Ljudi sta se ovo desava...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zena21

#1 Ljudi sta se ovo desava...

Post by zena21 »

Tri osobe poginule u stravicnom sudaru s teretnjakom...

5 osoba izgubilo zivot u direknom sudaru...

Opel sletio s ceste - 3 tesko povrijedjenih...

U golfu povrijedjeni vozac i jednogodisnja beba...

Ovo su samo neki od naslova u zadnjih nekoliko dana. Znam da je crnjak i izvinjavam se svima zbog teske teme, ali ljudi moji pa sta je ovo?
Svaki dan nekoliko ljudi pogine u saobracaju. Strasno...
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Gdje se ovo desilo i kad?
Santos

Post by Santos »

Evo odgovora.M17 vozim 80 na sat .Auto normala Reno 1998.Lola me pretice u samoj krivini sa fordom starim 20 gd. minimala i jos gleda kroz prozor u mene i nako po faci konta vidi sto uze levata.Taj isti Lola je zavrsio kasnije u livadi.Sta bi sa njim neznam.Dakle preticanje vozacka preko stele pjan za volan maloljetnici sjedaju za volan kurcenje stara auta lose ceste male kazne i na kraju najgore sto stradaju oni drugi ni krivi ni duzni.
zena21

Post by zena21 »

kriticarka_nikova wrote:Gdje se ovo desilo i kad?
Ovo su sve naslovi iz Avaza i Oslobodjenja, a desava se sirom BiH. Svaki dan su novine pune ovakvih naslova, prosto me uhvati strah...
zena21

Post by zena21 »

Santos wrote:Evo odgovora.M17 vozim 80 na sat .Auto normala Reno 1998.Lola me pretice u samoj krivini sa fordom starim 20 gd. minimala i jos gleda kroz prozor u mene i nako po faci konta vidi sto uze levata.Taj isti Lola je zavrsio kasnije u livadi.Sta bi sa njim neznam.Dakle preticanje vozacka preko stele pjan za volan maloljetnici sjedaju za volan kurcenje stara auta lose ceste male kazne i na kraju najgore sto stradaju oni drugi ni krivi ni duzni.
Ma to i jeste ono najgore. Ti normalno vozis, lagana muzikica, postujes ogranicenja, sve radis po PSu, i pogines zbog nekog takvog manijaka...
kriticarka_nikova

zena21 wrote:
Ovo su sve naslovi iz Avaza i Oslobodjenja, a desava se sirom BiH. Svaki dan su novine pune ovakvih naslova, prosto me uhvati strah...
Nisam pitala u kojim je novinama pisalo,vec gdje i kad se desilo to???
GDJE???Koji put,grad,ulica,drzava......i KAD se desilo:jutros,sinoc,u petak,u subotu,u nedjelju........
zena21

Post by zena21 »

kriticarka_nikova wrote:
zena21 wrote:
GDJE???Koji put,grad,ulica,drzava......i KAD se desilo:jutros,sinoc,u petak,u subotu,u nedjelju........
desava se sirom BiH. Svaki dan
kriticarka_nikova

a-ha..........
tvoj prvi post je izgledao kao da se radi o jednoj saobracajnoj nesreci,a ne o naslovima.....nisam citala sve......
Harrys

Post by Harrys »

Svicarska je prosle godine zavela novu mjeru u zakonu o saobracaju.Dozvoljen postotak alkohola je smanjen na 0,5.
Prvi uporedjujuci podaci u odnosu na proslu godinu su strahovito pozitivni.Broj mrtvih je smanjen za 50% kao i broj teze povrijedjenih .
Promjene zakona ne bi bile dovoljne same po sebi da nisu uvedene i dodatne mjere.Znatno je povecana kontrola vozaca i vozila.Kazne,novcane i oduzimanje dozvole su znatno povecane.I naravno,nema protekcije i stela.
zena21

Post by zena21 »

Harrys wrote:Svicarska je prosle godine zavela novu mjeru u zakonu o saobracaju.Dozvoljen postotak alkohola je smanjen na 0,5.
Prvi uporedjujuci podaci u odnosu na proslu godinu su strahovito pozitivni.Broj mrtvih je smanjen za 50% kao i broj teze povrijedjenih .
Promjene zakona ne bi bile dovoljne same po sebi da nisu uvedene i dodatne mjere.Znatno je povecana kontrola vozaca i vozila.Kazne,novcane i oduzimanje dozvole su znatno povecane.I naravno,nema protekcije i stela.
Mislim da i ovdje treba uvesti stroge mjere, ali ovdje je to tesko... Pa licno znam najmanje 10 ljudi koji su preko stele dobili vozacku!!!!!!
A i kad se nekom oduzme vozacka ili napise neka kazna, uvijek se trazi "neko poznat" u MUPu da to "sredi"

Osudjujem ovakve stvari...
Mahalac

Post by Mahalac »

Policija je jedini i 100 POSTOTNI KRIVAC za sve sto se desava na nasim cestama.
TheGodfather001

Post by TheGodfather001 »

Nije ovdje kriv zakon a ni ti pijani vozaci,vec je kriva policija jer za "cenera na kaficu" zavrsis sve.A ionako sve ali bas sve u ovom gradu ima cijenu...I sta onda mozes ocekivati na cesti??
zena21

Post by zena21 »

Na zalost, svi ste potpuno u pravu :(

Dokle god se nesto ne promijeni, novine ce se puniti ovakvim naslovima i nedusni ljudi ce gubiti zivote :(
Meshtar

Post by Meshtar »

Prvo nem treba zatvor k'o Bosmal, jer drugačije ne može, ne bi imao mjesta strpati sve krvice, čak i rijetke koje sud osudi nemaju gdje ležati. A da ne pričam o onima koji dobiju novčane kazne, pa ih nikada ne plate i šatro dobiju kaznu zatvora (u Sa 50Km dan, a mislim da je u drugim kantonima jeftinije :D )
shin

Post by shin »

Znam jednog ima 2500 u kaznama, ostao bez vozacke i dalje vozi bez problema. Murija ga zaustavi napise prijavu koju on samo ostavi u arhivu.

Sud za prekrsaje je osjecajan postao.

Plus kod nas najmanje paznje se posvecuje gumama.
Meshtar

Post by Meshtar »

shin wrote:Znam jednog ima 2500 u kaznama, ostao bez vozacke i dalje vozi bez problema. Murija ga zaustavi napise prijavu koju on samo ostavi u arhivu.

Sud za prekrsaje je osjecajan postao.

Plus kod nas najmanje paznje se posvecuje gumama.
I ja sam nastao zbog loše gume :lol: :lol: :lol:
kriticarka_nikova

shin wrote: Plus kod nas najmanje paznje se posvecuje gumama.
da imam love,share na gumama bi bile uocljivije :-)
mr2

Post by mr2 »

Meshtar wrote:Prvo nem treba zatvor k'o Bosmal, jer drugačije ne može, ne bi imao mjesta strpati sve krvice, čak i rijetke koje sud osudi nemaju gdje ležati. A da ne pričam o onima koji dobiju novčane kazne, pa ih nikada ne plate i šatro dobiju kaznu zatvora (u Sa 50Km dan, a mislim da je u drugim kantonima jeftinije :D )
sta jos se ovi nasi nisu sjetili da zaplijene :D :D :D pa fino licitacija i gotovo placeno :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Mahalac wrote:Policija je jedini i 100 POSTOTNI KRIVAC za sve sto se desava na nasim cestama.
:thumbup:

al dzaba i dobra policija, kad nasim hajvanima vlastiti zivot nije drag... nema pomoci za primitivce koji su spremni izvaliti 5000 za golfa 2 i misle da pojas vezu samo picke, da prostite...
bpsang

Post by bpsang »

zena21 wrote:
vozi svojom stranom I NE OKRECI SE SINE....

zar ne vidite da je sve drogirano i ludo
Qler

Post by Qler »

ma sve je otislu u quratz! dobro gore neko napisa... lola sa golfom/fordom koji je na olimpijadi bio punoljetan vozi ko da je ferari i normalo je da ce se skrsiti... seljaci ne odrzavaju auta, vozaju smece... pa ja i nemam auto zato sto nemam para "za auto" lako je kupiti auto.. valja poslije imati para za njega.. a necu smece da uzimam pa da samo cekam kad ce mi nesto otkazati...
muha_sa

Post by muha_sa »

kriticarka_nikova wrote:
zena21 wrote:
Na magistralnom putu M-5 u mjestu Zableće kod Ključa jučer oko 5 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su poginuli 44-godišnji Mehmedalija Filipović,njegova snaha Osmana i njezin petogodišnji sin Amer.
Mehmedalija sa svojom "opel korsom"preticao u nepreglednoj krivini i direktno u kamion udario.
tempora

Post by tempora »

Mahalac wrote:Policija je jedini i 100 POSTOTNI KRIVAC za sve sto se desava na nasim cestama.
Ako je policija ta koja treba da "uredjuje" neciju svjest, onda znaci da je taj isti mentalno retardiran?? :?
Saian

Post by Saian »

tempora wrote:
Ako je policija ta koja treba da "uredjuje" neciju svjest, onda znaci da je taj isti mentalno retardiran?? :?
ili da je dobri Boshnjanin, nema trece :D :D , dze si pidu :D
tempora

Post by tempora »

Evo Saai, na raskrscu zivota, cekam znak STOP. :D
Post Reply