LJUDINA !!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Fair Life

Post by Fair Life »

Semjon Semjonovic wrote:Samo da kazem da se na ovu temu vise necu javljati
Jedna molba za Faira...
Ako mi mozes naci neki link koji vodi na tu deklaraciju da je procitam.... ja je nisam bio u stanju pronaci....
Pitas za link !? Nema "deklaracije" na internetu, barem ne sada, jer mnogi tragovi su... pobrisani. Stotine, ranije aktivnih (a nama interesantnih) linkova, danas to vise nisu.

Dokument se zove "Deklaraciju o obustavljanju postupka Haskog tribunala protiv Radovana Karadzica"

Obrati se Kosti Cavoskom, predsjedniku Odbora za istinu o Karadzicu (odbor je osnovan na saveznom nivou, koji je prema zamisli osnivaca trebao imati za cilj upoznavanje srpske i medjunarodne javnosti "sa istorijskom ulogom" lidera BiH Srba Radovana Karadzica.)
Last edited by Fair Life on 10/04/2005 02:35, edited 1 time in total.
OkoloTrbusniPantaloDrzac

Post by OkoloTrbusniPantaloDrzac »

nema reklamiranja

moderator
Toozla

Post by Toozla »

...opet ovaj fasista... :roll:
St.Germain

Post by St.Germain »

nista, upozoren je, ako bude opet reklamirao, javite mi na pp.
gavrilo

Post by gavrilo »

Fair Life wrote:Arčibald Rajs: "Svojom inteligencijom i prirodnim bogatstvom tla morali biste imati jednu od glavnih uloga u Evropi. Vaše mane, pogotovo mane onih koje nazivate svojom 'inteligencijom', sprečavaju vas da to i postignete".
a kad je ikad on napisao tu knjigu "cujte srbi"... :roll:

knjigu toplo preporucujem svakom srbinu, a i drugima....
gavrilo

Post by gavrilo »

Toozla wrote:...opet ovaj fasista... :roll:
ko? moderator? :)
gavrilo

Post by gavrilo »

Fair Life wrote:
zoom66 wrote:dechki, tema ce uskoro na deratizaciju. drzite se teme....;)
I te kako je sve ovo u vezi teme.
Nije lako dokazati da je Gojko Beric - LJUDINA.
ne znam s cime mi je bilo ko dokazao da je ljudina. covjek otvoreno poziva bosnjake da zaborave pomirenje sa srbima...
St.Germain

Post by St.Germain »

gavrilo wrote:
Fair Life wrote:
zoom66 wrote:dechki, tema ce uskoro na deratizaciju. drzite se teme....;)
I te kako je sve ovo u vezi teme.
Nije lako dokazati da je Gojko Beric - LJUDINA.
ne znam s cime mi je bilo ko dokazao da je ljudina. covjek otvoreno poziva bosnjake da zaborave pomirenje sa srbima...
nije lijepo od tebe da srbe poistovjecujes sa zlocincima
Fair Life

Post by Fair Life »

gavrilo wrote:...ne znam s cime mi je bilo ko dokazao da je ljudina. covjek otvoreno poziva bosnjake da zaborave pomirenje sa srbima...
Carape se na nogama nose crni Gavrilo...

Budi siguran da su Bosnjaci spremniji "oprostiti" (ne i zaboraviti) '92.-'95. nego ti i tebi slicni 1389. godinu.

Gojko Beric je za mene LJUDINA, za tebe Brankovic...
gavrilo

Post by gavrilo »

Fair Life wrote:
gavrilo wrote:...ne znam s cime mi je bilo ko dokazao da je ljudina. covjek otvoreno poziva bosnjake da zaborave pomirenje sa srbima...

Budi siguran da su Bosnjaci spremniji "oprostiti" (ne i zaboraviti) '92.-'95. nego ti i tebi slicni 1389. godinu.

fair koliko srba poznajes? sa koliko srba si diskutovao o bih da tako samouvjereno govoris da mi nismo spremni da oprostimo?

kakve su to optuzbe "ti i tebi slicni"? zar tako lako stigmatizujes ljude?

1389... hmm... ovo moze da bude provokacija. gledaj imam 3 super jarana turcina (bas iz turske) i zamisli, vjerovao ili ne, to nam je najmanji problem. za tebe sokantno... a pazi sad ovo. super jaran, mozda i najbolji, mi je bosnjak... da da... za tebe je to veoma tesko povjerovati...
SponTnt

Post by SponTnt »

gavrilo wrote: da mi nismo spremni da oprostimo?
kome bi i sta to vi oprastali?
srebrenicanima bune protiv dahija??

kakve su to optuzbe "ti i tebi slicni"? zar tako lako stigmatizujes ljude?
jer se ponasate po principu mase, kolektivnog ludila i masovnog odziva zlocinackoj politici ;)
Skljoco

Post by Skljoco »

Fair Life wrote:

"Ljudina" sto podrzava i publikuje bosnjacki identitet ...
Eh , moj Fair ...
Srbin ko Srbin , :roll:
SponTnt

Post by SponTnt »

jesu li ovo srbi?

Image
Last edited by SponTnt on 10/04/2005 18:11, edited 2 times in total.
digger

Post by digger »

gavrilo wrote:pitte cemu ta generalizacija srba?
evo vidis meni nije problem optuziti srpske zlocine (bili oni pojedinacni ili organizovani) i zlocince, a karadzic je pr vi medju njima.
ali kada bilo ko spomene organizovane zlocine bosnjaka svi skacete k'o oprzeni. onda pocinju price kako je armija bih bila pravedna, multietnicka, univerzalna itd. (samo primjera radi... poznajem dovoljno bosnjaka koji su se borili u vrs, pa da li to sada znaci da je vrs bila multietnicka? :? ), pa kako je mozda bilo pojedinacnih ubijanja civila, ali organizovanih, to sigurno ne. vidis od te tacke ja vas ne mogu vise da razlikujem od srpskih nacionalista. zlocine su cinili svi. nasa srpska najveca sramota ostace srebrenica, kozarac, koraj, omarska, markale, poginula omladina u tuzli... koja je vasa?
jedan prosjecan srbin nije nista veci lazov, lopov ili nije ni manje ni vise spreman da ucini zlocin od jednog prosjecnog hrvata ili bosnjaka.
Gornje je uglavnom tacno. Jos bolje se ovo vidi kada se posjeti "sarajevo-RS" gdje sam nasao slicne poglede ali naravno obrnuto. Sto znaci, svako se bolje osjeca u "svojem."
Ali gavrilo nas samo podsjeca da je generalizacija uvredljiva, netacna, i ne vodi nicemu. Siguran sam da 99% od nas (nadam se 100%) ima prijatelje i na "drugoj" strani.
@gavrilo
nema potrebe da se obazires na par postova koji iniciraju gornje, a siguran sam da Pitt nije imao namjeru da vrijedja Srbe generalno.
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

pitt wrote:Jesi lud...bolje turisticke objekte praviti tamo...dao bog rudnika...ne bi meni svjetlost dana vidjeli..:D:D:D
E nek si HIM reko jarane... :-) ...

Tebe bih izabrao za ministra turizma u BIH... :oops:

:-)

;)
digger

#66 Re: LJUDINA !!

Post by digger »

Fair Life wrote:Gojko Beric, novinar Oslobodjenja, jedan je od najboljih novinskih komentatora u Bosni.
Gojko je definitivno # 1.

Prije manje od dvije godine dodje mi kuci u Sarajevu Dzevad Husic (jadnik, umro je nakon 3-4 mjeseca nakon toga) koji je novinario po Sarajevu i Beogradu. U razgovoru ga pitam ko je po njegovom misljenju najbolji u BH, a on bez razmisljanja: "Gojko."

Sta me zaboli je da ponekada, cak i na ovom forumu, neko napravi negativnu referencu oko Gojka obzirom da je on Srbin. Naravno, na sarajevo-RS, Gojkovo je ime anatema.

U oba slucaja--sramota.
digger

Post by digger »

SponTnt wrote:jesu li ovo srbi?
Nisu. To mora da su stanovnici Moronije, tj. moroni.
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

Semjon Semjonovic wrote:
[size=134]GOJKO BERIC[/size] wrote:Pomirenje, hvala - ne!

Miriti se s nekim ko ce nakon trideset ili pedeset godina biti spreman da vas ponovo pocne klati, cisti je mazohizam”.
ne pozanjem ovog gospodina ne znam sta i kako pise...

ali mi se ovo njegovo ¨'prekognisticno' vidjenje buducnosti

nimalo ne dopada...
St.Germain

Post by St.Germain »

Oficir s puzom wrote:
Semjon Semjonovic wrote:
[size=134]GOJKO BERIC[/size] wrote:Pomirenje, hvala - ne!

Miriti se s nekim ko ce nakon trideset ili pedeset godina biti spreman da vas ponovo pocne klati, cisti je mazohizam”.
ne pozanjem ovog gospodina ne znam sta i kako pise...

ali mi se ovo njegovo ¨'prekognisticno' vidjenje buducnosti

nimalo ne dopada...
ovo "prekognisticno" vidjenje buducnosti je pouka izvucena iz proslosti....a ona zvuci da se srbi periodicno pomame...pa treba biti na vjecnom oprezu ;)
stokaindahaus

Post by stokaindahaus »

Za Gavrila & ostale Srbe...

Kojom logikom napadash druge za generalizaciju Srba, kad ste se Vi Srbi generalizovali jish 91-92e...???...vamo prichash da SVAKI SRBIN treba prochitat knjiigu od nekog Archibalda, a napadash ljude (i Gojka) da Vas generalizuju...

Svi Srbi u PC isto misle...mozak Vam je ispran...lobotomirani ste za sva vremena...
gavrilo

Post by gavrilo »

digger wrote:
gavrilo wrote:pitte cemu ta generalizacija srba?
evo vidis meni nije problem optuziti srpske zlocine (bili oni pojedinacni ili organizovani) i zlocince, a karadzic je pr vi medju njima.
ali kada bilo ko spomene organizovane zlocine bosnjaka svi skacete k'o oprzeni. onda pocinju price kako je armija bih bila pravedna, multietnicka, univerzalna itd. (samo primjera radi... poznajem dovoljno bosnjaka koji su se borili u vrs, pa da li to sada znaci da je vrs bila multietnicka? :? ), pa kako je mozda bilo pojedinacnih ubijanja civila, ali organizovanih, to sigurno ne. vidis od te tacke ja vas ne mogu vise da razlikujem od srpskih nacionalista. zlocine su cinili svi. nasa srpska najveca sramota ostace srebrenica, kozarac, koraj, omarska, markale, poginula omladina u tuzli... koja je vasa?
jedan prosjecan srbin nije nista veci lazov, lopov ili nije ni manje ni vise spreman da ucini zlocin od jednog prosjecnog hrvata ili bosnjaka.
Gornje je uglavnom tacno. Jos bolje se ovo vidi kada se posjeti "sarajevo-RS" gdje sam nasao slicne poglede ali naravno obrnuto. Sto znaci, svako se bolje osjeca u "svojem."
Ali gavrilo nas samo podsjeca da je generalizacija uvredljiva, netacna, i ne vodi nicemu. Siguran sam da 99% od nas (nadam se 100%) ima prijatelje i na "drugoj" strani.
@gavrilo
nema potrebe da se obazires na par postova koji iniciraju gornje, a siguran sam da Pitt nije imao namjeru da vrijedja Srbe generalno.
hvala
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Semjon Semjonovic wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ono sto gospodin Beric pokusava reci je da pomirenje sa zlocincima nema svrhe, s druge strane s normalnim se svijetom nemas sta miriti, jer nisi ni kuho, a ako je neko kreten da nekom ratnom zlocincu oprosti i "pomiri se", to je njegov problem (zvuci ko kad se djeca pobiju na velikom odmoru, pa se pomire).

Al dzaba tebi i tebi slicnim to pricat... :D
Ja licno se nemam sa kim miriti ni prastati...
Al dzaba tebi i tebi slicnim to pricat...
Samo onaj citat se odnosi na citav narod kao i vecina tekstova onoga drugoga gospodina(Marka)
Vama je to u redu... meni nije...
Vi imate vasu istinu, ja imam moju...
Vi vidite jednu stvar u rijecima gore pomenutih novinara ja drugu...
Kao Fair stavio sliku patrijarha Pavla a iza njega Karadjic i Mladic...
Nisko Fair, nisko....
Nemoj ti o istini zdrav mi bio ! :D

Mi vidimo jednu stvar u rijecima gore pomenutih novinara, a ti drugu ?! :shock:

Bas me to cudi ! :lol:
Stari

Post by Stari »

Sezona godisnjih odmora ..se istina blizi kraju ...ali tek 30-ti je jula (srpnja naravski) te ista jos uvijek traje...pa se stoga nadam da iz tog razloga stupanj budnosti moderatorizatorskih struktura donekle umanjen
...oliti snizen...imajuci u vidu sta upravo zelim priopciti uvazenome dopisniku sa nickom Fair Life.

G.Bericu ...svaka dala (ovo ne u cilju sarkazma ili cinizma imajuci u vidu poznu zivotnu dob uvazenog feljtoniste) ...mislim uistinu ...dobro je pisao i jos u uvijek to dobro radi....

Ali nije li ovaj clanak malo lose ...tako da kazem...pozicionisan....trebao je biti (po meni) smjesten na podforum o nogometu ...no nista zato ni ovdje mu nije lose...Nego... Beric u ovom textu ...ja barem imam takav osjecaj....kolje zaklano jagnje ....Ja sam znao jos prije rata da su navijaci FK Partizan ...marva najgore vrste....kao i klub za kojeg navijaju uostalom. Po meni je UEFA trebala opozvati valjanost njihove ragistracije kao drustva koje se bavi ovom plemenitom vjestinom. Da da ...razregistrovati ih kao klub...ne dati im pravo da postoje....to sve na njihov "minuli rad"

A sad ono najbitnije:
Inace zemo ...sta ima?
wooki071

Post by wooki071 »

prvo pozdrav svima

Neznam samo zasto toliko frke Gojko je Legenda a recenicu koju je naveo da nepodrzava pomirenje PA HALLLLO BA covjek je Srbin. Ako malo ukljucite te svoje mozgove i malo dublje razmislite znatce te staje htio da kaze sa time pa sa Srbima se netreba ni miriti pravi Srbin je covjek koji je i dalje za cijelovitu multieticnu Bosnu i Hecegovinu. Samo je kazao da se netreba miriti sa cetnicima i kojlacima to je poruka Gojkova svima nama a kada to jos i vidimo neke stavri ce nam ocigledno biti jasnije. Toliko za sada
Post Reply