Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
MTV
Posts: 12429
Joined: 21/08/2013 19:39

#23101 Re: Logosoft

Post by MTV »

Naslovnica wrote: 11/05/2021 16:53
MTV wrote: 11/05/2021 15:47 I na kraju to omoguce na favorite listi umjesto na glavnoj :P
Nisam baš siguran o čemu se radi, ali ka samo želim da imam mogućnost da mi muzički kanali počinju od broja 100, informativni 200, dokumentarni 300, filmski 400, sportski 500.
Ako imaš 4 osobe koje koriste isti STB, kakva korist od favorite liste? Vrlo nepraktično i nije rješenje.
Na stranu činjenica što se u ovom trenutku, kada se doda novi kanal, cjelokupna postava kanala pojebe.
Evo sam dodao Euronews na broj 9, sve iznad se pomjerilo za jedno mjesto naprijed (umjesto da ga dodam na mjesto, bubam, 201, i ostatak kanala ostane kako je i bio).
Baš iritantno.
Sve ja tebe kontam i ovo sto trazis je bilo moguce na "staroj" platformi na glavnoj listi koju je svako mogao poredat kako i sta zeli.
Na ovoj "novoj" platformi to redanje kanala je dostupno samo na favorite listi bez rupa u brojevima i svi su poredani od 1 do 277 koliko i ima ukupno kanala... i kad neki negdje dodas svi se pomjere za jedan vise ili kad neki izbace svi se pomjere za jedan manje. A glavna lista je ovakva bez mogucnosti da ista pomjeris gore dole ili na neku novu poziciju https://www.tvchannellists.com/List_of_ ... n_Logosoft

Ono sto ti trazis je da se kanal taj i taj prebaci na poziciju tu i tu a to je moglo na staroj platformi.
User avatar
MTV
Posts: 12429
Joined: 21/08/2013 19:39

#23102 Re: Logosoft

Post by MTV »

Dvokasetas wrote: 11/05/2021 17:12 Ma jbo to daj AMC neka poprave kako treba a ne ko da su dvije slike 🤣
2 Mbita u mpeg2 nemoze nikako da valja a takav kupe sa Teamsata. Treba minimalno da bude mpeg4 i sa vecim bitrateom ili da ko ljudi nabave HD verziju.
User avatar
Naslovnica
Posts: 20268
Joined: 20/03/2013 15:38

#23103 Re: Logosoft

Post by Naslovnica »

Pa da.
Baš je glupost što ta opcija redanja kanala nije dostupna.
User avatar
MTV
Posts: 12429
Joined: 21/08/2013 19:39

#23104 Re: Logosoft

Post by MTV »

Ako se ko sjeca MTV Music 24 kojeg smo imali do ljeta 2017 njega ce zamijeniti NickMusic
https://dtvnews.hu/hirek/a-nickmusic-va ... GRlDWJPc_I
User avatar
MTV
Posts: 12429
Joined: 21/08/2013 19:39

#23105 Re: Logosoft

Post by MTV »

Dopisase HD kod TnT Kids samo nisu onu plocicu pozelenili jos :mrgreen:
User avatar
MTV
Posts: 12429
Joined: 21/08/2013 19:39

#23106 Re: Logosoft

Post by MTV »

Obavještenje za korisnike

Poštovani korisnici,

obavještavamo vas da za vrijeme obilježavanja vjerskog praznika Ramazanskog bajrama, 13. maja 2021. godine poslovnice Logosofta na adresama Igmanska 9 i Hamdije Kapidžića 6 u Sarajevu neće raditi. Naredni radni dan je petak 14.05.2021. Na raspolaganju vam je naš Call centar 24/7, putem broja +387 33 931 999.

Želimo vam sretan Ramazanski bajram.

Vaš Logosoft

https://www.logosoft.ba/news/06d862584a ... -korisnike
User avatar
MTV
Posts: 12429
Joined: 21/08/2013 19:39

#23107 Re: Logosoft

Post by MTV »

MTV 00s ce zamijeniti VH1 1.8.2021.

https://dtvnews.hu/hirek/az-mtv-00s-valtja-a-vh1-et
User avatar
Dvokasetas
Posts: 512
Joined: 10/10/2020 17:46
Location: SARAJEVO SAMPION

#23108 Re: Logosoft

Post by Dvokasetas »

MTV wrote: 13/05/2021 08:02 MTV 00s ce zamijeniti VH1 1.8.2021.

https://dtvnews.hu/hirek/az-mtv-00s-valtja-a-vh1-et
Jesi lud ba. 🤣🤣
Hajd super imacemo paket 80s, 90, 00. Jos MTV70s i extra.
User avatar
MTV
Posts: 12429
Joined: 21/08/2013 19:39

#23109 Re: Logosoft

Post by MTV »

Dvokasetas wrote: 13/05/2021 09:50
MTV wrote: 13/05/2021 08:02 MTV 00s ce zamijeniti VH1 1.8.2021.

https://dtvnews.hu/hirek/az-mtv-00s-valtja-a-vh1-et
Jesi lud ba. 🤣🤣
Hajd super imacemo paket 80s, 90, 00. Jos MTV70s i extra.
MTV je poceo emitovanje 1981 i mislim da imaju jako malo materijala za 70te, nisam siguran.

Predvidio sam ovu promjenu jer VH1 ima dosta blokova posvecenih 00s.
logosoft-t90936s22200.html#p16849203

Ovo su promjene koje su se desile ili ce se desiti sa ViacomCBS kanalima:

MTV Europe :arrow: MTV Global (ima HD stream)
MTV Dance :arrow: club MTV
MTV Rocks :arrow: MTV 90s
MTV Hits
MTV Music 24 :arrow: nickmusic
VH1 Europe (ima HD stream) :arrow: MTV 00s
VH1 Classic :arrow: MTV 80s

MTV Hits ima dosta blokova posvecenim 10s tako da me ne bi cudilo da on jednom postane MTV 10s. Ili ce club MTV postati MTV 10s a MTV Hits ostaviti.
User avatar
Tesla Edison
Posts: 7186
Joined: 08/05/2017 19:17

#23110 Re: Logosoft

Post by Tesla Edison »

Dvokasetas wrote: 13/05/2021 09:50
MTV wrote: 13/05/2021 08:02 MTV 00s ce zamijeniti VH1 1.8.2021.

https://dtvnews.hu/hirek/az-mtv-00s-valtja-a-vh1-et
Jesi lud ba. 🤣🤣
Hajd super imacemo paket 80s, 90, 00. Jos MTV70s i extra.
Ništa bez MTV30s
User avatar
MTV
Posts: 12429
Joined: 21/08/2013 19:39

#23111 Re: Logosoft

Post by MTV »

2100 hocel imati dva MTV 80s ili ce ovaj trenutni ugasiti a ici muzika od 2080-2090 :mrgreen:
User avatar
Naslovnica
Posts: 20268
Joined: 20/03/2013 15:38

#23112 Re: Logosoft

Post by Naslovnica »

Image
Pitanje - mozaik muzičkih kanala. Kako mogu odabrati konkretan kanal sa ovog mozaika?!
User avatar
MTV
Posts: 12429
Joined: 21/08/2013 19:39

#23113 Re: Logosoft

Post by MTV »

Naslovnica wrote: 13/05/2021 17:46 Image
Pitanje - mozaik muzičkih kanala. Kako mogu odabrati konkretan kanal sa ovog mozaika?!
Kucajuci broj kanala ako je glavna lista.
User avatar
Naslovnica
Posts: 20268
Joined: 20/03/2013 15:38

#23114 Re: Logosoft

Post by Naslovnica »

MTV wrote: 13/05/2021 17:46
Naslovnica wrote: 13/05/2021 17:46 Image
Pitanje - mozaik muzičkih kanala. Kako mogu odabrati konkretan kanal sa ovog mozaika?!
Kucajuci broj kanala ako je glavna lista.
Jok, nemere tako.
Vidiš brojeve...500 i kusur. Ne ide, ništa se ne desi.
MTV 80's mi je na broju, bubam, 144, a na mozaiku je, opet bubam, 569?!
User avatar
MTV
Posts: 12429
Joined: 21/08/2013 19:39

#23115 Re: Logosoft

Post by MTV »

Naslovnica wrote: 13/05/2021 17:51 Jok, nemere tako.
Vidiš brojeve...500 i kusur. Ne ide, ništa se ne desi.
MTV 80's mi je na broju, bubam, 144, a na mozaiku je, opet bubam, 569?!
Ako je tvoja lista kanala gdje ide do 200 i nesta onda logicno ne moze a ako je njihova glavna lista onda moze jer brojevi odgovaraju:

https://www.tvchannellists.com/List_of_ ... n_Logosoft
User avatar
Naslovnica
Posts: 20268
Joined: 20/03/2013 15:38

#23116 Re: Logosoft

Post by Naslovnica »

Lažem. Može tako kako si rekao. Meni bilo namješteno na Favorite 1. :thumbup:
Znači ako je na favorite onda mozaik nema funkciju.
User avatar
MTV
Posts: 12429
Joined: 21/08/2013 19:39

#23117 Re: Logosoft

Post by MTV »

Naslovnica wrote: 13/05/2021 17:57 Lažem. Može tako kako si rekao. Meni bilo namješteno na Favorite 1. :thumbup:
Znači ako je na favorite onda mozaik nema funkciju.
Ako je na favorite onda nema vajde, nalazost. Bolji je mosaic bio na staroj platformi jer kad odaberes kanal i kliknes na njega ovoriti ti taj kanal preko cijelog ekrana. Ovo je sto se mosaica tice korak unazad.
User avatar
Naslovnica
Posts: 20268
Joined: 20/03/2013 15:38

#23118 Re: Logosoft

Post by Naslovnica »

MTV wrote: 13/05/2021 18:01
Naslovnica wrote: 13/05/2021 17:57 Lažem. Može tako kako si rekao. Meni bilo namješteno na Favorite 1. :thumbup:
Znači ako je na favorite onda mozaik nema funkciju.
Ako je na favorite onda nema vajde, nalazost. Bolji je mosaic bio na staroj platformi jer kad odaberes kanal i kliknes na njega ovoriti ti taj kanal preko cijelog ekrana. Ovo je sto se mosaica tice korak unazad.
Zaista je korak unazad. Kao i razvrstavanje kanala koje sam spominjao na prethodnim stranicama
Sakazulu
Posts: 1932
Joined: 28/04/2012 08:02

#23119 Re: Logosoft

Post by Sakazulu »

Djeluje li i vama da se kvaliteta HD kanala srozala. Meni je i dalje rezolucija 1920 x 1080 / 50i...
User avatar
MTV
Posts: 12429
Joined: 21/08/2013 19:39

#23120 Re: Logosoft

Post by MTV »

Ne sto?!
Ali opet nije ista kvaliteta slike na TV Zenica HD i Science HD. :mrgreen:
User avatar
Naslovnica
Posts: 20268
Joined: 20/03/2013 15:38

#23121 Re: Logosoft

Post by Naslovnica »

Sakazulu wrote: 14/05/2021 19:59 Djeluje li i vama da se kvaliteta HD kanala srozala. Meni je i dalje rezolucija 1920 x 1080 / 50i...
Čim su mi dali ovaj Aris umjesto Airtiesa meni je kvalitet HD-a opao. Ustvari, nisam siguran da li je to bilo prelaskom na novu platformu (uz koju sam dobio totalno neadekvatan Amino130 pa tražio zamjenu stba ili raskid ugovora), ili prelaskom na Aris.
Stara platforma u kombinaciji sa AirTiesom je bila najbolja opcija.
Možda je i do TV aparata. :lol:
User avatar
MTV
Posts: 12429
Joined: 21/08/2013 19:39

#23122 Re: Logosoft

Post by MTV »

Meni je bila odlicna ona provjera stanja na staroj platformi.
Sakazulu
Posts: 1932
Joined: 28/04/2012 08:02

#23123 Re: Logosoft

Post by Sakazulu »

Ma gledam koji god kanal okrenem ima malo blurovane rubove na videu, često mikro zamućene sjene kod bržih scena... A do nedavno je bilo dobro, ili mi se čini.
Gledao maloprije dnevnik HRT-a pa RTL sve kao SD slike a ne HD...
User avatar
fusion_ba
Posts: 2797
Joined: 02/12/2017 20:10

#23124 Re: Logosoft

Post by fusion_ba »

Nadam se da ne koriste streamove od mtel IPTV jer ono sto sam imao priliku vidjeti na mtel IPTV je uzas od kvaliteta slike
User avatar
semirsar
Posts: 6810
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Contact:

#23125 Re: Logosoft

Post by semirsar »

nije isti kvalitet slike, nek' misli k'o sta god 'oce, ali... nije ni blizu kao sto je bio na A130 na kojem je FHD bio pravi FHD u 1920x1080p

P.S. I takav kakav je, daleko je bolji od slike anamotamo u njiha :mrgreen:
Post Reply