Logika u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alica.k

#151 Re: Logika u Sarajevu

Post by alica.k »

Romeo 80 wrote:Što ljudi uvijek, ali apsolutno uvijek stoje ko ukopani na pokretnim stepenicama bilo kojeg trgovačkog centra i stvaraju bespotrebnu gužvu? Kao da je zakonom propisano da se na pokretnim stepenicama ne smije hodati?!
nece da trose kalorije bezveze. svasta i pitanja, cccc :P
holowey

#152 Re: Logika u Sarajevu

Post by holowey »

alica.k wrote:
Romeo 80 wrote:Što ljudi uvijek, ali apsolutno uvijek stoje ko ukopani na pokretnim stepenicama bilo kojeg trgovačkog centra i stvaraju bespotrebnu gužvu? Kao da je zakonom propisano da se na pokretnim stepenicama ne smije hodati?!
nece da trose kalorije bezveze. svasta i pitanja, cccc :P
hajde i nekako to stajanje na pokretnim stepenicama, ali kad vidim da stoje na pokretnoj traci i cekaju da ih dobaci do vrha, dodje mi da ih samo gurnem preko ograde :x
6.april

#153 Re: Logika u Sarajevu

Post by 6.april »

U "bijelom svijetu" na stepenicama je ispisano da je desna strana za stajanje, da bi se lijevom moglo hodati.
I ljudi su nekako naučeni da ako će stajati stanu odmah na desnu stranu - jebiga vazda je lijeva traka za preticanje.

Kod nas to niko ne poštuje, još vas i čudno pogledaju kada zamolite da prođete.
KENJAC

#154 Re: Logika u Sarajevu

Post by KENJAC »

Zasto Sarajlije , cinjecu da su Sarajlije, iznose kao svoju pozitivnu osobinu ?
Zasto Sarajlije ,tek kad odu malo duze iz Sarajeva, skontaju sta je u stvari Sarajevo?
Ripicipi

#155 Re: Logika u Sarajevu

Post by Ripicipi »

Tebi pokretne stepenice idu presporo??
Gdje 'e zurba?
dadoka84

#156 Re: Logika u Sarajevu

Post by dadoka84 »

A šta je to u stvari Sarajevo?

Ima svakakvih ljudi, a i žena :D
niko_niko_kao_ja

#157 Re: Logika u Sarajevu

Post by niko_niko_kao_ja »

ja imam neku cudnu fobiju od hodanja po pokretnim stepenicama, pogotovo ako ne rade, sve imam osjecaj propadoh :-) :skoljka: ali zato po trakama picim, i one su mi i nekako draze. :-D
photo

#158 Re: Logika u Sarajevu

Post by photo »

zasto zaposleni u bankama nauce samo nekih osnovnih 10 opcija bankarskog rada a cim ih upitas za nesto vise sto je isto iz domena njihovog rada, gledaju te kao da si dosao iz druge galaksije ili se pojavio go golcat?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#159 Re: Logika u Sarajevu

Post by Entropio »

Hendrix wrote:Evo nekih zakonitosti koje sam ja uvidio kroz život u Sarajevu:

-imaš auto od 30.000KM a kupiš najjeftinije gume tipa Sava i Tigara a registruješ ga uvijek na rate...
-imaš mobitel najnoviji android-Iphone-ovo-ono a nemaš kredita...
-kupiš nov stan i onda kukaš okolo kako je teško vrijeme i jedva se zaradi...
-nakon par godina u novom stanu počinješ laprdati što svi hoće u gradu da žive, šta su navalili seljaci iako si i ti prije par godina isti bio...
-stalno pričaš protiv GRASa iako nikad kartu ne plaćaš...
-konstantno pričaš protiv državnih firmi i službi a Boga moliš da dobiješ štelu da radiš u njima...
-kad se uvališ ona priču usmjeriš na kukanje o odmorima i putovanjima...
-apsolutno te ne zanima život van Sarajeva ni stanje u državi osim u dijelu kojim ti šetaš...

Ima toga još :)
:thumbup: :lol:
sheilak

#160 Re: Logika u Sarajevu

Post by sheilak »

Zasto u Sarajevu, u bankama, od 4-5 saltera uvijek radi samo jedan?
jasko_ba

#161 Re: Logika u Sarajevu

Post by jasko_ba »

Hendrix wrote:-apsolutno te ne zanima život van Sarajeva ni stanje u državi osim u dijelu kojim ti šetaš...
kopiraj ovo na politiku, muziku, ekonomiju i sve ostalo
:x
shambho

#162 Re: Logika u Sarajevu

Post by shambho »

sheilak wrote:Zasto u Sarajevu, u bankama, od 4-5 saltera uvijek radi samo jedan?
Fakt i ja sam to primjetila ne samo u bankama.. :roll: ..

Jos jedna logika sarajevska vjerovatno je bilo..al' ono parkirat cu ovdje 15 min i zagradit cu lika..nema veze sto iza zgrade ima slobodno mjesto al' ko ce krug pravit.. I sl.. O autima se moze do ujtru.. :roll:
6.april

#163 Re: Logika u Sarajevu

Post by 6.april »

Niste čuli za karte po zonama ili one vremenski ograničene?
Mr. Brightside

#165 Re: Logika u Sarajevu

Post by Mr. Brightside »

vremenski ogranicene :roll:
nesto sasvim drugo...
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#166 Re: Logika u Sarajevu

Post by grunt »

:D
[quote]Bez dozvole mijenjaju fasadu na zaštićenoj austrougarskoj zgradi

Vlasnik apoteke "Oaza zdravlja" Senad Bećarević pojasnio je da su taj prostor unajmili od "Bosnafarma" te da nemaju vremena čekati dozvolu od Zavoda da bi završili fasadu.

- Pa, nije Svrzina kuća ili Vijećnica u pitanju da moramo brinuti o sitnicama! To je ulica u A zoni, gdje su poslovni prostori. Ne treba niko brinuti, mi ćemo napraviti fasadu da bude ljepša nego prije. Na kraju krajeva, mnogi nemaju dozvolu, a rade fasade - naveo je Bećarević.[/quote]
6.april

#167 Re: Logika u Sarajevu

Post by 6.april »

@di wrote:
Ljudi pričaju o "regularnim" kartama ...
Pa ovo jesu regularne karte, ne posebne.
Samo daju mogućnost da se plati koliko se vozi, a ne kao kod nas da je ista cijena vozio se 2 min ili 45 min, kao i jednu stanicu ili 10.
wewa

#168 Re: Logika u Sarajevu

Post by wewa »

6.april wrote:
Samo daju mogućnost da se plati koliko se vozi, a ne kao kod nas da je ista cijena vozio se 2 min ili 45 min, kao i jednu stanicu ili 10.
juce skuzih da je tramvajska pojedinacna karta sad vremenska - vazi 60 minuta. eto, konacno nesto pozitivno iz GRAS-a :thumbup:
6.april

#169 Re: Logika u Sarajevu

Post by 6.april »

Odlične vijesti!
VjecitiStudent

#170 Re: Logika u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

wewa wrote:
6.april wrote:
juce skuzih da je tramvajska pojedinacna karta sad vremenska - vazi 60 minuta. eto, konacno nesto pozitivno iz GRAS-a :thumbup:
Jedino ako vrijedi i u autobusu, trolejbusu?
wewa

#171 Re: Logika u Sarajevu

Post by wewa »

VjecitiStudent wrote:
wewa wrote:
6.april wrote:
Jedino ako vrijedi i u autobusu, trolejbusu?
eih, ipak je to GRAS. nacekacemo se da iste karte vrijede u svim prijevoznim sredstvima :|
r_faruk

#172 Re: Logika u Sarajevu

Post by r_faruk »

qurac, bilo je tih karata i prije, nije to nista novo.......... ta sto vrijedi sat je bila uvijek, i vrijedi samo u tramvaju............
kokuz_sa

#173 Re: Logika u Sarajevu

Post by kokuz_sa »

http://tacno.net/Novost.aspx?id=14362

logika u Sarajevu..odes u biblioteku i ne mozes dobiti knjigu jer cuvaju je za buduce generacije :shock:
DaffyDuck

#174 Re: Logika u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

sto vecina stanovnika pljuje po Sarajevu i sarajlijama a zivi u istom :mrgreen:
Mr. Brightside

#175 Re: Logika u Sarajevu

Post by Mr. Brightside »

Zubizareta wrote:sto vecina stanovnika pljuje po Sarajevu i sarajlijama a zivi u istom :mrgreen:
koja je logika da pljujem npr. Živinice :-)
Post Reply