to je dobro djelo i nema veze sa mijesanim brakompitt wrote: i sta ima veze sto si ti dajdzu prevela na islam......ha jamoze i tako
![]()
![]()
Ljubav...i...Vjera....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- danas
#51 Re: Ljubav...i...Vjera....
- black
#52 Re: Ljubav...i...Vjera....
ja bi jedno mjesano meso 
- pitt
#53 Re: Ljubav...i...Vjera....
ali si zato i ti usla u masone.danas wrote:to je dobro djelo i nema veze sa mijesanim brakompitt wrote: i sta ima veze sto si ti dajdzu prevela na islam......ha jamoze i tako
![]()
![]()
crnjo......ho's da ti ja predlozim jednu....al moras voljeti zivotinje
-
Mina_sa
#54 Re: Ljubav...i...Vjera....
bori se za ljubav
, voli do kraja, kakav god on bio... 
- dacina_curica
#55 Re: Ljubav...i...Vjera....
joj sto si danas ekstra zaopitt wrote:ali si zato i ti usla u masone.dobro vama pravo
![]()
crnjo......ho's da ti ja predlozim jednu....al moras voljeti zivotinje![]()
![]()
- lolita_xx
#56 Re: Ljubav...i...Vjera....
cuj boris se za ljubav??
sam da se bori??
mislim da mu je djevojka jasno dala do znanja da tu ne moze biti nista ozbiljno...
nego moj savjet, jos si mlad, i mislim da si shvatio preozbiljno sve to...
nemoj sebe zavlaciti jer ce ti kasnije biti teze.
eto d2 ti je ispricao, i eto njemu je bilo lijepo, dozivio je ljubav, ali ja na to gledam kao na gubljenje vremena. ipak 6 godina nije malo...zato ako ona nije spremna i ako joj je to prepreka nadji nekog kome nije i ko ce znati da te voli...
sam da se bori??
mislim da mu je djevojka jasno dala do znanja da tu ne moze biti nista ozbiljno...
nego moj savjet, jos si mlad, i mislim da si shvatio preozbiljno sve to...
nemoj sebe zavlaciti jer ce ti kasnije biti teze.
eto d2 ti je ispricao, i eto njemu je bilo lijepo, dozivio je ljubav, ali ja na to gledam kao na gubljenje vremena. ipak 6 godina nije malo...zato ako ona nije spremna i ako joj je to prepreka nadji nekog kome nije i ko ce znati da te voli...
- pitt
#57 Re: Ljubav...i...Vjera....
sto sam ba zao....hocu drugu da pomognemdacina_curica wrote:joj sto si danas ekstra zaopitt wrote:ali si zato i ti usla u masone.dobro vama pravo
![]()
![]()
sta ti je blacki skrivio da ga tako "nagradis"?
![]()
![]()
![]()
- danas
#58 Re: Ljubav...i...Vjera....
pitt wrote:sto sam ba zao....hocu drugu da pomognemdacina_curica wrote:joj sto si danas ekstra zaopitt wrote:ali si zato i ti usla u masone.dobro vama pravo
![]()
![]()
sta ti je blacki skrivio da ga tako "nagradis"?
![]()
![]()
![]()
![]()
Imam 'vamo jednu macu za njega.....mislim da bi se dobro slagali

- pitt
#59 Re: Ljubav...i...Vjera....
joj sjecam se da su Kostunicu zvali Machkar prije par godina.....valjda covjek ima tonu machaka 
-
callmethebreeeze
#60 Re: Ljubav...i...Vjera....
jel' ga pokrila?pitt wrote:danas wrote:ah, evo opet famozna tema... mijesanog mesa, pardon brakova... nismo dugo vala
iskreno, postujem ljude koji odmah otvoreno i posteno kazu -- da nece ni sa kim ko nije njihove fele, pa ma sta ta fela bila. makar znam na cemu sam, i nisu mi bitni razlozi. makar je sve posteno. svako sebi zna najbolje, pa ako covjek slavi bozic i krsti se svake nedjelje na misi i hoce da mu i zena i djeca budu njegova slika i prilika -- ko sam ja da mu kazem da ne treba tako.
docim, ono sto me uzasava je grupa ljudi poput ove djevojke, koja je kao moderna, nije joj nista bitno, zabavlja se sa momkom druge vjere/nacije a onda kad dodje stani-pani, e pa nije bas tako jednostavno. kojeg qurca onda tu zavlacis nekoga ako znas da se ne zelis udati za njega, ili da ti tvoji brane a znas da neces da im se suprotstavljas. a mislim da je smijesno tvrditi da ne znas stav svojih roditelja po pitanju 'mijesanja', pogotovo danas na nasim terenima...
budi postena, pa trazi sebi muslimana/srbina/hrvata/budistu whatever od samog pocetka -- to ne smatram nimalo problematicnim, jer u osnovi svi mi trazimo partnera koji dijeli nasu ideologiju pa ako je osnova necije idologije vjera onda nek se drzi svoje vjere. ko sam ja da mu kazem da se ne drzi? ono od cega mi se okrecu crijeva je kada neko presumably nadje tu svoju 'osobu zivota' samo da bi je odbacio jer doticna ima samo jednu 'falinku' -- pogresnog je imena, boje koze, ili se pogresno moli bogu... e, to se onda u mojoj knjizi zove rasizam i fasizam...![]()
![]()
i sta ima veze sto si ti dajdzu prevela na islam......ha jamoze i tako
![]()
![]()
- danas
#61 Re: Ljubav...i...Vjera....
ide 4 koraka iza menecallmethebreeeze wrote:jel' ga pokrila?pitt wrote:danas wrote:ah, evo opet famozna tema... mijesanog mesa, pardon brakova... nismo dugo vala
iskreno, postujem ljude koji odmah otvoreno i posteno kazu -- da nece ni sa kim ko nije njihove fele, pa ma sta ta fela bila. makar znam na cemu sam, i nisu mi bitni razlozi. makar je sve posteno. svako sebi zna najbolje, pa ako covjek slavi bozic i krsti se svake nedjelje na misi i hoce da mu i zena i djeca budu njegova slika i prilika -- ko sam ja da mu kazem da ne treba tako.
docim, ono sto me uzasava je grupa ljudi poput ove djevojke, koja je kao moderna, nije joj nista bitno, zabavlja se sa momkom druge vjere/nacije a onda kad dodje stani-pani, e pa nije bas tako jednostavno. kojeg qurca onda tu zavlacis nekoga ako znas da se ne zelis udati za njega, ili da ti tvoji brane a znas da neces da im se suprotstavljas. a mislim da je smijesno tvrditi da ne znas stav svojih roditelja po pitanju 'mijesanja', pogotovo danas na nasim terenima...
budi postena, pa trazi sebi muslimana/srbina/hrvata/budistu whatever od samog pocetka -- to ne smatram nimalo problematicnim, jer u osnovi svi mi trazimo partnera koji dijeli nasu ideologiju pa ako je osnova necije idologije vjera onda nek se drzi svoje vjere. ko sam ja da mu kazem da se ne drzi? ono od cega mi se okrecu crijeva je kada neko presumably nadje tu svoju 'osobu zivota' samo da bi je odbacio jer doticna ima samo jednu 'falinku' -- pogresnog je imena, boje koze, ili se pogresno moli bogu... e, to se onda u mojoj knjizi zove rasizam i fasizam...![]()
![]()
i sta ima veze sto si ti dajdzu prevela na islam......ha jamoze i tako
![]()
![]()
- pitt
#62 Re: Ljubav...i...Vjera....
nije ba...i osunetila ga
morao sam mu pod glavu stavljat,....i taj trosak jos

- anais_nin
#63 Re: Ljubav...i...Vjera....
danas wrote:pitt wrote: sto sam ba zao....hocu drugu da pomognem![]()
![]()
![]()
- black
#64 Re: Ljubav...i...Vjera....
ma jok ba, vise ja volim slobodne zidarkepitt wrote:
sto sam ba zao....hocu drugu da pomognem![]()
- pitt
#65 Re: Ljubav...i...Vjera....
ccccc sta uradi ona mrs. zurbrigen od teme ....tito mili

- mrs. zurbrigen
#66 Re: Ljubav...i...Vjera....
jes vala, fakat bi ju trebalo banirati...pitt wrote:ccccc sta uradi ona mrs. zurbrigen od teme ....tito mili![]()
- pitt
#67 Re: Ljubav...i...Vjera....
zna dajdzinca tih koliko hoces sa tih kruzokablack wrote:ma jok ba, vise ja volim slobodne zidarkepitt wrote:
sto sam ba zao....hocu drugu da pomognem![]()
- RiBBiCa071
#68 Re: Ljubav...i...Vjera....
Uh... Prolazim kroz nesto slicno... Samo sto kod nas postoji i jedan mali djecak, pa je sve jos gore.
Dakle, starija sam od tebe, zivjela sam u Sarajevu prije rata. Kad je rat poceo otisla sam daleko sa tih prostora.
Igrom slucaja prije 5 godina sam upoznala covjeka na nasim prostorima, i vjerovali smo da je ta ljubav nesto sto je zaista specijalno. JA SAM TOTALNO MIJESANA, tako sam odgajana, tako sam citav zivot zivjela i vjerovala da mogu sa svakim ko je iole normalan i ne opterecen tim stvarima.
Da ne duzim, nakon 3 godine braka i jednog malog djecaka, sad se u mom muzu pobudila nacionalna svijest, jer on zna kome pripada!!! Na meni je ili da se pridruzim ili da odem. Ja sam izabrala da odem, jer zivot sa nekim ko je odgajan u jedno nacionalnom duhu je meni jako tezak, da ne kazem ideja mi je totalno deplasirana jer zivim na zapadu vise od 15 godina i uopste ne zelim da svoje dijete uvlacim u takve price i neke nebuloze koje ni sama ne razumijem.
Dakle, vjeruj mi da nije pametno niti pokusavati nju natjerati da mijenja vjeru, ili ide preko svojih roditelja, niti ti treba da se mijenjas. Kad tad neke stvari isplivaju na povrsinu, i zivot se iskomplikuje.
Mnogo je bolje naci nekoga ko ima ako ne iste a onda bar jako slicne stavove oko vjere i religije.
U svakom slucaju ti zelim sve najbolje!
Dakle, starija sam od tebe, zivjela sam u Sarajevu prije rata. Kad je rat poceo otisla sam daleko sa tih prostora.
Igrom slucaja prije 5 godina sam upoznala covjeka na nasim prostorima, i vjerovali smo da je ta ljubav nesto sto je zaista specijalno. JA SAM TOTALNO MIJESANA, tako sam odgajana, tako sam citav zivot zivjela i vjerovala da mogu sa svakim ko je iole normalan i ne opterecen tim stvarima.
Da ne duzim, nakon 3 godine braka i jednog malog djecaka, sad se u mom muzu pobudila nacionalna svijest, jer on zna kome pripada!!! Na meni je ili da se pridruzim ili da odem. Ja sam izabrala da odem, jer zivot sa nekim ko je odgajan u jedno nacionalnom duhu je meni jako tezak, da ne kazem ideja mi je totalno deplasirana jer zivim na zapadu vise od 15 godina i uopste ne zelim da svoje dijete uvlacim u takve price i neke nebuloze koje ni sama ne razumijem.
Dakle, vjeruj mi da nije pametno niti pokusavati nju natjerati da mijenja vjeru, ili ide preko svojih roditelja, niti ti treba da se mijenjas. Kad tad neke stvari isplivaju na povrsinu, i zivot se iskomplikuje.
Mnogo je bolje naci nekoga ko ima ako ne iste a onda bar jako slicne stavove oko vjere i religije.
U svakom slucaju ti zelim sve najbolje!
-
d2
#69 Re: Ljubav...i...Vjera....
ima onaj ko ozeni hercegovku zivjece 1000 godinanjegica wrote:kirby wrote:d2,ako je zbog toga raskinula ,onda nije ni vrijedna tvoje ljubavi.
ajde da ste bili par mjeseci u vezi pa se cura prepala sta ce biti ako ne bude to to a starci je se odrekli.kako im u oci pogledati.
ali vi ste 6 godina skupa bili i ona se opet odluci poslusati starce,e onda ona nije ni zasluzila tebe ni tvoju ljubav.
na kraju , i poslije rata ne gledam kojr je nacionalnosti djevojka ili sto moj stari kaze,sine ozeni ciganku ali nemoj hercegovku.ne znam zbog cega ali vjeru hercegovke nije spominjao.![]()
![]()
Čuj starog, nemoj hercegovku, pa to mu je neko nešto nalagao na nas, "kirby" evo ti mene hercegovke,
pare ćemo na stolu čuvati!!!
što to ?
pa svaki ce mu dan biti ko godina
ali siguran sam da znate taj
-
d2
#70 Re: Ljubav...i...Vjera....
haaaaaaaaamrs. zurbrigen wrote:"fina i dobro odgojena cura, vrijedna, ne predebela, visoko obrazovana trazi magare, posteno i simpaticno, sa dobrim smislom za humor, ako zna kuhati, super, ako ne zna, nije strasno, za druzenje i moguce osnivanje porodice. duzina magarecih usiju nije vazna, velicina magareceg srca jeste."pitt wrote:nije valjda dotle doslo d aje u seheru ponestalo kvalitetnog bosanskog tovara![]()
![]()
![]()
probaj sa mazgom.....mozda ih ima jos negdje
![]()
mislis, da imam sanse sa ovim oglasom?
-
Benighted
#71 Re: Ljubav...i...Vjera....
E druze nas ,aj nam odgovori ovo... ustvari odgovori ovo sam sebi ...szapy wrote:ona meni puno znaci...mislim da sam za ovo cekao toliko vrijeme....i ucino bi neke stvari samo zbog nje...samo da ona bude sretna...jer zasluzuje...molim vas da odgovorite ozbiljno...da kazete svoje misle ili slicne situacije i kako ste to rijesili...
hvala
Ok, volis je,ali cime ba to ona zasluzuje "neke" stvari (vec predpostavljam koje)
Iz prilozenog meni se cini da ona svjesno usla u vezu pod nekim raskidnim uvjetom koji moze uvjek iskoristit (tj. nije ozbiljna) i pored toga njoj uopste nije stalo do "vjere" kao vjere ,nego do stavova drugih i dalje ;ne moze nijedan razlog biti dovoljno prihvatljiv da te zensko drzi u tajnosti (osim ako nema vec vezu) , pa tako - znam da je tesko - ali pokusaj biti malo objektivniji u pogledu cjele situacije i nje kao licnosti...
- Pikova-dama
#72 Re: Ljubav...i...Vjera....
d2 wrote:ima onaj ko ozeni hercegovku zivjece 1000 godinanjegica wrote:kirby wrote:d2,ako je zbog toga raskinula ,onda nije ni vrijedna tvoje ljubavi.
ajde da ste bili par mjeseci u vezi pa se cura prepala sta ce biti ako ne bude to to a starci je se odrekli.kako im u oci pogledati.
ali vi ste 6 godina skupa bili i ona se opet odluci poslusati starce,e onda ona nije ni zasluzila tebe ni tvoju ljubav.
na kraju , i poslije rata ne gledam kojr je nacionalnosti djevojka ili sto moj stari kaze,sine ozeni ciganku ali nemoj hercegovku.ne znam zbog cega ali vjeru hercegovke nije spominjao.![]()
![]()
Čuj starog, nemoj hercegovku, pa to mu je neko nešto nalagao na nas, "kirby" evo ti mene hercegovke,
pare ćemo na stolu čuvati!!!
što to ?
pa svaki ce mu dan biti ko godina
ali siguran sam da znate taj
- madner
#73 Re: Ljubav...i...Vjera....
Ja sam jednom hodao sa pitarkom. Nikad vise! 
-
Skunk
#74 Re: Ljubav...i...Vjera....
Ja sam za mjesani brak, vezu 100% s tim da jedno bude musko a drugo zensko a sve ostale mjesavine nisu bas za nas bosance i hercegovce. Mozda za jedno 1000 godina ili nakon braka sa hercegovkom.
-
nikad_izvini
#75 Re: Ljubav...i...Vjera....
Mi smo ljudi cigani, sudbinom prokleti, uvijek neko oko nas dođe pa nam prijeti. Na žalost, kod nas se ne vole osobe iste vjere, različitih
nedaj Bože druge boje kože, ili nešto slično
Sve u svemu