Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

kiligonzales

#101 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by kiligonzales »

Čitalac wrote:Prema poslednjem istraživanju agencije Ipsos, Vučić je negde na 54,3 odsto glasova, sledi Janković sa 12,8 a onda Beli sa 9,5 odsto.
Najveće poteškoće istraživačima zadavao je naravno Beli.
-Luka Maksimović je često izbijao i na drugo mesto. Među njegovim potencijalnim biračima je dosta studenata koji ne žive u mestima gde su prijavljeni za glasanje što je uticalo i na procenu izlaznosti - kažu u Ipsosu.
Za četvrto mesto bore se Jeremić i Šešelj (oko 6,8 %), Obradović je na 3,2 odsto, a Radulović i Čanak ispod 2 procenta.
Vučko demagog ko neki 90-tih, počeo se pretvarati u srpskog Putina, spašava ljude po olujama, po emisijama, gazi rijeke, vozi avione, samo još da jebe medvjeda i siluje bukvu i Putin original. Nikako da odskoci od ustaljene srpske propagande.

Svi ispod BG koji su svijet za sebe potencijalni su glasači Belog. Tako da bi moglo biti interesantno u nedjelju. :D
Čitalac

#102 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by Čitalac »

Sva istraživanja su uglavnom pokazala isto: Belog podržavaju mladi ljudi, između 18 i 30 godina, studenti i punoletni učenici, a gotovo da nema nijednog pristalicu među penzionerima i onima koji imaju više od 65 godina. E sad, kako su mladi prilično nepouzdani glasači, Preletačevićev krajnji rezultat može biti i lošiji ali i bolji od prognoziranog.
S druge strane, Vučića podržava čak 80 odsto onih sa 65 i više godina, a radi se o najdisciplinovanijem delu birača. Njegovu "mašineriju" čine glasači sa osnovnom (71 odsto) i srednjom školom, najubedljiviji je u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, a najlošije rezultate Vučića agencije beleže u Beogradu i kod fakultetski obrazovanih birača.
Challenger__

#103 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by Challenger__ »

stakasa wrote:Kakva enigma, frajer prepozno globalni trend i fura. Mene cudi da nema vise ovakvih pojava
Pusti trend, daj imena: kako se zovu ti njegovi pandani? Ko je taj koji puca na (simbolički) najznačajniju poziciju u državi sa ovakvim pristupom?
Challenger__

#104 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by Challenger__ »

Ako udje u drugi krug bez dinara iz drzavne i ino-kase, naravno da je enigma.
ettakoto

#105 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by ettakoto »

Zaista bi bio ogroman poduhvat da prodje u drugi krug. Međutim, veoma teško. Ogroman dio omladine sa sobom vuku vladajući... Ali i SPS.

Što se tiče Vučića, možemo ga mrziti ili voljeti, uradio je dobar posao, istina, to se još uvijek ne vidi, ali vremenom, komšijska Srbija će jačati. Koliko pratim, njihov najveći problem, izuzmemo li ekonomski, je populaciona politika, tu će vjerovatno ubrizgavati injekcije investicija...
JedanOdBraceMorica

#106 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by JedanOdBraceMorica »

Kad je mogao Nazif Gljiva biti kandidat za predsjednika sto ne bi i Beli :roll: Sta je cirkus bez klovnova
JThomas

#107 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by JThomas »

https://www.klix.ba/vijesti/regija/srbi ... /170331126

ovo djeluje k'o nešto iz majstora i margarite, ili sto godina samoće...
Jedan od koordinatora RIK-a za Beograd Darija Šajin rekla je da je Gajić uhapšen prije dva dana, da ga je policija dva puta to veče privodila, jer se nasilno ponošao i uništio dva glasačka listića, javili su beogradski mediji.

Ona je obavijestila RIK i da je jedan od predsjednika biračkih odbora u Lazarevcu, kod kojeg se nalazi izborni materijal, izvršio samoubistvo, pa je neophodno sagledati složenu situaciju u Lazarevcu, kako bi se izborni dan u toj opštini sproveo regularno.
madner

#108 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by madner »

NVZ daje punu podrsku Srpskom ogranku partije.

Sve osim love.
SamoVasGledam

#109 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by SamoVasGledam »

bersK wrote:Image

U srBskoj Atini danas :D

Meni je zapravo ovo veoma tužno. U Novom Sadu, pa i u celoj Vojvodini je nekada živela elita i najobrazovaniji, najkulturniji i najbolje stojeći deo srpskog stanovništva.

Danas, konkretno u Novom Sadu, masa gladnih i siromašnih ljudi, krezubi, nepismeni i glasni starci, svaka treća kola odvrnut do daske Baja Mali Knindža ili Žare i Goci. Starih Novosađana je sve manje, jer ili odumiru ili beže, dok je ovih novih pridošlih iz raznih krajeva sve više. Bosanci, Ličani, Crnogorci preuzeli sve važne funkcije i naravno obavezno sledi zapošljavanje cele uže, a i šire familije koja neretko i nije baš mala. Pokrajinski premijer je postao rođeni Šumadinac koji nije ništa više osim Vučićeve produžene ruke u Vojvodini.

Nekad je ceo grad disao za FK Vojvodinu, a danas su njeni navijači postali manjina u Novom Sadu, jer je ovi koji su došli i koji dolaze su već deklarisani navijači Zvezde i Partizana koji dolaze na stadion Vojvodine da provociraju i vređaju klub iz ''svog'' grada...

Bukvalno od ''srpske Atine'' je ostalo samo ime, sećanje i delimično arhitektura.
The 51st State

#110 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by The 51st State »

Jbg, slobo slobodo,dole autonomasi...
ambasador007

#111 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by ambasador007 »

100.000 ljudu na zavrsnoj konvenciji u Mladenovcu

http://www.isarajevo.net/2017/03/31/pre ... log-video/
CSKA

#112 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by CSKA »

Izbori u Vojvodini 1992. godine....od oko 1,5 miliona koji su imali pravo glasa preko milion je izaslo na izbore.

Ubedljiva pobjeda SPS-a.

Niko im nije krvi do samih sebe.

http://pik.skupstinavojvodine.gov.rs/sa ... 201992.pdf
The 51st State

#113 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by The 51st State »

za razumjeti je to, teska propaganda je u pitanju koja i danas djelimicno zivi kroz raznorazne vlasti u srbiji.
CSKA

#114 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by CSKA »

Ma kapiram ja sve to,samo me nerviraju danasnji klinci iz Vojvodine.Umjesto da pitaju svoje starce koji ste qlinac godinama glasali za SPS i S.M.,oni nasli pricati pricu protiv bosanaca,crnogoraca,hercegovaca,krajisnika...itd...Sami sebi ukinuli autonomiju,pa se prave ludi.

Oplakao sam na Ristovskog :D ,jedino su usrali klip sa sovinizmom protiv albanaca.
Maraschino

#115 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by Maraschino »

CSKA wrote:Izbori u Vojvodini 1992. godine....od oko 1,5 miliona koji su imali pravo glasa preko milion je izaslo na izbore.

Ubedljiva pobjeda SPS-a.

sta su mogli poslije jogurta?

tamo me interesuje, gdje nestase lale i oni blagi srbi?
CSKA

#116 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by CSKA »

Mogli su da ne glasaju za SPS,to jeste one koji su im ukinuli autonomiju.Pa to ti je isto kao da su albanci sa Kosova glasali za Slobu.

Vojvodina je uvijek davala veliku podrsku SPS-u i SRS-u.Eto sutra su izbori volio bi da me razuvjere,pa da glasaju za Canka,Belog,Jankovica,Jeremica...za bilo koga samo ne za radikala.Mada svi znamo kolike su sanse za to,jbt tamo su i madjari za Vucica.

Druga je stvar sto oni sami sebi tepaju da su nesto bolji,drugaciji od sumadinaca.

Danas imaju i vladu,skupstinu,budzet...itd....pa opet Zrenjanin 13. godina nema vode.Cekaju da im Beograd napravi to.
radostan dan

#117 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by radostan dan »

Maraschino wrote:
CSKA wrote:Izbori u Vojvodini 1992. godine....od oko 1,5 miliona koji su imali pravo glasa preko milion je izaslo na izbore.

Ubedljiva pobjeda SPS-a.

Pa tu su...samo si ti porasto i skonto da su sve to -srbi-.
sinuhe

#118 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by sinuhe »

Vojvodina, ta nasa Mala Bosna.
radostan dan

#119 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by radostan dan »

Pa i jeste...u pravu si.
breuer

#120 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by breuer »

evo kaže ugledni analitičar iz Bg na RTLu da je Beli produkt ko zna koga i da se sve ovo radi sa nekim ciljem

jebem ti ugled, SAMO JAKO
radostan dan

#121 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by radostan dan »

Naravno da radi sa ciljem...protiv jednoumlja, protiv licemjerstva, protiv ekon.ropstva, protiv...SAMO JAKO.

Decko i drustvo su dovoljno napravili, vise neg citava opozicija zajedno (izuzimajuci s.jankovica)...da se - av av - znoji glede toga dal ce u proci uprvom, il u drugom krugu.

Ekšli, ne treba se pisat po vucicu... nego po opozicionim mediokritetima.

Tako se to radi -

Challenger__

#122 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by Challenger__ »

Tako je momci. Bez sikiranja, samo jako, ave Beli!
SamoVasGledam

#123 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by SamoVasGledam »

CSKA wrote:Mogli su da ne glasaju za SPS,to jeste one koji su im ukinuli autonomiju.Pa to ti je isto kao da su albanci sa Kosova glasali za Slobu.
Zato što se u to vreme širila ta nacionalna politika po celoj eks Jugoslaviji - ''svi su protiv nas, mi smo žrtve, mi smo u pravu, mi smo jedno i držimo se zajedno do konačne pobede nad dušmanima koji hoće da nas unište''
CSKA wrote:Vojvodina je uvijek davala veliku podrsku SPS-u i SRS-u.
Zapravo Vojvodina je nekoliko poslednjih nekoliko izbora bila glavni bastion Demokratske stranke i samo zahvaljujući njoj DS je ostajala na vlasti, dok je Centralna Srbija večito davala podršku SRS-u.

U Vojvodini su najveći broj glasača SRS-a, DSS-a, bili uglavnom izbeglice.
CSKA wrote:Druga je stvar sto oni sami sebi tepaju da su nesto bolji,drugaciji od sumadinaca.
Da su bolji nisu, da su drugačiji jesu.
CSKA wrote:Danas imaju i vladu,skupstinu,budzet...itd....pa opet Zrenjanin 13. godina nema vode.Cekaju da im Beograd napravi to.
Naravno da se čeka kada se iz beograda vodi glavna reč i kada se iz beograda upravlja novcem.

Ti sam ne možeš mnogo da učiniš kada recimo doprinosiš državnom budžetu sa više od 40%, a nazad dobiješ samo 7%, a češće je bilo i manje od toga.
SamoVasGledam

#124 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by SamoVasGledam »

Maraschino wrote:

Ubedljiva pobjeda SPS-a.

Nažalost mnogi su otišli, a oni što su ostali su tihi, jer vojvođanske Srbe ne krasi baš taj ''ratnički'', ''glasni'' i pobunjenički mentalitet.

Upravo između ostalog i to je dovelo do toga da se novopridošlice ne prilagođavaju sredini u koju su došli, već da nju prilagođavaju sebi, bez većeg otpora domaćeg stanovništva.
CSKA

#125 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik

Post by CSKA »

SamoVasGledam wrote:
CSKA wrote:Mogli su da ne glasaju za SPS,to jeste one koji su im ukinuli autonomiju.Pa to ti je isto kao da su albanci sa Kosova glasali za Slobu.
Zato što se u to vreme širila ta nacionalna politika po celoj eks Jugoslaviji - ''svi su protiv nas, mi smo žrtve, mi smo u pravu, mi smo jedno i držimo se zajedno do konačne pobede nad dušmanima koji hoće da nas unište''
CSKA wrote:Vojvodina je uvijek davala veliku podrsku SPS-u i SRS-u.
Zapravo Vojvodina je nekoliko poslednjih nekoliko izbora bila glavni bastion Demokratske stranke i samo zahvaljujući njoj DS je ostajala na vlasti, dok je Centralna Srbija večito davala podršku SRS-u.

U Vojvodini su najveći broj glasača SRS-a, DSS-a, bili uglavnom izbeglice.
CSKA wrote:Druga je stvar sto oni sami sebi tepaju da su nesto bolji,drugaciji od sumadinaca.
Da su bolji nisu, da su drugačiji jesu.
CSKA wrote:Danas imaju i vladu,skupstinu,budzet...itd....pa opet Zrenjanin 13. godina nema vode.Cekaju da im Beograd napravi to.
Naravno da se čeka kada se iz beograda vodi glavna reč i kada se iz beograda upravlja novcem.

Ti sam ne možeš mnogo da učiniš kada recimo doprinosiš državnom budžetu sa više od 40%, a nazad dobiješ samo 7%, a češće je bilo i manje od toga.
Ma vrtimo se u krug....Ja samo hocu da kazem da su vojvodjani doveli SPS i SRS u Vojvodinu 1992,niko drugi.I oni ih drze dan danas tu.

Na zadnjim izborima SNS+SPS+SRS+Dveri=620 hiljada DS+Canak+Tadic+Ceda+Radulovic=210 hiljada.Tu nisu izbjeglice napravile nikakvu razliku(kojih u najboljem slucaju moze biti 100 hiljada koji su glasali),vec vojvodjani.Sve ostalo je laganje samog sebe.Samo se nadam da ce Vojvodina a i citava Srbija doci sebi i otjerati ove radikale sa vlasti.Ali ovom taktikom plasim se da ovi jahati jos dugo Srbiju.
Post Reply