slazem se... i ni u kom slucaju je ne treba trpjetifantom slobode wrote:A ljubomora se ne lijeci i ne prolazi, moze samo biti gora, treba je u korijenu sasjeci.
Ljubomoran dečko
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- SsTtEeLlAa
#51 Re: Ljubomoran dečko
- madner
#52 Re: Ljubomoran dečko
Mah, to je njena greska. Ako nije pokazala granice na vrijeme sad ih nece moci postaviti. Trpi ili trazi drugog.SsTtEeLlAa wrote:slazem se... i ni u kom slucaju je ne treba trpjetifantom slobode wrote:A ljubomora se ne lijeci i ne prolazi, moze samo biti gora, treba je u korijenu sasjeci.
- Ashrafieh
#53 Re: Ljubomoran dečko
Nažalost muška populacija često smatra da žena muškarcu daje povod za ljubomoru što se dešava u vrlo rijetkim slučajevima.GothLolita wrote:Kad bolje razmislim, oduvijek je takav, sa tendencijom ka pogoršanju, A zajedno smo godinu dana.
I ne, ne nosim mini suknju ili prozirne tajice, iako se slažem sa prethodno napisanim, tj. da ne moram nositi takvu odjeću ako želim privući pažnju.
I stvarno se čudno osjećam što o ovome pišem, mislila sam da se nešto slično meni ne može dogoditi.
Žene koje su inicirale ljubomoru nemaju s njom problem.
Teško je na početku veze skontati je li muškarac posesivna osoba ili nije, ali ukoliko je razlika u godinama ili fizičkom izgledu
veća, postoji potencijalna opasnost da će se razviti ljubomora. Ljubomora počinje vrlo bezazleno, pošalicama i aluzijama koje
više liče na komplimente. U višem stadiju ljubomore dolazi do prebacivanja, svađa, pa i zabrana. Recimo, muškarac traži od žene
da se prestane šminkati ili joj oduzima neke komade odjeće, jer ne želi da je ona nosi kad njega nema u blizini.
Ljubomora ubija ljubav
Last edited by Ashrafieh on 15/06/2008 12:12, edited 1 time in total.
-
mojgrad
#54 Re: Ljubomoran dečko
Onoliko koliko ti licno mozes da 'podneses', neko je tolerantan i moze dosta toga da progleda kroz prste a neko nakom prve scene raskida i pravi veci belaj nego sto jeste.GothLolita wrote:Hoće mi neko objasniti šta znači "ljubomora u granicama normale"?
-
Kjajević Majko
#55 Re: Ljubomoran dečko
Samo da ti kažem da se on neće promijeniti sve dok ti pušiš ovu foru.GothLolita wrote:Hmm, stvar je u tome što smo mi već neko (duže) vrijeme zajedno i ja sam mu pokušavala skrenuti pažnju na njegovo ponašanje mali milion puta. Zapravo, to je jedina stvar oko koje se svađamo. Ali svaki put on ili kaže da je pogriješio, pa sljedeći put napravi isto, ili kaže da je to jače od njega i da si ne može pomoći. A razloga za ljubomoru više imam ja nego on.
- BarbaDue
#56 Re: Ljubomoran dečko
mojgrad wrote:Onoliko koliko ti licno mozes da 'podneses', neko je tolerantan i moze dosta toga da progleda kroz prste a neko nakom prve scene raskida i pravi veci belaj nego sto jeste.GothLolita wrote:Hoće mi neko objasniti šta znači "ljubomora u granicama normale"?
Slazem se, svi mi subjektivno gledamo na tu ljubomoru.....ja je vise puta tolerisem jer mi u tom trenutku pase. Nekad mi dosadi, al malo strpim.
Opet promjesas kugle i hajmo dalje.
Mislim da malo ljubomore ne skodi, na kraju uvjek iz nje mozes napraviti zaebanciju!
-
kenanz
#57 Re: Ljubomoran dečko
.....NO COMMENT
Last edited by kenanz on 15/06/2008 15:41, edited 1 time in total.
-
kenanz
#58 Re: Ljubomoran dečko
KAD NE IDE - NE IDE
Last edited by kenanz on 15/06/2008 15:42, edited 1 time in total.
- Dioda
#59 Re: Ljubomoran dečko
Ti si na pocetku (ako si vec primijetila da je ljubomoran) trebala pokusati postaviti stvari na mjesto.Ljubomora je ok,ali u minimalnim kolicinama.Razumijem ljude koji su ljubomorni,samo u slucajevima kada imaju jak razlog.GothLolita wrote:Kad bolje razmislim, oduvijek je takav, sa tendencijom ka pogoršanju, A zajedno smo godinu dana.
I ne, ne nosim mini suknju ili prozirne tajice, iako se slažem sa prethodno napisanim, tj. da ne moram nositi takvu odjeću ako želim privući pažnju.
I stvarno se čudno osjećam što o ovome pišem, mislila sam da se nešto slično meni ne može dogoditi.
Niko se ne mijenja.I nemoj misliti da ces kod svog momka moci promijeniti tu osobinu.Moze jedino biti gore,narocito kad se nakon dugogodisnje veze opusti
Sa srecom,bas ce ti trebati
- Troll_Happens
#60 Re: Ljubomoran dečko
Vec pola godine devojka mi se cudno ponasa.
Kad god je u mom drustvu, sapuce dok razgovara mobilnim telefonom, primljene poruke odmah brise i ne dozvoljava mi da ih citam.
Kada izadje u grad, vraca se kasno i kaze mi da je bila sa prijateljicama koje ja ne poznajem.
Ne koristi svoj auto, vec uzima taksi.
Na povratku kuci, navodni taksista je ne ostavlja ispred zgrade, vec 100 metara nize niz ulicu.
Posto mi je to postalo sumnjivo, odlucio sam da se sam uverim da li se radi o taksiju, ili je neko drugi dovozi kuci.
Smislio sam genijalnu ideju da parkiram svoj auto u blizini mesta gde obicno izlazi iz 'taksija' i skriven iza njih, sam se uverim u to.
Jedne noci dok sam tako cucao sakriven iza auta, primetio sam da mi se pojavila korozija na zadnjem desnom blatobranu.
Dakle, treba mi Vas savet: da li da zamenim kompletan blatobran novim, ili je dovoljno da sastruzem koroziju, premazem blatobran spric gitom i sve to fino prelakiram?
Zna se noga bez prava zalbe....
Kad god je u mom drustvu, sapuce dok razgovara mobilnim telefonom, primljene poruke odmah brise i ne dozvoljava mi da ih citam.
Kada izadje u grad, vraca se kasno i kaze mi da je bila sa prijateljicama koje ja ne poznajem.
Na povratku kuci, navodni taksista je ne ostavlja ispred zgrade, vec 100 metara nize niz ulicu.
Posto mi je to postalo sumnjivo, odlucio sam da se sam uverim da li se radi o taksiju, ili je neko drugi dovozi kuci.
Smislio sam genijalnu ideju da parkiram svoj auto u blizini mesta gde obicno izlazi iz 'taksija' i skriven iza njih, sam se uverim u to.
Jedne noci dok sam tako cucao sakriven iza auta, primetio sam da mi se pojavila korozija na zadnjem desnom blatobranu.
Dakle, treba mi Vas savet: da li da zamenim kompletan blatobran novim, ili je dovoljno da sastruzem koroziju, premazem blatobran spric gitom i sve to fino prelakiram?
- BarbaDue
#61 Re: Ljubomoran dečko
Jedan001 wrote:Vec pola godine devojka mi se cudno ponasa.
- Dioda
#62 Re: Ljubomoran dečko
Jedan001 wrote:Vec pola godine devojka mi se cudno ponasa.
Ooooj suze me zalise
- sposa0408
#63 Re: Ljubomoran dečko
Ako se osjecas kao u "zlatnom kavezu", onda je on taj koji ima problem sa samim sobom jer je nesiguran u sebe ili nesto svoje... pa ne zeli da se to vidi, a tebi slaze scene i ponasa se tako... ispoljavajuci ljubomoruGothLolita wrote:Hmm, stvar je u tome što smo mi već neko (duže) vrijeme zajedno i ja sam mu pokušavala skrenuti pažnju na njegovo ponašanje mali milion puta. Zapravo, to je jedina stvar oko koje se svađamo. Ali svaki put on ili kaže da je pogriješio, pa sljedeći put napravi isto, ili kaže da je to jače od njega i da si ne može pomoći. A razloga za ljubomoru više imam ja nego on.
Takvog se tipa trebas sto prije rijesiti i otarasiti se od njega, sta ce ti on ??
Bolje sad nego, kad vec bude izgledalo da je kasno... ali nije ni tada kasno...
- sposa0408
#64 Re: Ljubomoran dečko
Kjajević Majko wrote:Samo da ti kažem da se on neće promijeniti sve dok ti pušiš ovu foru.GothLolita wrote:Hmm, stvar je u tome što smo mi već neko (duže) vrijeme zajedno i ja sam mu pokušavala skrenuti pažnju na njegovo ponašanje mali milion puta. Zapravo, to je jedina stvar oko koje se svađamo. Ali svaki put on ili kaže da je pogriješio, pa sljedeći put napravi isto, ili kaže da je to jače od njega i da si ne može pomoći. A razloga za ljubomoru više imam ja nego on.
Slazem se!
-
life_oh_life
#65 Re: Ljubomoran dečko
To ti je najgori oblik ljubomore: VOLIM TE i to mi daje za pravo da budem ljubomoran, i njegovi postupci su UVIJEK opravdani, on je uvijek u pravu . . .GothLolita wrote:E ovako...Ljudi pomagajte, ne znam šta da radim.Dečko mi je jako ljubomoran, što me potpuno izluđuje. Znam da je ljubomora prisutna u svim vezama, ali nekima to odgovara, hrani ego, ali meni ne.
Osjećam se kao u zlatnom kavezu jer tip s jedne strane tvrdi da me voli, a s druge strane me nadzire i bdije nad mojim postupcima. Kad pokušam razgovarati o tome s njim, ispadne da mu ja dajem povoda za ljubomoru svojim ponašanjem. Kad pogledam objektivno, ja ne radim ništa što on ne radi. Ali on bi da sakrije svoje postupke, kojima ne pridaje neku pažnju, pa im ni ja ne bi trebala pridavati pažnju, ali kad ja bilo šta uradim, posmatra to pod mikroskopom.
Šta učiniti?