LP u rukometu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

just principe

#376 Re: LP u rukometu

Post by just principe »

armin.i.am wrote:
Bubalo1 wrote:jah...sto ne pise srbinu koji brani za reprezentaciju BiH ? 8-)
on ce uvijek biti srbin bez obzira za koga igrao.nisu napisalu srpskom reprezentativcu,kontas?

covjek rodjen u Doboju, to sto je igrao za Srbiju ne proglasava ga se srbinom..cak je i sam na tv-u izjasnio da se osjeca kao bosanac..
adnan_hz

#377 Re: LP u rukometu

Post by adnan_hz »

bruka za sax da nije objavio vijest da je barcelona osvojila ligu prvaka i da je saric najzasluzniji za to. sram vas bilo. da je dzeko prno sad bi 100 clanaka bilo.
van Basten

#378 Re: LP u rukometu

Post by van Basten »

čestitke Barceloni... iskreno, nisam očekivao da mogu pored Ciudada, ali eto... doduše zadnjih godina malo površnije pratim rukomet, pa možda i jesu jači, iako ja nisam imao taj dojam.
Znači, prvak Evrope dolazi u Doboj na turnir ove godine? extra...
Arma-Sarma

#379 Re: LP u rukometu

Post by Arma-Sarma »

Izvinjavam se u ime indexa zbog ovog napisanog. Tekst nije naš nego preuzet sa Totalsporta. Neće se ponoviti :wink:
samo malo reloaded

#380 Re: LP u rukometu

Post by samo malo reloaded »

ČikaJosip wrote:
samo malo reloaded wrote:Kielu trebaju jaca krila, ako im dodje Cupic desno, uboli su u sridu. Mali Palmarsson bi mogao biti jos bolji, ali njima trebaju pojacanja i na drugim pozicijama. Ne znam kad ce Vujin kod njih, Ilic navodno odlazi, Narscisse nije pokazao sve sto zna, Fernandez isto ide u pemziju... nek uzmu Vujina desno, u sredini Palmarsson i recimo Bicanica lijevo, tu je Jicha, opet odlicna ekipa.
Za Ćupića se priča ali ništa nisam konkretno čuo ili pročito. Za Vujina se još ne zna. Zvali su u Vesprem Buntića kao zamjenu ali pošto je sa Vujinom nerješena situacija, ne zna se da li će igrati za njih još godinu ili odmah u Kiel, nije htio ići gore i riskirati da godinu dana sjedi na klupi.
Narcis jeste strašan igrač ali je evo drugu sezonu zaredom skoro stalno ozljeđen a i ipak su tu godine, 33-34, koliko li ima već?.
Slažem se da Kielu trebaju jača krila. Vujin je čak i pojačanje, ne zamjena za Andersona, a ako ostanu bez Andersona, Fernandeza, Ilića, kakav je status Narcisa ne znam, a ne dođe im Vujin dogodine Tanki će vani ostati.
Ja cekam da Marino postane novi Vori :D

Mislim da ce klinac biti igrac ipo. Sa 20 godina onako busiti Sterbika i ostale golmane, respekt.

Citao sam i da je mladi pivot Poreca, Coric Teo, na meti velikih klubova. Gledao sam ga, ono nije covjek, ono je terminator :D a tek 18 godina ima.

Ali ipak me trenutno najvise zanima Kopenhagen naredne sezone, sta ce to biti, hocel` igrat svaku utakmicu na Parkenu ili gdje ce.
Mr. Brightside

#381 Re: LP u rukometu

Post by Mr. Brightside »

Bo Spellerberg :sad:
najbolji igrac koji nikad nije osvojio ligu prvaka :roll:
samo malo reloaded

#382 Re: LP u rukometu

Post by samo malo reloaded »

armin.i.am wrote:Bo Spellerberg :sad:
Mislim da od Balica nije bolji :-D

A naslo bi se jos primjera, neda mi se misliti.
Mr. Brightside

#383 Re: LP u rukometu

Post by Mr. Brightside »

samo malo reloaded wrote:
armin.i.am wrote:Bo Spellerberg :sad:
Mislim da od Balica nije bolji :-D

A naslo bi se jos primjera, neda mi se misliti.
da je Bo igrao u boljim ekipama bio bi najbolji svih vremena.
to je moje objektivno,profesionalno misljenje :D
Ajatolah_

#384 Re: LP u rukometu

Post by Ajatolah_ »

Barcelona, Zagreb, Kadetten, Chambery, Bosna, pobjednik kv. grupe 2.
just principe

#385 Re: LP u rukometu

Post by just principe »

znaci eto Barce u skenderiju :D :D :-)

evo i ostale grupe

Grupa B: Čehovski Medvedi, Veszprem, Ciudad, Fuchse, Silkeborg, wild card
Grupa C: HSV, Cimos, Constanta, St.Petersburg, Wisla Plock, pobjednik kv. grupe 3
Grupa D: Montpellier, Kopenhagen, Kiel, Ademar, Szeged, pobjednik kv. grupe 1.
smoki_choko

#386 Re: LP u rukometu

Post by smoki_choko »

bosna i zagreb se pretplatili jedni na druge :skoljka:
just principe

#387 Re: LP u rukometu

Post by just principe »

smoki_choko wrote:bosna i zagreb se pretplatili jedni na druge :skoljka:

uh upravu si, jos kad skontas 2 duela ili vise u reg.ligi...Ma haos :-) :-) :-) :bih:
ČikaJosip

#388 Re: LP u rukometu

Post by ČikaJosip »

Zagreb prvi, Barca druga, itd. ... :D :D
smoki_choko

#389 Re: LP u rukometu

Post by smoki_choko »

ČikaJosip wrote:Zagreb prvi, Barca druga, itd. ... :D :D
zagreb prvi pa sto praznih mijesta pa barca :-)
El Vanjcho

#390 Re: LP u rukometu

Post by El Vanjcho »

Mislim da se podcjenjuju Kadetten i Chambery, posebno ako ostanu na okupu u sastavima u kojima su igrali prosle godine.

Chambery sa vanjskom linijom Bicanic, Basic, Barachet moze pobijediti bilo koga, po mnogima najvece iznenadjenje proslosezonske LP je ova vanjska linija, ako govorimo o vanjskim linijama klubova.
Kadetten nema neka velika imena, osim Jan Filipa ali nije ni on neko grandiozno ime. Ali imaju tim kao uricu.
Onaj Patrail, ako ne ode u Kiel, moze puno. Ili je to samo kad mu flastera (ne)zalijepi Radja, pa samo ostao takav dojam.

Mislim da su Barsa i Zagreb ipak kandidati za prva dva mjesta, Zahreb drugi najvjerovatnije. Nisu dovodili neka pojacanja, ali izbacit ce ovog malog Kaleba, jedva cekam vidjeti kako ce izgledati sa velikim deckima. Uz Talantovog sina, najveci talent svjetskog rukometa trenutno. Po mom sudu i veci, mali Dushebajev junior puno srlja.
Zagrebu ce se vratiti Horvat i Vukic, dobro su pokriveni golmanima, sad imaju i zamjenu za Balica koji sve vise igra "za svoju dusu", definitivno im treba osvjezenje. Maric bi se trebao afirmirati ove godine, kao i jos neki mladi igraci.
Jos ako prodaju Kopljara, a navodno imaju par ponuda ako je vjerovati Gopcu, na konju su. Moje misljenje je da se radi o precijenjenom igracu, ali svi ga hoce jer je visok i... to je to :D

Kakve planove ima Bosna, nemam pojma. Jel ostaju Karacic i ovi iz Cakovca?
smoki_choko

#391 Re: LP u rukometu

Post by smoki_choko »

trebaju da budu zahvalni sto nisu upali u grupu D sa montpelierom, pick segedom, ademar leonom, kopenhagenom i . ovo im je najlaksa grupa sto su mogli dobiti. mozda je i grupa C tu negdje
oh teddy...

#392 Re: LP u rukometu

Post by oh teddy... »

Nije se dogodilo neočekivano, ali ipak je postojala nada da u 34. godini Mirza Džomba neće napustiti rukometne parkete. No, on je odlučio podvući crtu pod taj dio rukometne priče koja je ostavila neizbrisiv trag u hrvatskoj sportskoj povijesti uopće, ne samo u rukometu. Lani je otišao u Kielce, Poljska je bila dobar izbor, ali Kielce, koje je bilo favorit, nije potvrdilo taj epitet u Poljskoj i predsjednik Bartus Saarvas je odlučio pomladiti momčad.

A pomlađivanje je značilo i odlazak Mirze Džombe. Rastali su se krajem prošle sezone neslužbeno, a jučer su u Kielcu samo potvrdili dogovore i Mirza je zaključio nakon svega:

- Dosta je bilo. Poslije epizode s Kielceom sve više nije imalo nekog posebnog smisla. Vratio sam se ovih dana da potvrdimo naš rastanak i moram reći da su ispali super-korektni, da je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo, da su mi čak ponudili ugovor na pet godina da budem dio njihova omladinskog pogona, da se bavim skautingom... No, zahvalio sam na ponudi i zaključio to je bilo to.

Zašto više ne igrati sa 34 godine?

- Zato što se ne želim po svaku cijenu povlačiti po raznoraznim klubovima zbog nekog novca. Iskreno, igrao sam 17 godina Ligu prvaka i to je neka razina na koju sam naviknuo. Manji klubovi koji su se nudili ne zadovoljavaju moje sportske ambicije jer ne želim se blamirati na kraju svega što je bilo dobro, barem ja tako mislim. Sve ima svoju cijenu. Mislim da je nakon epizode s Kielcem to sve logičan slijed događaja. Iskreno, još se nisam pomirio sa svim tim, ali to je tako. Jednom moraš reći dosta, a bolje je da te pamte po dobru, bolje je otići gospodski nego se povlačiti bilo kuda.

Žao mu je samo zbog jedne stvari.

- Samo zato što nisam ispunio želju i Zameta i svoju da odigram za klub godinu na kraju karijere. No, takav je dogovor s Kielceom, i mene i njih vežu obveze u ovom trenutku i još neko vrijeme, pa je to nemoguće ostvariti. No, vjerujem da ću jednom to uspjeti vratiti Zametu.

Znači, ne postoji ni najmanja nada u povratak?

- U ovom trenutku ne, mislim da je igračka karijera završena.

Džomba je jedan od najtrofejnijih hrvatskih rukometaša ikada. Počeo je karijeru u Zametu, a kasnije igrao za Zagreb, Veszprem, Ciudad Real te Kielce. Ima ukupno 29 klupskih trofeja, šest puta je igrao finale Lige prvaka, a osvojio ju je 2006. sa Ciudad Realom. Iste je godine bio najbolji strijelac kluba sa 136 pogodaka te izabran u najbolju postavu španjolske lige.

34-godišnji Riječanin vjerojatno će najbolje ostati upamćen po svojim izdanjima u dresu hrvatske reprezentacije. U svojoj kolekciji ima olimpijsko zlato iz Atene 2004., svjetsko zlato (Portugal 2003.) i srebro (Tunis 2005.) te dva zlata s Mediteranskih igara (Bari 1997. i Tunis 2001.). Kao član reprezentacije dobitnik je Državne nagrade za šport Franjo Bučar.

U reprezentaciji čiji je i danas najbolji strijelac izmaklo mu je samo odličje s europskih prvenstava. Na Europskom prvenstvu u Sloveniji 2004. bio je najbolji strijelac (46 golova), a u Ateni, na Olimpijskim igrama, uvršten je u idealnu momčad turnira.

odlazak kralja desnih krila svjetskog rukometa.
van Basten

#393 Re: LP u rukometu

Post by van Basten »

ne mogu nigdje iskopati temu o RK Bosna , pa evo ovdje - Pipe više nije trener!!??
Bojim se da je ovo i definitivni početak kraja vladavine RK Bosna u BiH i relativno uspješnih nastupa u Ligi prvaka... ne znam koga misle dovesti, ali ko god da dođe (od raspoloživih, obzirom na očito sve kraći budžet) teško da će išta uspjeti napraviti. Bojim se blamaže u LP, ali i u regionalnoj ligi. A Barca nam dolazi ove sezone...
dječak sa šibicama

#394 Re: LP u rukometu

Post by dječak sa šibicama »

Gdje je Karacic otisao?

Iztok Puc na Floridi vodi bitku za zivot, u 44. godini, tumor prokleti... izdrzi majstore!
MyCore

#395 Re: LP u rukometu

Post by MyCore »

van Basten wrote:ne mogu nigdje iskopati temu o RK Bosna , pa evo ovdje - Pipe više nije trener!!??
Bojim se da je ovo i definitivni početak kraja vladavine RK Bosna u BiH i relativno uspješnih nastupa u Ligi prvaka... ne znam koga misle dovesti, ali ko god da dođe (od raspoloživih, obzirom na očito sve kraći budžet) teško da će išta uspjeti napraviti. Bojim se blamaže u LP, ali i u regionalnoj ligi. A Barca nam dolazi ove sezone...
Strasno, ne mogu da vjerujem sta se desava. Proslu sezonu najboljji poslijeratni uspjeh, ove godien totalno rasulo...
Ajatolah_

#396 Re: LP u rukometu

Post by Ajatolah_ »

Prati ArenaSport. Samo je loša posjeta, s obzirom da je ulaz besplatan.

U kakvoj je situaciji ovaj klub, inače?
Mr. Brightside

#397 Re: LP u rukometu

Post by Mr. Brightside »

EdoI wrote: U kakvoj je situaciji ovaj klub, inače?
u situaciji da ce se po prvi put u zadnjih 5-6 godina, dobro namucit da osvoje ovu nasu ligu :D
a prolaz u drugi krug LP mogu samo sanjati :roll:
Ajatolah_

#398 Re: LP u rukometu

Post by Ajatolah_ »

A kako sad to sve funkcioniše? Ovo sa SEHA ligom, ko će nagodinu igrati SEHA-u, ko LP, kako to sve uklopiti?
Ajatolah_

#399 Re: LP u rukometu

Post by Ajatolah_ »

Ma znam ja da se igra... Nego me zanima, kako će nagodinu biti određeno ko će je igrati, je li idu prve tri ekipe ili...? Kako se će ekipe iz SEHA-e uklopiti u bh. ligu?
Mr. Brightside

#400 Re: LP u rukometu

Post by Mr. Brightside »

u seha ligu ide jedan nas, njihov i od onih tamo :mrgreen:
Post Reply