london
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#151 Re: london
pojma nemaš... župnik sa stupa ide jednom tjedno u zagreb
aj zdrao
aj zdrao
-
aratet
#152 Re: london
Naavno, treba imati dobru platu i dobro auto, pare mu daje zupljani, sve je to uredu, ali isto tako se nadam da on i njegova radna organizacija placaju porez drzavi u kojoj rade.Black swan wrote:ovo ti je posebna priča za posebnog topikapemanapemani wrote: Sve ostalo je samo duboka frustiranost crkve, koja traži bilo koga ko bi mogao biti odgovoran za njene greške.
Jebi ga, kad habit od grube vune zamijeniš novim passatom, pa te župljani pitaju kako? šta? moralnost? zavjet siromaštva?
Onda moraš izmišljati komuniste, orjunaše, fra sotone, podivljale ateističko-sekularističke horde i sl., jer kako ćeš sutra skupiti lovu za novog tuarega, a treba ti da odeš na župu koja je udaljena tri kilometra od autoputa?
Jebene dileme tzv. moralnih vertikala.
pop je danas u sa a sutra u njemačkoj krsti dijete
prekosutra je u livnu, zaksutra je u banja luci
za 15 dana je u ukrajini
( ovo je samo jedan mjesec u životu jednog popa)
pop treba imati dobro auto koliko god to meni i tebi smiješno zvučalo
pare mu ne daješ ni ti ni ja nego njegovi župljani i donatori
fratri i monasi su sa zavjetom siromaštva nemoj brkati svećenike i popove s njima
ne moram ja ništa izmišljati
pa vidim na svakom koraku
-
pemanapemani
#153 Re: london
Iz čitavog posta izdvojiš pola rečenice? Ništa o Isusovom nauku i kako ga svećenici prezentiraju danas?Black swan wrote:pojma nemaš... župnik sa stupa ide jednom tjedno u zagreb
aj zdrao
Je li ide što mora ili što on sam želi dodatnu župu ili neko drugo mjesto?
Govorim generalno za svećenike, slučajno sam naveo Stup i N. Sarajevo.
Samo mi nije jasno kako svećenik iz Italije može par puta godišnje doći u BiH sa reno lagunom starom 15 godina, a naši moraju vozati nove pasate i audije da bi tri puta godišnje otišli do Livna.
Nije tema, a i skontao sam da najviše voliš raspravljati o katoličkoj crkvi sa onima koji nemaju nikakve veze sa istom, niti znaju bilo šta vezano za djelovanje i povijest crkve. U takvim diskusijama izgledaš ko pravo zajeban stručnjak.
Hajd vozdra.
- Truba
#154 Re: london
evo ganjam jednog popa za donaciju za vamo jednu obitelj pare su tu treba samo ovjekovječiti
znači danas je u zagrebu
u ponedjeljak u livnu
u srijedu u banja luci
u petak je opet u hrvatskoj
inače je župnik pored banja luke
na kraju će se kod njega ići da se to finalizira
sad je korizma pa je sve usporeno ali ljeti su zauzeti
vjeruj mi potpuno te razumijem i dosta si u pravu, ali otiđi korak dalje
ako je to lagan život završi teologiju i postani pop pa i ti vozaj pasata cc
ne vidim što drugo reći
znači danas je u zagrebu
u ponedjeljak u livnu
u srijedu u banja luci
ne vidim što drugo reći
-
aratet
#155 Re: london
Hbg, dobar je posao, ali malo hebe savjest.Black swan wrote:evo ganjam jednog popa za donaciju za vamo jednu obitelj pare su tu treba samo ovjekovječiti
znači danas je u zagrebu
u ponedjeljak u livnu
u srijedu u banja luci
ne vidim što drugo reći
- Truba
#156 Re: london
i dobar dio su alkosi
zašto
pa zbog samoće
zbog stotina sprovoda, krštenja, svadbi, ispovijedi...
ne bih bio ni za milijun maraka godišnje
odosmo u OF ispricavam se
zašto
pa zbog samoće
zbog stotina sprovoda, krštenja, svadbi, ispovijedi...
ne bih bio ni za milijun maraka godišnje
odosmo u OF ispricavam se
-
pemanapemani
#157 Re: london
Onda dolazimo do toga kako optužuješ ateističko sekularističke horde za ugnjetavanje religije.Black swan wrote:evo ganjam jednog popa za donaciju za vamo jednu obitelj pare su tu treba samo ovjekovječiti
znači danas je u zagrebu
u ponedjeljak u livnu
u srijedu u banja luci
ne vidim što drugo reći
Uzrok je sasvim drugačiji, svećenici su svoj poziv sveli na svjetovni nivo u kojem je najvažnija materijalna korist, a optužuju sve i svakoga za nemoral i duhovno stanje puka.
Koliko sam uradio seminarskih radova i skripti za Teologiju i bogosloviju, mogu slobodno reći da sam je završio, samo nemam papir.
Ne znam, meni ih je baš žao, posebno zbog tih krštenja i svadbi. Sprovodi su posebna priča, treba tolike velike mise izgovoriti, a samo naplatio 600 do 1000 KM. Jebi ti to, pravi rudarski posao.
- Edin H.
#158 Re: london
So how DID Birmingham become the jihadi capital of Britain? 'Connection' of London terror attacker to Britain's second city is more than just a coincidence
One in ten convicted Islamic terrorists come from the Sparkbrook district
Five council wards, occupying a few square miles, have produced 26 of the country’s 269 known jihadis
A significant section of Sparkbrook’s population do not speak English
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... itain.html
Five council wards, occupying a few square miles, have produced 26 of the country’s 269 known jihadis
- Edin H.
#159 Re: london
Mark Ashdown told The Sun newspaper that he knew Masood under the name Adrian Elms, and described how he had changed during his time in jail.
"When he first came out he told me he'd become a Muslim in prison and I thought he was joking. Then I saw he was quieter and much more serious," Mr Ashdown said.
Presao na Islam kad je bio u muriji.
"When he first came out he told me he'd become a Muslim in prison and I thought he was joking. Then I saw he was quieter and much more serious," Mr Ashdown said.
-
radostan dan
#160 Re: london
Pa ovom iz italije je blizi ovlasteni servis (vatikan), pa moze duze izdurat...pemanapemani wrote: Samo mi nije jasno kako svećenik iz Italije može par puta godišnje doći u BiH sa reno lagunom starom 15 godina, a naši moraju vozati nove pasate i audije da bi tri puta godišnje otišli do Livna.
- uglavnomja
#161 Re: london
Edin H. wrote:Mark Ashdown told The Sun newspaper that he knew Masood under the name Adrian Elms, and described how he had changed during his time in jail.
- Gojeni H
#162 Re: london
Ovo je bila tema jednog dobrog teksta ali se odnosilo na Svabiju i Skandinaviju.Edin H. wrote:Mark Ashdown told The Sun newspaper that he knew Masood under the name Adrian Elms, and described how he had changed during his time in jail.
Tvorza im dodje kao poligon za regrutiranje ... i to kakav dobar.
- Gojeni H
#163 Re: london
Birmingham jeste problem, ali 10% i nije prevelik broj ako se zna profil ljudi koji zive u gradu, odnosno nacin na koji se vode pojedini mesdzidi.Edin H. wrote:So how DID Birmingham become the jihadi capital of Britain? 'Connection' of London terror attacker to Britain's second city is more than just a coincidence
-
LipeCvat
#164 Re: london
Ovdje navode pozivajući se na Blic da je bio u BiH . Sinoć nešto slično Trifunović istrkelja na BN televiziji .
http://www.oe24.at/welt/Das-Luxus-Leben ... /274749301
- sledge
#165 Re: london
To je najvjerovatnije čuo od renomiranog eksperta za terorizam i islamski ekstremizam prof.dr. Dževada Galijaševića.
Inače nebitna je činjenica što je lik prešao na islam tek 2009 a već 93' kao mudžahedin klao nevinu srbsku nejač po Bosni. Serbsko profesionalno novinarstvo opet na djelu
Inače nebitna je činjenica što je lik prešao na islam tek 2009 a već 93' kao mudžahedin klao nevinu srbsku nejač po Bosni. Serbsko profesionalno novinarstvo opet na djelu
- Edin H.
#166 Re: london
LipeCvat wrote:Ovdje navode pozivajući se na Blic da je bio u BiH . Sinoć nešto slično Trifunović istrkelja na BN televiziji .
Ja nigdje ne procitah u britanskim medijima da je bio u BiH, a na Islam je presao mnogo kasnije.
Ovo je najvjerovatnije dezinformacija.
-
LipeCvat
#167 Re: london
Vjerovatno.Već određeno vrijeme pratim ovaj austrijski portal i uvjeren sam da imaju nekakvu konekciju koja se svojski trudi da komprimituje BiH.Edin H. wrote:LipeCvat wrote:Ovdje navode pozivajući se na Blic da je bio u BiH . Sinoć nešto slično Trifunović istrkelja na BN televiziji .
Ja nigdje ne procitah u britanskim medijima da je bio u BiH, a na Islam je presao mnogo kasnije.
Ovo je najvjerovatnije dezinformacija.
- stakasa
#169 Re: london
Zivino, neka...radostan dan wrote:Pa ovom iz italije je blizi ovlasteni servis (vatikan), pa moze duze izdurat...pemanapemani wrote: Samo mi nije jasno kako svećenik iz Italije može par puta godišnje doći u BiH sa reno lagunom starom 15 godina, a naši moraju vozati nove pasate i audije da bi tri puta godišnje otišli do Livna.
- Truba
#170 Re: london
ja se ispričavam malo sam se zanio na ovoj temi

- Matzan
#171 Re: london
Teegan, mlađa kćerka teroriste Khalida Masooda.