cindrlimindrli wrote:Ja bolan, tako ste mislili da mozete maltretirati Slovence u Piranskom zaljevu, al' jedno je svrsavati na domoljubnetnnt wrote:ne trabunjaj, naravno da ima pravo svakoga zaustaviti u svojim vodama
stihove tupsona a drugo su medjunarodni zakoni. Da mi tu luku ako Bog da i inshalah napravimo, naselimo 20.000
Mujica u nju i onda polako raditi na tome da vratimo Zadar, Sibenik i Herceg Novi njihovoj drzavi.
Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
- dalmatinka
#551 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
-
jiji
#552 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Hrvatska ratna mornarica,svaka drzava ima pravo nadzora svojeg teritorija , a to ti bar kod nas ne vrse pirati.Imate pravo gradit luku, pitanje je dal se isplati.Imate i pravo da vam brodovi dolaze u tu luku, al Hr ima pravo zaustavit svaki brod koji prolazi kroz teritorijalne vode Hr do te luke, naravno da ce zaustavit samo sumljive.cindrlimindrli wrote:Sta je HRM?jiji wrote:Brkas neskodljivi prolaz na koji ima pravo BiH sa juristikcijom.Juristikciju nad teritorijalnim vodama Hr ima olicija Hr i HRM i naravno da mogu zaustavit i pretresti bilo koji sumljiv brod u svojim teritorijalnim vodama,po tvojoj logici ako imas pravo prolaza kroz neciji teritorij mozes radit vozit i drogu i oruzje.....pih koje su to ideje.
-
cindrlimindrli
#553 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
To je toliko smijesna institucija da je rijec mornarica tu zalutala. Cime cete matere ti kontrolisati vode, sandolinama?jiji wrote:Hrvatska ratna mornarica,
-
jiji
#554 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Nevjerovatno da neko ko pise SUMLJIV daje lekcije iz prava...nevjerovatno[/quKrushna mrva wrote:jiji wrote:Brkas neskodljivi prolaz na koji ima pravo BiH sa juristikcijom.Juristikciju nad teritorijalnim vodama Hr ima olicija Hr i HRM i naravno da mogu zaustavit i pretresti bilo koji sumljiv brod u svojim teritorijalnim vodama,po tvojoj logici ako imas pravo prolaza kroz neciji teritorij mozes radit vozit i drogu i oruzje.....pih koje su to ideje.
Ti si ispao smjesan sa svakom svojom teorijom, pa se sad lovis ma gramaticku gresku, a o nadzoru teritorijalnih voda imas link na ovoj temi , pa ako imas nekih problema osim gramatike prolistaj
- dalmatinka
#555 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Čime ćeš i ti vratiti Zadar i Šibenik "njihovoj državi"cindrlimindrli wrote:To je toliko smijesna institucija da je rijec mornarica tu zalutala. Cime cete matere ti kontrolisati vode, sandolinama?jiji wrote:Hrvatska ratna mornarica,
-
Krushna mrva
#556 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Ja te prije svega smatram polupismenim.jiji wrote:Nevjerovatno da neko ko pise SUMLJIV daje lekcije iz prava...nevjerovatno[/quKrushna mrva wrote:jiji wrote:Brkas neskodljivi prolaz na koji ima pravo BiH sa juristikcijom.Juristikciju nad teritorijalnim vodama Hr ima olicija Hr i HRM i naravno da mogu zaustavit i pretresti bilo koji sumljiv brod u svojim teritorijalnim vodama,po tvojoj logici ako imas pravo prolaza kroz neciji teritorij mozes radit vozit i drogu i oruzje.....pih koje su to ideje.
Ti si ispao smjesan sa svakom svojom teorijom, pa se sad lovis ma gramaticku gresku, a o nadzoru teritorijalnih voda imas link na ovoj temi , pa ako imas nekih problema osim gramatike prolistaj
Sto se tice terija kakve sam ja teorije uopste imao osim sto sam komentarisao vase teorije:
1) da je luka glupost
2) da prometa nema
3) da prometa ima malo
4) da prometa ima puno, ali da ce Hrvatska zaustavit gradnju
- dalmatinka
#557 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Oprosti, kako čijeKrushna mrva
Sto se tice terija kakve sam ja teorije uopste imao osim sto sam komentarisao vase teorije:
1) da je luka glupost
2) da prometa nema
3) da prometa ima malo
- Renta
#558 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
cindrlimindrli wrote:To je toliko smijesna institucija da je rijec mornarica tu zalutala. Cime cete matere ti kontrolisati vode, sandolinama?jiji wrote:Hrvatska ratna mornarica,
A da počistiš pred svojim pragom prvo?? Bojim se da od svih ex yu jadranskih država sandoline ima samo BiH...
Što se teme tiče luka u Neumu je jedna bajka koja se nikad neće ostvariti.
Inače, ako zanemarimo unutarnje BiH probleme i sukobe između triju naroda ili dva u Federaciji upravo je nevjerojatan animozitet koji se osjeti na ovom forumu prema Republici Hrvatskoj. Možda se varam ali nevidim da nešto slično negativno dolazi iz RH prema BiH.
Jel je to zaostalo ratno nasljeđe ili samo čisti jal...?
Last edited by Renta on 19/05/2013 00:44, edited 2 times in total.
-
Krushna mrva
#559 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
S tobom konkretno i personalno...ne sjecam se da sam uopste i komunicirao, niti znam sta mislis, dovoljno mi je da sam jednom (prvi put) vidio neko kreveljenje upuceno nekom, primjetio opet, jos par puta...... i od tada ne obracam paznjudalmatinka wrote:Oprosti, kako čijeKrushna mrva
1) da je luka glupost
2) da prometa nema
3) da prometa ima malo
4) da prometa ima puno, ali da ce Hrvatska zaustavit gradnjuJesam li ja rekla da izvolite graditi luku ako vam se gradi? Jesam. Za promet i ostale gluposti - to je vaša stvar. Jesam li ja rekla da imate pravo neškodljivog prolaska? Jesam. Onda čije to "naše" teorije?
-
jiji
#560 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Napisao si terija,a dijelis lekcije iz pismenosti? Ha, ha, ha po nekim tvojim postovima mogu zakljucit samo da si ucenik drugog ili treceg razreda srednje skole, koji ima razvijeniji nacionalni naboj od razuma i logike, pa kad de nema za sta vise ulovit onda je jedna gramaticka greska dovoljna.Krushna mrva wrote: Ja te prije svega smatram polupismenim.
1) da je luka glupost
2) da prometa nema
3) da prometa ima malo
1)i dalje mislim da je luka glupost,mislim da i ti to mislis,al ti onaj mali nacionalista u tebi i pored toga sto se kalkulacija troskova za luku temelji na kako ti je dalmatinka napisala dogradnji pristanista za trajekte ne dopusta da priznas poraz.
2)imas fin.izvj.2012.g. luke Ploce gdi ti stoji da su ostvarili gubitke
3)da imalo razumijes ekonomiju razumio bi da nema prometa dovoljno da 2 luke na tom dijelu posluju u plusu,a prednost ipak ima luke koja vec ima infrastrukturu i nije tolko opterecena kreditima koliko bi bila ta nova luka.
4)kad sam napisao da prometa ima puno, bio sam sarkastican i u istom sam postu napisao da bi tebe trebalo zaposlit u vladi BiH da realiziras taj projekt.
5)ne osporavam pravo BiH da gradi luku,al cijena gradnje takve luke bi bila astronomska
-
Hodidid
#561 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Kakav animozitet prema Hrvatskoj kad tema o Hrvatskoj gotovo nikog ne zanima? Tu i tamo nesto se na temu Hrvatske napise i to uglavnom afirmativno.
Druga je stvar sto ovdje ima par frustriranih likova koji svako malo pisu o tome kako ce se turska Hrvatska jednog dana opet pripojiti matici, ili o hrvatskoj srednjovjekvnoj Bosni i tome slicno. Zamarate s tim pricama pa vam ljudi onda adekvatno i odgovore.
Druga je stvar sto ovdje ima par frustriranih likova koji svako malo pisu o tome kako ce se turska Hrvatska jednog dana opet pripojiti matici, ili o hrvatskoj srednjovjekvnoj Bosni i tome slicno. Zamarate s tim pricama pa vam ljudi onda adekvatno i odgovore.
-
daddy-kool
#562 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Ukoliko bi država BiH imala interesa transportovati morskim putem oružje ili neke druge materijale do svojih teritorijalnih voda postoje legalni i legitimni načini, a da Hr tu ništa ne može uraditi (osim rata), čak ni pregled brodova.jiji wrote:Hrvatska ratna mornarica,svaka drzava ima pravo nadzora svojeg teritorija , a to ti bar kod nas ne vrse pirati.Imate pravo gradit luku, pitanje je dal se isplati.Imate i pravo da vam brodovi dolaze u tu luku, al Hr ima pravo zaustavit svaki brod koji prolazi kroz teritorijalne vode Hr do te luke, naravno da ce zaustavit samo sumljive.cindrlimindrli wrote:Sta je HRM?jiji wrote:Brkas neskodljivi prolaz na koji ima pravo BiH sa juristikcijom.Juristikciju nad teritorijalnim vodama Hr ima olicija Hr i HRM i naravno da mogu zaustavit i pretresti bilo koji sumljiv brod u svojim teritorijalnim vodama,po tvojoj logici ako imas pravo prolaza kroz neciji teritorij mozes radit vozit i drogu i oruzje.....pih koje su to ideje.
-
daddy-kool
#563 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Ovo naravno nije tačno.jiji wrote:Hrvatska ratna mornarica,svaka drzava ima pravo nadzora svojeg teritorija , a to ti bar kod nas ne vrse pirati.Imate pravo gradit luku, pitanje je dal se isplati.Imate i pravo da vam brodovi dolaze u tu luku, al Hr ima pravo zaustavit svaki brod koji prolazi kroz teritorijalne vode Hr do te luke, naravno da ce zaustavit samo sumljive.cindrlimindrli wrote:Sta je HRM?jiji wrote:Brkas neskodljivi prolaz na koji ima pravo BiH sa juristikcijom.Juristikciju nad teritorijalnim vodama Hr ima olicija Hr i HRM i naravno da mogu zaustavit i pretresti bilo koji sumljiv brod u svojim teritorijalnim vodama,po tvojoj logici ako imas pravo prolaza kroz neciji teritorij mozes radit vozit i drogu i oruzje.....pih koje su to ideje.
-
daddy-kool
#564 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Poslije svega napisanog ukratko ne bi.jiji wrote: 5)ne osporavam pravo BiH da gradi luku,al cijena gradnje takve luke bi bila astronomska
-
jiji
#565 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Ajde stavi mi neki link gdi stoji da mozes prevozit oruzje kroz teritorij druge drzave bez suglasnosti te drzave. Daj napisi na cemu temeljis procjenu troskova izgradnje luke kad tvrdis da nebi bila astronomska.
-
daddy-kool
#566 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Postoji razlika u pravnom statusu između teritorije i teritorijanih voda. Prilična diskusija je vođena na temi o Peljškom mostu i postavio sam dosta linkova iz kojih se može pročitati moja tvrdnja. Imaš li ti kakav link da ne može?jiji wrote:Ajde stavi mi neki link gdi stoji da mozes prevozit oruzje kroz teritorij druge drzave bez suglasnosti te drzave. Daj napisi na cemu temeljis procjenu troskova izgradnje luke kad tvrdis da nebi bila astronomska.
Procjena cijene izgradnje luke na osnovu Gaženice je sasvim realna iz nekoliko razloga:
1. Gaženica je nasipana i time su troškovi uvećani.
2. Izgrađeno je nekoliko pristaništa za trajekte i duge brodove.
3. Planirana je izgradnja terminala za teretnu luku, koji bi ironično ispao jefitiniji od putničkog terminala. (ali je sve stopirano zbog para, politike)
4. U svarnosti cijene su bile još manje od procjena, zato što se išlo na međunarodne tendere.
Zašto bi izgradnja bila skuplja u Neumu od Zadra?
-
Krushna mrva
#567 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Kako ba ne razumijes? To je zato jer:daddy-kool wrote:Postoji razlika u pravnom statusu između teritorije i teritorijanih voda. Prilična diskusija je vođena na temi o Peljškom mostu i postavio sam dosta linkova iz kojih se može pročitati moja tvrdnja. Imaš li ti kakav link da ne može?jiji wrote:Ajde stavi mi neki link gdi stoji da mozes prevozit oruzje kroz teritorij druge drzave bez suglasnosti te drzave. Daj napisi na cemu temeljis procjenu troskova izgradnje luke kad tvrdis da nebi bila astronomska.
Procjena cijene izgradnje luke na osnovu Gaženice je sasvim realna iz nekoliko razloga:
3. Planirana je izgradnja terminala za teretnu luku, koji bi ironično ispao jefitiniji od putničkog terminala. (ali je sve stopirano zbog para, politike)
4. U svarnosti cijene su bile još manje od procjena, zato što se išlo na međunarodne tendere.
1) Bosanci nemaju iskustva u gradnji
2) Bosanci ne mogu da nauce, a kad mogu sporije uce
3) EU luka je jeftinija luka od ne-EU luke, jer su.... pa jeftinije
4) Hrvatska ce se protivit luci Neum, a znas li ti koliko to kosta??
a i kad se napravi bit ce raspad jer zenicki celik i kakanjski cement su, zna se, puno losiji od hrvatskog
-
jiji
#568 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
i opet nikakvoig linka samo lupetanjadaddy-kool wrote:Postoji razlika u pravnom statusu između teritorije i teritorijanih voda. Prilična diskusija je vođena na temi o Peljškom mostu i postavio sam dosta linkova iz kojih se može pročitati moja tvrdnja. Imaš li ti kakav link da ne može?jiji wrote:Ajde stavi mi neki link gdi stoji da mozes prevozit oruzje kroz teritorij druge drzave bez suglasnosti te drzave. Daj napisi na cemu temeljis procjenu troskova izgradnje luke kad tvrdis da nebi bila astronomska.
Evo ti definicija teritorijalnih voda iz pravnog rijecnika stoji da one imaju status teritorija,prevedi putem google tran.,ako ne razumijes i vidi tko ima juristikciju nad tim vodama.
The part of the ocean adjacent to the coast of a state that is considered to be part of the territory of that state and subject to its sovereignty.
In International Law the term territorial waters refers to that part of the ocean immediately adjacent to the shores of a state and subject to its territorial jurisdiction. The state possesses both the jurisdictional right to regulate, police, and adjudicate the territorial waters and the proprietary right to control and exploit natural resources in those waters and exclude others from them. Territorial waters differ from the high seas, which are common to all nations and are governed by the principle of freedom of the seas. The high seas are not subject to appropriation by persons or states but are available to everyone for navigation, exploitation of resources, and other lawful uses. The legal status of territorial waters also extends to the seabed and subsoil under them and to the airspace above them.
The part of the ocean adjacent to the coast of a state that is considered to be part of the territory of that state and subject to its sovereignty.
http://legal-dictionary.thefreedictiona ... torial+sea
Ovdje ti pise o neskodljivom prolazu i stranoj vojsci,pise da moraju trazit odobrenje diplomatskim putem od Hr ako zele neskodljiv prolaz kroz Hr teritorijalno more....i jos brdo stvari koje nesmiju,a prema opasnim teretima kao sto je oruzje zakon je jos rigorozniji.clanak 21,22 i 23 ti definira da Na neskodljivi prolaz imaju pravo svi strani plovni objekti uz uvijet da se ne narusava mir,red ili sigurnost REPUBLIKE HRVATSKE. To mi govori da nemas pojma o cemu pises.
http://www.zakon.hr/z/310/Pomorski-zakonik
Najbitnija stvar je da usporedujes Luku Gazenicu koja zapravo postoji odavno,a projekat koji ti spominjes je nadogradnja trajektnog pristanista na teretnu luku koja postoji .Zelja je da se premjesti trajektno pristaniste iz centra Zadra ,a ne izgradnja teretne luke jer gazenica vec ima teretni terminal koji je i vise nego dovoljan za potrebe Zadra,pa ti jedno s drugim nema veze.Ovo je besmislena usporedba,kod Gazenice postoji teretni terminal,postoji dio infrastrukture,zemljiste je u vlasnistvu grada i netreba ga otkupljivat,a gradi se trajektno pristaniste,dok ti mislis otkupit zemljiste,napravit prilazne ceste,napravit iskope,i gradit teretnu luku koja bi trebala unistit Ploce za iste novce. Tu ti cijela prica pada u vodu jer Gazenica i kad se izgradi nece imat nikakve veze s lukama ko Ploce,Rijeka ili sl. teretnim lukama,ni po funkciji ni po velicini. Ako si ikad bio u Zadru znao bi da je velik problem promet oko gradskih zidina koji nastaje zbog trajektnog prometa i to se pokusava rijeseti.
http://www.port-authority-zadar.hr/i_hr_nova.html
Nadi projekat izgradnje teretne luke kao Rijeka, Ploce... od otkupa zemlje ,ishodenja papira...do gotove luke i nadi kolko bi to kostalo. Ponavljas se s jednim te istim tvrdnjama i ispadas smjesan jer nicim nisi potkrijepio svoje tvrdnje ili si preljen potrazit na internetu i procitat sta drugi pisu,jer je dalmatinka malo vise objasnila istu stvar koju ti ja sad objasnjavam.
-
jiji
#569 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Nema to veze s Bosancima, Japancima ili Njemcima,netreba vrijedat nikoga,ako zele gradit luku na svom teritoriju Hr nemoze zabranit,samo je stvar da se ovdje raspravlja o isplativosti gradnje teretne luke koja bi bila veca od luke Ploce,a uzima se za trosak prosirenje postojece male luke na trajektni terminal,sto nema veze jedno s drugim.Krushna mrva wrote: Kako ba ne razumijes? To je zato jer:
1) Bosanci nemaju iskustva u gradnji
2) Bosanci ne mogu da nauce, a kad mogu sporije uce
3) EU luka je jeftinija luka od ne-EU luke, jer su.... pa jeftinije
4) Hrvatska ce se protivit luci Neum, a znas li ti koliko to kosta??
a i kad se napravi bit ce raspad jer zenicki celik i kakanjski cement su, zna se, puno losiji od hrvatskog
-
tnnt
#570 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
naravno da može zabraniti, jer luka i to teretna bi itekako utjecala na ekološki sustavjiji wrote: Nema to veze s Bosancima, Japancima ili Njemcima,netreba vrijedat nikoga,ako zele gradit luku na svom teritoriju Hr nemoze zabranit,samo je stvar da se ovdje raspravlja o isplativosti gradnje teretne luke koja bi bila veca od luke Ploce,a uzima se za trosak prosirenje postojece male luke na trajektni terminal,sto nema veze jedno s drugim.
cijelog malostonskog kanala, pogledaj samo luku Ploče kako je prekrivena slojem fine prašine od uglja i
željezne rudače da ne spominjem, da iza dosta brodova ostane pokoja mrlja od ulja ili nafte
-
jiji
#571 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
Imas neki primjer da je neka zemlja branila nekoj tako nesto? Mislim da mozda i ima nesto u tome, jer je Madarska nesto nama zabranila gradnju neke hidroelektrane radi posljedica na ekosustav, imas ti kakav primjer?tnnt wrote:naravno da može zabraniti, jer luka i to teretna bi itekako utjecala na ekološki sustavjiji wrote: Nema to veze s Bosancima, Japancima ili Njemcima,netreba vrijedat nikoga,ako zele gradit luku na svom teritoriju Hr nemoze zabranit,samo je stvar da se ovdje raspravlja o isplativosti gradnje teretne luke koja bi bila veca od luke Ploce,a uzima se za trosak prosirenje postojece male luke na trajektni terminal,sto nema veze jedno s drugim.
cijelog malostonskog kanala, pogledaj samo luku Ploče kako je prekrivena slojem fine prašine od uglja i
željezne rudače da ne spominjem, da iza dosta brodova ostane pokoja mrlja od ulja ili nafte
http://rs.seebiz.eu/madarska-protiv-hid ... /ar-61651/
-
tnnt
#572 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
pa neda mi se sada tražiti, ali i ja se sječam od nedavnojiji wrote: Imas neki primjer da je neka zemlja branila nekoj tako nesto? Mislim da mozda i ima nesto u tome, jer je Madarska nesto nama zabranila gradnju neke hidroelektrane radi posljedica na ekosustav, imas ti kakav primjer?
da je Austrija nekome zabranila gradnju nuklearki
naravno da se pita i država koja će imati direktne ekološke posljedice o svemu tome
inače bi mi po tome mogli uz BiH granicu napraviti otpad nuklearnog i drugog opasnog materijala
naravno da nesmijemo
-
kokise
#573 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
To je nemoguce. Belgija je izgradila 3 nukelarke na samoj granici sa Nizozemskoj a Nizozemska je se bunila no nisu mogli sprijeciti. Kao kontra rekaciju Nizozemska je izgradila Nuklearku u Borselu; 10 kilometara od Belgijske granice...tnnt wrote:pa neda mi se sada tražiti, ali i ja se sječam od nedavnojiji wrote: Imas neki primjer da je neka zemlja branila nekoj tako nesto? Mislim da mozda i ima nesto u tome, jer je Madarska nesto nama zabranila gradnju neke hidroelektrane radi posljedica na ekosustav, imas ti kakav primjer?
da je Austrija nekome zabranila gradnju nuklearki
naravno da se pita i država koja će imati direktne ekološke posljedice o svemu tome
inače bi mi po tome mogli uz BiH granicu napraviti otpad nuklearnog i drugog opasnog materijala
naravno da nesmijemo
Dakle druga drzava nemoze cak ni sprijeciti gradnju nuklearke a kamoli luke.
-
tnnt
#574 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
jeli, očito su dokazali da ne dolazi do pojačane radioaktivnostikokise wrote: To je nemoguce. Belgija je izgradila 3 nukelarke na samoj granici sa Nizozemskoj a Nizozemska je se bunila no nisu mogli sprijeciti. Kao kontra rekaciju Nizozemska je izgradila Nuklearku u Borselu; 10 kilometara od Belgijske granice...
onda po tebi smije Hrvatska izgraditi skladište nuklearnog i drugog otpada uz granicu BiH ili?
znači ti bi zagađivao malostonski kanal, a nebi pitao ništa Hrvatsku o tome
niti se Hrvatske pita po tebi
how yes no
i gle sad ovo
Malostonski zaljev je 1983. godine proglašen rezervatom prirode u moru.
-
jiji
#575 Re: Luka Neum; isplativost iste - Opsta diskusija
U tom slucaju ce ga Hr najvjerovatnije zastititi od potencijalnog zagadenja.tnnt wrote:jeli, očito su dokazali da ne dolazi do pojačane radioaktivnostikokise wrote: To je nemoguce. Belgija je izgradila 3 nukelarke na samoj granici sa Nizozemskoj a Nizozemska je se bunila no nisu mogli sprijeciti. Kao kontra rekaciju Nizozemska je izgradila Nuklearku u Borselu; 10 kilometara od Belgijske granice...
onda po tebi smije Hrvatska izgraditi skladište nuklearnog i drugog otpada uz granicu BiH ili?![]()
znači ti bi zagađivao malostonski kanal, a nebi pitao ništa Hrvatsku o tome
niti se Hrvatske pita po tebi
how yes no
i gle sad ovo
Malostonski zaljev je 1983. godine proglašen rezervatom prirode u moru.