ljubi se .. otvorenih očiju
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
sedma_7
14 činjenica o ljubljenju koje niste znali
Svi se znaju ljubiti. Ali pitanje je znate li neke neobične činjenice i detalje o ljubljenju. Npr. je li ljubljenje dobro ili loše za vaš organizam? Kako se zapravo ljube Eskimi? Možete li smršati od strastvenih poljubaca?
1. Čin ljubljenja pokreće čak 29 mišića lica. Drugim riječima, ljubljenje može biti korisna vježba za sprječavanje pojavljivanja neželjenih bora na licu.
2. Parovi tokom ljubljenja razmjenjuju različite supstance poput mineralnih soli, masnoća i proteina. Skorašnje istraživanje pokazalo je da razmjena navedenih supstanci potiče proizvodnju raznih antitijela u našem organizmu koji nas štite od raličitih bolesti.
3. 66 posto ljudi ljubi se zatvorenih očiu. Ostatak uživa gledati razmjenu emocija na partnerovom licu dok se ljube.
Svi se znaju ljubiti. Ali pitanje je znate li neke neobične činjenice i detalje o ljubljenju. Npr. je li ljubljenje dobro ili loše za vaš organizam? Kako se zapravo ljube Eskimi? Možete li smršati od strastvenih poljubaca?
1. Čin ljubljenja pokreće čak 29 mišića lica. Drugim riječima, ljubljenje može biti korisna vježba za sprječavanje pojavljivanja neželjenih bora na licu.
2. Parovi tokom ljubljenja razmjenjuju različite supstance poput mineralnih soli, masnoća i proteina. Skorašnje istraživanje pokazalo je da razmjena navedenih supstanci potiče proizvodnju raznih antitijela u našem organizmu koji nas štite od raličitih bolesti.
3. 66 posto ljudi ljubi se zatvorenih očiu. Ostatak uživa gledati razmjenu emocija na partnerovom licu dok se ljube.
- anais_nin
#28 Re: ljubi se .. otvorenih očiju
SaraLe wrote:cHupjahalic@ wrote:koje musko moze da "radi" 2 stvari istovremeno?danas wrote:ma uostalom -- nebitno je imam li ih ja otvorene ili zatvorene, glavno je da on ne gleda (dok se ljubU) previse![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- anais_nin
pa upalis svijetlo, onako iznenada, ko ona na temi o "bratskoj ljubavi"Stari wrote:Pitanje koje je mene mucilo ...ono ...onomad davno...a koje je donekle u kontextu ove teme je: Kako sve to skontati ako partnerica insistira da bude mrak...mislim da bude ugaseno svjetlo...kako onda utvrditi ko gleda ...i u sta gleda u tom slucaju...?
-
pinkzelena
Eshek wrote:Zar se ovdje ne nameće praktičan problem:
Kako ćeš znati da li osoba s kojom se ljubiš drži oči otvorenim, ako ih sam ne držiš otvorenim![]()
-
Zhaba
anais_nin wrote:pa upalis svijetlo, onako iznenada, ko ona na temi o "bratskoj ljubavi"Stari wrote:Pitanje koje je mene mucilo ...ono ...onomad davno...a koje je donekle u kontextu ove teme je: Kako sve to skontati ako partnerica insistira da bude mrak...mislim da bude ugaseno svjetlo...kako onda utvrditi ko gleda ...i u sta gleda u tom slucaju...?
- amalka
#34 Re: ljubi se .. otvorenih očiju
Zasto bi bilo tako? Ja uzivampinkzelena wrote:izbjeglica_iz_besmisla wrote:danas dobih jedan od onih prokletih chain letters, ne znam šta mi bi pa pročitah ..
uglavnom, hrpa nakvih kineskih poslovica od kojih jedna ide vako nekako "ne vjeruj nikad onome ko se ne ljubi zatvorenih očiju"..
pomislih koja budalaština i u tom skontam da ja lično znam samo jednu curu koja se tako ljubila .... onu od koje me glava najviše zaboljela![]()
I šta sad, jel i ovo glupa generaliozacija ili ima nešto istine?
Ko se ljubi otvorenih očiju,znači da ne uživa..simply as that
- fantom slobode
A i ja se to pitam, no sreca gore nam dadose statisticko objasnjenje sposobnosti jedngo dijela ljudskog rodasabanss wrote:Zar se moze ljubiti zatvorenih ociju
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#38 Re: ljubi se .. otvorenih očiju
nema niste ljepse nego ljubiti voljenu osobu otvorenih ociju i u pola poljupca namignutiizbjeglica_iz_besmisla wrote:danas dobih jedan od onih prokletih chain letters, ne znam šta mi bi pa pročitah ..
uglavnom, hrpa nakvih kineskih poslovica od kojih jedna ide vako nekako "ne vjeruj nikad onome ko se ne ljubi zatvorenih očiju"..
pomislih koja budalaština i u tom skontam da ja lično znam samo jednu curu koja se tako ljubila .... onu od koje me glava najviše zaboljela![]()
I šta sad, jel i ovo glupa generaliozacija ili ima nešto istine?
-
O.o
#39 Re: ljubi se .. otvorenih očiju
e sad ovo moram da probam... kopkace me dok ne probam ... hahahahamIRCerka wrote:
nema niste ljepse nego ljubiti voljenu osobu otvorenih ociju i u pola poljupca namignuti
-
Hera
Ako insistira na mraku ne uziva garant. Znaci da ima problema sa samopouzdanjem, prihavatnjem svog tijela i svoje seksualnosti. Ok je da je zamraceno, romanticno, sexy, ali potpuni mrak??? Onda moras sa njom razgovarati, davati joj komplimente, podici je. Prvo to.Stari wrote:Pitanje koje je mene mucilo ...ono ...onomad davno...a koje je donekle u kontextu ove teme je: Kako sve to skontati ako partnerica insistira da bude mrak...mislim da bude ugaseno svjetlo...kako onda utvrditi ko gleda ...i u sta gleda u tom slucaju...?
A ja licno volim da gledam, obozavam vidjeti kako druga strana uziva.
-
Stari
Nisam citao tu temu a sad je ne mogu naci ...daj mi link ako ti nije mrsko.anais_nin wrote:pa upalis svijetlo, onako iznenada, ko ona na temi o "bratskoj ljubavi"Stari wrote:Pitanje koje je mene mucilo ...ono ...onomad davno...a koje je donekle u kontextu ove teme je: Kako sve to skontati ako partnerica insistira da bude mrak...mislim da bude ugaseno svjetlo...kako onda utvrditi ko gleda ...i u sta gleda u tom slucaju...?
Hera:
Pa mozda si u pravu ...mozda je bilo to u pitanju ...jer kao sto vec rekoh ...to je bilo onomad davno .... Uglavnom sjecam se ko dan danas kad sam je upitao u vezi toga ...da maloAko insistira na mraku ne uziva garant. Znaci da ima problema sa samopouzdanjem, prihavatnjem svog tijela i svoje seksualnosti. Ok je da je zamraceno, romanticno, sexy, ali potpuni mrak??? Onda moras sa njom razgovarati, davati joj komplimente, podici je. Prvo to.
A ja licno volim da gledam, obozavam vidjeti kako druga strana uziva
Vjerovatno sam tad bio odvec mlad i nezreo da bih na to obracao paznju ...uglavnom bilo je kako je ona htjela ...ja sam radio svoj pos'o...dok sam jos ...jelte... mog'o.