Logosoft
Moderator: Benq
-
Naslovnica
#20101 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nikada nisam posjedovao SONY tv, a na ovom Amino 139 ne vidim nikakvu opciju premještanja.

-
Sakazulu
#20102 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nikako mi nije jasno kako se preko weba premještaju kanali?
- MTV
#20103 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ukinuto prije par godina.Sakazulu wrote:Nikako mi nije jasno kako se preko weba premještaju kanali?
-
chemix
#20104 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mute i volume rade samo ako ukucas kod za tvoj TV, a potraži po internetu kako se to radi...ja sam našao negdje ali na žalost već zaboravio...Naslovnica wrote:Prebačišmo se danas staroooog Trio paketa na slOgalicu.
Ode AirTies, došao Amino.
Za mene je ovo korak nazad.
Razočarenje korisničkim sučeljem, daljinskim i opcijama.
Mute i volume preko STB daljinskog ne radi?!
Postoji li opcija mijenjanja pozicije kanala?!
Nešto je kombinacija tipki da se drži dok ne počne da blinka a onda unijeti kod koji odgovara tvom TV-u. Kod mene sada radi i mute i volume i mogu ugasiti TV preko tog daljinskog.
Listu kanala sam riješio preko favorita, u kojo se onda može srediti i redoslijed koliko se sjećam...
- MTV
#20105 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kakav je kvalitet slike na novoj platformi, bolji ili losiji?!
Inace na Discovery i Discovery (-1) ne radi hrvatski titl. Fine Living opet lijepe titl za sliku.
Ostali titlovi na ostalim kanalima su uredni.
Inace na Discovery i Discovery (-1) ne radi hrvatski titl. Fine Living opet lijepe titl za sliku.
-
Naslovnica
#20106 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hvala na savjetu, probaću.chemix wrote:Mute i volume rade samo ako ukucas kod za tvoj TV, a potraži po internetu kako se to radi...ja sam našao negdje ali na žalost već zaboravio...Naslovnica wrote:Prebačišmo se danas staroooog Trio paketa na slOgalicu.
Nešto je kombinacija tipki da se drži dok ne počne da blinka a onda unijeti kod koji odgovara tvom TV-u. Kod mene sada radi i mute i volume i mogu ugasiti TV preko tog daljinskog.
Listu kanala sam riješio preko favorita, u kojo se onda može srediti i redoslijed koliko se sjećam...
Vjerovatno treba vremena da se privikne na novu platformu, ali ne mogu da da otmem utisku da je ovaj Amino A139 mnogo sporiji od AirTies koji sam imao do sada.
-
Naslovnica
#20107 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nisam neki expert ali evo preletih Arene HD...možda će zvučati smiješno, ali HD mi izgleda lošije nego prije.MTV wrote:Kakav je kvalitet slike na novoj platformi, bolji ili losiji?!
Jope ka'em, nisam nikakav stručnjak ali mi kao laiku ovo što gledam nija kvalitetno kao na prijašnjem STB-u?!
- semirsar
#20108 Re: Logosoft ALL ABOUT
apsolutno tacno, ASHD, ESHD, daleko losiji kvalitet nego prije, cak mi je u rangu sa T-mach kvalitetom slike.Naslovnica wrote:Nisam neki expert ali evo preletih Arene HD...možda će zvučati smiješno, ali HD mi izgleda lošije nego prije.MTV wrote:Kakav je kvalitet slike na novoj platformi, bolji ili losiji?!
Jope ka'em, nisam nikakav stručnjak ali mi kao laiku ovo što gledam nija kvalitetno kao na prijašnjem STB-u?!
- MTV
#20109 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja te kanale ionako nemam 
- semirsar
#20110 Re: Logosoft ALL ABOUT
mescini ovo mene se spominjaje...MTV wrote:Semiras rece da je redanje kanala slicno kao kod Sony TV-a e sad kako to radi ne znam jos su mi stari AirTies resiveri.Naslovnica wrote:Prebačišmo se danas staroooog Trio paketa na slOgalicu.
vrlo lako biranje i stEmanje kanala putem svoje liste iliti favorita
- semirsar
#20111 Re: Logosoft ALL ABOUT
imas druge HD kanale, i da ti je prilike pa uporediti jedan airties i ovije novi A139 kakvi su ovije HD kanali na jednom pa na drugom... sve b' ti se samo kazaloMTV wrote:Ja te kanale ionako nemam
-
Naslovnica
#20112 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kao što rekoh, što se kvalitete i funkcionalnosti tiče, ovo je korak unazad.
-
Naslovnica
#20113 Re: Logosoft ALL ABOUT
Morao sam 200 kanala da pretumbam, svaki zasebno.semirsar wrote:mescini ovo mene se spominjaje...MTV wrote:Semiras rece da je redanje kanala slicno kao kod Sony TV-a e sad kako to radi ne znam jos su mi stari AirTies resiveri.Naslovnica wrote:Prebačišmo se danas staroooog Trio paketa na slOgalicu.
Postoji li opcija mijenjanja pozicije kanala?!![]()
vrlo lako biranje i stEmanje kanala putem svoje liste iliti favorita![]()
Ne može se prebacivati putem brojeva (bubam, prebaci kanal 2 na poziciju 100), nego se mora svaki prebacivati na svoje traženo mjesto. Ili ja nisam skontao lakši način. U svakom slučaju završeno.
Hvala na savjetima!
- semirsar
#20114 Re: Logosoft ALL ABOUT
brzina, funkcionalnost, mogucnost sortiranja kanala po svom cejfu, manje vise, men' ok.Naslovnica wrote:Kao što rekoh, što se kvalitete i funkcionalnosti tiče, ovo je korak unazad.
Kvalitet HD signala je opala, i to je ocito.
Davno to odradih, a Bogumi, odavno ne udjoh na Stv pa sam malo ispao iz stosa, ali mislim da je fol da sam sebi napravis favorit listu i izaberes kanale koje 'os gledit', naravno mo's hi i redat' po svom cejfu u listi i istu nazvat kak'os.Naslovnica wrote:Morao sam 200 kanala da pretumbam, svaki zasebno.
Ne može se prebacivati putem brojeva (bubam, prebaci kanal 2 na poziciju 100), nego se mora svaki prebacivati na svoje traženo mjesto. Ili ja nisam skontao lakši način. U svakom slučaju završeno.
Hvala na savjetima!
Sve liste imas u izborniku i biras koju listu zelis gledat'
- MTV
#20115 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ovdje cu ti replicirati
Npr. 1.10.2018. RTS 1 i RTS 2 presli u HD preko DVB-T2
2.10.2018. U LOLi prebaceni u HD
1.11.2019. se pojavili u HD kod SBB i MTS
Sada pink presao u HD pa se za par dana pojavio prvo kod SBB-a a kasnije i kod MTS-a. Kod nas na LOLi jos uvijek SD.
Slon Extra presao u HD, kod nas slika sa analognim smetnjama pogotovo vidljivo podrhtavanje crvene boje.
Opet nas zaobidje NBA HD a i Prva paket a to ostali operateri TS imaju (osim blicnet, telradnet i Elte koji nemaju NBA ali imaju Prva paket).
Tako da ti dodje na isto, kako im se digne tako rade i jedni i drugi
Kod nas su neki kanali odmah prebaceni u HD a neki jos uvijek u SD.chakany wrote:Sve više i više TV kanala prelazi na HD emitovanje, a ovi naši ništa ne mijenjaju. Pa sigurno ima preko 30 kanala koji su prešli na HD emitovanje, a mi ih još imamo u SD formatuMTV wrote:Od danas na Supernovoj krenuli Prva TV i O2.TV u HD formatu.![]()
Crnivrag bolje zna tu statistiku nego ja
Npr. 1.10.2018. RTS 1 i RTS 2 presli u HD preko DVB-T2
2.10.2018. U LOLi prebaceni u HD
1.11.2019. se pojavili u HD kod SBB i MTS
Sada pink presao u HD pa se za par dana pojavio prvo kod SBB-a a kasnije i kod MTS-a. Kod nas na LOLi jos uvijek SD.
Slon Extra presao u HD, kod nas slika sa analognim smetnjama pogotovo vidljivo podrhtavanje crvene boje.
Opet nas zaobidje NBA HD a i Prva paket a to ostali operateri TS imaju (osim blicnet, telradnet i Elte koji nemaju NBA ali imaju Prva paket).
Tako da ti dodje na isto, kako im se digne tako rade i jedni i drugi
-
TwistedX
#20116 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pozdrav ljudi,
Može odgovor na par pitanja ako znate slučajno. Koja je generalno razlika ako se prebaci sa LoGo Trio na Slagalicu? Mislim na neku razliku osim što mogu birati šta želim a šta ne želim kroz Slagalicu. Ima li nekog manjka u usluzi ako si na slagalici? I jedno od važnijih pitanja, ako se prebacim na Slagalicu moram li vratiti AirTies resiver ili ga zadržavam?
Hvala
Može odgovor na par pitanja ako znate slučajno. Koja je generalno razlika ako se prebaci sa LoGo Trio na Slagalicu? Mislim na neku razliku osim što mogu birati šta želim a šta ne želim kroz Slagalicu. Ima li nekog manjka u usluzi ako si na slagalici? I jedno od važnijih pitanja, ako se prebacim na Slagalicu moram li vratiti AirTies resiver ili ga zadržavam?
Hvala
-
TwistedX
#20117 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dupli post napravi zbog greške na forumu. Neka mod obrise ovaj post pls. Hvala
Last edited by TwistedX on 29/10/2019 12:58, edited 1 time in total.
- MTV
#20118 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ako je identicna usluga koju ima Logo Trio, Osnovni + Net 1 i Fiksna 1 onda je racun manji za 2-3 KM.
Mijenjaju se resiveri svima. Neko ce prije ili kasnije dobiti resivere A139.
Mijenjaju se resiveri svima. Neko ce prije ili kasnije dobiti resivere A139.
-
otsam
#20119 Re: Logosoft ALL ABOUT
Od rutera passwd zna li neko?!
-
Naslovnica
#20120 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo nakon nekoliko dana korištenja slagalice mogu samo da konstatujem da je usluga od ku*čine postala ka*ina.
Amino A139 je govno na kvadrat. Bolji daljinski dođe uz Birin dvd od 29KM nego što je ovaj. Mora se odvrnuti śErafčić da se promijene baterije. PrEtisneš šaltanje kanala, isto kao da ga budiš iz zimskog sna, treba mu sekunda-dvije da reaguje. Pa kontaš nisi ni pritisnuo, a on najednom prebaci 2-3 kanala. Ako se duže drži dugme za prebacivanje, ne prebacuje brzo kanal po kanal nego prebacuje po 4-5 kanala, pa malo zastane, pa onda prebaci 5-6, pustim dugme on i dalje prebacuje narednih 5 sekundi.
U odnosu na onaj Airties koji sam imao ovaj Amino je kita od ovce, žešća.
Zaista sam isfrustriran i nezadovoljan sa TV uslugom koju sam dobio prelaskom sa starog Trio paketa na slagalicu.
Internet je korektan, telefon isto. Mobilnu karticu još nismo aktivirali.
Ja ne znam šta im je sve ovo trebalo da mijenjaju onako dobar STB sa ovim retardiranim smećem od STB-a?!
Amino A139 je govno na kvadrat. Bolji daljinski dođe uz Birin dvd od 29KM nego što je ovaj. Mora se odvrnuti śErafčić da se promijene baterije. PrEtisneš šaltanje kanala, isto kao da ga budiš iz zimskog sna, treba mu sekunda-dvije da reaguje. Pa kontaš nisi ni pritisnuo, a on najednom prebaci 2-3 kanala. Ako se duže drži dugme za prebacivanje, ne prebacuje brzo kanal po kanal nego prebacuje po 4-5 kanala, pa malo zastane, pa onda prebaci 5-6, pustim dugme on i dalje prebacuje narednih 5 sekundi.
Zaista sam isfrustriran i nezadovoljan sa TV uslugom koju sam dobio prelaskom sa starog Trio paketa na slagalicu.
Ja ne znam šta im je sve ovo trebalo da mijenjaju onako dobar STB sa ovim retardiranim smećem od STB-a?!
- MTV
#20121 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mozda zato sto je mtel rekao...
-
Naslovnica
#20122 Re: Logosoft ALL ABOUT
Možda, xebo xin mtel i oni njega.MTV wrote:Mozda zato sto je mtel rekao...
Kako god, siguran sam da i ovakvi nemaju konkurencije.
-
Naslovnica
#20123 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zaboravih napisati da i slika često smrzne, pa nastavi.
Cirkus.
Kada je dolazio momak zamolio ga ja da za svaki slučaj pregleda instalaciju, sve ok
Cirkus.
Kada je dolazio momak zamolio ga ja da za svaki slučaj pregleda instalaciju, sve ok
- beni-bu-man
#20124 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jesam li ti rekoNaslovnica wrote:Evo nakon nekoliko dana korištenja slagalice mogu samo da konstatujem da je usluga od ku*čine postala ka*ina.
-
Naslovnica
#20125 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jesi.beni-bu-man wrote:Jesam li ti rekoNaslovnica wrote:Evo nakon nekoliko dana korištenja slagalice mogu samo da konstatujem da je usluga od ku*čine postala ka*ina.
I šta da radim?
Mislim da nisam imao izbora osim da promijenim provajdera.