pussysmoke wrote:Da su svi brakovi nastali iz ljubavi, nisu. Da su sva djeca nastala iz ljubavi, nisu. Ali sve one žele da se "ostvare kao majke". Ovo kad čujem žao mi je djeteta koje će da rodi. Praviš dijete da se ostvariš kao majka i to je nesebičnost? Smiješno! A svi su idealni za produženje vrste. Kao dokaz tome imamo društvo koje je na rubu propasti, a samo zato što se "ostvariše majke i očevi". Rodiše "ljude" koji se tako nazivaju samo zbog svog izgleda. Pojedini opet nesebično prave djecu da ne bi bili sami pod stare dane i to je neka ljubav? Zanimljivo poimanje ljubavi. Sebičnost u svom najosnovnijem obliku.
Ako nemaš djecu onda ne znaš šta je najveća sreća na svijetu?! Subjektivno. Sveznalački. Kako za koga. Nismo svi isti i ne želimo svi isti život.
Jednostavno zbog toga što se zelim ostvariti kao majka i mislim da je to jedna od najljepših i najtezih zivotnih uloga
Nemati pojma o nečemu je jedno, ali živjeti u zabludi je sasvim druga stvar.
Nesebično je usvojiti dijete. Nesebično je svaki mjesec izdvojiti određenu sumu novca i odnijeti u dom za nezbrinutu dijecu, ako već ne možeš usvojiti dijete.
Rađaju se djeca i zato što familija to očekuje. Šta će ljudi reći?! Samo još jedan u nizu razloga zbog kojih ljudi prave djecu. Pa onda shvatiš da veoma mali broj djece nastao iz pravih razloga.
Biološki sat? Pa zar je uopšte potrebno komentarisati?
Ni sam ne znam šta da mislim o ljudima kojima je svrha života reprodukcija. Tajna je otkrivena. Daj da svi napravimo po jedno pa možemo na onaj svijet, jer smo ispunili ono što se traži od nas. Imbecilno!
Šta je sa onima što prave djecu da bi sačuvali brak? Mizeran je to brak ako djecu praviš da ga sačuvaš. Žao mi je te djece, a žao mi je i tih ljudi. Valjda bolje i ne znaju. Na kraju krajeva oni i nisu krivi, sve je to rezultat društva, naslijeđe koje prenose upravo ta i ostala gore navedena djeca. Pa nije ni čudo.
Ako ne želiš djecu onda si sebičan. A partner ti je objekat.
Generalno je riječ o ljudima koji su na granici neke sociopatije - jako teški, samoživi ljudi koji su uvijek sebi na prvom mjestu i kojima ni njihov partner nije subjekt nego objekt u životu. Hajd' što neće djecu ali u takvim odnosima je njihov partner i sluga i igračka i mati i dijete i sve drugo više nego partner.
Hvala ti što si mi rekao šta je meni moja supruga i šta sam ja njoj. Da nisi ne bi ni znali. Ne bi znali koliko smo sebični. Hvala još jednom. Hvala što si svoju nesebičnost podijelio sa nama.
I svi vole svoju djecu. Baš svi. Svakodnevno na ulici vidimo primjere te ljubavi. A sve mi nešto govori da kako vrijeme prolazi djeca su sve više zanemarena i ljudi ih prave iz pogrešnih razloga, ali zato na sav glas daju do znanja da oni vole svoju djecu. Šteta što je ta ljubav u većini slučajeva prošarana fizičkim i psihičkim nasiljem, pa se pitamo što je neko djete odraslo u nastranog, alkoholičara, narkomana, nasilnika, silovatelja, lopova, dilera, lažova... Od silne ljubavi koju roditelji dadoše. Pa kažu nije sve do roditelja. Dobro, nije sve. Ali šta onda jeste? Kada dijete poraste i postane doktor, profesor, naučnik... roditelji se hvale, sve je divno. Kada postane kriminalac, u 90% slučajeva su krivi svi drugi osim roditelja. Dvostruki aršini na svakom koraku. A i ti roditelji su bili djeca.
Zazeljela bi ti djecu iste sekunde kad bi nasla muskarca. Ovu pricu da ne zele djecu furaju zene koje nemaju musko pored sebe pa se tjese.
Reče muškarčina. Junak. Heroj ulice. On zna. On je nekad bio žena pa se sjeća zašto nije želio djecu i sjeća se lažnog muškarca sa kojim je bio. Njegovo iskustvo u tijelu žene je neprocjenjivo. Muškarčina kojeg žene mole da ih oplodi. Sine...
Djeca su pozitivna energija u zivotu..
ljudi koji ne zele djecu su egoisti, sebicnjaci..
To je to. Pozitiva. Nafaka. Nemaš djecu, nemaš pozitivnu energiju. Toliko je pozitivne energije u ovom postu da je to nevjerovatno. I njega je isto tako neko odgajao, ne odgojio, odgajao.
A te brige koje dolaze uz djecu su najslađe brige na svijetu!
Naravno. Slažem se u potpunosti. Ništa ljepše nego kada djete krene u školu i pređe kućni prag, sunčan dan, a na samo dvadesetak metara od ulaza čuje se škripa kočnica i nečiji vrisak. Od sreće silne ne znaš šta bi. Da li je živo ili je pijani kreten ubio vašu sreću?! Pa kaže brige koje dolaze uz djecu su najslađe. Sinko, nije sve u vezanju pertli i pisanju zadaće, ima tu još dosta toga što te zabrine, pa ne znaš kako se zoveš. Olako se sve to shvata.
Sve se ovo olako shvata i tuđi životi se gledaju površno. Pola onih koji imaju djecu ne znaju da vode računa ni o sebi, ali daj da se familija širi i da se vrsta produži. Nemojte razočarati familiju, komšije, prijatelje, da ne kažu da je mlada jalova.
A ako pravite djecu da vam nije dosadno? Električna stolica bez suđenja i gubljenja vremena.
Lahko je SVOJU platu trošiti na SVOJE dijete.
Kad je u pitanju tuđe dijete, nema interesa da se tuđem djetetu da ljubav, briga i pažnja koja se daje svom djetetu. Tu sebičnost dolazi do izražaja.
Svaka čast! Ovdje je dosta toga rečeno, a što mnogi "roditelji" ne shvataju i nikada shvatiti neće. Nažalost.