Znakovi koji upucuju na prevaru

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
_mrkvicA_

#1 Znakovi koji upucuju na prevaru

Post by _mrkvicA_ »

zanima me kako prepoznati prevaru i otkrit je na vrijeme...?
da li znate, bilo iz vlastitog ( nadam se da je malo takvih ) ili iskustva vama poznatih osoba, koji su to znakovi koji upucuju na prevaru?
svaki dan se zgrozavam kakve odvratne price cujem...duga veza, bla bla, sve super, decko ne moze biti bolji, i odjednom tup : njegova cura sazna da je cijelo vrijeme imao pored sebe drugu, vidjao je i bio s njom blizak...a ona NISTA nije primijetila... :shock: ili obrnuta situacija, cura vara decka i to duzi vremenski period!
napominjem da se ovdje ne radi o stjupidnim curama i deckima koji ''ne vide'', vec jednostavno ne prepoznaju te male znakove..
skroz sam zbunjena kao sto vidite :-)..te ponekad mislim da mi mozda i moje godine i iskustvo koje je u njima nekad ne mogu bas biti od koristi...jer se neke stvari tako lukavo sakriju te ti jednostavno donesu godine i godine u lazima...nisi ni svjestan da te tvoja voljena osoba vara..
help...jer pocinjem (ne)napadno da provjeravam svog decka...i da sumnjam...
a mozda nemam razloga za to...da li vam se slicno desavalo?!
anais_nin

Post by anais_nin »

ja najiskrenije vjerujem u neko 6. culo kad je prevara u pitanju :D i to ne samo prevara....kad nam se nesto krije, kad nesto nije u redu, svi imamo sposobnost za taj neki "predosjecaj" :D samo smo navikli vecinom na racionalna objasnjenja, ili preferiramo racio, tako da se sve svede na to da se taj osjecaj potiskuje dok se ne naleti na fizicki dokazni materijal koji se ne moze tako lako pomesti ispod praga....

svak zna ritam svoje veze, posebno u onim duzima....kad se taj ritam uznemiri, kad se druga strana neobjasnjivo pocne drugacije ponasati, obicno postoji objasnjenje :D i to ne mislim na promjene u jednoj dimenziji nego tacno osjetiti da se pomice tlo pod nogama....drasticne promjene....vrlo cesto vezane i za sex...ili se isti desava sve rijedje i rijedje....ili primjetite da je najednom "drugacije"....neko ko vam nikad prije nije donosio cvijece, cokolade, iznenadne poklone najednom to pocinje radite (bez da je tome prethodila neka vasa ronca)...ili najednom zapocinje svadje tek tako da bi se svadjalo....radi se previse....on ili ona ima novu prijateljicu/prijatelja, radnu kolegicu/kolegu, koji/a se najednom pocinje provlaciti kroz pricu....nista od ovog pojedinacno, ali obicno simptomi idu "pod ruku" vise njih istovremeno....

i razlicito je kad pocne varati osoba koja nije vicna varanju, a drugacije je kad naletite na vuka/vucicu koji to rade serijski i imaju puno prakse po tom pitanju.....

ono sto znam apropos "profesionalnih" varalica je

- kljucna stavka je uvijek telefon...postujem svoju privanost, kao i tudju, ali neko ko je patoloski vezan za svoj telefon, nikad ne ostavlja poruke u inboxu, redovno brise dolazece i izlazece pozive, ili kojim slucajem ima vise od jednog telefona/broja, ne dozvoljava momku/curu da mu se javlja na telefon, vrlo cesto preskace da se javi na telefon, istovremeno galantno sklanjajuci isti iz vidokruga tako da se ne vidi ko zove....meni ovo sve skupa SMRDI...odmah bih se zamislila zbog ovakvog ponasanja....

- uvijek imaju neki segment zivota kojem partneru nije dozvoljen pristup....tipa "ne smijes mi dolaziti na posao, na trening, na to i to mjesto"...i to uvijek uz neko racionalno objasnjenje :D automatski znak za uzbunu....

- obratiti paznju na prijatelje istog....vrlo malo je onih koji operisu sami i znaju drzati jezik za zubima (kad takvom profesionalcu padnete shaka tesko je prepoznati znakove, ima tipova koji su zongliranje zena doveli na nivo umjetnosti), a jarani su cesto puno manje snalazljivi u tim situacijama i nenamjerno ce izletiti neku pricu ili koja se ne poklapa sa onim sto znas, ili ga bas uplice u neku za*ebanu situaciju (iz koje ce se on naravno izvuci pricom....to je jedna stvar u kojoj je vecina "varalica" dobra = pricam ti pricu)....
anais_nin

Post by anais_nin »

evo i jedan clanak na datu temu :D

Kako otkriti prevaru?

Uhvatiti nevjernog partnera u prevari ili uopće saznati da vas vara vrlo je teško zbog toga što „prevaranti“ imaju prednost kada se radi o nevjeri. Većina prevara prođe neopaženo i nedokazano, zbog toga što „pravila igre“ idu u korist onih koji varaju.

Zbog čega prevara prolazi nezamijećeno?

Većina ljudi ima želju i potrebu vjerovati onome što im partner govori. Povjerenje u partnera kreira osjećaj sigurnosti i ugode. Nitko ne želi zaista misliti kako mu možda partner laže, posebno kada se radi o vjernosti.

U stvari, neki se ljudi se dosta trude kako ne bi vidjeli partnerovu prevaru, jer znaju da bi im istina bila mnogo bolnija od neznanja. To objašnjava zbog čega uglavnom supruga ili suprug zadnji saznaju, čak i kada je svima drugima nevjernost očita, jer je to saznanje njima i najbolnije.

Naravno partner koji vara gradi sebi prednost iz ovoga. On koristi želju za povjerenjem drugog partnera i govori mu točno ono što zna da želi čuti (npr. Nikad te ne bi varao“).

Znakovi da vas partner vara

Partner koji vara ne samo da iskorištava partnerovu želju za povjerenjem, nego se i trudi prekriti sve znakove prevare.

Znakovi prevare dosta variraju od situacije do situacije i od veze do veze, tako da je nemoguće načiniti listu znakova koji bi vas trebali upozoriti da vas partner vara. A takvi popisi često znaju biti i kontraproduktivni.

Uzmimo npr. signal koji se najčešće navodi – iznenadna promjena partnerovog ponašanja. Je li se vaš suprug iznenada odlučio na dijetu? To može biti signal nevjere, ali može biti i zbog drugih razloga. Možda partnerovo iznenadno zanimanje za tjelovježbu i dijete je povezano s uviđanjem prednosti koje će imati od zdravijeg načina života.

Nadalje, traženje signala nevjere često i zavarava sumnjičavog partnera. Na primjer, briše li partner povijest poziva nakon svakog telefonskog razgovora? Ovakav ili slični postupci čine drugog partnera anksioznim i potiču sumnjičavost. I naravno na taj način olakšavaju partneru koji vara…

Pomažete li u prekrivanju nevjere?

Sumnja je vrlo snažna emocija i teško ju je sakrit. Slična je ljubomori. Pojedinac koji sumnja u partnera odašilje signale o svojim sumnjama konstantno motreći partnera i njegovo ponašanje. Naravno ako partner koji vara detektira sumnju, više će se truditi prekriti. Svoje ponašanje će prilagoditi i sakriti sve očitije tragove nevjere.

Pojednostavljeno, sumnjičavi partner pomaže onome koji vara. Ako partneru pokažete signale sumnje biti će mnogo teže otkriti istinu.

U svakom slučaju osobe koje varaju su u prednosti – i sumnja i povjerenje rade u njihovu korist.
Vara li me partner?

Ako sumnjate da vas partner vara nemojte ništa poduzimati dok se ne uvjerite u to, dok ne pronađete čvrste dokaze.

I dok je u svakoj vezi korisno s partnerom razgovarati o problemima, kada se radi p prevari to nije slučaj. Osoba nikad neće priznati prevaru, osim ako je suočena s čvrstim dokazima. Nikad od partnera nemojte tražiti priznanje na temelju sumnji.

Čak i kada su suočeni s čvrstim dokazima neki partneri će i dalje lagati. Iako postoje mnogi trikovi za zbližavanje partnera ili za otvoreniju komunikaciju, kod prevare oni ne vrijede.

Unatoč tim problemima postoji nekoliko praktičnih metoda pomoću kojih možete otkriti.

Sve takve metode oslanjaju se na istraživanje i pažljivo promatranje. Naravno, neke od njih su neetične ako se vaše sumnje pokažu neopravdanima, ali su vrlo učinkovite.

Slučajna saznanja

U većini slučajeva prevara se otkriva sasvim slučajno. Muž dolazi kući ranije s posla, treća osoba sasvim slučajno otkriva istinu ne znajući s kim razgovara, partner zabunom šalje mail i sl.
Promatranje partnera

Praćenje partnera je vjerojatno najučinkovitiji i najpouzdaniji način za otkriti istinu bez njegovog znanja ili pitanja. Međutim špijuniranje partnera može uzrokovati i probleme. Je li etično uhoditi nekoga?! S druge strane ako stvarno želite otkriti istinu kako to učiniti?

Kako otkriti prevaru?

1 – Vodite dnevnik partnerovih aktivnosti. Zapišite vrijeme, imena mjesta i druge ljude upletene u partnerove aktivnosti, izlike koje vam je dao i sl. Taj dnevnik je vrijedan jer ćete moći uvijek usporediti što vam je rekao s telefonskim računima, izvješćima s kreditne kartice, razgovorima s drugim ljudima. Partner će vjerojatno mijenjati svoju priču ili dovoditi u pitanje vaša sjećanja, zbog toga su zabilješke nužne.

2 – Pratite telefonske pozive, bilježite vrijeme i brojeve.

3 – Planirajte iznenadne posjete na posao, dođite kući u neočekivano vrijeme ili objavite kako ćete raditi do kasno, a zatim dođite kući ranije.

4 – Ako možete uvijek tražite potpuni ispis suprugovog telefonskog računa. Obratite pažnju na neuobičajenu količinu telefonskih poziva na neki broj. Provjerite čiji je. Ne oslanjajte se na imena upisana u telefonski imenik, provjeravajte brojeve, jer često se ispod imena prijatelja kriju brojevi ljubavnika ili ljubavnica.

5 – Nikad ništa ne pitajte partnera, sve dok niste sigurni, imate neosporive dokaze i znate što ćete učiniti. Neke dokaze sačuvajte za kraj. Partner će vas započeti ispitivati kako bi vidio koliko točno znate.

Prije svakog suočavanja partnera sa svojim optužbama morate znati što ćete učiniti. Što ćete učiniti ako prizna? Ako ne prizna?

Ako znate da ćete preći preko toga, a da će se partner ponovno uplesti u takvu situaciju onda ga nemojte bezvezno opterećivati i kreirati napete i neugodne situacije.
_mrkvicA_

Post by _mrkvicA_ »

anais_nin dade ti sve odgovore na temu :D
ok, tema je zakljucena ovim postom. :D

salim se naravno.. :roll: :-?
anais_nin

Post by anais_nin »

_mrkvicA_ wrote:anais_nin dade ti sve odgovore na temu :D

:lol: :lol: :lol: ja mislim da je ovo jedna od tema vezanih za ljubav o kojima se najvise raspreda u ne-cyber svijetu :D a igrom slucaja imam dosta jarana koji spadaju u kategoriju ovih serijskih varalica :D tako da sam provela godine proucavajuci ih u njihovom prirodnom okruzenju :lol: :D i naucila "zanat" onoliko koliko se moze nauciti :D
danas

Post by danas »

vidim telefon je glavni... :-) :-) :-)

cafir i ja dijelimo jedan mobitel :D ja znam sve njegove passworde za e-mail i ATM masinu :-) u ofis mu bahnem svako malo -- nije mi zabranjen pristup ali sam zamoljena da ne dolazim kad sam obucena ko kad sam in baznia :lol: -- what does that mean :? :D
_mrkvicA_

Post by _mrkvicA_ »

anais_nin wrote:
_mrkvicA_ wrote:anais_nin dade ti sve odgovore na temu :D

:lol: :lol: :lol: ja mislim da je ovo jedna od tema vezanih za ljubav o kojima se najvise raspreda u ne-cyber svijetu :D a igrom slucaja imam dosta jarana koji spadaju u kategoriju ovih serijskih varalica :D tako da sam provela godine proucavajuci ih u njihovom prirodnom okruzenju :lol: :D i naucila "zanat" onoliko koliko se moze nauciti :D
e super, onda ces mi bas bit od pomoci :P
:D
_mrkvicA_

Post by _mrkvicA_ »

procitah ja citav tekst, i uvidjoh da sam vec ucinila gresku :roll: a to je sto sam mu pokazala sumnje... :sad: shit :)
anais_nin

Post by anais_nin »

_mrkvicA_ wrote:procitah ja citav tekst, i uvidjoh da sam vec ucinila gresku :roll: a to je sto sam mu pokazala sumnje... :sad: shit :)
ako je nesto skrivio samo ce jos vise paziti....ako nije nista skrivio onda ces ti ispasti paranoja i ludacha :D nego najbolje primiri sada, a drzi oba oka otvorena :D nista ne govori, nista ne zapitkuj, kuliraj kao da je sve ok, a on ako je kriv, pogrijesice kad tad i onda ces znati ja shesh ja besh :D
talijan

Post by talijan »

mah...
ja mislim da ako mu pocnes raditi ovo sto pise u clanku, a on imalo drzi do sebe, ostavice te
varao te, ne varao...pa ti vidi
:)
danas

Post by danas »

talijan wrote:mah...
ja mislim da ako mu pocnes raditi ovo sto pise u clanku, a on imalo drzi do sebe, ostavice te
ma onaj ko je naumio da vara, varace... i gotovo...
anais_nin

Post by anais_nin »

pa ja zato i govorim najbolje ne raditi nista :D nego promatrati, i oni najiskusniji se kad tad sapletu, treba ga tad uhvatiti :D

a ako mrkvica vec sumnja, osim ako nije po naravi patoloski ljubomorna, nesto joj daje razloga za sumnju :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

ja ko colin farrel u "telefonskoj govornici" :D ...ljubavnicu zovem s govornice :D ...nista dolazni i odlazni pozivi u mobitelu :D
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

anais_nin wrote:
pa ja zato i govorim najbolje ne raditi nista :D nego promatrati, i oni najiskusniji se kad tad sapletu, treba ga tad uhvatiti :D

a ako mrkvica vec sumnja, osim ako nije po naravi patoloski ljubomorna, nesto joj daje razloga za sumnju :D
oduvijek sam govorio da zene ne trebaju zapostavljati nikad svoje intuicije! :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

rikardoreis wrote:ja ko colin farrel u "telefonskoj govornici" :D ...ljubavnicu zovem s govornice :D ...nista dolazni i odlazni pozivi u mobitelu :D
ma djaba ti je to :lol: kada tad vidi te neko negdje gdje ne bi trebao da budes s nekim s kim ne bi trebao da budes....ili kazes jedno pa poslije kazes drugo...ili ti neko od jarana izleti :D itd itd mogucnosti su neogranicene :D
anais_nin

Post by anais_nin »

danas wrote:vidim telefon je glavni... :-) :-) :-)

cafir i ja dijelimo jedan mobitel :D ja znam sve njegove passworde za e-mail i ATM masinu :-) u ofis mu bahnem svako malo -- nije mi zabranjen pristup ali sam zamoljena da ne dolazim kad sam obucena ko kad sam in baznia :lol: -- what does that mean :? :D
meni je to skroz normala u normalnoj vezi/braku :D

e-mail i online varanje je puno zajebanije :D na telefon mozes slucajno naletiti kad zvoni, ali tesko da mu mozes "slucajno" uletiti u e-mail :D jedino da mu preko ramena ugledas s kim prica :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

anais_nin wrote:
rikardoreis wrote:ja ko colin farrel u "telefonskoj govornici" :D ...ljubavnicu zovem s govornice :D ...nista dolazni i odlazni pozivi u mobitelu :D
ma djaba ti je to :lol: kada tad vidi te neko negdje gdje ne bi trebao da budes s nekim s kim ne bi trebao da budes....ili kazes jedno pa poslije kazes drugo...ili ti neko od jarana izleti :D itd itd mogucnosti su neogranicene :D
ali, ti zaboravljas da je nase velo misto, jos uvijek, na neki nacin, podijeljen grad :D samo odes na "onu stranu" u ovom slucaju na zapadnu i to ne na standardna mjesta... i ne moze te Mossad naci :D

npr. kod Želje u Blues bar...za sve ove godine s anamo ove strane :D samo dvoje-troje ljudi vidio da su usli :D
anais_nin

Post by anais_nin »

rikardoreis wrote: ali, ti zaboravljas da je nase velo misto, jos uvijek, na neki nacin, podijeljen grad :D samo odes na "onu stranu" u ovom slucaju na zapadnu i to ne na standardna mjesta... i ne moze te Mossad naci :D

npr. kod Želje u Blues bar...za sve ove godine s anamo ove strane :D samo dvoje-troje ljudi vidio da su usli :D
ja ne znam jos nikog u mostaru da je nesto uspjesno na duge staze sakrio :D to je grad u kojem te smrad obidje i kad nisi nesto zgrijesio :D e sad hoce li neko "lanuti" tamo gdje ne treba, to je druga stvar :D ali iluzija da NIKO ne zna je ipak samo ILUZIJA :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

anais_nin wrote:
rikardoreis wrote: ali, ti zaboravljas da je nase velo misto, jos uvijek, na neki nacin, podijeljen grad :D samo odes na "onu stranu" u ovom slucaju na zapadnu i to ne na standardna mjesta... i ne moze te Mossad naci :D

ja ne znam jos nikog u mostaru da je nesto uspjesno na duge staze sakrio :D to je grad u kojem te smrad obidje i kad nisi nesto zgrijesio :D e sad hoce li neko "lanuti" tamo gdje ne treba, to je druga stvar :D ali iluzija da NIKO ne zna je ipak samo ILUZIJA :D
nisam ni mislio na dugoprugase :D :D ..sprint, eventualno 110 metara s
preponama :D
anais_nin

Post by anais_nin »

rikardoreis wrote: nisam ni mislio na dugoprugase :D :D ..sprint, eventualno 110 metara s
preponama :D
znam ih puno koji su jadnici samo jednom probali sprintat pa im se ko bumerang odbilo od glavu :lol: :lol: :lol:
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

_mrkvicA_ wrote:procitah ja citav tekst, i uvidjoh da sam vec ucinila gresku :roll: a to je sto sam mu pokazala sumnje... :sad: shit :)
Ne znaci da si pogrijesila. Sve zavisi sta ti je cilj. Uhvatiti partnera u varanju ili to sasjeci/presjeci? Ako ti je cilj uhvatiti ga u varanju onda se vecinom slazem sa gornjim tekstom. U tom slucaju najcesce ide i raskid veze. Ako ti je cilj zadrzati partnera i vezu, onda je bolje ipak iskazati sumnju u startu tih sumnji. Naravno pod iskazivanjem sumnje ne mislim na histericne napade ljubomore. Ako se sumnja, treba to i kazati. Prvi put mozda uraditi to diskretno, ali poslije direktnije. Ako ti je stalo do nekoga, onda to treba tako i uraditi i boriti se za tu osobu. Svi smo mi ipak od krvi i mesa, a neki vole flertovati iz hobija, bez ozbiljnih namjera i za prevaru. Neces valjda baviti se istragama, cutati, dopustati da se ta veza razvija i cekati da on raskine sa tom novom.
anais_nin

Post by anais_nin »

jugoistocnjak wrote:
Ne znaci da si pogrijesila. Sve zavisi sta ti je cilj. Uhvatiti partnera u varanju ili to sasjeci/presjeci? Ako ti je cilj uhvatiti ga u varanju onda se vecinom slazem sa gornjim tekstom. U tom slucaju najcesce ide i raskid veze. Ako ti je cilj zadrzati partnera i vezu, onda je bolje ipak iskazati sumnju u startu tih sumnji. Naravno pod iskazivanjem sumnje ne mislim na histericne napade ljubomore. Ako se sumnja, treba to i kazati. Prvi put mozda uraditi to diskretno, ali poslije direktnije. Ako ti je stalo do nekoga, onda to treba tako i uraditi i boriti se za tu osobu. Svi smo mi ipak od krvi i mesa, a neki vole flertovati iz hobija, bez ozbiljnih namjera i za prevaru. Neces valjda baviti se istragama, cutati, dopustati da se ta veza razvija i cekati da on raskine sa tom novom.
sve zavisi od toga sta ti je cilj :roll: ako stvarno mislis da te partner vara, a to bi bio razlog za okoncavanje veze, ja bih drzala oba oka otvorena i cekala da se sam "inkriminira" ili da jednostavno naletim na neoboriv dokaz :D ne znam ih puno koji bi priznali suoceni s takvom sumnjom....

s druge strane, da me isti zenski instinkt pocne uznemiravati a uz to osjetim da se ravnoteza u vezi poremetila, tj da ima nesto sto ne stima kao prije, ako smatram da je ta veza i ta osoba vrijedna truda i zelim opstanak te iste veze, isla bih "starom zenskom skolom mudrija pobjedjuje"....nikad mu ne bih stavila do znanja da sam uopste ista sumnjala (jer svjesno ili nesvjesno ako zna da sam znala i presla preko toga to ce mu biti kao zeleno svijetlo u buducnosti) nego bih se pobrinula da vezu okrenem u pozitivnom smjeru, ucvrstim temelje, podsjetim ga na razloge zbog kojih bi bilo idiotski rizikovati vezu....u svemu tome ne treba izostaviti i ono najopasnije zensko oruzje tj sex :lol: :D prednost domaceg terena itd itd :D

kao sto rekoh sve zavisi od krajnje namjere....ja da nanjusim ili vremenom prepoznam "zenskarosa" tj ako mi onaj mali glasic iznutra govori da ce mi tako uvijek biti, ne bih se bakcala ni s jednom od gore navedenih taktika nego fino put pod noge, podvuc crtu i idemo dalje.....

svako od nas obicno zna sebe....neki ljudi su po prirodi ljubomorni, onda znas da je do tebe....ali ako ti to nije uobicajeno stanje, a sve cesce i cesce osjecas ljubomoru, onda partner nesto radi da te ucini ljubomorn(im)om :D
Incub

Post by Incub »

anais_nin wrote:
ako je nesto skrivio samo ce jos vise paziti....ako nije nista skrivio onda ces ti ispasti paranoja i ludacha :D nego najbolje primiri sada, a drzi oba oka otvorena :D nista ne govori, nista ne zapitkuj, kuliraj kao da je sve ok, a on ako je kriv, pogrijesice kad tad i onda ces znati ja shesh ja besh :D
Da zna momak sta mu vas dvije radite... :-) :-) :lol: :lol:
Osjecao bi se kao da mu stavljate omcu oko glave ali one manje :lol: :lol:
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

anais_nin wrote:
jugoistocnjak wrote:
sve zavisi od toga sta ti je cilj :roll: ako stvarno mislis da te partner vara, a to bi bio razlog za okoncavanje veze, ja bih drzala oba oka otvorena i cekala da se sam "inkriminira" ili da jednostavno naletim na neoboriv dokaz :D ne znam ih puno koji bi priznali suoceni s takvom sumnjom....

s druge strane, da me isti zenski instinkt pocne uznemiravati a uz to osjetim da se ravnoteza u vezi poremetila, tj da ima nesto sto ne stima kao prije, ako smatram da je ta veza i ta osoba vrijedna truda i zelim opstanak te iste veze, isla bih "starom zenskom skolom mudrija pobjedjuje"....nikad mu ne bih stavila do znanja da sam uopste ista sumnjala (jer svjesno ili nesvjesno ako zna da sam znala i presla preko toga to ce mu biti kao zeleno svijetlo u buducnosti) nego bih se pobrinula da vezu okrenem u pozitivnom smjeru, ucvrstim temelje, podsjetim ga na razloge zbog kojih bi bilo idiotski rizikovati vezu....u svemu tome ne treba izostaviti i ono najopasnije zensko oruzje tj sex :lol: :D prednost domaceg terena itd itd :D

kao sto rekoh sve zavisi od krajnje namjere....ja da nanjusim ili vremenom prepoznam "zenskarosa" tj ako mi onaj mali glasic iznutra govori da ce mi tako uvijek biti, ne bih se bakcala ni s jednom od gore navedenih taktika nego fino put pod noge, podvuc crtu i idemo dalje.....

svako od nas obicno zna sebe....neki ljudi su po prirodi ljubomorni, onda znas da je do tebe....ali ako ti to nije uobicajeno stanje, a sve cesce i cesce osjecas ljubomoru, onda partner nesto radi da te ucini ljubomorn(im)om :D
Malo smo drugacije opisivali stvari, i ti si bila detaljnija i preciznija u elaboriranju, ali se 100% slazem sa tobom. Htio sam reci da neke osobe jednostavno osjecaju potrebu da povremeno flertuju mozda i bez ozbiljnih namjera da nesto naprave u tom pravcu. Mislim takodje da zene umije puno bolje "namirisati" da se nesto cudno desava u vezi. Ja i jesam govorio o nekakvom pocetku nevjere ili necega sto na to upucuje. U toj fazi, kao sto i sama kazes, ako vidis neke promjene, a radi se o nekome za koga se vrijedi boriti, onda i treba reagovati i stvari okretati u pravom smjeru. O metodama kako to napraviti se da raspravljati. Ako se dodje u fazu prave nevjero, onda to treba jednostavno rezati. Sto prije, to bolje. Manje ce steta biti. Slazem se da partneru ne treba davati razloge za ljubomoru. Ako vam to neko konstantno radi, to je pouzdan pkazatelj da vas bas i ne voli i da se radi o narcisoidnoj osobi.
van Basten

Post by van Basten »

Najbolje pucati straže kraj prozora, kako nedavno čusmo :D
Post Reply