LOKALNI IZBORI

Bisogna Vincere

#776 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Bisogna Vincere »

Orašje

Image
joijo

#777 Re: LOKALNI IZBORI

Post by joijo »

Skijaš wrote:
Ženski Dr.Med wrote:kakva takzovana pisljiva hercegbosna kada je nisu onda mogli nece je ni danas ,osim toga nema vise podijela ....
To je ono što me čudi kod pobornika etničke podjele unutar hrvatskog korpusa. Nejasan mi je taj tok misli koji ih vodi do zaključka da će Bošnjaci prihvatiti službeno ograničavanje svog životnog prostora na dio BiH, ili u ekstremnijem slučaju, na dio FBiH. Kao da se Praljku sudi zbog krađe pet maraka pa ono kao Bošnjaci zaista nemaju čega da se plaše. Stvarno neće biti blokada, ucjena i getoizacije. Tate mi.

I što je još gore, to se pokušava nametnuti Bošnjacima u situaciji kada Bošnjaci na raspolaganju imaju više mogućnosti da manevrima tipa "Glasaću za Stolac", ili "Glasaću za Mostar" konkretno ugroze Hrvate. Svi priznaju da su Hrvati ranjivi, svi žele nekakav dijalog i dogovor, i umjesto da se iskoristi tu dobru volju definisanjem mehanizama institucionalne zaštite, ne, hajde da mi prcamo Bošnjake koji su jači, pa možda se umore ili možda nas pomognu Amerikanci.

Totalni autizam.

Ovo sa Hrvatima nece dobro izaci. Ukoliko ne rjesimo jasno neke stvari sa njima u narednih 20 godina kad tad ce nam opet noz u ledja. SDP sa svojim drugovi i drugarice politikom nije odgovor na ove herceg bosance vec samo SDA i ulaganje u Mostar i Stolac.

SDA svaki put kada je dovela Erdogana ili Turskog ministra vanjskih poslova uvijek sa njima je dovela i Turske biznismene i uvijek ih je vodila prvo u Konjic a nakon toga u Mostar. A SDP je carsijska stranka; prazna prica u skupom multi kulti odijelu.
Bisogna Vincere

#778 Re: LOKALNI IZBORI

Modriča

Image
Bisogna Vincere

#779 Re: LOKALNI IZBORI

Gradačac

Image
Bisogna Vincere

#780 Re: LOKALNI IZBORI

Bijeljina

Image
Skijaš

#781 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Skijaš »

joijo wrote:
Skijaš wrote:
Ženski Dr.Med wrote:kakva takzovana pisljiva hercegbosna kada je nisu onda mogli nece je ni danas ,osim toga nema vise podijela ....
To je ono što me čudi kod pobornika etničke podjele unutar hrvatskog korpusa. Nejasan mi je taj tok misli koji ih vodi do zaključka da će Bošnjaci prihvatiti službeno ograničavanje svog životnog prostora na dio BiH, ili u ekstremnijem slučaju, na dio FBiH. Kao da se Praljku sudi zbog krađe pet maraka pa ono kao Bošnjaci zaista nemaju čega da se plaše. Stvarno neće biti blokada, ucjena i getoizacije. Tate mi.

I što je još gore, to se pokušava nametnuti Bošnjacima u situaciji kada Bošnjaci na raspolaganju imaju više mogućnosti da manevrima tipa "Glasaću za Stolac", ili "Glasaću za Mostar" konkretno ugroze Hrvate. Svi priznaju da su Hrvati ranjivi, svi žele nekakav dijalog i dogovor, i umjesto da se iskoristi tu dobru volju definisanjem mehanizama institucionalne zaštite, ne, hajde da mi prcamo Bošnjake koji su jači, pa možda se umore ili možda nas pomognu Amerikanci.

Totalni autizam.
Ovo sa Hrvatima nece dobro izaci.
Hoće, hoće. I onda ćeš prsnuti od muke ko karpuza.
Bisogna Vincere

#782 Re: LOKALNI IZBORI

Bosanski Petrovac (RS)

Image
Last edited by Bisogna Vincere on 08/10/2012 19:14, edited 1 time in total.
Bisogna Vincere

#783 Re: LOKALNI IZBORI

Petrovac (RS)

Image
joijo

#784 Re: LOKALNI IZBORI

Post by joijo »

Skijaš wrote:

Oni ce odustati od herceg bosne a Bosnjaci ce opet biti vecina u Stocu, Livnu, Duvnu, Capljini i Mostaru?
Last edited by joijo on 08/10/2012 19:15, edited 1 time in total.
Bisogna Vincere

#785 Re: LOKALNI IZBORI

Sanski Most

Image
Skijaš

#786 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Skijaš »

joijo wrote:
Skijaš wrote:
Oni ce odustati od herceg bosne a Bosnjaci ce opet biti vecina u Stolcu, Livnu, Duvnu, Capljini i Mostaru?
Ti koji su još zadojeni Herceg Bosnom će odustati od projekta međuetničke podjele i biće svejedno gdje je ko brojniji.
dječak sa šibicama

#787 Re: LOKALNI IZBORI

Post by dječak sa šibicama »

PapeSusic wrote:Ma ja mislim da je Joijo Dodikovac, kao eto vama Federacija a nama PC i mirna Srpska a bosjnake u Genocidnoj i Hrvate u FBiH ko ih jebe. To ili je SDA poceo svojom politikom i zvanicno a ne samo tajno..
Nije, nazalost.

On je Hercegovac iz Prijedora :D bez zezanja... potomak begovske porodice iz Trebinja, inace iz Prijedora, danas zivi negdje u Americi, bavi se crtanjem karti i valjda je vlasnik portala bosnjaci.net ili bosnjaci.org ili ne znam :D

Najbolje ga ignorisati. Hrani se paznjom.
Bisogna Vincere

#788 Re: LOKALNI IZBORI

Doboj Istok

Image
Bisogna Vincere

#789 Re: LOKALNI IZBORI

Doboj Jug

Image
Bisogna Vincere

#790 Re: LOKALNI IZBORI

Tešanj

Image
joijo

#791 Re: LOKALNI IZBORI

Post by joijo »

Skijaš wrote:
joijo wrote:
Skijaš wrote:
Oni ce odustati od herceg bosne a Bosnjaci ce opet biti vecina u Stolcu, Livnu, Duvnu, Capljini i Mostaru?
Ti koji su još zadojeni Herceg Bosnom će odustati od projekta međuetničke podjele i biće svejedno gdje je ko brojniji.
iz tvojih usta u bozije usi. Ali odustat ce tek kada Bosnjaci tamo budu dobro prisutni. Nemoj biti naivan. A to se planira u SDA kuhinji a ne u "drugovi i drugarice" kuhinji.
Last edited by joijo on 08/10/2012 19:22, edited 1 time in total.
Bisogna Vincere

#792 Re: LOKALNI IZBORI

Maglaj

Image
Bisogna Vincere

#793 Re: LOKALNI IZBORI

Gračanica

Image
heckler

#794 Re: LOKALNI IZBORI

Post by heckler »

Jel ti matereti mislis tako za svaku opstinu post po post redati isjecak??? Imamo internet, imamo izbori.ba adresu.
Prpa.ba

#795 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Prpa.ba »

heckler wrote:Jel ti matereti mislis tako za svaku opstinu post po post redati isjecak??? Imamo internet, imamo izbori.ba adresu.
:thumbup:
Skijaš

#796 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Skijaš »

joijo wrote:
Skijaš wrote:
joijo wrote:
iz tvojih usta u bozije usi.
Ne mislim da se bog opterećava tim stvarima. A tvoje je da ne siješ međuetničku mržnju i sve će biti OK.
joijo

#797 Re: LOKALNI IZBORI

Post by joijo »

Medjietnicka mrznja je vec tu. Tvoje je da je ne ignorises i da dobro gledas prema cemu se ovi Hrvati krecu i sta oni pisu na svojim portalim. Perpektiva je partnerstvo sa Srbima ono sto je SDA radila i 100% radnja na FBIH i sve ce biti ok.
heckler

#798 Re: LOKALNI IZBORI

Post by heckler »

Image
drug profi

#799 Re: LOKALNI IZBORI

Post by drug profi »

joijo wrote:Medjietnicka mrznja je vec tu. Tvoje je da je ne ignorises i da dobro gledas prema cemu se ovi Hrvati krecu i sta oni pisu na svojim portalim. Perpektiva je partnerstvo sa Srbima ono sto je SDA radila i 100% radnja na FBIH i sve ce biti ok.
Drug na tim portalima nije normalan svijet i nema ih vise od hiljadu-dvije da hebe rak-raka. Ja sto poznam hrvata hercegovaca, ljudi su o sebi pri sebi. Rade, ne daju na svoje, ali ne pljuju ni po tudjem. Stoke ima i tamo kao sto je ima i ovdje. Lako se zavaditi. Ne kazem ja da treba sada zaboraviti ili okrenuti ledja, ali ne treba ni paranoik biti.
O'zone
Globalni moderator

#800 Re: LOKALNI IZBORI

Post by O'zone »

JoseMujica wrote:žižak i o'zone ja vam zovem pivu :thumbup:
Može ali samo Žuju! Žuja je zakon! :mrgreen:
Post Reply