Ludilo ili sta?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

vješalica

#26 Re: Ludilo ili sta?

Post by vješalica »

radiša wrote:Svjedoci smo svakodnevnog upozoravanja na radio stanicama o mjestima gdje se nalazi radar a poslje se bunimo i protestujemo kad neko vozi preko brzine.Jesmo li mi normalni uopste?Javno upozoravati na policiju koja radi svoj poso gdje su i da se kao pazimo da nas nebi ufatili i kaznili kad vozimo preko dozvoljene brzine?
to ti je kod nas pljačka tj. drumsko razbojništvo od strane policije
a kad se desi neka pizdarija onda ide tura kenjanja što nema radara i što ne rade svoj posao
trema loli najaviti radar da tuda ne prolazi ili da smanji brzinu a 100 metara poslije nek ubije koga god hoće
radiša

#27 Re: Ludilo ili sta?

Post by radiša »

Meni to nije normalno,kaze svijest,kakva svijest pa valjda bi svako trebo znat kad sjedne u auto da mu je to mozda posljedni dan u zivotu sa obzirom kakve se danas kamikaze nalaze na cesti.jos im reci dje radat i daj vjetar u leđa...
Sanjarko

#28 Re: Ludilo ili sta?

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Pa brze voznje. Nije svrha samo kaznjavanje nego i prevencija. I u EU prije vecine stacionarnih radara imas upozorenje
Mozda i propaganda, da misle ljudi da je radar na jednom mjestu a on je u stvarnosti na drugom.
Ko zna. :mrgreen:
macchiato

#29 Re: Ludilo ili sta?

Post by macchiato »

Ovo je i meni glupo... :oops:
Znaci lik divlja po cesti, uspori na odredjenoj lokaciji gdje je receno da ima radar i onda opet nastavi divljati. Pa koja je onda poenta radara?

Zar nije bolje postaviti nasumicno par radara za koje se ne bi znala tacna lokacija, pa bi ljudi pazili kako voze jer nikad ne znas na kojoj lokaciji ce te uhvatiti. A nakon par placenih kazni (jer kod nas jelte, najbolje pali udaranje po dzepu :oops: ), iduci put bi boga mi dva puta razmislio prije nego sto stisnes papucicu vise od dozvoljenog.
Edin H.

#30 Re: Ludilo ili sta?

Post by Edin H. »

macchiato wrote:Ovo je i meni glupo... :oops:
Znaci lik divlja po cesti, uspori na odredjenoj lokaciji gdje je receno da ima radar i onda opet nastavi divljati. Pa koja je onda poenta radara?

Zar nije bolje postaviti nasumicno par radara za koje se ne bi znala tacna lokacija, pa bi ljudi pazili kako voze jer nikad ne znas na kojoj lokaciji ce te uhvatiti. A nakon par placenih kazni (jer kod nas jelte, najbolje pali udaranje po dzepu :oops: ), iduci put bi boga mi dva puta razmislio prije nego sto stisnes papucicu vise od dozvoljenog.
Cilj je prevencija a ne postavljanje zamke da bi se namakle pare.

Radar se samo smije I treba postaviti na mjesta gdje su se desavale nesrece sa tragicnim posljedicama.
Danguba

#31 Re: Ludilo ili sta?

Post by Danguba »

Svi na ulicu. :oops:
Ajatolah_

#32 Re: Ludilo ili sta?

Post by Ajatolah_ »

macchiato wrote:Ovo je i meni glupo... :oops:
Zar bi bilo bolje da ne uspori ni na tih 300 metara?

Na kritičnom području gdje se dešava dosta nesreća zbog neprilagođene brzine, postavi se radar i obavijeste se vozači. Rezultat je da će 99% vozača fakat usporiti na tom mjestu jer znaju da im u protivnom ne gine kazna, i tako se smanjuje značajan broj nesreća.
Post Reply