Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
dale cooper

#3301 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by dale cooper »

eluna wrote:
dale cooper wrote:
eluna wrote: dale, ili nabavi ckvike, ili nauči bolje da čitaš :)

GENERACIJE ŽENA
Pa mogao bih i ja naći primjere kolega, prijatelja, familije kojima su tatine ili mamine cure/dečki
uradili nešto nažao. To mi opet ne daje za pravo da sudim o konkretnom slučaju koji se
postavi ovdje. Naposlijetku mi imamo samo jednu stranu priče ovdje. Mogu možda pretpostaviti,
ali isključivo i ultimativno dati savjet da neko ostavi partnera zato što sam ja vidio sličnih primjera,
to ne mogu. Najbolje što mogu savjetovati je da sjednu i pričaju otvorenih karti. :)

I hvala, cvike imam i vid me (još uvijek) sasvim dobro služi. :)
izvinjavam se - zaboravih napisati da se to odnosilo na onu sa mamoljupcem ............. ova druga je nešto drugo - tamo sam i napisala da pošteno kaže šta je na stvari, ali da to uradi u kafiću da može slobodno otići ako ne ćali raspravu
Savjet ti je isti, jedna da prekida, druga da bježi. :lol: :run:
Vijetnamac13

#3302 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Vijetnamac13 »

Danasnje zene su mnogo razmazene.
Ne, razmazena su do Allaha i niko ko malo misli ih ne moze trpiti.
Generalno, u okvirima globalnog pokreta su feminizam i emancipaciju svele na svadjanje za red u marketu.

Ja sam zena, ravnoprvna sam tebi i zato cu ti skakati po glavi i ti neces moci nista, ja sam zena, uzmi to u obzir, slabiji smo spol!

E sad odoh kafu kakvu popit, pa cu kasnije nastaviti sa zenomrzackim ili sasvim realnim postovima. Interpretacija je bezbroj, tvrde Hajdeger i Niče.
štrc štrc

#3303 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by štrc štrc »

Evo za sve ove što me osuđuju,i kažu da nemam muda da sjednem i kažem mu sve u lice,izgleda da ipak imam muda.Razgovarala sam sa njim,sve sam mu objasnila,sad konkretno,rekla šta mi smeta,šta ja ustvari očekujem od naše veze,odnosno šta sam očekivala,rekla sam mu čak i da ne osjećam više isto,da nisam zaljubljena kao prije,da je uzrok tome sve što sam navela,da mi treba vremena,jer nisam više sigurna da želim nastaviti ovu vezu i bla bla.Onda je on počeo da moli da ostanemo skupa,da obećava da će se sve promijeniti,da će biti kako ja hoću,da će poraditi na sebi,ali zašto sve to kad ja znam da ono što ja želim da radim on ne želi.Znam da ne bi uživao u tome.I ja mu opet kažem,treba mi vremena,i ajd ok.Već danas me nazvao 15 puta,i opet mu kažem da me ne zove dok ne razmislim,i onda govori kako mu je teško,onda meni žao bude i ne mogu da mu spustim slušalicu ili da se ne javim :-x
I nije stvar u tome da ja ne želim da ispadnem loša u njegovim očima,nego jednostavno ne želim da povrijedim tog momka,jer to nije uopšte zaslužio.Znam da ima i moje krivice tu jer nisam to na vrijeme sankcionisala,ali sve iz istog razloga.
I nisam se ja jedno jutro probudila i skontala da ga ne volim,već sam rekla da su osjećaji vremenom počeli da slabe iz razloga prethodno navedenih :mrgreen:
Hvala svima a savjetima,mišljenjima ali i kritikama :D
Ma ja ba

#3304 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Ma ja ba »

dale cooper wrote:
U potpunosti se slazem sa eluninim komentarima. I moj je savjet isti - jedna da prekine, druga da bjezi.

A zasto? Pa zato sto je prva rekla da ga vise ne voli. Sta se tu vis eima filozofirati. Ako nema ljubavi, onda je bolje razici se. The ende.

Druga fino rece kako on nije u stanju napraviti ikakvu odluku bez maminog odobrenje. Za dobar brak je sasvim dovoljno dvoje, treca osoba je visak. Svako zeli da se uda/ozeni za zrelu i odraslu osobu, a ne za dijete. Iz njene price, zakljucujem da se radi o nezreloj osobi. Brak osudjen na propast, ukoliko on ne pocne praviti vlastite odluke bez trazenja maminog blagoslova.
SultanSuljke

#3305 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by SultanSuljke »

zar ovo moze neko podnijeti ?

Image

ja praktikujem ...

Image

:lol: :lol: :lol:
dale cooper

#3306 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by dale cooper »

Ma ja ba wrote:
dale cooper wrote:
U potpunosti se slazem sa eluninim komentarima. I moj je savjet isti - jedna da prekine, druga da bjezi.

A zasto? Pa zato sto je prva rekla da ga vise ne voli. Sta se tu vis eima filozofirati. Ako nema ljubavi, onda je bolje razici se. The ende.

Druga fino rece kako on nije u stanju napraviti ikakvu odluku bez maminog odobrenje. Za dobar brak je sasvim dovoljno dvoje, treca osoba je visak. Svako zeli da se uda/ozeni za zrelu i odraslu osobu, a ne za dijete. Iz njene price, zakljucujem da se radi o nezreloj osobi. Brak osudjen na propast, ukoliko on ne pocne praviti vlastite odluke bez trazenja maminog blagoslova.
Slažem se u ovom prvom, a eto izgleda da je gospođica napravila prvi korak u tom smjeru.

Što se tiče ovog drugoga, moguće da je to što je on vezan za mamu nema veze sa ovim što nije
baš zagrijan da se uključi u te aktivnosti oko organizovanja vjenčanja. Mislim da ne bi bio ni
prvi ni poslednji muškarac kojem bi ovo bilo živo peglanje. :roll: :D
Officer Crabtree

#3307 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Officer Crabtree »

Bitno je samo ne davati tako rezolutne savjete na osnovu neodovljno objašnjenih informacija o stanju u kojem se nalaze...

Bježi od njega savjet koji bih ja dao u dosta ekstremnijim slučajevima, ali eto nismo svi isti.
Ma ja ba

#3308 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Ma ja ba »

dale cooper wrote:
Slažem se u ovom prvom, a eto izgleda da je gospođica napravila prvi korak u tom smjeru.

Što se tiče ovog drugoga, moguće da je to što je on vezan za mamu nema veze sa ovim što nije
baš zagrijan da se uključi u te aktivnosti oko organizovanja vjenčanja. Mislim da ne bi bio ni
prvi ni poslednji muškarac kojem bi ovo bilo živo peglanje. :roll: :D
Pa u ovom drugom slucaju, nije negativnost biti vezan za mamu. Mama je mama, svi volimo svoje mame. @oficir je u pravu do nekle, ne znamo njenu cijelu situaciju. Mozda su momku sitni detalji oko vjencanja samo peglanje, a vecini muskaraca jeste, tako da to i nije problem. Problem bi bio ako se radi o muskarcu koji generalno nije u stanju praviti samostalne odluke. Zato moj prethodni komentar.

I da dodam nesto za @oficira - da, nismo svi isti i dobro je da nismo.
dale cooper

#3309 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by dale cooper »

Ma ja ba wrote:
Pa u ovom drugom slucaju, nije negativnost biti vezan za mamu. Mama je mama, svi volimo svoje mame. @oficir je u pravu do nekle, ne znamo njenu cijelu situaciju. Mozda su momku sitni detalji oko vjencanja samo peglanje, a vecini muskaraca jeste, tako da to i nije problem. Problem bi bio ako se radi o muskarcu koji generalno nije u stanju praviti samostalne odluke. Zato moj prethodni komentar.

Da, to bi bio problem, samo onda ne znam kako je uspjela dogurati do vjenčanja sa takvim tipom. :D
Ma ja ba

#3310 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Ma ja ba »

dale cooper wrote:
Ma ja ba wrote:

Da, to bi bio problem, samo onda ne znam kako je uspjela dogurati do vjenčanja sa takvim tipom. :D
Mozda se zaljubila :roll: , a zaljubljenost nekad zna biti slijepa. :D
Officer Crabtree

#3311 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Officer Crabtree »

a sviđale su joj se popeglane košulje koje je donosio od kuće :lol:
Ma ja ba

#3312 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Ma ja ba »

Officer Crabtree wrote:a sviđale su joj se popeglane košulje koje je donosio od kuće :lol:
pa veci je cejf zguzvati popeglanu kosulju od nepopeglane. :lol:
dale cooper

#3313 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by dale cooper »

Ma ja ba wrote:
dale cooper wrote:
Ma ja ba wrote:

Mozda se zaljubila :roll: , a zaljubljenost nekad zna biti slijepa. :D
Ma znam ja to, ali ako je baš toliki mamin sin kako ga opisuje, to joj je moralo početi bosti
oči mnogo ranije. :D

Najbolje da mu predloži brzo vjenčanje i onda mjesec dana sunca, koktela i seksa na Fidžiju. :D
Neće mu pasti ni mama ni tata ni braća ni seste više na pamet. :D
eluna

#3314 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by eluna »

III SULTAN III wrote:zar ovo moze neko podnijeti ?

Image

ja praktikujem ...

Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

ne kažu uzalud da u krevet UVIJEK treba ići skupa, i da se sve bračne svađe rješavaju u krevetu :wink:
Ma ja ba

#3315 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Ma ja ba »

dale cooper wrote:
Najbolje da mu predloži brzo vjenčanje i onda mjesec dana sunca, koktela i seksa na Fidžiju. :D
Neće mu pasti ni mama ni tata ni braća ni seste više na pamet. :D
haha :thumbup:
eluna

#3316 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by eluna »

Officer Crabtree wrote:Bitno je samo ne davati tako rezolutne savjete na osnovu neodovljno objašnjenih informacija o stanju u kojem se nalaze...

Bježi od njega savjet koji bih ja dao u dosta ekstremnijim slučajevima, ali eto nismo svi isti.
čim on MAMU pita za bilo šta vezano za vjenčanje, umjesto MLADU ............... jedini savjet može biti "Bježi!!!" ...... a on neka fino oženi svoju mamu, pa neka onda mama i uređuje svadbu .............

svaki pametan i zreo muškarac rekao bi svojoj mami "Mama - cijenim tvoj savjet, ali ne petljaj se, ti si svoju svadbu imala i napravila si kako si TI htjela, ovo je moja i NJENA svadba, napravit ćemo kako MI hoćemo" ......... PUNKTUM.

osim toga - ovo je idealan način da muškarac svojim roditeljima pokaže da je zreo i da je spreman za samostalan život jer se roditelji po definicji uvijek boje da njihova djeca nisu dorasla tome i nastoje pomoći. u takvoj situaciji na djetetu je da roditeljima pokaže gdje im je sada mjesto u njegovom/njenom životu, a ne da im dokazuju da su još uvijek djeca tako što će, umjesto partnera, za probleme u stvari u vezi pitati roditelje.

sa duge strane - maloumno je očekivati od partnera da rješava tvoje probleme sa tvojim roditeljima jer u takvoj situaciji tvoji roditelji nikada neće reći "moje dijete je nezrelo", nego će u pravilu reći "on/ona se nameće i šta se ima petljati - to je MOJE dijete i imam pravo da se miješam u njegov/njen život" čak iako taj dio njenog/njegovog života apsolutno nikakave veze nema sa bilo čijim roditeljima, nego ima veze samo između dvije konkretne osobe koje su u vezi ............ pisalo je na nekoj temi tamo da je jedan mamoljubac čak dozvoljavo da mu majka ulazi u sobu kad vodi ljubav sa suprugom :-) :-) :-) :-) :-) , tj. nikada nije htio da zaključa vrata ............. pih - koja je to pizda od čovjeka kad ne smije mami da kaže "halo ženo - *ebem, ostavi me na miru!!"
alchak.ba

#3317 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by alchak.ba »

eluna ja kad posavjetovah da taskinu mene optuzise da samo preporucujem raskidanje :D :D
Ma ja ba

#3318 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Ma ja ba »

eluna wrote:
čim on MAMU pita za bilo šta vezano za vjenčanje, umjesto MLADU ............... jedini savjet može biti "Bježi!!!" ...... a on neka fino oženi svoju mamu, pa neka onda mama i uređuje svadbu .............

svaki pametan i zreo muškarac rekao bi svojoj mami "Mama - cijenim tvoj savjet, ali ne petljaj se, ti si svoju svadbu imala i napravila si kako si TI htjela, ovo je moja i NJENA svadba, napravit ćemo kako MI hoćemo" ......... PUNKTUM.

osim toga - ovo je idealan način da muškarac svojim roditeljima pokaže da je zreo i da je spreman za samostalan život jer se roditelji po definicji uvijek boje da njihova djeca nisu dorasla tome i nastoje pomoći. u takvoj situaciji na djetetu je da roditeljima pokaže gdje im je sada mjesto u njegovom/njenom životu, a ne da im dokazuju da su još uvijek djeca tako što će, umjesto partnera, za probleme u stvari u vezi pitati roditelje.

sa duge strane - maloumno je očekivati od partnera da rješava tvoje probleme sa tvojim roditeljima jer u takvoj situaciji tvoji roditelji nikada neće reći "moje dijete je nezrelo", nego će u pravilu reći "on/ona se nameće i šta se ima petljati - to je MOJE dijete i imam pravo da se miješam u njegov/njen život" čak iako taj dio njenog/njegovog života apsolutno nikakave veze nema sa bilo čijim roditeljima, nego ima veze samo između dvije konkretne osobe koje su u vezi ............ pisalo je na nekoj temi tamo da je jedan mamoljubac čak dozvoljavo da mu majka ulazi u sobu kad vodi ljubav sa suprugom :-) :-) :-) :-) :-) , tj. nikada nije htio da zaključa vrata ............. pih - koja je to pizda od čovjeka kad ne smije mami da kaže "halo ženo - *ebem, ostavi me na miru!!"
haha ti si meni legenda. :thumbup: :thumbup: :)
SultanSuljke

#3319 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by SultanSuljke »

eluna wrote:
III SULTAN III wrote:zar ovo moze neko podnijeti ?

Image

ja praktikujem ...

Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

ne kažu uzalud da u krevet UVIJEK treba ići skupa, i da se sve bračne svađe rješavaju u krevetu :wink:
cuj mamu da slusam...
ona greske mog oca da ispravlja na meni ili da ispravlja svoje bracne probleme na meni...jok jok jok

ne samo bracni problemi....svi se problemi rjesavaju :-) :-) :-)
dale cooper

#3320 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by dale cooper »

Ko je rekao da je on pitao mamu? :zoka: Čak je ona spomenula da mu mama ne pomaže ništa.
Možda baš zbog toga da mu da podstrek da to riješi sa ženom. :D
Last edited by dale cooper on 29/12/2012 15:35, edited 1 time in total.
eluna

#3321 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by eluna »

alchak.ba wrote:eluna ja kad posavjetovah da taskinu mene optuzise da samo preporucujem raskidanje :D :D
jesam li te ja kritikovala??? ne - prema tome, ovaj post uputi drugima ......... koliko se čak sjećam, podržah te
alchak.ba

#3322 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by alchak.ba »

eluna, sad vidjeh da se bracne svadje rjesavaju u krevetu.

najgori moguci nacin rjesavanja problema ;-)
alchak.ba

#3323 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by alchak.ba »

eluna wrote:
alchak.ba wrote:eluna ja kad posavjetovah da taskinu mene optuzise da samo preporucujem raskidanje :D :D
jesam li te ja kritikovala??? ne - prema tome, ovaj post uputi drugima ......... koliko se čak sjećam, podržah te
samo onako kazem, sta me odmah npadas :? :D
eluna

#3324 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by eluna »

dale cooper wrote:Ko je rekao da je on pitao mamu? :zoka: Čak je ona spomenula da mu mama ne pomaže ništa.
Možda baš zbog toga da mu da podstrek da to riješi sa ženom. :D
ali je napisala - ako dobro pamtim, što neću tvrditi da je tačno - da ON ZA SVE PITA MAMU .......... pa kakva je to majka onda koja mu na takvo pitanje nije rekla "šta mene pitaš - našao si sebi ženu - od sad pitaj nju!" ......ako ćuti onda odobrava njegovu nesigurnost, ne samo po pitanju glupavih cvjetića, nego i po pitanju njegove odluke da se uopšte ženi, a i po pitanju odabira supruge ................ nastoji napraviti razdor - glumi nezainteresovanost jer vrlo dobro zna da će to da zabrine njenog jadnog sinčića ........ daj ne palamudite .............. cura treba fino da vrati prsten uz obrazloženje "kad shvatiš sa kim ćeš ostariti - sa mnom ili sa mamom - onda se javi, ali ti ne garantujem da ću biti slobodna" .............
Ma ja ba

#3325 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Ma ja ba »

Osjeca se napetost u zraku. :lol:
Locked