Ljubomoran dečko
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- GothLolita
#26 Re: Ljubomoran dečko
Hoće mi neko objasniti šta znači "ljubomora u granicama normale"? 
- anais_nin
#27 Re: Ljubomoran dečko
GothLolita wrote:Eh ljudi, nije to jedostavno kad nekog voliš. Ne možeš jednostavno reći "Zbogom", već pokušavaš na sve načine izgladiti stvari. Pokušala sam ja da odglumim ljubomoru, ali on to sasvim drugačije protumači. Kao njegova ljubomora je jedno, a moja je drugo i ja kao samo želim da nas posvađam.
koliko ste dugo vi zajedno i koliko vec dugo to njegovo ponasanje traje?
ako je oduvijek bilo tako, onda treba da shvatis da se to nece promjeniti....
a to koliko je neko "nasilan" se ne mjeri fizickim konfliktom, samo da se razumijemo....kada ti neko pokusava ograniciti kretanje, prostor i nacin na koji to radis, kada pocnes da izbjegavas odredjene ljude, ponasanja, situacije iz straha od konflikta s njim, to vec prelazi u sferu zlostavljanja....ne tvrdim da je to slucaj kod tebe, ali mnogi ljudi pogresno shvataju pojam "zlostavljanje" i pod tim smatraju samo fizicko nasilje....sto nije tako....
- CK5
#28 Re: Ljubomoran dečko
Kako da se nosim s tim, može li se ljubomora "liječiti"? Jer ako ovako nastavi, kad-tad će mi pući film.d2 wrote:Kakav ti ustvari savjet tražiš? Da li da ga ostaviš ili ne?GothLolita wrote:Naravno da osjećam. Volim ga, ali nisam ljubomorna osoba, tako da mi je njegova ljubomora stvarno neshvatljiva.CK5 wrote:Pa jel' osjećaš išta prema njemu? Ako je samo njemu stalo do tebe, nije ni čudo što te ''davi ljubomorom''.![]()
eno sam ti iznad napisao moje iskustvo koje je pozitivno zavrsilo sto se tice ljubomore ali negativno globalno gledano
Nemoj se ti više s tim zamarati i nađi drugog koji nije ljubomoran.
- anais_nin
#29 Re: Ljubomoran dečko
ljubomora u granicama normale znaci da ti to ponasanje dozivljavas (uglavnom) kao nesto simpaticno, da kao rezultat tih njegovih ispada i osjecaja NE PATIS, da ta njegova osjecanja nisu tebi TERET zbog kojeg vagas svaki svoj potez, svaku svoju gestu, rijec razmisljajuci da li ce to kod njega prouzrokovati ljubomoru....GothLolita wrote:Hoće mi neko objasniti šta znači "ljubomora u granicama normale"?
poenta je kako se TI osjecas zbog toga kako se on ponasa....znaci ti si mjerilo....tebi njegovo ponasanje ocigledno predstavlja problem, inace ne bi savjet trazila ovde....
-
d2
#30 Re: Ljubomoran dečko
dečko ti je malo neozbiljan
- anais_nin
#31 Re: Ljubomoran dečko
molila bih vas da pripaziti na citiranje! ili citirajte samo zadnji post na koji odgovarate ili nemojte citirate nista....ovako pravite samo konfuziju uklanjanjem imena onih cije postove citirate!
- GothLolita
#32 Re: Ljubomoran dečko
Upravo o tome se radi, nije da on meni nešto zabranjuje, ali ja dolazim u situaciju da vagam svaki svoj postupak i riječ kako ne bih izazvala njegovu ljubomoru.ljubomora u granicama normale znaci da ti to ponasanje dozivljavas (uglavnom) kao nesto simpaticno, da kao rezultat tih njegovih ispada i osjecaja NE PATIS, da ta njegova osjecanja nisu tebi TERET zbog kojeg vagas svaki svoj potez, svaku svoju gestu, rijec razmisljajuci da li ce to kod njega prouzrokovati ljubomoru....
poenta je kako se TI osjecas zbog toga kako se on ponasa....znaci ti si mjerilo....tebi njegovo ponasanje ocigledno predstavlja problem, inace ne bi savjet trazila ovde....
Apsolvirali ovo za citiranje.
- CK5
#33 Re: Ljubomoran dečko
Kako vagaš? Koje postupke?GothLolita wrote:Upravo o tome se radi, nije da on meni nešto zabranjuje, ali ja dolazim u situaciju da vagam svaki svoj postupak i riječ kako ne bih izazvala njegovu ljubomoru.anais_nin wrote:ljubomora u granicama normale znaci da ti to ponasanje dozivljavas (uglavnom) kao nesto simpaticno, da kao rezultat tih njegovih ispada i osjecaja NE PATIS, da ta njegova osjecanja nisu tebi TERET zbog kojeg vagas svaki svoj potez, svaku svoju gestu, rijec razmisljajuci da li ce to kod njega prouzrokovati ljubomoru....GothLolita wrote:Hoće mi neko objasniti šta znači "ljubomora u granicama normale"?
-
d2
#34 Re: Ljubomoran dečko
izvini ali u cemu je smisao veze u kojoj moras vagati svaku rijec da ne bi izazvala neki nezeljen efekat ? izvinjavam se sto sam maliciozanGothLolita wrote:Upravo o tome se radi, nije da on meni nešto zabranjuje, ali ja dolazim u situaciju da vagam svaki svoj postupak i riječ kako ne bih izazvala njegovu ljubomoru.ljubomora u granicama normale znaci da ti to ponasanje dozivljavas (uglavnom) kao nesto simpaticno, da kao rezultat tih njegovih ispada i osjecaja NE PATIS, da ta njegova osjecanja nisu tebi TERET zbog kojeg vagas svaki svoj potez, svaku svoju gestu, rijec razmisljajuci da li ce to kod njega prouzrokovati ljubomoru....
- GothLolita
#35 Re: Ljubomoran dečko
Mislim na ponašanje, društvo, priču. 
-
dinasaurus
#36 Re: Ljubomoran dečko
Ukoliko sebe hvatas u situacijama da izrazavas misli i osjecanja koje zapravo nisu tvoje ili ne osjecas slobodu da kazes ono sto mislis i zelis i to iskljucivo iz razloga da to ne bi dovelo do njegove reakcije to nije normalno...
- CK5
#37 Re: Ljubomoran dečko
I koji su to postupci? Ako tipu smeta to što nosiš minjak, pa ti razmišljaš da li da ga obučeš ili ne, moram priznati da imam razumjevanja za njega.d2 wrote:izvini ali u cemu je smisao veze u kojoj moras vagati svaku rijec da ne bi izazvala neki nezeljen efekat ? izvinjavam se sto sam maliciozanGothLolita wrote: Upravo o tome se radi, nije da on meni nešto zabranjuje, ali ja dolazim u situaciju da vagam svaki svoj postupak i riječ kako ne bih izazvala njegovu ljubomoru.
-
d2
#38 Re: Ljubomoran dečko
smeta ti kad ti cura obuce minjak ?
odoh spavati dok je vrijeme
laku noc.
laku noc.
- GothLolita
#39 Re: Ljubomoran dečko
Ja zaista ne razumijem kakve veze moje oblačenje ima s tim? Pa zamisli da tebi djevojka počne određivati kako ćeš se oblačiti?
- CK5
#40 Re: Ljubomoran dečko
Kažem da razumijem ako tipu smeta da šeta sa djevojkom koja obuče minjak da privuče pažnju drugih muškaraca, i to da je zagledaju. Tako nekako.d2 wrote:smeta ti kad ti cura obuce minjak ?![]()
laku noc.
-
d2
#41 Re: Ljubomoran dečko
u vezi zena, nakon 36 godina samo znam da nista ne znam.
- CK5
#42 Re: Ljubomoran dečko
CK5 wrote:Kažem da razumijem ako tipu smeta da šeta sa djevojkom koja obuče minjak da privuče pažnju drugih muškaraca, i to da je zagledaju. I bude ljubomoran. Tako nekako.d2 wrote:smeta ti kad ti cura obuce minjak ?![]()
laku noc.
- CK5
#43 Re: Ljubomoran dečko
I to je nešto.d2 wrote:u vezi zena, nakon 36 godina samo znam da nista ne znam.
-
d2
#44 Re: Ljubomoran dečko
ups greska izvinjavam se, ovom forumu fali delete post
- anais_nin
#45 Re: Ljubomoran dečko
to zvuci kao veliki teretGothLolita wrote:Mislim na ponašanje, društvo, priču.
koliko ste dugo vi zajedno? jesu li u pitanju godine ili par mjeseci? je li on uvijek bio takav?
- anais_nin
#46 Re: Ljubomoran dečko
a sta ako ona obuce minjak zato sto je ljeto i nosa joj se minjak?CK5 wrote:Kažem da razumijem ako tipu smeta da šeta sa djevojkom koja obuče minjak da privuče pažnju drugih muškaraca, i to da je zagledaju. Tako nekako.d2 wrote:smeta ti kad ti cura obuce minjak ?![]()
laku noc.
- CK5
#47 Re: Ljubomoran dečko
anais_nin wrote:a sta ako ona obuce minjak zato sto je ljeto i nosa joj se minjak?CK5 wrote:Kažem da razumijem ako tipu smeta da šeta sa djevojkom koja obuče minjak da privuče pažnju drugih muškaraca, i to da je zagledaju. Tako nekako.d2 wrote:smeta ti kad ti cura obuce minjak ?![]()
laku noc.ko zeli da privuce paznju drugih muskaraca ne mora to raditi minjakom....ne vidim uzrocnoposljedicnu vezu izmedju te dvije stvari....
Šta ako je on na te postupke ljubomoran? O tome govorim.
- GothLolita
#48 Re: Ljubomoran dečko
Kad bolje razmislim, oduvijek je takav, sa tendencijom ka pogoršanju, A zajedno smo godinu dana. 
I ne, ne nosim mini suknju ili prozirne tajice, iako se slažem sa prethodno napisanim, tj. da ne moram nositi takvu odjeću ako želim privući pažnju.
I stvarno se čudno osjećam što o ovome pišem, mislila sam da se nešto slično meni ne može dogoditi.
I ne, ne nosim mini suknju ili prozirne tajice, iako se slažem sa prethodno napisanim, tj. da ne moram nositi takvu odjeću ako želim privući pažnju.
I stvarno se čudno osjećam što o ovome pišem, mislila sam da se nešto slično meni ne može dogoditi.
- madner
#49 Re: Ljubomoran dečko
Predlazem da ga prevaris. Tako ces biti puno sretnija. Znat ces da ima razloga za ljubomoru, a ako pukne ti si ga prevarila.
- fantom slobode
#50 Re: Ljubomoran dečko
Dobro si, nije u redu da te neko optuzuje za nesto sto ne radis.Makar znas zbog cega te pritisce, pa ti nekako lakse.A ljubomora se ne lijeci i ne prolazi, moze samo biti gora, treba je u korijenu sasjeci.Greska je napravljena u pocetku, ko zna mozda je to tada i godilo.madner wrote:Predlazem da ga prevaris. Tako ces biti puno sretnija. Znat ces da ima razloga za ljubomoru, a ako pukne ti si ga prevarila.