ljubav ili strast??

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

Amazonka27 wrote:desilo mi se...neponovilo se. Hiljadu signala..ma milioni...sve super i ovako i onako...covjek kome "volim te" nije uzrecica...ustvari...ko zna jel je ikad ikom izgovorio...jel to preslo 30 a nije se ozenio... ne moRe valjat :D :sad: bura pozitivnih emocija a onda sjeb. Ode. Bez razloga, bez jasnog objasnjenja. Covjek ne moze biti siguran ni kad izgovori ono jebeno "volim te". Muskarci ne biraju sredstvo da dodju do cilja. Ja bih sve to lahko svarila da se ovakve stvari desavaju u 18-23 god... vec sa 27 sam dobro oprezna...ali izgleda da nisam bila dovoljno. Boli to kad ti na startu trazi otvorene karte i sam se prdstavlja kao dobar, iskren posten covjek...nestane tek tako...i trazi novu zrtvu.
cuj ode bez razloga. pa covjek skonto sta hoces i pobjegao.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

kozmopolitanac wrote:
Amazonka27 wrote:desilo mi se...neponovilo se. Hiljadu signala..ma milioni...sve super i ovako i onako...covjek kome "volim te" nije uzrecica...ustvari...ko zna jel je ikad ikom izgovorio...jel to preslo 30 a nije se ozenio... ne moRe valjat :D :sad: bura pozitivnih emocija a onda sjeb. Ode. Bez razloga, bez jasnog objasnjenja. Covjek ne moze biti siguran ni kad izgovori ono jebeno "volim te". Muskarci ne biraju sredstvo da dodju do cilja. Ja bih sve to lahko svarila da se ovakve stvari desavaju u 18-23 god... vec sa 27 sam dobro oprezna...ali izgleda da nisam bila dovoljno. Boli to kad ti na startu trazi otvorene karte i sam se prdstavlja kao dobar, iskren posten covjek...nestane tek tako...i trazi novu zrtvu.
izvini...jel to neprirodno sto u 27 god razmishljam o porodici?
tech10

Post by tech10 »

Image
kajman

Post by kajman »

mislim da bi prijateljica trebala zatraziti od momka da pokusaju jedno "utrojke" seksanje, ako pristane, znaci da je voli, ako odbije, znaci da je peder...
:)
:D
kaokakao

#30 Re: ljubav ili strast??

Post by kaokakao »

Zelena Carapa wrote:Imam jednu prijateljicu koja me sinoc upita za savjet, i pored najbolje volje ne znadoh sta da joj kazem a da budem iskrena. Ukratko, njen dragi (s kojim je u veoma intenzivnoj vezi 3-4 mjeseca) pokazuje joj na razne nacine da mu je stalo do nje, ali nije joj nikad rekao da je voli. Sad to nju nesto jede, i ko bitno bi joj bilo da joj kaze.

Ja sam je uvjeravala da djela znace vise od rijeci, ali ona kaze kako nije bas sigurna da sa njegove strane nije u pitanju samo strast (jer navodno se nevjerovatno dobro slazu u krevetu). I boji se da mu je to jedini motiv sto je svaki slobodan trenutak s njom. Ustvari boji se da ce ga proci kad je "izgustira".

E tu ja vise nisam bila kompetentna, mada sam je uvjeravala da je ljubav u pitanju, jer covjek se objektivno dosta zrtvuje za nju.

Jutros mi evo opet to pade napamet i skontah da ne znam odgovor na gornje pitanje. Sad ja pitam muski dio foruma, razlikujete li vi ljubav od strasti, i kako bi mi zene mogle skontati kad se o cemu radi.

Dajte nam malo hintova.

Samo da napomenem nisu balavci, oboje su presli 30.

hm...ova mi prica bas poznato zvuci...

imam prijatelja koji je u takvoj vezi vec 3-4 mjeseca...i on i njegova ta recimo shema imaju preko 30 god. :-)

nevjerovatno! mozda pricamo o istim ljudima :-) :D
Saian

Post by Saian »

Amazonka27 wrote:jel to preslo 30 a nije se ozenio... ne moRe valjat :D
jel ovo fakat ustaljeno misljenje, da znam da namah govorim da ne valjam :D :D :D
Zelena Carapa

#32 Re: ljubav ili strast??

Post by Zelena Carapa »

kaokakao wrote:
Zelena Carapa wrote:Imam jednu prijateljicu koja me sinoc upita za savjet, i pored najbolje volje ne znadoh sta da joj kazem a da budem iskrena. Ukratko, njen dragi (s kojim je u veoma intenzivnoj vezi 3-4 mjeseca) pokazuje joj na razne nacine da mu je stalo do nje, ali nije joj nikad rekao da je voli. Sad to nju nesto jede, i ko bitno bi joj bilo da joj kaze.

Ja sam je uvjeravala da djela znace vise od rijeci, ali ona kaze kako nije bas sigurna da sa njegove strane nije u pitanju samo strast (jer navodno se nevjerovatno dobro slazu u krevetu). I boji se da mu je to jedini motiv sto je svaki slobodan trenutak s njom. Ustvari boji se da ce ga proci kad je "izgustira".

E tu ja vise nisam bila kompetentna, mada sam je uvjeravala da je ljubav u pitanju, jer covjek se objektivno dosta zrtvuje za nju.

Jutros mi evo opet to pade napamet i skontah da ne znam odgovor na gornje pitanje. Sad ja pitam muski dio foruma, razlikujete li vi ljubav od strasti, i kako bi mi zene mogle skontati kad se o cemu radi.

Dajte nam malo hintova.

Samo da napomenem nisu balavci, oboje su presli 30.

hm...ova mi prica bas poznato zvuci...

imam prijatelja koji je u takvoj vezi vec 3-4 mjeseca...i on i njegova ta recimo shema imaju preko 30 god. :-)

nevjerovatno! mozda pricamo o istim ljudima :-) :D
ma garant je to taj par :lol:
baustelac

Post by baustelac »

Amazonka27 wrote:
kozmopolitanac wrote:
Jel se cura ne uda do 25. nema tu hajra ;)
Last edited by baustelac on 11/10/2007 11:54, edited 1 time in total.
Zelena Carapa

Post by Zelena Carapa »

Ma kakva je to prica? Ja znam dosta pametnih i zgodnih cura koje nisu udate a imaju preko 30.

Nije da nisu imale prilika, ali ne udaju se za "second best"
baustelac

Post by baustelac »

Zelena Carapa wrote:Ma kakva je to prica? Ja znam dosta pametnih i zgodnih cura koje nisu udate a imaju preko 30.

Ma naravno, isto tako ima i momaka preko 30. Samo sto je tesko dva dobra sastaviti, uvijek je jedno bolje od drugog i neMere da si halva.
cica maca

Post by cica maca »

Zelena Carapa wrote:Ma kakva je to prica? Ja znam dosta pametnih i zgodnih cura koje nisu udate a imaju preko 30.

Ma pusti gluposti, zrele cure nevaljaju, prava ona balkanska suplja. Nego je izgleda muskarce strah, zato sto se sve vise skolovanih i pismenih djevojaka neudaju prije 25-te, pa im nemogu solit mozak. Al, ovo je za druge teme...
scorpion7

Post by scorpion7 »

cica maca wrote:

Ma pusti gluposti, zrele cure nevaljaju, prava ona balkanska suplja. Nego je izgleda muskarce strah, zato sto se sve vise skolovanih i pismenih djevojaka neudaju prije 25-te, pa im nemogu solit mozak. Al, ovo je za druge teme...
Ma nebi mi bile ni mrske ove od 40 :D:D:D:D:D...a ta skola manje vishe :D:D:D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

ja nisam nikad nikom rekla da ga volim :-) :-) :-)
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

dawn_upon_dawn wrote:ja nisam nikad nikom rekla da ga volim :-) :-) :-)

ih...drvensuze jedan :D
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

Amazonka27 wrote:
kozmopolitanac wrote:
bolje ti je da pozuris, malo ih je ostalo da su mladji od 30 a stariji od tebe.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

kozmopolitanac wrote:
Amazonka27 wrote:
kozmopolitanac wrote: cuj ode bez razloga. pa covjek skonto sta hoces i pobjegao.
sve dok znam da postoje takvi kao ti...nigdje mi se ne zuri...cekam da izumrete....
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Amazonka27 wrote:

sta cu :D
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

Amazonka27 wrote:
kozmopolitanac wrote:
Amazonka27 wrote: izvini...jel to neprirodno sto u 27 god razmishljam o porodici?
sve dok znam da postoje takvi kao ti...nigdje mi se ne zuri...cekam da izumrete....
ovakvi kao ja ne treba da te brinu posto mi nikad ne bi smo stupili u brak sa takvima kao ti.

ti nam samo sluzis da te iskoristimo pa da se ispalimo.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

kozmopolitanac wrote:
Amazonka27 wrote:
kozmopolitanac wrote: bolje ti je da pozuris, malo ih je ostalo da su mladji od 30 a stariji od tebe.
ovakvi kao ja ne treba da te brinu posto mi nikad ne bi smo stupili u brak sa takvima kao ti.

:lol: :lol: vidjel ti golo tijelo...ili jos uvijek cekas da se otvori nudisticki klub u sa...vidim i posebnu si temu otvorio... :D

p.s. kad ti je rodjendan da ti kupim kvalitetnih flomastera...ovi se bez domestosa ne skidaju sa ruke...
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

Amazonka27 wrote:
kozmopolitanac wrote:
Amazonka27 wrote: sve dok znam da postoje takvi kao ti...nigdje mi se ne zuri...cekam da izumrete....

:lol: :lol: vidjel ti golo tijelo...ili jos uvijek cekas da se otvori nudisticki klub u sa...vidim i posebnu si temu otvorio... :D

p.s. kad ti je rodjendan da ti kupim kvalitetnih flomastera...ovi se bez domestosa ne skidaju sa ruke...
nudizam je u civilizovanim zemljama jako popularan. u francuskoj postoji jedan cijeli grad (cap d'agde) gdje su svi stalno goli posvuda naokolo: u bankama, u posti, u apoteci, u autobusu, u restoranu, na ulici, u granapu...

ali sta ti znas o tome kad si obicna papanka kojoj je jedini cilj u zivotu da je neko ozeni.
Last edited by kozmopolitanac on 21/10/2007 05:11, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

dawn_upon_dawn wrote:
Amazonka27 wrote:

sta cu :D
hmmm... :-)
zuna

Post by zuna »

hm... :-)
ama sto meni svaka kaze da je volila samo jednog prije mene i da sam joj ja drugi :lol: :lol:
ko je taj prvi da ga vise vidim :lol: :lol:
zuna

Post by zuna »

ja.
treci ne postoji :roll: , samo prvi i drugi :roll: :lol: :lol:
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

kozmopolitanac wrote:
Amazonka27 wrote:
kozmopolitanac wrote: ovakvi kao ja ne treba da te brinu posto mi nikad ne bi smo stupili u brak sa takvima kao ti.

nudizam je u civilizovanim zemljama jako popularan. u francuskoj postoji jedan cijeli grad (cap d'agde) gdje su svi stalno goli posvuda naokolo: u bankama, u posti, u apoteci, u autobusu, u restoranu, na ulici, u granapu...

ali sta ti znas o tome kad si obicna papanka kojoj je jedini cilj u zivotu da je neko ozeni.
e nek si mi se nagovorio :lol: :D
anais_nin

Post by anais_nin »

snowhite wrote:meni je jedan svakidan po sto puta govorio da me voli i to "najvise na svijetu", a varao me vise od sto puta na dan. usto, nikad ga nisam ni pitala voli li me, sam je govorio, sto mi je, naravno, bilo sumnjivo. tako je, zapravo, nastojao da sakrije da me vara. ja nit pitam koga nit kome govorim. osjetim kad me neko voli, a mislim da i taj neko osjeti kad ja njega volim
upravo tako....to "volim te" je puno puno glasnije kad se osjeti nego kad je izgovoreno...carapice, jaranica ti se zamara nepotrebno konvencijama...ne mogu da se ne nasmijesim kad samo pomislim koliko znacaja pridajemo glupostima kao npr prvi put kad su te rijeci izgovorene, ko je kome to prvi rekao, sta je i da li je druga strana odgovorila....a jos mi je draze kad izgovaranje tih rijeci predje u neku automatiku, ono kao kad te neko pita "kako si?" a ti automatski odgovaras "dobro sam, hvala" cak i kad nisi dobro....a toliko su glasnije izjave ljubavi koje se kriju u malim stvarima, kad te neko pogledom pomiluje, u nekim slucajnim dodirima, u znacima paznje...

nego reci ti jaranici da se opusti i uziva, ako bude trosila previse energije zamarajuci se iscekivanjem rijeci propustice neke puno ljepse, dublje, upecatljivije stvari, pa ce joj kasnije biti zao :D
Locked