Ljubav kroz godišnja doba

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Luce

#26 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by Luce »

Zelena, bas ti je lijepa ova tema :)

Ja sam svoju ljubav upoznala prosle jeseni, evo sad ce nam biti druga jesen skupa :)

A inace, imam vise potrebu za ljubavlju i toplinom kad je hladno (valjda slaba cirkulacija :D ). Tako da su sve moje ljubavi i pocinjale zimi a zavrsavale se uglavnom kad je bilo toplo. Vjerovatno, kad ima sunca, lakse se i raskid podnosi :) A samoca teze pada kad je tmurno i hladno.
Zovem se Zelena

#27 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by Zovem se Zelena »

Hvala Luce... :-D

Stvarno, mislila sam da sam jedna od rijetkih kojima ljubav cvjeta u ovim hladnijim danima, no... Vidim da to i nije tako. Vidim da nas većinu "puca" taj neki nemir u proljeće i ljeto, pa se teško skrasiti. Ih, pored svih onih suknjica, nogica, mišića još da se zaljubljujem :-) Jok, napariti dobro oči pa kada svi uskoče u jaknice i kaputiće onda se zaljubljivati :-D

Ima nešto u tome što godišnja doba povezujemo i sa osjećajem usamljenosti.
Proljeće i ljeto su vesela i sretna godišja doba, generalno. I ono, ne traba mi mnogo, niti mi treba neka velika ljubav da me usreći. Možda malo sebično, ali kad zahladni... E onda :zjev: gdje je taj ekstra par ruku da me grije :mrgreen:

Jednom sam se zaljubila u septembru... Trajalo skoro 3 godine :)
Drugi put u februaru... Trajalo 2,5 :)

A svaki pokušaj od marta do augusta... Završavao je u roku od nekoliko mjeseci :mrgreen:

Kao što reče dječak, jesen je. Vrijeme je da se zaljubim!
Image
malaplavooka

#28 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by malaplavooka »

Zovem se Zelena wrote:Hvala Luce... :-D

Stvarno, mislila sam da sam jedna od rijetkih kojima ljubav cvjeta u ovim hladnijim danima, no... Vidim da to i nije tako. Vidim da nas većinu "puca" taj neki nemir u proljeće i ljeto, pa se teško skrasiti. Ih, pored svih onih suknjica, nogica, mišića još da se zaljubljujem :-) Jok, napariti dobro oči pa kada svi uskoče u jaknice i kaputiće onda se zaljubljivati :-D

Ima nešto u tome što godišnja doba povezujemo i sa osjećajem usamljenosti.
Proljeće i ljeto su vesela i sretna godišja doba, generalno. I ono, ne traba mi mnogo, niti mi treba neka velika ljubav da me usreći. Možda malo sebično, ali kad zahladni... E onda :zjev: gdje je taj ekstra par ruku da me grije :mrgreen:

Jednom sam se zaljubila u septembru... Trajalo skoro 3 godine :)
Drugi put u februaru... Trajalo 2,5 :)

A svaki pokušaj od marta do augusta... Završavao je u roku od nekoliko mjeseci :mrgreen:

Kao što reče dječak, jesen je. Vrijeme je da se zaljubim!
Image

Jesen...moja ljubav počela prošle jeseni a završila ove.Ne znam...znam da volim jesen, naročito onaj preiod zvan miholjsko ljeto, kad se vraćam s posla pa izađem stanicu prije i kroz Vils lagano, pa sumiram utiske, razmišljam,šta sam to uradila dobro šta loše, i šta mi predstoji...a lišće pada, topao vjetar,i mada sam tužna taj mi prizor uvijek izmami osmjeh na lice, pa se okrenem za nekim zgodnim momkom koji trči,šeta psa...Jesen...Jesen je vrijeme za ljubav.
FnatiC

#29 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by FnatiC »

Proljece i ljeto sve gologuzo hoda pa mi i nije bas do price.u jesen i zimu kad se sve obuce i dlake zapuste :D onda se koja i progovori i zaljubi :mrgreen:
Tirkiz

#30 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by Tirkiz »

ma nigdje veze zaljubljivanje i godisnja doba...ako nadjes osobu koja ti odgovara u svakom pogledu zar je bitno kakvo je vrijeme vani...
kod mene aprilska ljubav traje vec punih 6 godina...i akobogda slijedece godine planiram svadbu :-D :-D :-D :-D
Curve

#31 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by Curve »

sad kad razmislim meni svaka skoro veza pukla u januar/feburar.. wtf :roll: :roll:
dječak sa šibicama

#32 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by dječak sa šibicama »

Mene ljubav uglavnom spuca sakom u glavu.
Irm@

#33 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by Irm@ »

ja sam suncani tip osobe definitivno :-D
u proljece nekako sa cvijecem i ja pocnem da pupam :D i da se sredjujem i pocnem da promatram ljude oko sebe :D
ljeto je godisnje doba koje nikad ne bih htjela da prestane i tad sam definitivno za svakog kontakta sa suprotnim spolom :-D
u jesen sam..kako kad (iako sam svog Dragog upoznala u jesen iako u to vrijeme nisam bila u search opciji) :-D
a zimi sam najgora..zimi hiberniram..ne volim setati jer je -19..ne volim se ljubiti jer mi usne ispucaju.. ne volim se druziti na snijegu..ugl zimi mrzim muski rod (ali i cijeli svijet) jer mi je hladno :!: :D

inace..fina tema :)
Lucazode

#34 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by Lucazode »

Tirkiz wrote:ma nigdje veze zaljubljivanje i godisnja doba...ako nadjes osobu koja ti odgovara u svakom pogledu zar je bitno kakvo je vrijeme vani...
kod mene aprilska ljubav traje vec punih 6 godina...i akobogda slijedece godine planiram svadbu :-D :-D :-D :-D

Pa jarane ti htjede prošle godine uzet prsten, kod tebe April traje 7000 dana :lol: :lol: :lol:
drekalica28

#35 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by drekalica28 »

dječak sa šibicama wrote:Mene ljubav uglavnom spuca sakom u glavu.
ima i za to lijeka. :D

Image
dječak sa šibicama

#36 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by dječak sa šibicama »

drekalica28 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Mene ljubav uglavnom spuca sakom u glavu.
ima i za to lijeka. :D

Image
:)

moraces mi to malo poblize objasniti. live :wink:
drekalica28

#37 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by drekalica28 »

dječak sa šibicama wrote:
:)

moraces mi to malo poblize objasniti. live :wink:

apsolutno nikakav problem. :)
ja sve vrlo podrobno i koncizno objašnjavam. ;-) i više puta ako treba. :D
Tirkiz

#38 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by Tirkiz »

Lucazode wrote:
Tirkiz wrote:ma nigdje veze zaljubljivanje i godisnja doba...ako nadjes osobu koja ti odgovara u svakom pogledu zar je bitno kakvo je vrijeme vani...

Pa jarane ti htjede prošle godine uzet prsten, kod tebe April traje 7000 dana :lol: :lol: :lol:
ja takticki nastupam :lol: :lol: :lol: :lol:
Lucazode

#39 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by Lucazode »

Tirkiz wrote:
Lucazode wrote:

ja takticki nastupam :lol: :lol: :lol: :lol:

Izdaj priručnik "par lakih koraka do vječnog zabavljanja". Prvi kupujem ! :lol: :lol: :lol:
drekalica28

#40 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by drekalica28 »

Dion wrote:Nekako mi je Sarajevo najljepse zimi. Prelijepo, sve bijelo....i vazda prelijepa kapica na glavi moje drage.
Sjecam se jednom smo, nekad davno,po mraku, tramvajom krenuli negdje prema Stupu u onaj Banana hotel, nemam pojma ni zbog cega. Na pola puta iskocili van i na jakom snijegu krenuli "pjehe". Valjali se po snijegu i pravo se smrzli.

:shock: :shock: :shock:

Tebi svaka čast na osjećaju za romantiku, ali Sarajevo je zimi jedan od najdepresivnijih gradova koje znam.
Ne da nema bijelog....već i onaj snijeg što padne u roku max 12 sati postaje siv. :oops: Razne nijanse sive do crnoe..to su sarajevske zimske boje. :roll:

Na planini...to je već druga priča. :)
madnessa

#41 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by madnessa »

Strašno volim zimu (ne i hladnoću) i nekako mi nema ništa draže ušuškati se i grijati nos u njegovom naručju. Evo već sada uživam u hladnim jutrima i prohladnim večerima. Nema mi ništa draže od toga da legnemo skupa i ušuškamo se pod dekicu dok gledamo TV i tako zaspemo.
I naša ljubav je počela u kasnu jesen...
Zovem se Zelena

#42 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Danas je zvanično prvi dan jeseni, stigla nam je jutros u 9 sati i 6 minuta (čini mi se) :-D

Želim vam svima lijepu jesenju ljubav, usamljeni da nađu svoju drugu polovinu
Image

zaljubljenima neka jarke jesenje boje rasplamsaju ljubav
Image

A onima koji se već vole, jesenja mlada je najljepša mlada :mrgreen:
Image
Zovem se Zelena

#43 Re: Ljubav kroz godišnja doba

madnessa wrote:Strašno volim zimu (ne i hladnoću) i nekako mi nema ništa draže ušuškati se i grijati nos u njegovom naručju. Evo već sada uživam u hladnim jutrima i prohladnim večerima. Nema mi ništa draže od toga da legnemo skupa i ušuškamo se pod dekicu dok gledamo TV i tako zaspemo.
:thumbup:
Kao da ovi hladniji dani bude prisnost među parterima...
Neka vam vaša ljubav grije mnoge jesenje dane :)
pin-up

#44 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by pin-up »

A ima i ovaj horoskopski fazon, evo za ove aktuelne predstojeće znakove (ako je ovo na nekoj temi već bilo, izvinjavam se :D )

VEZA ZAPOČETA U ZNAKU...

VAGE (23.09 – 22.10.)
Vaga je dobar znak za početak nove veze tako da imate jako dobre izglede za uspjeh. Harmonija, zajedništvo i briga o partneru temelji su veze započete u ovom razdoblju. Ponekad Vage napuste vezu bez riječi, ali tu nema pomoći. Nadajte se da vaš partner neće pokupiti negativne utjecaje ovog znaka Zodijaka.
Dobre strane: Venera, planet ljubavi pazi na vas!
Loše strane: Vage su često neodlučne pa ćete se možda teško odlučiti između odlaska u disco ili filma kod kuće.
Plus: Izležavajte se i uživajte masirajući jedan drugog ili hranite partnera čokoladom, pa temeljito pokupite ostatke. Vagina lijenost može se dobro iskoristiti!

ŠKORPIONA (23.10 – 21.11.)
Škorpion je znak koji vlada strašću tako da ćete se nauživati ako je vaša veza započela u vrijeme vladavine ovog znaka. Još je jedna stvar karakteristična za Škorpiona – tajnovitost, a ni osveta mu nije strana; zato pazite što radite, da se ne bi naboli na njegov otrovni žalac!
Dobre strane: Moramo li pričati o tome, počinje sa s...
Loše strane: Ako nešto krene naopako, stvari bi mogle postati opake!
Plus: Veza u znaku Škorpiona otkrit će vam stvari koje niste znali o sebi!!!

STRIJELCA (22.11 – 21.12.)
Dobrodošli u svijet avantura! Ohrabreni 'zločestim' znakom Zodijaka koji puca svoje ljubavne strelice svuda oko sebe, uživat ćete u vatrenim trenucima svoje nove veze. Možda sve skupa neće trajati jako dugo jer Strijelci se uvijek nastoje okretati prema nekim novim stvarima.
Dobre strane: Ova veza bit će puna preokreta, svađa i pomirenja tako da vam ni trenutak neće biti dosadno.
Loše strane: Za 'strelicu' je trava uvijek zelenija negdje drugdje!
Plus: Strijelac je znak koji obožava putovanja, pa ako ste započeli vezu u vrijeme njegove vladavine, iskoristite to punim plućima, krenite na zajedničko putovanje.

JARCA (22.12. – 20.01.)
Ako želite dugu vezu, ona koja je započela u vrijeme Jarca ima jako dobre izglede za to. Moglo bi vam se dogoditi da ostanete zajedno s partnerom u 'dobru i zlu'. Ali takva veza donosi i veće odgovornosti. Jedino bi vas Jarčeva problematičnost mogla katkad zasmetati!
Dobre strane: Možete ostvariti sve što zamislite, i to u dvoje!
Loše strane: Jarac je hladan znak, tako da, ako niste pripadnik nekog vatrenog znaka, stvari bi mogle biti prilično smrznute!
Plus: Provedite zajedno praznike u planinama, vaša veza će procvjetati.

VODENJAKA (21.01- 18.02.)
Od svih znakova koji vladaju Zodijakom, Vodenjak najviše uživa u svojoj originalnosti i različitosti. Ako je vaša veza započela u vrijeme vladavine ovog znaka, trajat će točno onoliko koliko ćete jedan drugome dati prostora za slobodu.
Dobre strane: Zajedno možete osvojiti svijet – poštujete li slobodu partnera!
Loše strane: Ovo baš i nije najstrastveniji znak, ali ako se potrudite, mogli bi i uspjeti!
Plus: Vodenjaci su uvijek spremni za ludosti – probajte bungee jumping!

RIBA (19.02 – 20.03.)
Kad ste se sreli, vjerojatno ste odmah osjetili da ste stvoreni jedno za drugo. Oni koji se zaljube u znaku Ribe, uživaju u vremenu koje provode zajedno jer Riba je najromantičniji i najemocionalniji znak. Vi i partner stvorit ćete svoj svijet i zavući se u njega!
Dobre strane: Kreativna i romantična zajednica u kojoj ćete uživati.
Loše strane: Imat ćete problema u susretima sa stvarnošću.
Plus: Najdraža Ribina aktivnost je uživanje u degustaciji raznih pića te dobroj muzici. U svakom slučaju, znat ćete kako uživati!
pin-up

#45 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by pin-up »

VEZA ZAPOČETA U ZNAKU...

OVNA (21.03. – 20.04.)
To je razdoblje prvog znaka Zodijaka, a Ovan predstavlja djecu u svima nama. Tvrdoglav je i strastven znak koji se voli prepirati i često misli samo na sebe.
Ovan spada u vatrene znakove, tako da će veza biti strastvena, ali njime vlada planet rata Mars koji je zaslužan za svađe. Prekidi i pomirenja podloga su veza započetih u ovom razdoblju, ali početak će biti zadivljujuć!
Dobre strane: Nikada vam neće biti dosadno!
Loše strane: Tamna strana Ovna je sebičnost i ego s kojim se nije lako nositi, pa pripremite živce.
Plus: Bavite se sportom zajedno, jer ovaj znak pršti energijom. Ako je dobro usmjerite, uživat ćete. Hm, ne morate baš misliti na sport, i u svlačionici može biti zanimljivo...

BIKA (21.04 – 21.05.)
Blago onima koji su zaljubili u vrijeme vladavine Bika. To je najsenzualniji znak Zodijaka, jednostavno uživa u svemu. Ako je vaša veza započela u razdoblju Bika, bit će prepuna dodira, poljubaca, seksi masaža i ostalih poslastica. Uživat ćete u izlascima, odlascima na izložbe, izletima i u puno, puno plesa!
Dobre strane: Bikom vlada Venera, planet ljubavi pa vas očekuje maženje, ljubljenje i uživancija na svakom koraku.
Loše strane: Bikova škrtost mogla bi vas zasmetati s vremena na vrijeme.
Plus: Bikovi su vladari plesnog podija – uživajte!

BLIZANACA (22.05 – 21.06.)
Ovo vrijeme je pravi pogodak. Blizanac je znak komunikacije i zato će ova veza potrajati jer ćete sve probleme moći riješiti razgovorom. Možda će vam biti potrebno par kapi romantike da zasladite sav taj razgovor!
Dobre strane: Uvijek ćete imati o čemu pričati, pa makar to bili i tračevi.
Loše strane: Manjak romantike definitivno ćete nadoknaditi razgovorom, ali malo više poljubaca ne bi nikome škodilo.
Plus: Veza će prštati od seksi mailova, SMS porukica i papirića ispisanih raznim slatkim porukicama!

RAKA (22.06 – 22.07.)
Svaka čast, izabrali ste pravi tajming za početak veze. Rak je znak obitelji i doma, a ova veza ima super izglede da preraste u nešto ozbiljnije. Rakovi uživaju u hrani, tako da se možete voditi za onom – put do ljubavi ide kroz želudac.
Dobre strane: Bit će vam lako izraziti svoje emocije, a pogotovo kada se ušuškate pod dekicu i krenete gledati filmove... mmm.
Loše strane: Rakovi su poznati po svojim izljevima emocija, tako da ćete se možda ponekad osjećati kao da vas sve to pomalo guši.
Plus: Sigurno ćete uživati u dobrim izlascima i partyjima koje ćete raditi zajedno.

LAVA (23.07. – 22.08.)
Ovo je veza koja će započeti burno, ali vjerojatno i ishlapiti jednako brzo. Lav je vatreni znak, pa će veza biti puna zanimljivih događaja. I nikada (i nigdje) vam neće biti dosadno!
Nažalost, takva strast obično ne potraje dugo, ali ako je netko od vas zemljani znak (Djevica, Bik, Jarac), možete stvari spustiti na zemlju i poraditi na nastavku veze.
Dobre strane: Dramatični usponi!
Loše strane: Dramatični padovi!
Plus: Lav je najzaigraniji znak, iskoristite to, uživajte u vodenim sportovima, trčanju po pijesku. Biti djetinjast u ovoj vezi je naredba!

DJEVICE (23.08 – 22.09.)
Djevica je znak koji se voli opterećivati detaljima pa ćete se vjerojatno, osim datuma kada ste se sreli, sjećati i točno svega što ste imali na sebi! Ovaj zemljani znak ponekad je previše opsjednut detaljima tako da i ne obraća pažnju na velike stvari koje propušta. Ali i Djevice se znaju prepustiti strastima, kad nitko ne gleda...
Dobre strane: Mislit ćete na sve važne datume, a oko vas će sve prštati od urednosti!
Loše strane: Sitničavost može stvarno smetati!
Plus: U ovoj vezi sve će ići 'po špagici' i postojat će plan za svaku zajedničku aktivnost. Promislite o tome koliko i zajedničko pranje suđa može biti zabavno!!!
ljubav_aha

#46 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by ljubav_aha »

prvi dan proljeca danas kod mog prijatelja u peru_u :D sto sad da se radi ,odes na godisnji odmor,tako se sretne ljubav svog zivota npr. u AUSSIE :lol: tamo proljece ovdje jesen :D :lol:
madnessa

#47 Re: Ljubav kroz godišnja doba

Post by madnessa »

Zovem se Zelena wrote:
madnessa wrote:Strašno volim zimu (ne i hladnoću) i nekako mi nema ništa draže ušuškati se i grijati nos u njegovom naručju. Evo već sada uživam u hladnim jutrima i prohladnim večerima. Nema mi ništa draže od toga da legnemo skupa i ušuškamo se pod dekicu dok gledamo TV i tako zaspemo.
:thumbup:
Kao da ovi hladniji dani bude prisnost među parterima...
Neka vam vaša ljubav grije mnoge jesenje dane :)
Image

Hvala ti, draga. Nadam se da ćete svi doživjeti ljepotu jeseni na način kako je ja živim...

Image
Zovem se Zelena

#48 Re: Ljubav kroz godišnja doba

ljubav_aha wrote:prvi dan proljeca danas kod mog prijatelja u peru_u :D sto sad da se radi ,odes na godisnji odmor,tako se sretne ljubav svog zivota npr. u AUSSIE :lol: tamo proljece ovdje jesen :D :lol:
Meni ovdje nema dileme... Ako je u Peruu proljeće i mi se upoznali tamo... Onda je to proljetna ljubav, ha ja :mrgreen: Nema veze sa drugim krajem svijeta (iz kojeg dolaziš).
Zovem se Zelena

#49 Re: Ljubav kroz godišnja doba

pin-up wrote:A ima i ovaj horoskopski fazon, evo za ove aktuelne predstojeće znakove (ako je ovo na nekoj temi već bilo, izvinjavam se :D )

VEZA ZAPOČETA U ZNAKU...

VODENJAKA (21.01- 18.02.)
Od svih znakova koji vladaju Zodijakom, Vodenjak najviše uživa u svojoj originalnosti i različitosti. Ako je vaša veza započela u vrijeme vladavine ovog znaka, trajat će točno onoliko koliko ćete jedan drugome dati prostora za slobodu.
Dobre strane: Zajedno možete osvojiti svijet – poštujete li slobodu partnera!
Loše strane: Ovo baš i nije najstrastveniji znak, ali ako se potrudite, mogli bi i uspjeti!
Plus: Vodenjaci su uvijek spremni za ludosti – probajte bungee jumping!
Bila u vezi koja je započeta u znaku vodolije. Pa eto, ne prepoznajem nas baš :roll:
Slobode smo imali, ali pomalo i ljubomornih ispada :)
Strasti je vala bilo, bez da smo se trudili :mrgreen:
Ludorije radili samo takve...

Sve u svemu, imala je duži rok trajanja :)
Zovem se Zelena

#50 Re: Ljubav kroz godišnja doba

pin-up wrote:VEZA ZAPOČETA U ZNAKU...

DJEVICE (23.08 – 22.09.)
Djevica je znak koji se voli opterećivati detaljima pa ćete se vjerojatno, osim datuma kada ste se sreli, sjećati i točno svega što ste imali na sebi! Ovaj zemljani znak ponekad je previše opsjednut detaljima tako da i ne obraća pažnju na velike stvari koje propušta. Ali i Djevice se znaju prepustiti strastima, kad nitko ne gleda...
Dobre strane: Mislit ćete na sve važne datume, a oko vas će sve prštati od urednosti!
Loše strane: Sitničavost može stvarno smetati!
Plus: U ovoj vezi sve će ići 'po špagici' i postojat će plan za svaku zajedničku aktivnost. Promislite o tome koliko i zajedničko pranje suđa može biti zabavno!!!
:shock: taaaaačnooooooooo :-)
Bili smo opsjednuti i najmanjim mogućim detaljima... Kad smo se upoznali, prvi poljubac, prvi izlazak... Sve u znaku važnih datuma. Potrajala je i ova prilično dugo :-D
Post Reply