ja živim onda u drugom islamu nego ti!!! mislim da ne poznaješ islam dovoljno dobroaddo888 wrote:Ti onda ne poznajes vjere.Izmedju katolika i pravoslavaca i ne postoji velika razlika,cak mogu ici u iste crkve..vjerski im je dozvoljeno.Islam on the other hand,je skroz druga vjeralaradnaat wrote:kao prvo mislim da ne postoji velika razlika među vjernicima, ma koje vjere bili. razlika je neznatna, i to u samom imenu vjere. dakle jedna nevažna stvar.
kao drugo, vjera je dio identiteta individue (osobe). smješno je tražiti od druge osobe da promijeni vjeru radi ljubavi, isto kao što je smiješno da i ta druga osoba to traži od vas. niste zajedno radi vjerskih ubjeđenja!!!
nerazumljivo je da ljudi koji vjeruju u boga (ma kako god ga zvali) mogu biti tako suženih razmišljanja i miješati dva različita osjećaja (ljubav i vjeru) i dozvoliti da kolidiraju.
Ljubav sa drugom vjerom
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
laradnaat
-
laradnaat
bog nema vjere, i ne poznaje razliku među vjerama. svaki vjernik bi to morao znati.
samo je jedna podjela ljudi prema božijem zakonu, a za nju svi znamo.
sve izvan toga je samo komentar mnogobrojnih ljudi o nečemu što će rijetko ko od nas moći shvatiti.
sve izvan toga je samo komentar mnogobrojnih ljudi o nečemu što će rijetko ko od nas moći shvatiti.
-
medulla
a to je podjela na religiozne i nereligioznelaradnaat wrote:bog nema vjere, i ne poznaje razliku među vjerama. svaki vjernik bi to morao znati.
- atheist
#56 Re: Ljubav sa drugom vjerom
A pitash li se da li te voli ta djevojka? Vjera....tako ekstremno izrazena je dovela do 92'...smijesno...da li se ona rodila sa vjerom? Sta je bila kada je mama rodila? Drugi dan svog rodjenja je isla na misu ili klanjala svaki namaz? Smeta joj tvoja vjera?:-) ...nije vrijedna tebe...nezrelo do bola..addo888 wrote:Sta bi vi ucinili kad bi se strasno zaljubili u jednu djevojku i sve a ona vama kaze "volim te ali mi buducnosti nemamo ako ti ne predjes na moju vjeru".Bi li to ucinili?
-
laradnaat
jeli??? :Omedulla wrote:a to je podjela na religiozne i nereligioznelaradnaat wrote:bog nema vjere, i ne poznaje razliku među vjerama. svaki vjernik bi to morao znati.
moguće da to ne znam. znam samo da bez obzira na to, postoji opet samo jedna podjela ljudi. DOBRI-LOŠI, i to je sve.
sve ostalo je irelevantno
-
Vozdra_123
vidis to je tebi nerazumljivolaradnaat wrote:kao prvo mislim da ne postoji velika razlika među vjernicima, ma koje vjere bili. razlika je neznatna, i to u samom imenu vjere. dakle jedna nevažna stvar.
kao drugo, vjera je dio identiteta individue (osobe). smješno je tražiti od druge osobe da promijeni vjeru radi ljubavi, isto kao što je smiješno da i ta druga osoba to traži od vas. niste zajedno radi vjerskih ubjeđenja!!!
nerazumljivo je da ljudi koji vjeruju u boga (ma kako god ga zvali) mogu biti tako suženih razmišljanja i miješati dva različita osjećaja (ljubav i vjeru) i dozvoliti da kolidiraju.
ali kad je neko religiozan do te ekstrimnosti gdje je BOG broj jedan i sve drugo ide iza njega onda je definitivno razumljivo
znam ljudi kojima je takav zivot da oni su postavljeni na planeti da zadovolje volju boga. sex i ljubav su za prokreaciju.
-
Stelt u Budjanovcima
#60 Re: Ljubav sa drugom vjerom
addo888 wrote:Sta bi vi ucinili kad bi se strasno zaljubili u jednu djevojku i sve a ona vama kaze "volim te ali mi buducnosti nemamo ako ti ne predjes na moju vjeru".Bi li to ucinili?
Zajebi vjeru care - jedina vjera koju priznajem je ljubav!
- danas
ne bih bolje ni sama srocila...Sinapsa wrote:osobe kojima religija sacinjava dobar dio identiteta, a ne tolerisu i respektuju tudje, trebaju brati cvijece iz svoje baste.....Takvi nisu za mjesanja jer su im krvna zrnca prekvalitetna da bi hin usrala stvaranjem hibrida, ili sto bi Hitler reko bastarda...
Eto cvijete moj, ti si prelijep, predivan, ma volim te samo tako, al´de, Boga ti, promijeni samo miris ako hoces da budes moj..![]()
Meni se takvi ljudi gade...
-
deedeee
slazem selaradnaat wrote:jeli??? :Omedulla wrote:a to je podjela na religiozne i nereligioznelaradnaat wrote:bog nema vjere, i ne poznaje razliku među vjerama. svaki vjernik bi to morao znati.
moguće da to ne znam. znam samo da bez obzira na to, postoji opet samo jedna podjela ljudi. DOBRI-LOŠI, i to je sve.
- danas
pa ocigledno se neki ne slazu... oni valjda imaju relevantije podjele, kao na primjer da je vaznije jesi li krsten od toga jesi li dobar covjek (vjerovatno treba da si prvo krsten da bi se uopste ikako i kvalifikovao za kategoriju covjeka, pa tek onda mozemo da razmatramo jesi li dobar ili ne)...deedeee wrote:slazem selaradnaat wrote:jeli??? :Omedulla wrote: a to je podjela na religiozne i nereligiozne
sta cemo sad?
-
addo888
Ti mozda ne zivis u islamu,ja zivim...svaki bajram bome idem u dzamijularadnaat wrote:ja živim onda u drugom islamu nego ti!!! mislim da ne poznaješ islam dovoljno dobroaddo888 wrote:Ti onda ne poznajes vjere.Izmedju katolika i pravoslavaca i ne postoji velika razlika,cak mogu ici u iste crkve..vjerski im je dozvoljeno.Islam on the other hand,je skroz druga vjeralaradnaat wrote:kao prvo mislim da ne postoji velika razlika među vjernicima, ma koje vjere bili. razlika je neznatna, i to u samom imenu vjere. dakle jedna nevažna stvar.
(sad imitiram Deena kad su ga na tv-u pitali jeli vjernik a on fino ponosno "idem redovno u dzamiju za ramazan i bajram
-
rashid
Ja bi je poslao u picku maternu pa nek tamo pametuje odakle je dosla! Nista protiv vjere ... nego zbog zahtjeva. TIPICNO ZENSKE!addo888 wrote:E pa tako i ona razmisljaBeatrice_22 wrote:cini mi se da si uputio pitanje muskom rodu, ali evo:)
nekako sam duboko uvijek vjerovala da istinska ljubav ne postavlja uslove... ali ako sam zaljubljena, kako ti kazes "strasno"... da, ucinila bih sve, ako to znaci da cemo ostati zajedno. mada covjekova vjera ostaje u njemu zauvijek, mada tebe niko ne moze odvojiti iz konteksta religije i sredine u kojim si rastao, ako ona zeli neku zvanicnu potvrdu... ok. ako je ljubav prava.
I smatra da mjesani brakovi nemaju buducnosti, jer ona zeli da joj djeca odrastu kao katolici i da zive u katolickoj sredini sa istim obicajima i sve sto ide uz to
-
kendzo
Ja ti mogu reci kako sam ja pristupio ovoj istoj temi.
Moja zena je pravoslavne vjeroispovjesti, i isto je tako kukala na pocetku oko religije. Ja sam skontao da je najbolje da joj samo govorim bice, bice.... Tako sam govorio 8 godina dok i sama nije skontala da joj je bolje da odustane od svojih zahtjeva i da prihvati cinjenicu da smo razlicite religije.
Prema tome budi strpljiv, tj. ako vrijedi cura da se sa njom peglas.
Ako ne... onda bjaaazzziiii....
Pozdrav,
k.
Moja zena je pravoslavne vjeroispovjesti, i isto je tako kukala na pocetku oko religije. Ja sam skontao da je najbolje da joj samo govorim bice, bice.... Tako sam govorio 8 godina dok i sama nije skontala da joj je bolje da odustane od svojih zahtjeva i da prihvati cinjenicu da smo razlicite religije.
Pozdrav,
k.
-
rashid
Ma zasto peglati? E ja bi ji kontra na nos nabijo zahtjeve:kendzo wrote:Ja ti mogu reci kako sam ja pristupio ovoj istoj temi.
Pozdrav,
k.
- Kad jede cevape ... neka ne jede luka, jer imam alergiju.
- Neka ne nosi duge kose, jer mi smeta kad spava kad se pruzi preko moga jastuka.
- Kad dobije platu, da je nakaze na moj racun, jer nevolim biti suh.
-
lupiga_ocati
#70 Re: Ljubav sa drugom vjerom
[quote="addo888"]Sta bi vi ucinili kad bi se strasno zaljubili u jednu djevojku i sve a ona vama kaze "volim te ali mi buducnosti nemamo ako ti ne predjes na moju vjeru".Bi li to ucinili?[/quote]
pa to pitanje bi nekako otpisalo bar trecinu tog strasnog zaljubljenja, ako ne i vise, ako je to prava ljubav, ne bi trebalo biti takvih pitanja i ultimatuma, i slicno
prava ljubav, ako postoji, ne bi trebala da poznaje takve stvari
pa to pitanje bi nekako otpisalo bar trecinu tog strasnog zaljubljenja, ako ne i vise, ako je to prava ljubav, ne bi trebalo biti takvih pitanja i ultimatuma, i slicno
prava ljubav, ako postoji, ne bi trebala da poznaje takve stvari
- StLouis
danas wrote:ne bih bolje ni sama srocila...Sinapsa wrote:osobe kojima religija sacinjava dobar dio identiteta, a ne tolerisu i respektuju tudje, trebaju brati cvijece iz svoje baste.....Takvi nisu za mjesanja jer su im krvna zrnca prekvalitetna da bi hin usrala stvaranjem hibrida, ili sto bi Hitler reko bastarda...
Eto cvijete moj, ti si prelijep, predivan, ma volim te samo tako, al´de, Boga ti, promijeni samo miris ako hoces da budes moj..![]()
Meni se takvi ljudi gade...
![]()
![]()
- Irm@
ovo me podsjeti da je Kurban Bajram 01.01. bit ce zanimljivo na Bajram namazuaddo888 wrote: Ti mozda ne zivis u islamu,ja zivim...svaki bajram bome idem u dzamiju![]()
![]()
(sad imitiram Deena kad su ga na tv-u pitali jeli vjernik a on fino ponosno "idem redovno u dzamiju za ramazan i bajram)
a inace...sam naziv teme je
nisam sve citala...ali vjerujem da su nacionalisti pronasli jos jedno mjesto i nacin da prosipaju svoje bljuvotine
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#74 Re: Ljubav sa drugom vjerom
iskreno, poslala bih je u skolu da nauci razlikovati religiju od vjere....addo888 wrote:Sta bi vi ucinili kad bi se strasno zaljubili u jednu djevojku i sve a ona vama kaze "volim te ali mi buducnosti nemamo ako ti ne predjes na moju vjeru".Bi li to ucinili?
drugo, tu ljubavi nema jer kad te neko voli ne uslovljava ti nista, pa cak ni kako se bogu molish...
-
P4cha
Čim tu ima prelazaka na drugu vjeru sa jedne, ili uzimanja tuđe vjere, nema tu vele ljubavi. Svaka čast onima koji su u mješanom braku, pa svak ima svoj vjerovanje i ne dira drugu osobu, to mogu shvatiti. Ali da ti neko nešto uslovljava, me nemoj ti meni svoje sebične stavove prosipati. Ovaj naš mentalitet male sredine i strah od rata ili nešto što smo iz njega iznijeli, a to su miješani brakovi, ljudi kada shvate da je to normala sve će puno bolje da bude, jer gdje god ima multietičnosti i multireligioznosti ima i mješanih brakova. Nego odmakni se čim čuješ pređi na moju vjeru i tako nešto. A strah od rodbine i roditelja, važno je šta ti misliš o tome i kako ti to u glavi i srcu prihvataš, roditelji će to shvatiti na kraju(mada ovdje ima tonu primijera suprotnih, ali večina shvati) ... jer osoba se ne cijeni po vjeri nego nekim drugim stvarima(isto tonu primijera, da su svi bili protiv nje ili njega, jer je druge religije, a čovjeka na kraju voljeli i cijenili zato jer je ljudina).