 »

cindrlimindrli wrote:
tvsabina wrote:Ali ne bi imali papire na sebi.Nije nebitno , Ratini su vratili državno - državi.Ovi nakon Rate su zakonom o privatizaciji sve državno vratili - na svoje račune ili imovinske kartoteke ili ulaganjem u velike svjetske automobilske koncerne...Nema relativiziacije , krivica je individualna a sistem je takav kakav jeste.Po zakonu naravno.
Tranzicija, iz komunizma u kapitalizam. Ako si upoznata sa malverzacijama i imas dokaze ne znam sta cekas sa
podnosenjem tuzbe?
Ama kako ??? Pa zna se da je sve - po zakonu !
Ako opet upitaš kako - opet po zakonu !
spreca

#287 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by spreca »

[quote="piplica666]

Vjera se djelom pokazuje, i po djelima se cijeni a oni koji kaću da vjeruju a rade zla djela će u najdublje dno pakla biti bačeni? Zar nije tako?

Ja ne vidim da su teisti koji "deklarativno ispovjdeaju vjeruju" nešto bolji ljudi? Da su dobri ljudi ne bi se ovoliki ratovi u cijelom svijetu vodili "jednih protiv drugih, i svih protiv sviju"?

Primjer Sirija,Afganista,Irak,Libija,Alžir, i dr i dr. Sve "musliman na muslimana u ime Allaha"? Gdje je tu vjera u Boga? I to "u ime Allaha"? Baš su nekoga "fascinirali svojom vjerom u Boga", dovoljno toliko da mi ogade svaku pomisao da vjerujem i da zažalim za svakim trenutkom koji sam možda pomislio da bih trebao vjerovati...
[/quote]
Zasto da debatisemo o necemu u sta ti nevjerijes?
detroit-mercy

#288 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by detroit-mercy »

nosara wrote:
detroit-mercy wrote:

Samo jedno pitanje?

Ne znam sta podrazumijevas pod strasnom bijedom :mrgreen:, recimo ja sam cesto u BiH ali isto tako putujem po svijetu i ono sto mi nazivamo strasnom bijedom jedno 80% ljudi ove plantete bi prihvatili da imaju istog momenta :mrgreen:. Pad zivotnog standarda i/ili kriza morala u posttranzicijskom drustvu, definitivno bi to mogli nazvati tako.
E sad, pitanje koje jako volim da cujem :mrgreen: "What would Jesus do" :mrgreen:. Religijske zajednice su davno prevzisla okvire one ideje pravde i jednakosti :mrgreen: i to od momenta kada su se institucionalizovale odnosno kada us postale incorporated :mrgreen: (kako ja volim da kazem). Sto ne znaci da postoje ljudi vjernici koji zive religiju i koje se vode postulatima religije. Mada, ako se sjetimo i svih komunistickih/socijalstickih revolucija mozemo postaviti isto pitanje, da li su se i oni kasnije vodili onim izvornim idejama, pravde i jedakosti :mrgreen: . G. Orewll je napisao jednu strasno dobru knjizicu "Zivotinjsku Farmu", koja jako lijepo prica o tim izvornim idejama i u sta se na kraju pretvore, sto ipak vodi ka zakljucku da su u principu ljudi stvoreni da sjebu svaku dobru ideju :mrgreen: .
Medjutim, na religijske zajednice se veoma cesto prebacuju svi nasi grijesi :mrgreen: , pa ako nismo sposobni da sami kreiramo radna mjesta i normalnu eknomiju krive su dzamije i crkve, ako impa puno shopping centara u Sarajevu opet su krive crkve i dzamije, kada damo lokalnom policajcu 20km da nam ne pise kaznu, opet krivimo religiju i crkve i dzamije i dr. Ja licno sam bio zabezeknut kada sam ljetos prosao kroz Kosevsko i vdio medju zgradama da je trava preko pola metra visoka i niko ni da se pocese po guzici, a raja se uredno skocka i u Centar na kafu, i tu su vjerovatno krive crkve i dzamije jer nam je oko zgrada haos :mrgreen: . Stalno se bunimo sto nema vise parkova a i ono malo zelenila oko zgrada nismo sposobni da odrzavamo kako treba.
E sad, na tvoju opasku, prvo fabrike pa onda Filozofija :mrgreen: onda mozemo reci za koji kurac smo se opismenjivali uopste, mogli smo motikati zemlju i loviti divljac po sumama, a nekada kasnije filozofija. Isto tako mozemo reci i koji ce nam kurac balet i narodno pozoriste, prvo fabrike pa onda kulturno uzdizanje :mrgreen: .
Ako ovoj zemlji ista treba to si sigurno biblioteke i instituticije kulture, skole i univerziteti, i nije bitno ko je osnivac bitno je sta je u njima.
Prosetaj do novootvorene biblioteke, vidjeces da nije nista strasno a mozda se i vidi nesto interesantno, vjerujem da te niko nece pitati da li si clan IVZa :mrgreen: . Ne treba biti apriori protiv ovakvih zdanja samo zbog toga sto je osnivac "neko".
Nisi shvatio... "crkve i dzamije" su, prije svega, simbol vremena u kojem je sve nasadjeno naopako... A, u mjeri u kojoj je i obrazovni sistem skoro 20 godina prilagodjen teoloskom svjetonazoru, snose i odgovornost...

Da ne govorim o tome koliko je nemoralno njihovo rasipnistvo i pohlepnost u ovakvoj situaciji... Ovo se odnose na sve tri vodece vjerske zajednice na nasim prostorima...

Znas li ti ko posjeduje danas drzavnu vilu u kojoj je zivio Rato Dugonjic...?
Koliko danas vjerske zajednice uticu na obrazovni sistem :D , eto izborili su se za vjeronauku i praznike i tu u principu prestaje njihov uticaj. Politicke stranke su te koje vladaju obrazovnim sistem, a to sto politicke stranke vole da koketiraju sa vjerskim zajednicama nije krivica vjerskih zajednica nego naroda koji voli da vidi politicare u prvim safovima.
Sve je do naroda, a nasi politicari nisu ni komunisti ni nacionalisti nego jednostavno oportunisti :mrgreen:, sutra da pederi postanu nenormalno popularni, velika vecina bi se presaltala u stranku pedera :mrgreen:
Glede pohlepe si u pravu, tu se nema sta dodati.
Glede Rate, ne znam ko zivi u Ratinoj vili ali vjerovatno se i Rato po partijskoj liniji bio uvalio u neku jevrejsku vilu, tako da je sve to isti kurac.
Na kraju, ako pogledas te dinastije zasluznih revolucionara, njihovi nasljednici i dan danas drmaju prostorima Juge od Pozderaca preko Hamovica pa do mnogih drugih :mrgreen: .
akcid

#289 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by akcid »

spreca wrote:Zasto da debatisemo o necemu u sta ti nevjerijes?

Pitanje je postavljeno: Da li bi Isus i Muhamed odobrili današnju gradnju veleljepnih religijskih objekata, u uslovima strašne bijede u kojoj živi (narod) njihovi vjernici?

Ja sam dodatno naveo skorašnji primjer iz "komšiluka", primjer raskošnog života doskorašnjeg reisa Cerića, prvog muslimana u BiH... Zašto nema odgovora na ovako jednostavno pitanje?
spreca

#290 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by spreca »

piplica666 wrote:

ZATO ŠTA NAS VAŠA (ILI DOMINANTNO VAŠA) POLITIKA UPROPAŠTAVA KAO LJUDE I DRUŠTVO, NAŠ NOVAC IDE NEGDJE GDJE NE BI TREBAO IĆI.

Zašto novac koji se daje (u budžetima od opština, kantona, entiteta, države) koji se daje za izgradnju religijske infrastrukturte ne ide za programe zapošljavanja i samozapošljavanje ili da se daje kao stimulans za rađanje djece?
Pa koliko ljudi isto placa za socijalno osiguranje ili kako se to sad zove,a ne idu ljekaru?.............sta sa njima raditi.........ma koja je to ba nasa dominantna politika.........daj ba presaberi se malo
detroit-mercy

#291 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by detroit-mercy »

akcid wrote:

Pitanje je postavljeno: Da li bi Isus i Muhamed odobrili današnju gradnju veleljepnih religijskih objekata, u uslovima strašne bijede u kojoj živi (narod) njihovi vjernici?

Ja sam dodatno naveo skorašnji primjer iz "komšiluka", primjer raskošnog života doskorašnjeg reisa Cerića, prvog muslimana u BiH... Zašto nema odgovora na ovako jednostavno pitanje?
Pa dobro sad :mrgreen: , i Tito je raskosno zivio, kubanske premium cigare, skupi viski, volio dobro poguzit :izet: .
Pa onda ostala partijska garnitura, lukusuzno se zivjelo nije da nije a isto tako se propagiralo jednakost, umjerenost i dr.
spreca

#292 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by spreca »

akcid wrote:

Ma ko je.. Cerica......ovdje ga niko ne opravdava ,kao ni jednog BiH politicara..........drzavu cine politika i politicati......od tamo treba krenuti a ne od Serica jer bi tad i on dosao pod udar pravde...............trazite glavnpg krivca/e ne u tom grmu
akcid

#293 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by akcid »

piplica666 wrote:Zašto novac koji se daje (u budžetima od opština, kantona, entiteta, države) koji se daje za izgradnju religijske infrastrukturte ne ide za programe zapošljavanja i samozapošljavanje ili da se daje kao stimulans za rađanje djece?

Zna li neko podatke koliko su budžetskog novca do sada načelnici lokalnih zajednica po entitetima poklonili vjerskim zajednicama, počev od Koldže i Hadžibajrića koji prednjače u KS sa stotinama hiljada KM, preko Lipovače iz Bihaća koji je takođe do sada poklonio milionski iznos teško zarađenog novca, do ostalih u RS?

Koliko je nezaposlenih građana u Bihaću i USK, npr.? Zar taj novac nije mogao pokrenuti proizvodnju i biti višestruko uvećan, od koga bi konačno i civilno društvo i vjerske organizacije imali korist?

Postoje li ikakvi finansijski izvještaji o utrošku mnogih grantova vjerskim organizacijama, ima li ikakve kontrole ovakvog rasipanja državnog novca?
spreca

#294 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by spreca »

piplica666 wrote:
.........ma koja je to ba nasa dominantna politika.........daj ba presaberi se malo
Upravo ova politika koja uništava privrednu infrastrukturu sve ono od čega narod treba da živi (fabrike) a forsira tako bezobrazno izgradnju religijskih objekata sa takvim kičem, sa toliko novca da se hiljade i hiljade obespravljenih ljudi mogu zbrinuti za posao i da se osamostale u nekom svom vlastitiom biznisu ili zajednički da naprave fabrike...Uostalom nemojte ove fabrike uništavati koje postoje ? Ali ne sve ode u propast a samo sakralni objekti (objekti religijske prirode se grade)?Zašto?[/color]

Ti stvarno nemas pojma...............stvarno sa tobom nema smisla raspravljati.............ovdje tebi ni dragi bog nemoze pomoci............obrati se u vladu..............valjda su oni odgovorni za ekonomiju a ne Muhamed i Isuss i Buda :lol: :lol: .............jos se cudimo zasto smo tamo gdje jesmo :lol: :lol: :lol: :lol:
armma

#295 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by armma »

Za one koji postavljaju ovakva pitanja odgovor je na ovom linku

http://www.youtube.com/watch?v=PStaIK4WzFc
spreca

#296 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by spreca »

piplica666 wrote:
Pa dobro sad :mrgreen: , i Tito je raskosno zivio, kubanske premium cigare, skupi viski, volio dobro poguzit :izet: .
Pa onda ostala partijska garnitura, lukusuzno se zivjelo nije da nije a isto tako se propagiralo jednakost, umjerenost i dr.
Da, ali Tito nije pokušao da vara Boga?

Alaj će se Bog sa njim poigrati u vatri pakla na onom svijetu , sudnjem danu , sa tim ko ga pokušava prevariti da vjeruje a ne vjeruje i radi zla djela, s božijim imenom pokušava njega da prevari. Ovi su se drznuli da i Boga varaju, ovi što danas tako bezobzirno tlače sirotinju.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: bolje ti je pisi viceve....bit ces uspjeniji :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#297 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by Chmoljo »

@Gojeni, opomena zbog zadnjeg posta koji je izbrisan.

@piplica, ne farbaj slova, nismo u vrtiću. kome si interesantan, čitaće, kome nisi, preskočiće, da si ih u tri-de ofarbo.

i koristi normalan font.
nosara

#298 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by nosara »

detroit-mercy wrote: Glede Rate, ne znam ko zivi u Ratinoj vili ali vjerovatno se i Rato po partijskoj liniji bio uvalio u neku jevrejsku vilu, tako da je sve to isti kurac.
Na kraju, ako pogledas te dinastije zasluznih revolucionara, njihovi nasljednici i dan danas drmaju prostorima Juge od Pozderaca preko Hamovica pa do mnogih drugih :mrgreen: .
Nije isto koristit nesto odredjeno vrijeme i prisvojit (uknjizit) nesto "po zakonu"...

Ovo drugo je besmislica... Ima par potomaka, ali na nivou ekscesa...
Havatar

#299 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by Havatar »

piplica666 wrote:Lako je vama sa ljudima koji nisu čitali religijske knjige, koji nisu čitali ili proučavali bibliju, Kur;an i druge religijske knjige i ne poznaju "taj vaš teren".Ali kada vas "uhvatimo na vašem terenu driblati", i to vas "driblamo" vašim terminima.Znamo mmi i to? Treba li da ti pođem citirati biblijske citate, ili ajete iz Kur;ana ili hadise ili , ili? Da vam pokažemo koliko ne postupate u skladu sa onim što od vas religisjki tekstovi traže?

Pa i ovaj pisac "Biblije ateizma", pod nazivom "Bog nije veliki" je još u ranoj mladoti bio vrsni poznavalac teoloških tekstova, i zato je "dobar dribler" na vašem terenu:

http://www.seminarskirad.biz/seminarski/hicens.pdf
U kojim vjerskim knjigama pise da ne treba ulagati u biblioteke , univerzitete , fakultete :?:
vatrogasac

#300 Re: Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post by vatrogasac »

Čovjek nudi pare kao što su nudili i mnogi prije njega, ali...i ako ne uspije i sutra napravi crkvu u Varešu opet će popovi biti krivi....i hodže i hodže. :mrgreen:

Post Reply