U Dreteljuakcid wrote:Tex Willer wrote:.. Drzava je vlasnik , pravi vlasnik , i kada su u pitanju nacionalni i drzavni interesi dobijes razumnu cijenu i seli . To sve pripada Bosni i tacka...
Pa eto, nek neko pokuša sa gradnjom![]()
U kojem sultanatu si ti odgojen?
Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
-
Tex Willer
#601 Re: Luka Neum; isplatljivost iste- Opsta diskusija.
-
Tex Willer
#602 Re: Luka Neum; isplatljivost iste- Opsta diskusija.
Siroka ledja ali muda manja od graskaakcid wrote:Tex Willer wrote:.. Drzava je vlasnik , pravi vlasnik , i kada su u pitanju nacionalni i drzavni interesi dobijes razumnu cijenu i seli . To sve pripada Bosni i tacka...
U kojem sultanatu si ti odgojen?
- kokodaa
#603 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Ti stvarno misliš da u zemlji kao što je BiH ima novca za izgradnju luke?
I to na zemlji koju vlasnici neće prodati (a "oteti" je ne možeš), u mjestu gdje bi ta luka uništila sav turistički potencijal, da ne napominjem uništenje flore i faune.Uz to, u mjestu koje nema ni normalnu cestu prema unutrašnjosti, o željeznici neću ni pričati...
Ne znam ni kako je ta priča uopće krenula, no nečije predizborne floskule ne treba ozbiljno shvaćati
I to na zemlji koju vlasnici neće prodati (a "oteti" je ne možeš), u mjestu gdje bi ta luka uništila sav turistički potencijal, da ne napominjem uništenje flore i faune.Uz to, u mjestu koje nema ni normalnu cestu prema unutrašnjosti, o željeznici neću ni pričati...
Ne znam ni kako je ta priča uopće krenula, no nečije predizborne floskule ne treba ozbiljno shvaćati
- Hrulj
#604 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Koji turizam?kokodaa wrote:Ti stvarno misliš da u zemlji kao što je BiH ima novca za izgradnju luke?
Aj molim te, tko ce od stranih turista pored Dubrovika i Splita (Cak u makarsku ne idu) doci u Neum?
Zasto bi dosli, sta imaju vidjeti?
Koja flora i fauna covjece?
Namjerno ne citas postove, procitaj gdje bi bila gradjena Luka, ne bi je cak ni vidjeli iz neuma a kamoli da zagadi.
Imaju krediti, makar da se jedan od silnih ulozi u neki projekt umjesto da se razdjeli na peznije i sta sve ne.
A cesta nije potrebna, zeljeznica medjutim jeste. I to bi se naravno izgradila i gradilo uporedo sa Lukom. Kao da je to ne znam kakav problem boze mili.
-
Bodkin
#605 Re: Luka Neum; isplatljivost iste- Opsta diskusija.
Tex Willer wrote:Siroka ledja ali muda manja od graskaakcid wrote:Tex Willer wrote:.. Drzava je vlasnik , pravi vlasnik , i kada su u pitanju nacionalni i drzavni interesi dobijes razumnu cijenu i seli . To sve pripada Bosni i tacka...
U kojem sultanatu si ti odgojen?![]()
Cemeru i jadu jedan , bio si hrabar 93 , sa tenkom i topom protiv djece i zena i civila i nenaoruzanih musakaraca a baska savez sa cetnicima
- Hrulj
#606 Re: Luka Neum; isplatljivost iste- Opsta diskusija.
Siroka ledja ali muda manja od graska
Cemeru i jadu jedan , bio si hrabar 93 , sa tenkom i topom protiv djece i zena i civila i nenaoruzanih musakaraca a baska savez sa cetnicima :evil
cim se ne slaze sa tobom cetnik ili ustasa a[/quote]
Da prostis prijetio mu je.
Da prostis prijetio mu je.
-
Tex Willer
#607 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Ma ne mislim ja bolan nista u svezi sa lukom i mostovima i slicnim stvarima ! Ja ni plivati ne znam i jos da se razumijem u nauticke milje , luke i brodove ...Hocu ti reci jednu stvar kao covjek covjeku i tebi i svima drugima . Luka uopce nije bitna , most uopce nije bitan , ova cetnikusa i rospijetina Aleksandra Pandurevic nije uopce bitna . Ono sto je bitno je sljedece . Hrvatski i srpski fasisti i slicna olos koja je ubijala Bosnu i njene gradjane a prvenstveno bosanske muslimane nad kojima je napravljen genocid ne moze da se pomiri sa cinjenicom da i dalje postoji Bosna i bosanski muslimani kojima su oni namjenili nestanak . Sve ove pizdarije i sranja oko luke i oko JMBG su najobicnija naprdjivanja i izgovori . Sta oni BiH muslimani ) hoce u Sarajevu sa JMBG ? Sta oni hoce u Neumu ? Fasisti se koprcaju i uvijek traze neki razlog za nemogucnost postojanja Bosne . Cao , Allah imanet , BL je Bosna , Neum je Bosna . Da nije luke i JMBG naslo bi se nesto trece . Alija piso deklaraciju , Sefer Halilovic htio zauzeti Ploce , Meho htio da osuneti Markakokodaa wrote:Ti stvarno misliš da u zemlji kao što je BiH ima novca za izgradnju luke?
Ja licno mislim da je prica o luci Neum patka , fol , udica ...na koju hrvatski nacionalsti grizu ko somovi samo da se vidi da se nista nije promijenilo od 92 . Bilo kakva ideja i ona realna i ona nerealna ce od sh fasista biti docekana na noz jer oni jednostavno ne zele da Bosanci zive i Bosna postoji.Mostovi i luke i prostesti u Sarajevu sluze samo kao izgovor . Bas kao i 92 . Uvijek se nadje neki izgovor . Buna dahija , islamska deklaracija , mostovi luke , srpski svat na Bas Carsiji ....Tudjmanova propaganda je rat protiv BiH pravdala sljedecim argumentima ,, Ejup Ganic i Sefer Halilovic , Sandzaklije , komunjare , KOS ovci hoce da nas vrate u Yu
- kokodaa
#608 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Oprosti, nisi dovoljno upućenHrulj wrote:Koji turizam?kokodaa wrote:Ti stvarno misliš da u zemlji kao što je BiH ima novca za izgradnju luke?
Aj molim te, tko ce od stranih turista pored Dubrovika i Splita (Cak u makarsku ne idu) doci u Neum?
Namjerno ne citas postove, procitaj gdje bi bila gradjena Luka, ne bi je cak ni vidjeli iz neuma a kamoli da zagadi.
Imaju krediti, makar da se jedan od silnih ulozi u neki projekt umjesto da se razdjeli na peznije i sta sve ne.
A cesta nije potrebna, zeljeznica medjutim jeste. I to bi se naravno izgradila i gradilo uporedo sa Lukom. Kao da je to ne znam kakav problem boze mili.
Krenimo redom:
1)Ozbiljno pitaš koji turizam? Neum nije turističko mjesto?
Što se tiče stranih gostiju, prošle godine u hotelima je 80% gostiju bilo iz Češke/Poljske, dobrim dijelom stariji ljudi.
No, na žalost, ti ljudi se neće vratiti iz nekih razloga (a Neum kao mjesto nema veze sa tim).Sa druge strane, gosti iz BiH većinom idu u privatne objekte.
2)Flora i fauna? Najbanalniji primjer, nakon uplovljavanja prvog turskog broda u zaljev, godinu dana nije bilo ribe.Jeli ti to dovoljno?
3)Znam ja bolje od tebe gdje bi luka bila.Možda se pristanište ne bi vidjelo, no kranovi, sva prateća infrastruktura, cestovni prilazi... itekako bi. No, nevažno, čak i da se ništa ne vidi, normalan gost neće doći u mjesto ako zna da se sa druge strane nalazi luka sa 5 tankera u njoj.
Od luke nema ništa.
- kokodaa
#609 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Neum je Bosna koliko je Sarajevo HercegovinaTex Willer wrote:Cao , Allah imanet , BL je Bosna , Neum je Bosna . Da nije luke i JMBG naslo bi se nesto trece . Alija piso deklaraciju , Sefer Halilovic htio zauzeti Ploce , Meho htio da osuneti Markakokodaa wrote:Ti stvarno misliš da u zemlji kao što je BiH ima novca za izgradnju luke?
Ne znam ni kako je ta priča uopće krenula, no nečije predizborne floskule ne treba ozbiljno shvaćati![]()
-
Tex Willer
#610 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Bodkin
Procitaj ti jos koji put taj post
[/quote]cim se ne slaze sa tobom cetnik ili ustasa a
Procitaj ti jos koji put taj post
-
Tex Willer
#611 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
I Neum i Sarajevo i Hercegovina se nalaze u Bosni kao sto se i Dalmacija i Slavonija i Split i Osijek nalaze u Hrvatskoj . Razmisli malo , nisi bas ti tako glupkokodaa wrote:Neum je Bosna koliko je Sarajevo HercegovinaTex Willer wrote:Cao , Allah imanet , BL je Bosna , Neum je Bosna . Da nije luke i JMBG naslo bi se nesto trece . Alija piso deklaraciju , Sefer Halilovic htio zauzeti Ploce , Meho htio da osuneti Markakokodaa wrote:Ti stvarno misliš da u zemlji kao što je BiH ima novca za izgradnju luke?
Ne znam ni kako je ta priča uopće krenula, no nečije predizborne floskule ne treba ozbiljno shvaćati![]()
- kokodaa
#612 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Kako se zove ova država u kojoj živimo? Bosna ili Bosna i Hercegovina?Tex Willer wrote:
I Neum i Sarajevo i Hercegovina se nalaze u Bosni kao sto se i Dalmacija i Slavonija i Split i Osijek nalaze u Hrvatskoj . Razmisli malo , nisi bas ti tako glup
- Hrulj
#613 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
kokodaa wrote:Oprosti, nisi dovoljno upućenHrulj wrote:Koji turizam?kokodaa wrote:Ti stvarno misliš da u zemlji kao što je BiH ima novca za izgradnju luke?
Krenimo redom:
1)Ozbiljno pitaš koji turizam? Neum nije turističko mjesto?
Što se tiče stranih gostiju, prošle godine u hotelima je 80% gostiju bilo iz Češke/Poljske, dobrim dijelom stariji ljudi.
No, na žalost, ti ljudi se neće vratiti iz nekih razloga (a Neum kao mjesto nema veze sa tim).Sa druge strane, gosti iz BiH većinom idu u privatne objekte.
2)Flora i fauna? Najbanalniji primjer, nakon uplovljavanja prvog turskog broda u zaljev, godinu dana nije bilo ribe.Jeli ti to dovoljno?
3)Znam ja bolje od tebe gdje bi luka bila.Možda se pristanište ne bi vidjelo, no kranovi, sva prateća infrastruktura, cestovni prilazi... itekako bi. No, nevažno, čak i da se ništa ne vidi, normalan gost neće doći u mjesto ako zna da se sa druge strane nalazi luka sa 5 tankera u njoj.
Od luke nema ništa.
Neum je turisticko mjesto?
Izmedju Splita i Dubrovnika stranci obavezno biraju Neum?
Kruzeri pristaju, zamisli u Neum.
Koliko stranaca covjece, koliko.
Od 10 posjetitelja 8 iz Angole i sad ispa da sa 80% posjetitelja iz Angloe Neum postaje idealna destinacija za Africke turiste.
Ukoliko se izgradi luka Neum se ne bi bavio turizmom.
Bavio bi se uvozom, izvozom, transportom, mozda i brodogradnjom, i odrzavanjem brodica u marini koja bi se izgradila u neumskom zaljevu. Znaci 3 pomorska posla u jednom, + transport i kazes da je to manje isplativo od par hiljada turista u neumu?
- kokodaa
#614 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Pa čovječe moj, neću se ja sa tobom raspravljati o profilu gostiju koji dolaze, to nije tema.Hrulj wrote: Neum je turisticko mjesto?
Od 10 posjetitelja 8 iz Angole i sad ispa da sa 80% posjetitelja iz Angloe Neum postaje idealna destinacija za Africke turiste.
Bavio bi se uvozom, izvozom, transportom, mozda i brodogradnjom, i odrzavanjem brodica u marini koja bi se izgradila u neumskom zaljevu. Znaci 3 pomorska posla u jednom, + transport i kazes da je to manje isplativo od par hiljada turista u neumu?
No, ako baš hoćeš, da ti malo pojasnim.
Većina gostiju koji dolaze u Neum su iz BiH (po tebi oni nisu gosti ?), no itekako ima stranaca, posebno u predsezoni i postsezoni.Strancima je Neum prihvatljiv jer ima manje cijene nego HR, a Dubrovnik/Mostar/Međugorje/Split su blizu.
To što ti očito imaš nešto protiv Neuma, tvoj problem
Ne, ljudi koji su uložili par stotina tisuća KM u izgradnju apartmana nisu za luku.U Neumu jedino što se može napraviti je fina marina sa vezovima za 20ak čamaca i brodica i ništa više.
-
Tex Willer
#615 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
To je druga tema . Bosna je bila hiljadu godina a BiH je nastala 1858 . Hercegovina je Bosni , nije sigurno Bosna u Hercegovini ali kazem ti to je sasvim druga tema i Bosna ce vratiti jednog dana svoje ime i nositi jedno ime i sve druge drazave na svijetu ( ne spominji molim te egzoticne kolonije gdje raste banana tipa Trinindad i Tobago ) Dalmacija je bila posebna , Diubrovnik Republika pa sve postade Hrvatska . Neka , i treba , masala ali Bosna je jeddna i jedina mada to meni Hercegovina uopste ne ne smeta ali lakse je i sve zemlje na svijetu imaju jednu rijec . Bavarci su sigurno hiljadu puta drukciji i imaju svoju istoriju ali spadaku pod Njemacku a ti sada razdvojio Sarajevo i Mostar preko Ivan Sedla u dvije drzave . Svi smo mi Bosanci , htjeli ili ne , naciju i drzavu i majku ne mozes birati . To nije stvar osjecaja i politickog nasilja to je stvar neceg drugog punog dubljeg ...kokodaa wrote:Kako se zove ova država u kojoj živimo? Bosna ili Bosna i Hercegovina?Tex Willer wrote:
I Neum i Sarajevo i Hercegovina se nalaze u Bosni kao sto se i Dalmacija i Slavonija i Split i Osijek nalaze u Hrvatskoj . Razmisli malo , nisi bas ti tako glup
- kokodaa
#616 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Ne da mi se raspravljati o ovom nebuloznom postu, pa samo "Sretno sa tim"Tex Willer wrote:
To je druga tema . Bosna je bila hiljadu godina a BiH je nastala 1858 . Hercegovina je Bosni , nije sigurno Bosna u Hercegovini ali kazem ti to je sasvim druga tema i Bosna ce vratiti jednog dana svoje ime i nositi jedno ime i sve druge drazave na svijetu ( ne spominji molim te egzoticne kolonije gdje raste banana tipa Trinindad i Tobago ) Dalmacija je bila posebna , Diubrovnik Republika pa sve postade Hrvatska . Neka , i treba , masala ali Bosna je jeddna i jedina mada to meni Hercegovina uopste ne ne smeta ali lakse je i sve zemlje na svijetu imaju jednu rijec . Bavarci su sigurno hiljadu puta drukciji i imaju svoju istoriju ali spadaku pod Njemacku a ti sada razdvojio Sarajevo i Mostar preko Ivan Sedla u dvije drzave . Svi smo mi Bosanci , htjeli ili ne , naciju i drzavu i majku ne mozes birati . To nije stvar osjecaja i politickog nasilja to je stvar neceg drugog punog dubljeg ...
- Hrulj
#617 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
par stotina hiljada je nista. Nula. Nula na kvadrat.kokodaa wrote:Pa čovječe moj, neću se ja sa tobom raspravljati o profilu gostiju koji dolaze, to nije tema.Hrulj wrote: Neum je turisticko mjesto?
No, ako baš hoćeš, da ti malo pojasnim.
Većina gostiju koji dolaze u Neum su iz BiH (po tebi oni nisu gosti ?), no itekako ima stranaca, posebno u predsezoni i postsezoni.Strancima je Neum prihvatljiv jer ima manje cijene nego HR, a Dubrovnik/Mostar/Međugorje/Split su blizu.
To što ti očito imaš nešto protiv Neuma, tvoj problem
Ne, ljudi koji su uložili par stotina tisuća KM u izgradnju apartmana nisu za luku.U Neumu jedino što se može napraviti je fina marina sa vezovima za 20ak čamaca i brodica i ništa više.
Broj gostiju je bitan. Neum nije i ne moze biti turisticki. Posjetioce iz Bosne se gleda sa podozrenjem i pljuje im se u sendvice i narudzbe. Kakav split, kakvo medjugorje. Sad kazes da nema ceste.
I drugo, turisti dolaze u Dubrovnik, odlaze busevima do medjugorja i vracaju se i nastavljaju put ka splitu. Cak i makarsku preskoce a gdje je makarska a gdje neum. Gdje je neumu srednjevjekovni grad? Gdje mu je ista. Sto ce iko doci, da gleda beton i kupa se u moru ?
Marina od stotinjak vezova koja operira po jeftinim cijenama, uz luku i brodogradiliste to je ekonomija i buducnost.
A ostalo je sve tipa, govana cu jesti al bali...... nece vamo doci.
- kokodaa
#618 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Dobar si majke miHrulj wrote:
par stotina hiljada je nista. Nula. Nula na kvadrat.
Broj gostiju je bitan. Neum nije i ne moze biti turisticki. Posjetioce iz Bosne se gleda sa podozrenjem i pljuje im se u sendvice i narudzbe. Kakav split, kakvo medjugorje. Sad kazes da nema ceste.
I drugo, turisti dolaze u Dubrovnik, odlaze busevima do medjugorja i vracaju se i nastavljaju put ka splitu. Cak i makarsku preskoce a gdje je makarska a gdje neum. Gdje je neumu srednjevjekovni grad? Gdje mu je ista. Sto ce iko doci, da gleda beton i kupa se u moru ?
Marina od stotinjak vezova koja operira po jeftinim cijenama, uz luku i brodogradiliste to je ekonomija i buducnost.
A ostalo je sve tipa, govana cu jesti al bali...... nece vamo doci.
Ponovo skrećeš sa teme.To što vama netko puni glavu o tome da u Neumu toliko mrze bal*ije nije istina.
Da, ima tuča, no vjerovao ili ne, većinu njih ne započinje lokalno stanovništvo.No, ti očito imaš svoj način razmišljanja, pa mi se ne da objašnjavati.
Ukratko, sjećaš se priča od prije 4-5 godina o onim turističkim kompleksima na poluotoku (koje je htjela graditi neka Arapska firma) i priče o džamiji?
Šta je na kraju od toga bilo?
Želje su jedno, mogućnosti drugo, od luke nema ništa.
A sada over and out na temu, uživajte
- Hrulj
#619 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Nije to moja prica to je prica Gradonacelnika cijenjenog.
Nece gospodin Bali.. u svom gradu.
Tuce uvjek zapocnu lokalci, nije nitko putovao 300 kilometara da bi se bio sa nekim.
A luke ce biti. Samo polako
Tuce uvjek zapocnu lokalci, nije nitko putovao 300 kilometara da bi se bio sa nekim.
- kokodaa
#620 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
O čemu i kojem gradonačelniku pričaš, ne znam...Hrulj wrote:Nije to moja prica to je prica Gradonacelnika cijenjenog.
Što se tuča tiče, momci iz Sarajeva/Zenice kojima je čakija sastavni dio ljetnog asortimana sigurno ne prave probleme.Ne provociraju lokalce, ne provaljuju u aute, ne napadaju momke po plaži zato što za Hajduk navijaju a ne Želju...Uredu je
Sretno sa lukom
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#621 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Tex Willer
mjesec
» Tex Willer
mjesec