LOOK FOR MADDIE
- cHupjahalic@
Maddie jos nije pronadjena
, danas citam u novinama da DNA koji je pronadjem u autu nema veze sa Maddie nego sa njenim bratom i sestrom.
meni i dalje nije jasno sto policija dozvoljava da se mediji toliko petljaju, jer ako nisu sigurni u to sto tvrde onda kako mogu pricati o tome u javnosti (ipak je ovaj slucaj poznat cijelome svijetu, a bez obzira: nek postede jadnu familiju sve dok nemaju pravih dokaza).
po kome nego opet po najblizima.
meni od samog pocetka (mislim otkako su krivicu svalili na roditelje) sve to smrdi i imam osjecaj da policija hoce da zasuska slucaj, a najlakse je okriviti oca i majku.
meni i dalje nije jasno sto policija dozvoljava da se mediji toliko petljaju, jer ako nisu sigurni u to sto tvrde onda kako mogu pricati o tome u javnosti (ipak je ovaj slucaj poznat cijelome svijetu, a bez obzira: nek postede jadnu familiju sve dok nemaju pravih dokaza).
po kome nego opet po najblizima.
meni od samog pocetka (mislim otkako su krivicu svalili na roditelje) sve to smrdi i imam osjecaj da policija hoce da zasuska slucaj, a najlakse je okriviti oca i majku.
- cHupjahalic@
Da li je iko od vas vidio ovu sliku?
Slikano 31.08.07 (slikala zena iz Spanije - slikano iz autobusa) u Maroku, ona tvrdi da je 100 % sigurna da se radi o Maddie.

Slikano 31.08.07 (slikala zena iz Spanije - slikano iz autobusa) u Maroku, ona tvrdi da je 100 % sigurna da se radi o Maddie.

-
mamica papucarka
sva sam se najezilacHupjahalic@ wrote:Da li je iko od vas vidio ovu sliku?
mene je neki dan saletio nekakav covjek, te mi djetetu kupuje bombonice, te nas pusta preko reda, te ovo, te ono... i meni je prvo pedofil ili otmica pala na pamet. Paranoja
-
mamica papucarka
eno, ja temu na Bos. Krajini pokrenula, pa stalno pitam, ali niko nista ne znaVingo wrote:Kcerka moje najbolje prijateljice neodoljivo lici na Maddie...
BTW.....ono maleno dijete iz Jospipovica kod BL jos nije nadjeno...Ali bas nas briga za to jelde? O njemu ne pisu svjetski mediji....nekako nije IN...
-
luciferino
Ma nije to paranoja nego prilično opravdan strah u ovakvim vremenima.mamica 31 wrote:
sva sam se najezila![]()
mene je neki dan saletio nekakav covjek, te mi djetetu kupuje bombonice, te nas pusta preko reda, te ovo, te ono... i meni je prvo pedofil ili otmica pala na pamet. Paranoja
- cHupjahalic@
ne pretjeruj bogati.Vingo wrote:Kcerka moje najbolje prijateljice neodoljivo lici na Maddie...
BTW.....ono maleno dijete iz Jospipovica kod BL jos nije nadjeno...Ali bas nas briga za to jelde? O njemu ne pisu svjetski mediji....nekako nije IN...
ko je ovdje rekao da je samo Maddie u pitanju? svi koji su se javljali do sada su isto tako spominjali drugu djecu koja su nestala.
p.s. otvori temu pa ces vidjeti kako je narod zainteresovan.
- cHupjahalic@
slikano je iz autobusa i zato nije slika cista.
ali predana je expertima pa ce sada na osnovu ove slike raditi i provjeravati da li se stvarno radi o Maddie.
njeni roditelji su uvjereni da bi ona mogla biti.
portugalska policija je isto pred medijima priznala kako su njenu mamu "tjerali" da prizna da je ubila.
ko ce od sada imati povjerenje u njih?
meni je od samog pocetka sve to smrdilo na korupciju.
ali predana je expertima pa ce sada na osnovu ove slike raditi i provjeravati da li se stvarno radi o Maddie.
njeni roditelji su uvjereni da bi ona mogla biti.
portugalska policija je isto pred medijima priznala kako su njenu mamu "tjerali" da prizna da je ubila.
ko ce od sada imati povjerenje u njih?
meni je od samog pocetka sve to smrdilo na korupciju.
-
basta sljezove boje
pisu u Italiji, ali izgleda da bosanskim bogatasima, nogometasima i medijima to nije in, za razliku od Bensona, Beckama i SunaVingo wrote:Kcerka moje najbolje prijateljice neodoljivo lici na Maddie...
http://www.palermomania.it/news.php?id= ... 78196981c4
nista nam ne kazes Vingo kako se to moglo desiti da dijete nestane?
-
mamica papucarka
evo ja pokrenula prije mjesec dana, pa niko nista ne pise
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=41082
jos se poklase na temi, ap je moderator 2-3 posta obriso
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=41082
jos se poklase na temi, ap je moderator 2-3 posta obriso
- Enka-Benka
evo i clanak citav,sad ga tek vidjeh na sa-x
Nova fotografija - napredak u slučaju Madeleine?
Na fotografiji koju je zabilježila Clara Torres iz Španije, koja je boravila u Maroku na odmoru, vidi se žena koja na leđima nosi plavokosu djevojčicu, a za koju Torres tvrdi da je nestala djevojčica Madeleine McCann. Ovom fotografijom pojačane su špekulacije u vezi sa slučajem male Madeleine.
Fotografija na kojoj se vidi žena koja na leđima nosi djevojčicu sličnu 4-godišnjoj Madeleine zabilježena je prije više od tri sedmice u gradu Zinat, na jugu Maroka. U protekle tri sedmice slika je bila pod budnim okom stručnjaka i njihovih istraživanja kako bi se otkrio identitet djevojčice na slici.
Međutim, još uvijek nije utvrđeno da se na fotografiji radi o Madeleine McCann. Ovo je treći put da turisti tvrde da su vidjeli nestalu djevojčicu, ali je prvi put takva tvrdnja dokumentovana fotografijom. Naime, 9. maja turisti su tvrdili da su vidjeli djevojčicu koja sliči Madeleine u marokanskom gradu Marrakech, a jedna Španjolka, također turista u Maroku izjavila je da je vidjela Madeleine u gradu Zaio u društvu jedne pokrivene žene.
Fotografija je poslana advokatima koji zastupaju Garryja i Kate McCann, a trenutno se ponovo nalazi na detaljnoj stručnoj analizi u centru "Child Exploitation and Online Protection
Nova fotografija - napredak u slučaju Madeleine?
Na fotografiji koju je zabilježila Clara Torres iz Španije, koja je boravila u Maroku na odmoru, vidi se žena koja na leđima nosi plavokosu djevojčicu, a za koju Torres tvrdi da je nestala djevojčica Madeleine McCann. Ovom fotografijom pojačane su špekulacije u vezi sa slučajem male Madeleine.
Fotografija na kojoj se vidi žena koja na leđima nosi djevojčicu sličnu 4-godišnjoj Madeleine zabilježena je prije više od tri sedmice u gradu Zinat, na jugu Maroka. U protekle tri sedmice slika je bila pod budnim okom stručnjaka i njihovih istraživanja kako bi se otkrio identitet djevojčice na slici.
Međutim, još uvijek nije utvrđeno da se na fotografiji radi o Madeleine McCann. Ovo je treći put da turisti tvrde da su vidjeli nestalu djevojčicu, ali je prvi put takva tvrdnja dokumentovana fotografijom. Naime, 9. maja turisti su tvrdili da su vidjeli djevojčicu koja sliči Madeleine u marokanskom gradu Marrakech, a jedna Španjolka, također turista u Maroku izjavila je da je vidjela Madeleine u gradu Zaio u društvu jedne pokrivene žene.
Fotografija je poslana advokatima koji zastupaju Garryja i Kate McCann, a trenutno se ponovo nalazi na detaljnoj stručnoj analizi u centru "Child Exploitation and Online Protection
- dacina_curica
evo i slicice

- Enka-Benka
Allah dragi nek je na pomoci
Sta vi mislite,lici li ova djevojcica na nju??
Ja se nadam da jeste i da je ziva i zdrava inshAllah

Sta vi mislite,lici li ova djevojcica na nju??
Ja se nadam da jeste i da je ziva i zdrava inshAllah
-
basta sljezove boje
Vingo, evo jednog od tvojih postova na ovoj temi
pitam te gdje je majka malog Ratka bila kad je nestao, ona sigurno nije hladna Engleskinja koja ostavlja djecu spavati u sobi dok veceraVingo wrote:Kako li se osjecaju...nastoje se vratiti u rutinu, kako citam....i odrzavaju kondiciju....
![]()
A sto metara je puno kad imas dvije bebe od dvije godine i jednu cetverogodisnjakinju same.
Ne znam....iako inace prstim od razumijevanja svega i svakoga, u ovakvim slucajevima sam netolerantna do bola...
Da je moje dijete nestalo dok sam ja ispijala koktelcic u baru....ja bih se ubila. Ne bih mogla zivjeti s tim da se to mozda ne bi desilo (kazem mozda, jer da, otmicar je mogao ubiti majku) da sam ja bila s njom. To mozda, taj promil sanse mi ne bi dao zivjeti (i trcati...)
Gasim se....mrzim biti iskljuciva, ali ovo mi je tacka kljucanja...
-
tempora
Mislim da vas ova diskusija nece odvesti nigdje.To sto mali Ratko,ciji mi je nestanak poznat ne dobiva toliku paznju je jednostavno iz razloga sto i ne dobija toliku medijsku paznju kao mala Medi.Koliko je diskusija po tom pitanju bezpredmetna ide u prilog cinjenica da mnogi slucajevi nestanka djece nisu poznati ni meni ni vama jer se ne desavaju u blizini, nismo informisani/culi i sl.I hocemo li po tome mjeriti "licemjerje"?
Slucaj ove djevojcice je dobio posebnu paznju iz razloga tog sto su se roditelji potrudili i jesu u mogucnosti da se oglasavaju preko Pape do ko znam koga! A vecina drugih roditelja to nije u prilici i svoju agoniju prolazi sama!
Druga "senzacionalna" pozadina ovog nestanka je i nacin nestanka zbog kojeg se eto u Portugalu digla prasina i roditelji oznaceni kao krivci tj u najmanju ruku nesavjesni! E to je vec licemjerje sobzirom da je vise onih koji dijete ako nista na par minuta ostave same nego onih koji to ne cine!
A ako podjemo o roditeljskim odgovornostima sto roditelji cine ili ne cine, sumnjam nesto da necemo naci roditelja koji ce ispuniti sliku NASIH ocekivanja!
Slucaj ove djevojcice je dobio posebnu paznju iz razloga tog sto su se roditelji potrudili i jesu u mogucnosti da se oglasavaju preko Pape do ko znam koga! A vecina drugih roditelja to nije u prilici i svoju agoniju prolazi sama!
Druga "senzacionalna" pozadina ovog nestanka je i nacin nestanka zbog kojeg se eto u Portugalu digla prasina i roditelji oznaceni kao krivci tj u najmanju ruku nesavjesni! E to je vec licemjerje sobzirom da je vise onih koji dijete ako nista na par minuta ostave same nego onih koji to ne cine!
A ako podjemo o roditeljskim odgovornostima sto roditelji cine ili ne cine, sumnjam nesto da necemo naci roditelja koji ce ispuniti sliku NASIH ocekivanja!
- cHupjahalic@
dosta komentara je izbrisano, to ti moze i mamica potvrditi.Vingo wrote:....Ha ha 4 posta, ali ja pretjerujem...
![]()
sto se tice malog o njemu smo pisali i po drugim temama.
meni je zao sto se slabo iko zalaze za djecu koja nestaju, bez obzira o kojem djetetu se radi.
samo nestajanje male Maddie je promijenilo svijet, ne samo radi nje nego i radi ostale djece koja nestaju i radi koje ne odvajamo ni minute paznje.
a da smo se i malo zalagali i brinuli kao sto se svijet digao i zalaze za Maddie onda bi prica bila totalno drugacija.
-
Vingo
Bas mi je drago sto aktualiziras ovo....nemam pojma gdje je gospoja bila, ali dijete je takodjer bilo bez nadzora.
Dakle izmijeni imena i kontekst i ostavi onaj dio koji kaze
Da je moje dijete nestalo dok sam ja kopala, hranila svinje, pila kafu s konom....ja bih se ubila. Ne bih mogla zivjeti s tim da se to mozda ne bi desilo (kazem mozda, jer da, otmicar je mogao ubiti majku) da sam ja bila s njim. To mozda, taj promil sanse mi ne bi dao zivjeti.
Sto i dalje jadnog Ratka ne cini manjom zrtvom i njegov zivot manje vrijednim...
Dakle izmijeni imena i kontekst i ostavi onaj dio koji kaze
Da je moje dijete nestalo dok sam ja kopala, hranila svinje, pila kafu s konom....ja bih se ubila. Ne bih mogla zivjeti s tim da se to mozda ne bi desilo (kazem mozda, jer da, otmicar je mogao ubiti majku) da sam ja bila s njim. To mozda, taj promil sanse mi ne bi dao zivjeti.
Sto i dalje jadnog Ratka ne cini manjom zrtvom i njegov zivot manje vrijednim...
-
Vingo
Slucaj s Maddie i njenim roditeljima mi se ne da komentarisati prije nego se rijesi....i dalje stojim iza onog sto sam u prvom postu rekla i ne mislim da je licemjerno bilo koga optuziti za ostavljanje djeteta bez nadzora, dakle zanemarivanje, ako taj neko to zaista radi...Optuzba za ubistvo mnogo je ozbiljnija i za to su potrebni beskrajni dokazi kojih ovdje nema...tempora wrote:Mislim da vas ova diskusija nece odvesti nigdje.To sto mali Ratko,ciji mi je nestanak poznat ne dobiva toliku paznju je jednostavno iz razloga sto i ne dobija toliku medijsku paznju kao mala Medi.Koliko je diskusija po tom pitanju bezpredmetna ide u prilog cinjenica da mnogi slucajevi nestanka djece nisu poznati ni meni ni vama jer se ne desavaju u blizini, nismo informisani/culi i sl.I hocemo li po tome mjeriti "licemjerje"?
Poenta je u advertisingu. Maddie je medijski fenomen. I daj boze da to urodi plodom.
Mene samo u najmanju ruku iznenadjuje da se ovdje niko ne bavi skoro pa istim slucajem u nasoj vlastitoj zemlji.
I sve sam sklonija povjerovati da su ta djeca interesantna javnosti onoliko koliko su interesantna medijima.
Naravno, cast izuzecima!
-
tempora
Vingo, a gdje stoji da je Ratko manja zrtva?
I ne mogu da ne kazem, da mi nikada nisu bile jasne te sterotipne slike zaljenja, nekakav sablon ponasanja koji nekome treba da objasni ili pokaze bol, uzas, patnju, onoga koja prolazi ovakvu ili bilo kakvu agoniju.Sa jedne strane u nasim glavama, mi zelimo da prepoznamo tudju bol i da joj damo legitimitet i izvazemo koliko je ona stvarna ( naravno opet u stereotipnim slikama) a sa druge strane klonimo se osoba koje su paralisane uzasom koji su prosle!
Imam u vrlo vrlo bliskoj okolini osobu koja je izgubila sina.Ona se ne sminka, ne nosi svijetle boje, ne odlazi na proslave i zabave, ne slusa muziku, zaboravila je da se smije i u svemu sto cini pokusava uciniti minimum, jer joj nije ni do cega, a kako kaze " ne prilici u njenoj situaciji" -znaci ponasa se po standardu okoline, pa i onda kada bi mozda njeno zivo srce i imalo zelju da se necemu preda, bez obzira na nepovratni gubitak i bol u dusi.
Neko trci a neko narice!
I ne mogu da ne kazem, da mi nikada nisu bile jasne te sterotipne slike zaljenja, nekakav sablon ponasanja koji nekome treba da objasni ili pokaze bol, uzas, patnju, onoga koja prolazi ovakvu ili bilo kakvu agoniju.Sa jedne strane u nasim glavama, mi zelimo da prepoznamo tudju bol i da joj damo legitimitet i izvazemo koliko je ona stvarna ( naravno opet u stereotipnim slikama) a sa druge strane klonimo se osoba koje su paralisane uzasom koji su prosle!
Imam u vrlo vrlo bliskoj okolini osobu koja je izgubila sina.Ona se ne sminka, ne nosi svijetle boje, ne odlazi na proslave i zabave, ne slusa muziku, zaboravila je da se smije i u svemu sto cini pokusava uciniti minimum, jer joj nije ni do cega, a kako kaze " ne prilici u njenoj situaciji" -znaci ponasa se po standardu okoline, pa i onda kada bi mozda njeno zivo srce i imalo zelju da se necemu preda, bez obzira na nepovratni gubitak i bol u dusi.
Neko trci a neko narice!
-
tempora
Naravno, tvoj post sam kasno procitala. ( mada se samo jedna recenica moga proslog posta odnosila na tebe-tj pitanje)Vingo wrote:Slucaj s Maddie i njenim roditeljima mi se ne da komentarisati prije nego se rijesi....i dalje stojim iza onog sto sam u prvom postu rekla i ne mislim da je licemjerno bilo koga optuziti za ostavljanje djeteta bez nadzora, dakle zanemarivanje, ako taj neko to zaista radi...Optuzba za ubistvo mnogo je ozbiljnija i za to su potrebni beskrajni dokazi kojih ovdje nema...tempora wrote:Mislim da vas ova diskusija nece odvesti nigdje.To sto mali Ratko,ciji mi je nestanak poznat ne dobiva toliku paznju je jednostavno iz razloga sto i ne dobija toliku medijsku paznju kao mala Medi.Koliko je diskusija po tom pitanju bezpredmetna ide u prilog cinjenica da mnogi slucajevi nestanka djece nisu poznati ni meni ni vama jer se ne desavaju u blizini, nismo informisani/culi i sl.I hocemo li po tome mjeriti "licemjerje"?
Poenta je u advertisingu. Maddie je medijski fenomen. I daj boze da to urodi plodom.
Mene samo u najmanju ruku iznenadjuje da se ovdje niko ne bavi skoro pa istim slucajem u nasoj vlastitoj zemlji.
I sve sam sklonija povjerovati da su ta djeca interesantna javnosti onoliko koliko su interesantna medijima.Naravno, cast izuzecima!
A sa predzadnjom recenicom se apsolutno slazem.
-
mamica papucarka
Meni nesto ovako da se desi (nedaj ti Boze
), mislim da bi cijelu drzavu digla na noge. Nocila bih ispred Avaza, visila u policijskim stanicama, povezala se sa kojekavim organizacijama...
i uopste mi nije jasno sta se sad radi na slucaju malog Ratka??? Sve se usutilo, a ja cisto sumnjam da su roditelji digli ruke od svega ???
Strasno
i uopste mi nije jasno sta se sad radi na slucaju malog Ratka??? Sve se usutilo, a ja cisto sumnjam da su roditelji digli ruke od svega ???
Strasno
-
Nancy Drew
-
basta sljezove boje
ja bas mislim da roditelji male Maddie nemaju nista sa njenim nestankom, jer se ne bi toliko rastrzali na sve strane svijeta da je traze. Policija bi stvar zabashurila i ovako i onako i sve bi bilo samo mala vijest na dnu novina. Sto se tice malog Ratka, mogao je i nas fudbalski savez na nekoj od vaznijih utakmica staviti sliku djecaka na jumbo plakate, bar se fudbalske utakmice prenose i kod nas i vani, mogla je na granici stajati Ratkova slika. Nekoliko puta sam zadnjih mjesec dana prelazila granicu kod Novog i samo me gledao veliki jumbo plakat "moda ne mora biti skupa" nekakve konfekcije iz Republike Srpske sa kostimicima od 50 KM. Ne znam zasto na tom plakatu nije mogao stajati Ratko