Ljudi sta se ovo desava...
- zena21
#1 Ljudi sta se ovo desava...
Tri osobe poginule u stravicnom sudaru s teretnjakom...
5 osoba izgubilo zivot u direknom sudaru...
Opel sletio s ceste - 3 tesko povrijedjenih...
U golfu povrijedjeni vozac i jednogodisnja beba...
Ovo su samo neki od naslova u zadnjih nekoliko dana. Znam da je crnjak i izvinjavam se svima zbog teske teme, ali ljudi moji pa sta je ovo?
Svaki dan nekoliko ljudi pogine u saobracaju. Strasno...
5 osoba izgubilo zivot u direknom sudaru...
Opel sletio s ceste - 3 tesko povrijedjenih...
U golfu povrijedjeni vozac i jednogodisnja beba...
Ovo su samo neki od naslova u zadnjih nekoliko dana. Znam da je crnjak i izvinjavam se svima zbog teske teme, ali ljudi moji pa sta je ovo?
Svaki dan nekoliko ljudi pogine u saobracaju. Strasno...
-
Santos
Evo odgovora.M17 vozim 80 na sat .Auto normala Reno 1998.Lola me pretice u samoj krivini sa fordom starim 20 gd. minimala i jos gleda kroz prozor u mene i nako po faci konta vidi sto uze levata.Taj isti Lola je zavrsio kasnije u livadi.Sta bi sa njim neznam.Dakle preticanje vozacka preko stele pjan za volan maloljetnici sjedaju za volan kurcenje stara auta lose ceste male kazne i na kraju najgore sto stradaju oni drugi ni krivi ni duzni.
- zena21
Ma to i jeste ono najgore. Ti normalno vozis, lagana muzikica, postujes ogranicenja, sve radis po PSu, i pogines zbog nekog takvog manijaka...Santos wrote:Evo odgovora.M17 vozim 80 na sat .Auto normala Reno 1998.Lola me pretice u samoj krivini sa fordom starim 20 gd. minimala i jos gleda kroz prozor u mene i nako po faci konta vidi sto uze levata.Taj isti Lola je zavrsio kasnije u livadi.Sta bi sa njim neznam.Dakle preticanje vozacka preko stele pjan za volan maloljetnici sjedaju za volan kurcenje stara auta lose ceste male kazne i na kraju najgore sto stradaju oni drugi ni krivi ni duzni.
- kriticarka_nikova
Nisam pitala u kojim je novinama pisalo,vec gdje i kad se desilo to???zena21 wrote:Ovo su sve naslovi iz Avaza i Oslobodjenja, a desava se sirom BiH. Svaki dan su novine pune ovakvih naslova, prosto me uhvati strah...kriticarka_nikova wrote:Gdje se ovo desilo i kad?
GDJE???Koji put,grad,ulica,drzava......i KAD se desilo:jutros,sinoc,u petak,u subotu,u nedjelju........
- zena21
desava se sirom BiH. Svaki dankriticarka_nikova wrote:Nisam pitala u kojim je novinama pisalo,vec gdje i kad se desilo to???zena21 wrote:Ovo su sve naslovi iz Avaza i Oslobodjenja, a desava se sirom BiH. Svaki dan su novine pune ovakvih naslova, prosto me uhvati strah...kriticarka_nikova wrote:Gdje se ovo desilo i kad?
GDJE???Koji put,grad,ulica,drzava......i KAD se desilo:jutros,sinoc,u petak,u subotu,u nedjelju........
- kriticarka_nikova
a-ha..........
tvoj prvi post je izgledao kao da se radi o jednoj saobracajnoj nesreci,a ne o naslovima.....nisam citala sve......
tvoj prvi post je izgledao kao da se radi o jednoj saobracajnoj nesreci,a ne o naslovima.....nisam citala sve......
-
Harrys
Svicarska je prosle godine zavela novu mjeru u zakonu o saobracaju.Dozvoljen postotak alkohola je smanjen na 0,5.
Prvi uporedjujuci podaci u odnosu na proslu godinu su strahovito pozitivni.Broj mrtvih je smanjen za 50% kao i broj teze povrijedjenih .
Promjene zakona ne bi bile dovoljne same po sebi da nisu uvedene i dodatne mjere.Znatno je povecana kontrola vozaca i vozila.Kazne,novcane i oduzimanje dozvole su znatno povecane.I naravno,nema protekcije i stela.
Prvi uporedjujuci podaci u odnosu na proslu godinu su strahovito pozitivni.Broj mrtvih je smanjen za 50% kao i broj teze povrijedjenih .
Promjene zakona ne bi bile dovoljne same po sebi da nisu uvedene i dodatne mjere.Znatno je povecana kontrola vozaca i vozila.Kazne,novcane i oduzimanje dozvole su znatno povecane.I naravno,nema protekcije i stela.
- zena21
Mislim da i ovdje treba uvesti stroge mjere, ali ovdje je to tesko... Pa licno znam najmanje 10 ljudi koji su preko stele dobili vozacku!!!!!!Harrys wrote:Svicarska je prosle godine zavela novu mjeru u zakonu o saobracaju.Dozvoljen postotak alkohola je smanjen na 0,5.
A i kad se nekom oduzme vozacka ili napise neka kazna, uvijek se trazi "neko poznat" u MUPu da to "sredi"
Osudjujem ovakve stvari...
-
TheGodfather001
Nije ovdje kriv zakon a ni ti pijani vozaci,vec je kriva policija jer za "cenera na kaficu" zavrsis sve.A ionako sve ali bas sve u ovom gradu ima cijenu...I sta onda mozes ocekivati na cesti??
- Meshtar
Prvo nem treba zatvor k'o Bosmal, jer drugačije ne može, ne bi imao mjesta strpati sve krvice, čak i rijetke koje sud osudi nemaju gdje ležati. A da ne pričam o onima koji dobiju novčane kazne, pa ih nikada ne plate i šatro dobiju kaznu zatvora (u Sa 50Km dan, a mislim da je u drugim kantonima jeftinije
)
- Meshtar
I ja sam nastao zbog loše gumeshin wrote:Znam jednog ima 2500 u kaznama, ostao bez vozacke i dalje vozi bez problema. Murija ga zaustavi napise prijavu koju on samo ostavi u arhivu.
Sud za prekrsaje je osjecajan postao.
Plus kod nas najmanje paznje se posvecuje gumama.
- kriticarka_nikova
da imam love,share na gumama bi bile uocljivijeshin wrote: Plus kod nas najmanje paznje se posvecuje gumama.
-
mr2
sta jos se ovi nasi nisu sjetili da zaplijeneMeshtar wrote:Prvo nem treba zatvor k'o Bosmal, jer drugačije ne može, ne bi imao mjesta strpati sve krvice, čak i rijetke koje sud osudi nemaju gdje ležati. A da ne pričam o onima koji dobiju novčane kazne, pa ih nikada ne plate i šatro dobiju kaznu zatvora (u Sa 50Km dan, a mislim da je u drugim kantonima jeftinije)
- Alfons Kauders
Mahalac wrote:Policija je jedini i 100 POSTOTNI KRIVAC za sve sto se desava na nasim cestama.
al dzaba i dobra policija, kad nasim hajvanima vlastiti zivot nije drag... nema pomoci za primitivce koji su spremni izvaliti 5000 za golfa 2 i misle da pojas vezu samo picke, da prostite...
- bpsang
vozi svojom stranom I NE OKRECI SE SINE....zena21 wrote:Ovo su sve naslovi iz Avaza i Oslobodjenja, a desava se sirom BiH. Svaki dan su novine pune ovakvih naslova, prosto me uhvati strah...kriticarka_nikova wrote:Gdje se ovo desilo i kad?
zar ne vidite da je sve drogirano i ludo
- Qler
ma sve je otislu u quratz! dobro gore neko napisa... lola sa golfom/fordom koji je na olimpijadi bio punoljetan vozi ko da je ferari i normalo je da ce se skrsiti... seljaci ne odrzavaju auta, vozaju smece... pa ja i nemam auto zato sto nemam para "za auto" lako je kupiti auto.. valja poslije imati para za njega.. a necu smece da uzimam pa da samo cekam kad ce mi nesto otkazati...
- muha_sa
Na magistralnom putu M-5 u mjestu Zableće kod Ključa jučer oko 5 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su poginuli 44-godišnji Mehmedalija Filipović,njegova snaha Osmana i njezin petogodišnji sin Amer.kriticarka_nikova wrote:Nisam pitala u kojim je novinama pisalo,vec gdje i kad se desilo to???zena21 wrote:Ovo su sve naslovi iz Avaza i Oslobodjenja, a desava se sirom BiH. Svaki dan su novine pune ovakvih naslova, prosto me uhvati strah...kriticarka_nikova wrote:Gdje se ovo desilo i kad?
Mehmedalija sa svojom "opel korsom"preticao u nepreglednoj krivini i direktno u kamion udario.
- Saian
ili da je dobri Boshnjanin, nema trecetempora wrote:Ako je policija ta koja treba da "uredjuje" neciju svjest, onda znaci da je taj isti mentalno retardiran??Mahalac wrote:Policija je jedini i 100 POSTOTNI KRIVAC za sve sto se desava na nasim cestama.