ma dobro, ovo je baš tema na kojoj se treba i očekivati neka neznalica koja je pročitala par postova o ovakvim iskustvima i naravno tako na "tabula rasa" kad se doda sf iskustvo...dobiješ ove astronaute...ćiribiribela wrote:A tema bas fino krenula.sizifinho wrote:hahha, nemoj se uplitati u te domene rezonovanja, tu vlada samo tama.. bit ćeš usisana i nećeš se nikad izvući
a možda se i probudiš... samo ne znam hoće li ti se kičma odvojiti xD
Lucidni snovi! Da li ste probali ?
-
sizifinho
#176 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
-
dezurni_ucenik
#177 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
ćiribiribela wrote:A tema bas fino krenula.sizifinho wrote:hahha, nemoj se uplitati u te domene rezonovanja, tu vlada samo tama.. bit ćeš usisana i nećeš se nikad izvući
Izgleda da cemo dale i ja,morati opet ovu temu okrenuti na muziku.
- ćiribiribela
#178 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Bolje one teorije zavjere. 
-
dezurni_ucenik
#179 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Jesmo li ono stali kod reptilaćiribiribela wrote:Bolje one teorije zavjere.
- ćiribiribela
#180 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
A evo sad ozbiljno, jeste li ikad dozivjeli SP?
Meni se desila mozda dva tri puta, obicno kad nesto ruzno sanjam pa se naglo probudim, traje samo par sekundi, i onda kad "tijelo dodje sebi" osjecam trnce, katastrofa osjecaj, uvijek sam imala osjecaj da je jos neko sa mnom u sobi, ali nisam bila blizu ni srcanog udara.

Meni se desila mozda dva tri puta, obicno kad nesto ruzno sanjam pa se naglo probudim, traje samo par sekundi, i onda kad "tijelo dodje sebi" osjecam trnce, katastrofa osjecaj, uvijek sam imala osjecaj da je jos neko sa mnom u sobi, ali nisam bila blizu ni srcanog udara.
- dale cooper
#181 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
dezurni_ucenik wrote:ćiribiribela wrote:A tema bas fino krenula.sizifinho wrote:hahha, nemoj se uplitati u te domene rezonovanja, tu vlada samo tama.. bit ćeš usisana i nećeš se nikad izvući
Bizarno, ali dobro. Jeff Bridges i njegove "kasete za spavanje"
- amiliana
#182 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Meni se jednom desilo da mi je majka rekla da sam u snu govorila i da sam nesto sanjala ali ja ne mogu nikako da se sjetim sta sam sanjala neku noc mi se bas to desilo.Samo se sjecam da sam se probudila u toku noci i da je moja majka bila budna pored mene i ti mu je ona rekla sljedece jutro i kaze da sam sanjala i govorila nesto u snu ali ja ne mogu da se sjetim sta sam sanjala ne znam ima li veze sa lucidnim snovima ali eto 
-
dezurni_ucenik
#183 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
amilianice,ja tebe nista nisam skonto. 
-
dezurni_ucenik
#184 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
[/quote]A tema bas fino krenula.
[/quote]
[/quote]
Iako ne znam da je za lucidnog sna.
[/quote]
Dude
Dobio Aphex Twin Grammyja ,'si vidio
Dude
- amiliana
#185 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Moja majka tvrdi da sam ja prethodnu noc sanjala i govorila nesto u snu, ali problem je sto se ja od svega sjecam samo da sam se probudila i toku noci i da je majka bila pored mene budna me sjecam se da sam sanjala shvatas, a ona je ubjedjena da sam ja pricala u snu i da sam sanjala nesto lose.dezurni_ucenik wrote:amilianice,ja tebe nista nisam skonto.
- dale cooper
#186 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Nisam pratio. Samo sam vidio ono (ponovno) izlijetanje Kanyea na scenu.dezurni_ucenik wrote:
Dude![]()
Je li dobio za najbolji elektronski album? Sasvim zasluženo!
-
dezurni_ucenik
#187 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
amiliana wrote:Moja majka tvrdi da sam ja prethodnu noc sanjala i govorila nesto u snu, ali problem je sto se ja od svega sjecam samo da sam se probudila i toku noci i da je majka bila pored mene budna me sjecam se da sam sanjala shvatas, a ona je ubjedjena da sam ja pricala u snu i da sam sanjala nesto lose.dezurni_ucenik wrote:amilianice,ja tebe nista nisam skonto.
Ej,majka zna najbolje pa ti vidi.
-
dezurni_ucenik
#188 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
dale cooper wrote:Nisam pratio. Samo sam vidio ono (ponovno) izlijetanje Kanyea na scenu.dezurni_ucenik wrote:
Dude![]()
Dobio Aphex Twin Grammyja ,'si vidio![]()
Je li dobio za najbolji elektronski album? Sasvim zasluženo!
Jes,za najbolji album el.muzike.Pored njega ,nominovan bio i mrtavmi5,ostalih se ne mogu sjetiit.
- amiliana
#189 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Problem je sto se ja uopce ne sjecam da sam prethodnu noc sanjala, a ona tvrdi da sam govorila u snu ja se samo sjecam da sam se probudila u toku noci a to mi se ponekad desava i ponovo zaspim ali ti noc stvarno se ne sjecam da sam sanjala nesto.dezurni_ucenik wrote:amiliana wrote:Moja majka tvrdi da sam ja prethodnu noc sanjala i govorila nesto u snu, ali problem je sto se ja od svega sjecam samo da sam se probudila i toku noci i da je majka bila pored mene budna me sjecam se da sam sanjala shvatas, a ona je ubjedjena da sam ja pricala u snu i da sam sanjala nesto lose.dezurni_ucenik wrote:amilianice,ja tebe nista nisam skonto.
Ej,majka zna najbolje pa ti vidi.
-
dezurni_ucenik
#190 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
lucidni snovi nisu sigurno.
- ćiribiribela
#191 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
To se u narodu zove "buncanje". 
-
dezurni_ucenik
#192 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Ja i ti najaktivniji na ovoj temi definitivno.ćiribiribela wrote:To se u narodu zove "buncanje".
- ćiribiribela
#193 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
I York.dezurni_ucenik wrote:
Ja i ti najaktivniji na ovoj temi definitivno.
- amiliana
#194 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Ne znam majkemi cudni su mi snovi skrozćiribiribela wrote:To se u narodu zove "buncanje".
- ćiribiribela
#195 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Kako znas da su cudni kad se ne sjecas? 
- dale cooper
#196 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Perfektan pripremni soundtrack za lucidan san.
- jasko_ba
#197 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Imao sam jedan period sa tom famoznom "paralizom sna". Nesto najstrasnije sto sam ikad dozivio 
- amiliana
#198 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Ma ono sto nekada sanjam, uvijek sanjam nesto lose kazu kada sanjas nesto lose da ce se desiti uvijek u stvarnosti bude suprotno barem tako kazućiribiribela wrote:Kako znas da su cudni kad se ne sjecas?
-
SaPnA
#199 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
samo da se upisem, nek' ima 
- Rinzler
#200 Re: Lucidni snovi! Da li ste probali ?
Svega na ovoj temi, fakat odbijam vjerovat da postoje ovako stupidni i ograničeni ljudi poput yorka, recite mi da lik trola, recite mi da se zeza pls
Sto se tice lucidnog sanjanja, uvjek kao po pravilu, se desi kada ne razmisljas o tome, znaci neoptereceno uc u to, bez očekivanja i nekog pressinga na um. Nije insan aparat na dugme da se izazovu te stvari kako ti oces, ko god prica suprotno, laze. Dosta "lucidasa" laze o svojim iskustvima i preuvelicava.
X puta i kada mi se desi lucidni san, poslije budjenja skontam kako protracih noc, iako sam znao da sanjam, nikada nemam totalnu kontrolu nad idejama koje zelim ostvarit, ipak podsvjest tu vodi glavnu rjec, vise nego svjest. Tako da ove bajkice koje ovde procitah, tipa on skontao da sanja pa guzio harem treba, to dernek svunoc hu ha, pls ne vrjedjajte nam inteligenciju, hvala.
Sleep paraliza mi se desila neku noc, nakon dugo dugo dugo vremena, i to u snu, sanjam kao lezim, u svojoj sobi, panicarim jer osjetim prisustvo neceg a u sobi su vrata na drukcijem polozaju nego u reali, prikovan za krevet i uz nemogucnost pomjeranja i oci me bockaju, ne mogu gledat, a sve kroz vrata gledam kad ce nesta proletit u drugoj prostoriji.
I btw, da pitam nesta, ako se ko usudi odgovorit, posto vidim da jako zatucane raje ovde obitava, pa da se ne bi sprdali. Jel ko imao susret u snu sa cudnim, neobjasnjivim bicima, svjetovima, scenama koje bas i ne spadaju u zemaljske okvire?
Sto se tice lucidnog sanjanja, uvjek kao po pravilu, se desi kada ne razmisljas o tome, znaci neoptereceno uc u to, bez očekivanja i nekog pressinga na um. Nije insan aparat na dugme da se izazovu te stvari kako ti oces, ko god prica suprotno, laze. Dosta "lucidasa" laze o svojim iskustvima i preuvelicava.
X puta i kada mi se desi lucidni san, poslije budjenja skontam kako protracih noc, iako sam znao da sanjam, nikada nemam totalnu kontrolu nad idejama koje zelim ostvarit, ipak podsvjest tu vodi glavnu rjec, vise nego svjest. Tako da ove bajkice koje ovde procitah, tipa on skontao da sanja pa guzio harem treba, to dernek svunoc hu ha, pls ne vrjedjajte nam inteligenciju, hvala.
Sleep paraliza mi se desila neku noc, nakon dugo dugo dugo vremena, i to u snu, sanjam kao lezim, u svojoj sobi, panicarim jer osjetim prisustvo neceg a u sobi su vrata na drukcijem polozaju nego u reali, prikovan za krevet i uz nemogucnost pomjeranja i oci me bockaju, ne mogu gledat, a sve kroz vrata gledam kad ce nesta proletit u drugoj prostoriji.
I btw, da pitam nesta, ako se ko usudi odgovorit, posto vidim da jako zatucane raje ovde obitava, pa da se ne bi sprdali. Jel ko imao susret u snu sa cudnim, neobjasnjivim bicima, svjetovima, scenama koje bas i ne spadaju u zemaljske okvire?