Prije rata i donekle u ratu su svi imali jednako... sad neki imaju mnogo više, i to obično oni najgori.bogumila wrote:za sirenje crnjaka ti je adresa za prituzbe ftv, a ne sda.
to smo prije rata bolje zivjeli, nesto ne primjecujem da sad kupujemo hljeb, benzin, kafu itd na bonove, da mozemo kupit samo onoliko litara/kila koliko je CK SK Yu odredio, da po farmerke mora neko tvoj zapucat do trsta, da ti rodbina s puta donese strane zvake i ti se onesvijestis od srece pa ih cuvas neces da ih trosis mjesec dana da imas "pokazivat raji", i tako dalje, mogu ja do sutra nabrajat.
to sto smo u ratu bolje zivjeli, bolje smo se slagali. bas zato sto nismo nista imali. sad se ne slazemo ne jer nemamo, nego jer imamo, pa svak vodi svoj slucaj ne interesuju ga drugi.
LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
- ultima_palabra
#1626 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1627 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ma bolan raj. Gluho bilo pa to ne vidimo.bogumila wrote:za sirenje crnjaka ti je adresa za prituzbe ftv, a ne sda.
to smo prije rata bolje zivjeli, nesto ne primjecujem da sad kupujemo hljeb, benzin, kafu itd na bonove, da mozemo kupit samo onoliko litara/kila koliko je CK SK Yu odredio, da po farmerke mora neko tvoj zapucat do trsta, da ti rodbina s puta donese strane zvake i ti se onesvijestis od srece pa ih cuvas neces da ih trosis mjesec dana da imas "pokazivat raji", i tako dalje, mogu ja do sutra nabrajat.
to sto smo u ratu bolje zivjeli, bolje smo se slagali. bas zato sto nismo nista imali. sad se ne slazemo ne jer nemamo, nego jer imamo, pa svak vodi svoj slucaj ne interesuju ga drugi.
Znamo šta osjetimo.
- sarajlija_ba
#1628 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Moj efendija na džumi pred izbore 'vako kaže: "nemojte glasat' za one koji vam nude razvoj i pravdu"_Reds_ wrote:Dzuma 2 dana ptije izbora, lokacija CVila
Hodza "Da kazem nesto o izborima, eto ja sam bio bolestan i zijaretio me nacelnik opcine, da mu se zhavalim, i da kazem jos nesto, stara ljubav zaborava nema"
Ispred dzamije, na ulazu i izlazu dijele vizitke zelenih naravno.
-
udrch
#1629 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
dobro ti je taj efendija rekao..moj je još rekao da se i ne glasa za one koji ukidaju vjeronauku..
aferim obadvojici..
aferim obadvojici..
-
pemanapemani
#1630 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
BiH sekularna država. Aha, kako da nije.
Što je najgore u to te ubjeđuju ljudi kojima je normalno da im religijski vođa kaže za koga da glasaju. Sutra će me ubjeđivati kako smo sekularni do daske, ali opet bi trebali pitati hodže i popove kada smijemo u halu. Jebi ga, ipak su oni božiji ljudi, njih je sam dragi Bog postavio da kazuju narodu šta i kako treba.
Jasni su mi stariji ljudi. Bliži se kraj, strah od smrti, boje se ljudi... Ali da neko prosječno inteligentan i obrazovan dozvoli sebi da mu neko određuje kako da glasa, jer zna bolje od njega samog, e to je već patologija i to napredna.
Što je najgore u to te ubjeđuju ljudi kojima je normalno da im religijski vođa kaže za koga da glasaju. Sutra će me ubjeđivati kako smo sekularni do daske, ali opet bi trebali pitati hodže i popove kada smijemo u halu. Jebi ga, ipak su oni božiji ljudi, njih je sam dragi Bog postavio da kazuju narodu šta i kako treba.
Jasni su mi stariji ljudi. Bliži se kraj, strah od smrti, boje se ljudi... Ali da neko prosječno inteligentan i obrazovan dozvoli sebi da mu neko određuje kako da glasa, jer zna bolje od njega samog, e to je već patologija i to napredna.
-
meskogn
#1631 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
realno ocekivao sam vishe od sbb a oni samo 2 nacelnika i to vech ranije preuzeta od sbih i sda...pemanapemani wrote:BiH sekularna država. Aha, kako da nije.
Što je najgore u to te ubjeđuju ljudi kojima je normalno da im religijski vođa kaže za koga da glasaju. Sutra će me ubjeđivati kako smo sekularni do daske, ali opet bi trebali pitati hodže i popove kada smijemo u halu. Jebi ga, ipak su oni božiji ljudi, njih je sam dragi Bog postavio da kazuju narodu šta i kako treba.![]()
- FOČANSKI PROPISI
#1632 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Čestitam svim izabranim načelnicima,svim izabranim vjećnicima!
Kandidate koji nisu uspjeli,a razočarani su pozivam da se priključe BNS-u.
- FOČANSKI PROPISI
#1633 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Za nas da,za druge je već kasno.cetmi wrote:Jel ovo počela kampanja za Opšte izbore?
-
Bosnjak333
#1634 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Vi ste jarane kako dosli tako i otisli.Bit ce da vam gradjani nisu pruzili sansu,ali ste vec propala stranka...FOČANSKI PROPISI wrote:Za nas da,za druge je već kasno.cetmi wrote:Jel ovo počela kampanja za Opšte izbore?
Koliko je nacelnika SDA na kraju dobila?
-
meskogn
#1635 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
kandidati bns njih 5 ni glasa nisu ni sami za sebe glasali...za koga su radili???FOČANSKI PROPISI wrote:Čestitam svim izabranim načelnicima,svim izabranim vjećnicima!
-
meskogn
#1636 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
za bns se slazemFOČANSKI PROPISI wrote:
Bisogna Vincere wrote:Stranka za europsko Sarajevo i Bosanska narodna stranka se izblamirali dovoljno da se ugase.
da kandidat dobije 0 glasova sramota
-
anonimus1234