ljubav i sfor??kolko im vjerovati?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
obuca
razumijem sta govoris vektore. ima ih da bog sacuva. znam i zao mi je tog bezvlasca. pa vidi kako voze. bilo je price i o tome. onda se mozes zaliti, al nije zeza, komandantu feldlagera u rajlovcu ili ovisno od baze. al eto necu vise laprdat na tu temu.
ti srebrna otkaci tog konja kako znas, da valja naso bi sebi do sada nesto
ti srebrna otkaci tog konja kako znas, da valja naso bi sebi do sada nesto
-
zgembo adislić
kako ide ona pjesma od onog repera "a nase sestre se saginju za sforce" 
vazda je to kod zena...jel progovori stranjski il ima malo drugaciju fizionomiju odma ona ovlazi...
jes eto fin je on..zenice je i uciniti sretnom...i sta sve ne..
vazda je to kod zena...jel progovori stranjski il ima malo drugaciju fizionomiju odma ona ovlazi...
jes eto fin je on..zenice je i uciniti sretnom...i sta sve ne..
- Lace
eh kad mu zavrsi mandat..nek dodje kuci i upozna se ko coek s familijom...a ako ga procjenite da valja...odma svezat i u podrum...da ne pobjegne...dok se ne pomiri sa situacijomsrebrna wrote:ja cula za neka obecanja tako slazu pa odu ..one stanu da pate ..ovaj joj reko da on hoce ostati kod nas kaze svida mu se ..ko ce ga znatiobuca wrote:sa našima po bazama ima jaaaako puno ružnih iskustava. pripazi je
- cHupjahalic@
srebrna wrote:zamisli sramote samo nam jos crnce neko fali u porodici.izvinjavam se al eto mi bas onako vise volimo ove nase ..domacu raju
nego zna li ko ..kako to kod njih na ugovor?sta rade kad im to istekne ?ja vala nista to ne razumijema ni moj muz on se nesto raspitivo al nista...imaju kako ona rece neki rok..a sta rade kad to zavrsi (moram da se raspitam na vrijeme ocu li joj spremat garderobu il ce nam jos i njega dovesti
meni je zalosno kad ovako nesto procitam. ne znam kakav je on kao tip, to je druga prica... dosta forumasa ti je dalo savjeta, ali mi NIKAKO ne ulazi u glavu kakav pogled imas na druge rase.
tuzno i tragicno.
da se slucajno tvoja sestra uda za njega ili nekoga drugog sa drugom bojom, zar bi stvarno manje voljela njeno dijete samo zato sto si ti "bolja" od nje/ njega? pitas li se da li bi ti stvarno bila bolja????????
p.s. ne brini se da ce vam se useliti u kucu, on ako je bio spreman tako daleko otici od svojih da zaradi (ako je naravno momak dosao na posten nacin) onda je on sigurno vise samostalan od tebe pa ce uspjeti naci kakvu, ako nista, sobicu za njih dvoje a da ne zivi u zajednici.
-
mamica papucarka
moja stara bi odma pomislila da nije kakav lovac na organe 
al ovo sa crncem i sramotom mi nikako ne ide u glavu
btw. jeste li vio sigurni da je on SFOR-ovac
mozda je ko levati
Ej ove danasnje djece 
al ovo sa crncem i sramotom mi nikako ne ide u glavu
btw. jeste li vio sigurni da je on SFOR-ovac
-
luciferino
A jeste li vi sigurni da mali nije neki naš koji se pretvara da je "sforovac"??? Neću da cjepidlačim, ali sfor je davno otišao, sada imamo eufor.srebrna wrote:mala kaze to je , tako joj i reko .on pise na nasem ,dobro pise kolko sam mogla primjetiti,a nije mi bas dala sve da citam, a nesmijem bas po njenim stvarima kopati..ma cijela pororodica puludjela zbog nje,ona kaze on dobar nije prostacina ko ovi ..mlado ludo..zaljubilo se,a za njega ne znam..bit ce suza ako je ne voliobuca wrote:e evo ti iz prve ruke. ima ovde jos nas koji mogu da ti potvrde ovo sto cu reci. on ima pristup internetu u bazi i iz dosade foruma jer je na tzv. godisnjem odmoru. e sad pitaj je na kojem jeziku s njim razgovara. pa cu ti moci reci vise. vecina ih je ozenjena, zarucena, ima djecu. istina je da on ima slobodnih dana ali iz baze ne moze tek tako napolje. mora imati pratnju i njima je STROGO zabranjeno petljanje s "lokalcima". sigurno ne moze nista pojebat u bazi pa se nalozio. oko sarajeva imas bazu u butmiru i u rajlovcu pa ti sad vidi.a imaju sad i ovi tzv. lotovi. samo odredeni likovi mogu izlazit kad hoce. ima ih i koje su se udale i sve je OK. opet znam dosta raje koja je sikoristen na najgoru nacin i jos ako se sazna u bazi dobijes otkaz a on prvim letom kuci i pred disciplinsku komisiju, pa oduzimanje čina pa premještaj pa tako dalje. eto ja ne mogu vise pricat, al nek pazi.. a tebi hvala ko najrodjenijem rodu sad mi lakse .zamisli sramote samo nam jos crnce neko fali u porodici.izvinjavam se al eto mi bas onako vise volimo ove nase ..domacu raju
nego zna li ko ..kako to kod njih na ugovor?sta rade kad im to istekne ?ja vala nista to ne razumijema ni moj muz on se nesto raspitivo al nista...imaju kako ona rece neki rok..a sta rade kad to zavrsi (moram da se raspitam na vrijeme ocu li joj spremat garderobu il ce nam jos i njega u kucu..pa svi zajedno
Nekad se sve i fino završi naravno, ali ja imam predrasude prema stranjskoj vojsci. Džaba. Imaju brate previše prostora za manipulaciju, a čast rijetkim izuzecima. Uostalom, ne mora ni biti vojnik. Može biti i "contractor".
-
surajaa
srebrna wrote:mala kaze to je , tako joj i reko .on pise na nasem ,dobro pise kolko sam mogla primjetiti,a nije mi bas dala sve da citam, a nesmijem bas po njenim stvarima kopati..ma cijela pororodica puludjela zbog nje,ona kaze on dobar nije prostacina ko ovi ..mlado ludo..zaljubilo se,a za njega ne znam..bit ce suza ako je ne voliobuca wrote:e evo ti iz prve ruke. ima ovde jos nas koji mogu da ti potvrde ovo sto cu reci. on ima pristup internetu u bazi i iz dosade foruma jer je na tzv. godisnjem odmoru. e sad pitaj je na kojem jeziku s njim razgovara. pa cu ti moci reci vise. vecina ih je ozenjena, zarucena, ima djecu. istina je da on ima slobodnih dana ali iz baze ne moze tek tako napolje. mora imati pratnju i njima je STROGO zabranjeno petljanje s "lokalcima". sigurno ne moze nista pojebat u bazi pa se nalozio. oko sarajeva imas bazu u butmiru i u rajlovcu pa ti sad vidi.a imaju sad i ovi tzv. lotovi. samo odredeni likovi mogu izlazit kad hoce. ima ih i koje su se udale i sve je OK. opet znam dosta raje koja je sikoristen na najgoru nacin i jos ako se sazna u bazi dobijes otkaz a on prvim letom kuci i pred disciplinsku komisiju, pa oduzimanje čina pa premještaj pa tako dalje. eto ja ne mogu vise pricat, al nek pazi.. a tebi hvala ko najrodjenijem rodu sad mi lakse .zamisli sramote samo nam jos crnce neko fali u porodici.izvinjavam se al eto mi bas onako vise volimo ove nase ..domacu raju
nego zna li ko ..kako to kod njih na ugovor?sta rade kad im to istekne ?ja vala nista to ne razumijema ni moj muz on se nesto raspitivo al nista...imaju kako ona rece neki rok..a sta rade kad to zavrsi (moram da se raspitam na vrijeme ocu li joj spremat garderobu il ce nam jos i njega u kucu..pa svi zajedno
Nemoj se ljutiti, ali meni, ovaj tvoj komentar, u najblazem slucaju, zvuci tako primitivno i gnjusno da sam ostala ono paf
Mozda nikad nisi cula, a ne znam ni hoce li ti sad sta znaciti :pred Bogom smo svi jednaki, bez obzira na rasu, boju koze i naciju...
Uglavnom, tvojoj sestri zelim sve najbolje...
-
srebrna
I OVAJ JE AMERIKANAC VALJDAmelb26sa wrote:Da prijavim da sam ja tako i da znam jos 2-3 para koji su se sreli, vjencali i sretno zive. Sve slucajeve koje znam momci su amerikanci - za evropljane i ostale ne garantujem.zena21 wrote:
znam bar 3 cure koje su se ovdje upoznale sa pripadnicima SFORa ili neke druge strane organozacije... zaljubili se ljudi, vjencali i sretni su skupa![]()
![]()
- fantom slobode
lako ces ga prepoznati po americkoj zastavi.srebrna wrote:I OVAJ JE AMERIKANAC VALJDAmelb26sa wrote:Da prijavim da sam ja tako i da znam jos 2-3 para koji su se sreli, vjencali i sretno zive. Sve slucajeve koje znam momci su amerikanci - za evropljane i ostale ne garantujem.zena21 wrote:
znam bar 3 cure koje su se ovdje upoznale sa pripadnicima SFORa ili neke druge strane organozacije... zaljubili se ljudi, vjencali i sretni su skupa![]()
![]()
-
srebrna
surajaa wrote:srebrna wrote:mala kaze to je , tako joj i reko .on pise na nasem ,dobro pise kolko sam mogla primjetiti,a nije mi bas dala sve da citam, a nesmijem bas po njenim stvarima kopati..ma cijela pororodica puludjela zbog nje,ona kaze on dobar nije prostacina ko ovi ..mlado ludo..zaljubilo se,a za njega ne znam..bit ce suza ako je ne voliobuca wrote:e evo ti iz prve ruke. ima ovde jos nas koji mogu da ti potvrde ovo sto cu reci. on ima pristup internetu u bazi i iz dosade foruma jer je na tzv. godisnjem odmoru. e sad pitaj je na kojem jeziku s njim razgovara. pa cu ti moci reci vise. vecina ih je ozenjena, zarucena, ima djecu. istina je da on ima slobodnih dana ali iz baze ne moze tek tako napolje. mora imati pratnju i njima je STROGO zabranjeno petljanje s "lokalcima". sigurno ne moze nista pojebat u bazi pa se nalozio. oko sarajeva imas bazu u butmiru i u rajlovcu pa ti sad vidi.a imaju sad i ovi tzv. lotovi. samo odredeni likovi mogu izlazit kad hoce. ima ih i koje su se udale i sve je OK. opet znam dosta raje koja je sikoristen na najgoru nacin i jos ako se sazna u bazi dobijes otkaz a on prvim letom kuci i pred disciplinsku komisiju, pa oduzimanje čina pa premještaj pa tako dalje. eto ja ne mogu vise pricat, al nek pazi.. a tebi hvala ko najrodjenijem rodu sad mi lakse .zamisli sramote samo nam jos crnce neko fali u porodici.izvinjavam se al eto mi bas onako vise volimo ove nase ..domacu raju
Nemoj se ljutiti, ali meni, ovaj tvoj komentar, u najblazem slucaju, zvuci tako primitivno i gnjusno da sam ostala ono paf![]()
![]()
Mozda nikad nisi cula, a ne znam ni hoce li ti sad sta znaciti :pred Bogom smo svi jednaki, bez obzira na rasu, boju koze i naciju...
ma nisam se dobro izrazila ..nemam ja nista protiv i ako je ko noc ,nego sam mislila na one price .kakvi su oni dzamburu iz nikaragve. naprave bebu pa odu ..ako je voli nek bude ko god hoce ..samo da joj ne ostane trajna "uspomena" pa da pati bez muza sama..
E TO SAM MISLILA ..STO SE MENE TICE ONO STO JE NJENA KRV I MOJA JE ..SAMO MNOGO SE ZALUDILA..NADAM SE DA MOMAK VRIJEDI TOGA,ISKRENO NISTA JOJ NE NUDI NISTA NE OBECAVA ..AL NADA SE ONA KAZE OTISLA BI DA GA VIDI .AL DOBRO DA ON IZIC NE MOZE BAR SAM TU MIRNA (A KAKO IZDRZE TAKO BEZ ZIVOTA ?EE KUKALA IM MAJKA )..A KAD ON IZADJE SIROKO IM POILJE NEK RADE STO GOD IM VOLJA..AKO SE VOLE
on joj prico da nema zenu ni djecu..a ko ce ga znati..
- Amazonka27
- fantom slobode
Nego, neka se ona i on pregledaju, ide ta vojska svuda, da nije kakvih baja pokupio, bolje i za jedno i za drugo, ko ce to kasnije sve durat'.A i valjalo bi provjerit' da nema kakvu u svojoj zemlji, cesto im se to desi, a nezgodno im da kazu.Najtije bolje preko interneta iskopat'nekog iz njegovog kraja da on ne zna, pa upitat'.srebrna wrote:surajaa wrote:srebrna wrote: mala kaze to je , tako joj i reko .on pise na nasem ,dobro pise kolko sam mogla primjetiti,a nije mi bas dala sve da citam, a nesmijem bas po njenim stvarima kopati..ma cijela pororodica puludjela zbog nje,ona kaze on dobar nije prostacina ko ovi ..mlado ludo..zaljubilo se,a za njega ne znam..bit ce suza ako je ne voli.. a tebi hvala ko najrodjenijem rodu sad mi lakse .zamisli sramote samo nam jos crnce neko fali u porodici.izvinjavam se al eto mi bas onako vise volimo ove nase ..domacu raju
Nemoj se ljutiti, ali meni, ovaj tvoj komentar, u najblazem slucaju, zvuci tako primitivno i gnjusno da sam ostala ono paf![]()
![]()
ma nisam se dobro izrazila ..nemam ja nista protiv i ako je ko noc ,nego sam mislila na one price .kakvi su oni dzamburu iz nikaragve. naprave bebu pa odu ..ako je voli nek bude ko god hoce ..samo da joj ne ostane trajna "uspomena" pa da pati bez muza sama..
E TO SAM MISLILA ..STO SE MENE TICE ONO STO JE NJENA KRV I MOJA JE ..SAMO MNOGO SE ZALUDILA..NADAM SE DA MOMAK VRIJEDI TOGA,ISKRENO NISTA JOJ NE NUDI NISTA NE OBECAVA ..AL NADA SE ONA KAZE OTISLA BI DA GA VIDI .AL DOBRO DA ON IZIC NE MOZE BAR SAM TU MIRNA (A KAKO IZDRZE TAKO BEZ ZIVOTA ?EE KUKALA IM MAJKA )..A KAD ON IZADJE SIROKO IM POILJE NEK RADE STO GOD IM VOLJA..AKO SE VOLE
on joj prico da nema zenu ni djecu..a ko ce ga znati..
-
ajleen
citam vase postove i razumijem sve vas koji ste dali komentare, one pozitivne i one negativne. razumijem jer sam i sama imala predrasude o vojsci prije nego sam pocela raditi kod talijana. radila sam 3 godine u raznim bazama.
prvo ne znam u kojoj bazi se nalazi lik koji se dopisuje sa tvojom sestrom i koja je nacionalnost, jer svaka baza i svaka vojska ima svoja pravila koja variraju od cina. mada mi je jako cudno da on cak pise bosanski jezik. jer oni koji znaju lokalni ezik ili su tu jaaako dugo vremena ili su "spijuni". nema treceg, sto znaci da je najvjerovatnije neko zeza. a koliko sam upucena, u zadnje vrijeme imaju vise slobode u izlascima.
zeljela sam samo da kazem da iako su vojska i stranci, i oni su ljudska bica. ima svega, kao svugdje. seljaka, primitivaca ali i super momaka ili ljudi. ima onih koji iskoristavaju situaciju, cjevojke, dok ih kuci cekaju njihove djevojke zene i djeca, ali ima i onih ok. sve je to relativno.
oni u bazi zive vojnicki zivot koji poznajem jako dobro i koji je nekada jako tuzan jer ne mogu izaci, daleko su od porodice, raje. pa zamislite se vi da odete 6 mjeseci u neku zemlju i da jos ne mozete izaci iz kruga baze. uzas!
sto se tice ID cartice, daje vam prava ovisno o tome sta radite. ako ste civil sluzi vam da udjete u bazu da radite a vojska ima posebne njihove kartice.
moj savjet iz licnog iskustva je da tvoja sestra bude jako oprezna jer je mlada i ne poznaje ga dovoljno. njima je u bosni jako lako sakriti identitet. sve to moze prerasti u nesto lijepo ali moze biti i bolno iskustvo.
ja sam imala licno iskustvo, bila sa momkom 2,5 god i bilo mi je super. otisla sam studirati vani i on mi je jako pomogao. imam prijateljice koje su udate i sretne a imam i one koje su dozivjele razocarenja.
nakon svega, zakljucak je da je sve relativno i da su ljudi kao i mi.
a vezano za komentar: jos nam samo fali crnce u familiji... razumijem i to ne zbog toga sto je neko rasista ma zbog ptimitivne sredine u kojoj zivimo i zbog roditelja kojima je jako bitno sta ce ko reci...
sretno tvojoj sestri i kako god se zavrsilo iskustva su potrebna da bismo odrasli...
prvo ne znam u kojoj bazi se nalazi lik koji se dopisuje sa tvojom sestrom i koja je nacionalnost, jer svaka baza i svaka vojska ima svoja pravila koja variraju od cina. mada mi je jako cudno da on cak pise bosanski jezik. jer oni koji znaju lokalni ezik ili su tu jaaako dugo vremena ili su "spijuni". nema treceg, sto znaci da je najvjerovatnije neko zeza. a koliko sam upucena, u zadnje vrijeme imaju vise slobode u izlascima.
zeljela sam samo da kazem da iako su vojska i stranci, i oni su ljudska bica. ima svega, kao svugdje. seljaka, primitivaca ali i super momaka ili ljudi. ima onih koji iskoristavaju situaciju, cjevojke, dok ih kuci cekaju njihove djevojke zene i djeca, ali ima i onih ok. sve je to relativno.
oni u bazi zive vojnicki zivot koji poznajem jako dobro i koji je nekada jako tuzan jer ne mogu izaci, daleko su od porodice, raje. pa zamislite se vi da odete 6 mjeseci u neku zemlju i da jos ne mozete izaci iz kruga baze. uzas!
sto se tice ID cartice, daje vam prava ovisno o tome sta radite. ako ste civil sluzi vam da udjete u bazu da radite a vojska ima posebne njihove kartice.
moj savjet iz licnog iskustva je da tvoja sestra bude jako oprezna jer je mlada i ne poznaje ga dovoljno. njima je u bosni jako lako sakriti identitet. sve to moze prerasti u nesto lijepo ali moze biti i bolno iskustvo.
ja sam imala licno iskustvo, bila sa momkom 2,5 god i bilo mi je super. otisla sam studirati vani i on mi je jako pomogao. imam prijateljice koje su udate i sretne a imam i one koje su dozivjele razocarenja.
a vezano za komentar: jos nam samo fali crnce u familiji... razumijem i to ne zbog toga sto je neko rasista ma zbog ptimitivne sredine u kojoj zivimo i zbog roditelja kojima je jako bitno sta ce ko reci...
sretno tvojoj sestri i kako god se zavrsilo iskustva su potrebna da bismo odrasli...
-
kurbeg
jebo nas ,jebo nase cure ,jebo nas narod..svi se nesto zgrazavate sto rece da nebi volila crnce u kuci.. ja i sta sad...nije dosta sto u izbjeglistvu se cure udaju za sve moguce rase samo ne za nase,djeca pricaju ko zna kojekakve jezike samo ne nas,sad jos treba i po BiH da se udaju za strance..za 100 godina nestat ce nas sa karte..da je zlatan nije nas i gotovo goni ga u pm..druga kultura ,drugi nacin zivota ,drugi obicaji itd..al kao sto rekoh jebo nas sto s emi mozemo prodat niko se ne moze..fujj gadi mi se sve to
-
srebrna
konacno neko da me shvati mi zivimo u malom gradu ,sve se sazna ..ajleen wrote:citam vase postove i razumijem sve vas koji ste dali komentare, one pozitivne i one negativne. razumijem jer sam i sama imala predrasude o vojsci prije nego sam pocela raditi kod talijana. radila sam 3 godine u raznim bazama.
on je neki pilot (ako je nije slago)ovdje je jaako dugo kako ona kaze.(a jes loziti klinku od 20 tesko bas. al nas jezik ne pise lose za stranca)...u pocetku je i pricala o njemu sad bas kad je stisnem pa onda prica..ma ono s cudno je kolko on djeluje fino ,neiskvareno (ono sto sam citala da joj pise)..ako je takav boljeg tesko da ce naci.. zato mi i cudno pored onih svih prica ..naravno da nas ima raznih ..al ono sto me cudi je da kolko sam doznala ..mnogo njih zeli ostati ovdje ovaj joj reko da je i vjeru promjenio..ma kazem cudno sve to .nema nikog od porodice ..lozi on nju izgleda mi opasno.al nije on kriv ( sestra mi je i volim je samo sam jako zabrinuta ..zaljubilo se dijete samo jos treba da pati posle i ovako joj zivot nije lak,bez majke ostala od 15,zato ja tolko brinem za nju)
- jaba
- Location: grad izmedju dvije rijeke na ravnici u zemlji oblika srca
neznam sta da ti kazem ali mi sve to lici na bajke koje on njoj prica mozda je neki nas krkan koji cisit wc-e u bazi pa se vadi na foru da je pilot. Nema perfektnog covjeka svako ima nekih nedostataka zato neka otvori dobro oci prije nego sto napravi pogresan korak.srebrna wrote:konacno neko da me shvati mi zivimo u malom gradu ,sve se sazna ..ajleen wrote:citam vase postove i razumijem sve vas koji ste dali komentare, one pozitivne i one negativne. razumijem jer sam i sama imala predrasude o vojsci prije nego sam pocela raditi kod talijana. radila sam 3 godine u raznim bazama.
on je neki pilot (ako je nije slago)ovdje je jaako dugo kako ona kaze.(a jes loziti klinku od 20 tesko bas. al nas jezik ne pise lose za stranca)...u pocetku je i pricala o njemu sad bas kad je stisnem pa onda prica..ma ono s cudno je kolko on djeluje fino ,neiskvareno (ono sto sam citala da joj pise)..ako je takav boljeg tesko da ce naci.. zato mi i cudno pored onih svih prica ..naravno da nas ima raznih ..al ono sto me cudi je da kolko sam doznala ..mnogo njih zeli ostati ovdje ovaj joj reko da je i vjeru promjenio..ma kazem cudno sve to .nema nikog od porodice ..lozi on nju izgleda mi opasno.al nije on kriv ( sestra mi je i volim je samo sam jako zabrinuta ..zaljubilo se dijete samo jos treba da pati posle i ovako joj zivot nije lak,bez majke ostala od 15,zato ja tolko brinem za nju)
-
obuca
griješiš curo. ima dosta vojnika čiji roditelji su iz bivše nam juge pa zato znaju jezik. to za špijune si se zeznula. jer se to ne radi tako. njihove tajne službe ne forumaju s djecom. šta te čudi što zna jezik. pa naučio. kako smo mi naučili po nekoliko drugih jezika, a nismo špijuni. prema tome, ne pričaj nebuloze. kartica služi za identifikaciju (ID). dalje, izlasci ne ovise od čina već od nekih drugih stvari o kojima nećemo ovdje. on malu loži ali od toga nema ništa. srebrna sestri ti želim sreću ali sam pesimista po tom pitanju. ima njih u bazama koji su OK ali ima ih i da bog sačuva. etoajleen wrote:citam vase postove i razumijem sve vas koji ste dali komentare, one pozitivne i one negativne. razumijem jer sam i sama imala predrasude o vojsci prije nego sam pocela raditi kod talijana. radila sam 3 godine u raznim bazama.
-
luciferino
E jos ako mi kazes da leta u UH-60 Black Hawk, da je ćelav i da tvrdi kako ne moze imati djece i kako je impotentan....srebrna wrote:konacno neko da me shvati mi zivimo u malom gradu ,sve se sazna ..ajleen wrote:citam vase postove i razumijem sve vas koji ste dali komentare, one pozitivne i one negativne. razumijem jer sam i sama imala predrasude o vojsci prije nego sam pocela raditi kod talijana. radila sam 3 godine u raznim bazama.
Pripazi ti seku. Meni to pravo smrdi.
- zena21
cuj sta rade?? pa il idu kuci il idu u neku drugu misijusrebrna wrote:joj pa rekla ja njoj ovako ,ako ti se svidja naci ce on kad ce izic odatle ,inace ddao joj jadnici neku sliku kaze ne mere se slikati vise ..zabranjeno a nije celav .ono sto kaze raja .lep ko upisan ..ma sta znam a sta oni rade kad istekne ugovor?