Ljubav...i...Vjera....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

danas

#51 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by danas »

pitt wrote: i sta ima veze sto si ti dajdzu prevela na islam......ha ja :D moze i tako :D :D :D
to je dobro djelo i nema veze sa mijesanim brakom :P
black

#52 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by black »

ja bi jedno mjesano meso :mrgreen:
pitt

#53 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by pitt »

danas wrote:
pitt wrote: i sta ima veze sto si ti dajdzu prevela na islam......ha ja :D moze i tako :D :D :D
to je dobro djelo i nema veze sa mijesanim brakom :P
ali si zato i ti usla u masone. :D dobro vama pravo :D :D
crnjo......ho's da ti ja predlozim jednu....al moras voljeti zivotinje :D :D :D
Mina_sa

#54 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by Mina_sa »

bori se za ljubav :) :) , voli do kraja, kakav god on bio... :D
dacina_curica

#55 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by dacina_curica »

pitt wrote:ali si zato i ti usla u masone. :D dobro vama pravo :D :D
joj sto si danas ekstra zao :shock: sta ti je blacki skrivio da ga tako "nagradis"? :shock: :-) :-) :-)
lolita_xx

#56 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by lolita_xx »

cuj boris se za ljubav??
sam da se bori??
mislim da mu je djevojka jasno dala do znanja da tu ne moze biti nista ozbiljno...

nego moj savjet, jos si mlad, i mislim da si shvatio preozbiljno sve to...
nemoj sebe zavlaciti jer ce ti kasnije biti teze.

eto d2 ti je ispricao, i eto njemu je bilo lijepo, dozivio je ljubav, ali ja na to gledam kao na gubljenje vremena. ipak 6 godina nije malo...zato ako ona nije spremna i ako joj je to prepreka nadji nekog kome nije i ko ce znati da te voli...
pitt

#57 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by pitt »

dacina_curica wrote:
joj sto si danas ekstra zao :shock: sta ti je blacki skrivio da ga tako "nagradis"? :shock: :-) :-) :-)
sto sam ba zao....hocu drugu da pomognem :D :D Imam 'vamo jednu macu za njega.....mislim da bi se dobro slagali :D
danas

#58 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by danas »

pitt wrote:
dacina_curica wrote:
sto sam ba zao....hocu drugu da pomognem :D :D Imam 'vamo jednu macu za njega.....mislim da bi se dobro slagali :D

Image

:lol: :lol: :lol:
pitt

#59 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by pitt »

joj sjecam se da su Kostunicu zvali Machkar prije par godina.....valjda covjek ima tonu machaka :D
callmethebreeeze

#60 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by callmethebreeeze »

pitt wrote:
danas wrote:ah, evo opet famozna tema... mijesanog mesa, pardon brakova... nismo dugo vala :-)

iskreno, postujem ljude koji odmah otvoreno i posteno kazu -- da nece ni sa kim ko nije njihove fele, pa ma sta ta fela bila. makar znam na cemu sam, i nisu mi bitni razlozi. makar je sve posteno. svako sebi zna najbolje, pa ako covjek slavi bozic i krsti se svake nedjelje na misi i hoce da mu i zena i djeca budu njegova slika i prilika -- ko sam ja da mu kazem da ne treba tako.

docim, ono sto me uzasava je grupa ljudi poput ove djevojke, koja je kao moderna, nije joj nista bitno, zabavlja se sa momkom druge vjere/nacije a onda kad dodje stani-pani, e pa nije bas tako jednostavno. kojeg qurca onda tu zavlacis nekoga ako znas da se ne zelis udati za njega, ili da ti tvoji brane a znas da neces da im se suprotstavljas. a mislim da je smijesno tvrditi da ne znas stav svojih roditelja po pitanju 'mijesanja', pogotovo danas na nasim terenima...

budi postena, pa trazi sebi muslimana/srbina/hrvata/budistu whatever od samog pocetka -- to ne smatram nimalo problematicnim, jer u osnovi svi mi trazimo partnera koji dijeli nasu ideologiju pa ako je osnova necije idologije vjera onda nek se drzi svoje vjere. ko sam ja da mu kazem da se ne drzi? ono od cega mi se okrecu crijeva je kada neko presumably nadje tu svoju 'osobu zivota' samo da bi je odbacio jer doticna ima samo jednu 'falinku' -- pogresnog je imena, boje koze, ili se pogresno moli bogu... e, to se onda u mojoj knjizi zove rasizam i fasizam...
:thumbup: :thumbup:
i sta ima veze sto si ti dajdzu prevela na islam......ha ja :D moze i tako :D :D :D
jel' ga pokrila?
:D
danas

#61 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by danas »

callmethebreeeze wrote:
pitt wrote:
danas wrote:ah, evo opet famozna tema... mijesanog mesa, pardon brakova... nismo dugo vala :-)

iskreno, postujem ljude koji odmah otvoreno i posteno kazu -- da nece ni sa kim ko nije njihove fele, pa ma sta ta fela bila. makar znam na cemu sam, i nisu mi bitni razlozi. makar je sve posteno. svako sebi zna najbolje, pa ako covjek slavi bozic i krsti se svake nedjelje na misi i hoce da mu i zena i djeca budu njegova slika i prilika -- ko sam ja da mu kazem da ne treba tako.

docim, ono sto me uzasava je grupa ljudi poput ove djevojke, koja je kao moderna, nije joj nista bitno, zabavlja se sa momkom druge vjere/nacije a onda kad dodje stani-pani, e pa nije bas tako jednostavno. kojeg qurca onda tu zavlacis nekoga ako znas da se ne zelis udati za njega, ili da ti tvoji brane a znas da neces da im se suprotstavljas. a mislim da je smijesno tvrditi da ne znas stav svojih roditelja po pitanju 'mijesanja', pogotovo danas na nasim terenima...

budi postena, pa trazi sebi muslimana/srbina/hrvata/budistu whatever od samog pocetka -- to ne smatram nimalo problematicnim, jer u osnovi svi mi trazimo partnera koji dijeli nasu ideologiju pa ako je osnova necije idologije vjera onda nek se drzi svoje vjere. ko sam ja da mu kazem da se ne drzi? ono od cega mi se okrecu crijeva je kada neko presumably nadje tu svoju 'osobu zivota' samo da bi je odbacio jer doticna ima samo jednu 'falinku' -- pogresnog je imena, boje koze, ili se pogresno moli bogu... e, to se onda u mojoj knjizi zove rasizam i fasizam...
:thumbup: :thumbup:
i sta ima veze sto si ti dajdzu prevela na islam......ha ja :D moze i tako :D :D :D
jel' ga pokrila?
:D
ide 4 koraka iza mene :kravata:

:P
pitt

#62 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by pitt »

nije ba...i osunetila ga :D morao sam mu pod glavu stavljat,....i taj trosak jos :D :D :D
anais_nin

#63 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by anais_nin »

danas wrote:
pitt wrote: sto sam ba zao....hocu drugu da pomognem :D :D Imam 'vamo jednu macu za njega.....mislim da bi se dobro slagali :D

Image

:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
black

#64 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by black »

pitt wrote:
ma jok ba, vise ja volim slobodne zidarke :mrgreen:
pitt

#65 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by pitt »

ccccc sta uradi ona mrs. zurbrigen od teme ....tito mili :D :D
mrs. zurbrigen

#66 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by mrs. zurbrigen »

pitt wrote:ccccc sta uradi ona mrs. zurbrigen od teme ....tito mili :D :D
jes vala, fakat bi ju trebalo banirati... :x
pitt

#67 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by pitt »

black wrote:
pitt wrote:
ma jok ba, vise ja volim slobodne zidarke :mrgreen:
zna dajdzinca tih koliko hoces sa tih kruzoka :D :D
RiBBiCa071

#68 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by RiBBiCa071 »

Uh... Prolazim kroz nesto slicno... Samo sto kod nas postoji i jedan mali djecak, pa je sve jos gore.
Dakle, starija sam od tebe, zivjela sam u Sarajevu prije rata. Kad je rat poceo otisla sam daleko sa tih prostora.
Igrom slucaja prije 5 godina sam upoznala covjeka na nasim prostorima, i vjerovali smo da je ta ljubav nesto sto je zaista specijalno. JA SAM TOTALNO MIJESANA, tako sam odgajana, tako sam citav zivot zivjela i vjerovala da mogu sa svakim ko je iole normalan i ne opterecen tim stvarima.
Da ne duzim, nakon 3 godine braka i jednog malog djecaka, sad se u mom muzu pobudila nacionalna svijest, jer on zna kome pripada!!! Na meni je ili da se pridruzim ili da odem. Ja sam izabrala da odem, jer zivot sa nekim ko je odgajan u jedno nacionalnom duhu je meni jako tezak, da ne kazem ideja mi je totalno deplasirana jer zivim na zapadu vise od 15 godina i uopste ne zelim da svoje dijete uvlacim u takve price i neke nebuloze koje ni sama ne razumijem.
Dakle, vjeruj mi da nije pametno niti pokusavati nju natjerati da mijenja vjeru, ili ide preko svojih roditelja, niti ti treba da se mijenjas. Kad tad neke stvari isplivaju na povrsinu, i zivot se iskomplikuje.
Mnogo je bolje naci nekoga ko ima ako ne iste a onda bar jako slicne stavove oko vjere i religije.
U svakom slucaju ti zelim sve najbolje!
d2

#69 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by d2 »

njegica wrote:
kirby wrote:d2,ako je zbog toga raskinula ,onda nije ni vrijedna tvoje ljubavi.
ajde da ste bili par mjeseci u vezi pa se cura prepala sta ce biti ako ne bude to to a starci je se odrekli.kako im u oci pogledati.
ali vi ste 6 godina skupa bili i ona se opet odluci poslusati starce,e onda ona nije ni zasluzila tebe ni tvoju ljubav.
na kraju , i poslije rata ne gledam kojr je nacionalnosti djevojka ili sto moj stari kaze,sine ozeni ciganku ali nemoj hercegovku.ne znam zbog cega ali vjeru hercegovke nije spominjao. :D :D :D
:lol: Čuj starog, nemoj hercegovku, pa to mu je neko nešto nalagao na nas, "kirby" evo ti mene hercegovke,
pare ćemo na stolu čuvati!!! :D
ima onaj ko ozeni hercegovku zivjece 1000 godina :)
što to ?
pa svaki ce mu dan biti ko godina :)

ali siguran sam da znate taj :)
d2

#70 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by d2 »

mrs. zurbrigen wrote:
pitt wrote:nije valjda dotle doslo d aje u seheru ponestalo kvalitetnog bosanskog tovara :? :D :D :D probaj sa mazgom.....mozda ih ima jos negdje :D :D
"fina i dobro odgojena cura, vrijedna, ne predebela, visoko obrazovana trazi magare, posteno i simpaticno, sa dobrim smislom za humor, ako zna kuhati, super, ako ne zna, nije strasno, za druzenje i moguce osnivanje porodice. duzina magarecih usiju nije vazna, velicina magareceg srca jeste."

mislis, da imam sanse sa ovim oglasom? :D
haaaaaaaaa :) odlican :)
Benighted

#71 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by Benighted »

szapy wrote:ona meni puno znaci...mislim da sam za ovo cekao toliko vrijeme....i ucino bi neke stvari samo zbog nje...samo da ona bude sretna...jer zasluzuje...molim vas da odgovorite ozbiljno...da kazete svoje misle ili slicne situacije i kako ste to rijesili...
hvala
E druze nas ,aj nam odgovori ovo... ustvari odgovori ovo sam sebi ...
Ok, volis je,ali cime ba to ona zasluzuje "neke" stvari (vec predpostavljam koje)

Iz prilozenog meni se cini da ona svjesno usla u vezu pod nekim raskidnim uvjetom koji moze uvjek iskoristit (tj. nije ozbiljna) i pored toga njoj uopste nije stalo do "vjere" kao vjere ,nego do stavova drugih i dalje ;ne moze nijedan razlog biti dovoljno prihvatljiv da te zensko drzi u tajnosti (osim ako nema vec vezu) , pa tako - znam da je tesko - ali pokusaj biti malo objektivniji u pogledu cjele situacije i nje kao licnosti...
Pikova-dama

#72 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by Pikova-dama »

d2 wrote:
njegica wrote:
kirby wrote:d2,ako je zbog toga raskinula ,onda nije ni vrijedna tvoje ljubavi.
ajde da ste bili par mjeseci u vezi pa se cura prepala sta ce biti ako ne bude to to a starci je se odrekli.kako im u oci pogledati.
ali vi ste 6 godina skupa bili i ona se opet odluci poslusati starce,e onda ona nije ni zasluzila tebe ni tvoju ljubav.
na kraju , i poslije rata ne gledam kojr je nacionalnosti djevojka ili sto moj stari kaze,sine ozeni ciganku ali nemoj hercegovku.ne znam zbog cega ali vjeru hercegovke nije spominjao. :D :D :D
:lol: Čuj starog, nemoj hercegovku, pa to mu je neko nešto nalagao na nas, "kirby" evo ti mene hercegovke,
pare ćemo na stolu čuvati!!! :D
ima onaj ko ozeni hercegovku zivjece 1000 godina :)
što to ?
pa svaki ce mu dan biti ko godina :)

ali siguran sam da znate taj :)
:) nemoj tako ... nismo mi tako strasne.. :)
madner

#73 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by madner »

Ja sam jednom hodao sa pitarkom. Nikad vise! :D
Skunk

#74 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by Skunk »

Ja sam za mjesani brak, vezu 100% s tim da jedno bude musko a drugo zensko a sve ostale mjesavine nisu bas za nas bosance i hercegovce. Mozda za jedno 1000 godina ili nakon braka sa hercegovkom.
nikad_izvini

#75 Re: Ljubav...i...Vjera....

Post by nikad_izvini »

Mi smo ljudi cigani, sudbinom prokleti, uvijek neko oko nas dođe pa nam prijeti. Na žalost, kod nas se ne vole osobe iste vjere, različitih :roll: nedaj Bože druge boje kože, ili nešto slično :D Sve u svemu :roll:
Post Reply