Ne ... pise mi u CV-ju da se planiram zeniti za dvije godine. Sve transparentno ...Boemica wrote:Postavljaju li vam na razgovorima za posao pitanje: da li ste oženjeni/vjereni/zauzeti i kada se planirate oženiti?
Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ramzess Veliki
#9676 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
- Boemica
#9677 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa okej mi je to pitanje da li se vidiš dugoročno u toj firmi, al' ja još nikad nisam otišla na razgovor za posao da me nisu pitali jesam li udata, imam li momka, planiram li se udati, sa kim živim i tako to.MarlboroGold wrote:Neko jeste, neko nije. Zato su bila neizbježna pitanja u smislu vidiš li sebe ovdje u narednih 5 godina ili slično.Boemica wrote:Postavljaju li vam na razgovorima za posao pitanje: da li ste oženjeni/vjereni/zauzeti i kada se planirate oženiti?
- MarlboroGold
#9678 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Mah... šta reći za naše poslodavce kad su u pitanju žene. Država vas treba puno više štititi i podsticati natalitet.Boemica wrote: Pa okej mi je to pitanje da li se vidiš dugoročno u toj firmi, al' ja još nikad nisam otišla na razgovor za posao da me nisu pitali jesam li udata, imam li momka, planiram li se udati, sa kim živim i tako to.
U zadnjoj firmi u kojoj sam radio su lika ismijavali što je uzeo porodiljsko odsustvo kako bi se brinuo o bebi, jer mu je žena imala bolji posao i puno veću platu pa se veoma brzo vratila. Mahala mentalitet.
- Xavier1
#9679 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa i jeste za ismijavanje. Cuj on brinuo dok je zena radila.MarlboroGold wrote:Mah... šta reći za naše poslodavce kad su u pitanju žene. Država vas treba puno više štititi i podsticati natalitet.Boemica wrote: Pa okej mi je to pitanje da li se vidiš dugoročno u toj firmi, al' ja još nikad nisam otišla na razgovor za posao da me nisu pitali jesam li udata, imam li momka, planiram li se udati, sa kim živim i tako to.
U zadnjoj firmi u kojoj sam radio su lika ismijavali što je uzeo porodiljsko odsustvo kako bi se brinuo o bebi, jer mu je žena imala bolji posao i puno veću platu pa se veoma brzo vratila. Mahala mentalitet.
- duminjo
#9680 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
I kolko Imate djeceBoemica wrote:Postavljaju li vam na razgovorima za posao pitanje: da li ste oženjeni/vjereni/zauzeti i kada se planirate oženiti?
- beni-bu-man
#9681 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
kiki-miki wrote:Da li biste voljeli biti " Vuk s Wall Street"?
Ne.
Ali bi volio biti Jordan Belfort
- Boemica
#9682 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa normalna stvar u Švedskoj recimo je da i otac ide na porodiljsko.MarlboroGold wrote:Mah... šta reći za naše poslodavce kad su u pitanju žene. Država vas treba puno više štititi i podsticati natalitet.Boemica wrote: Pa okej mi je to pitanje da li se vidiš dugoročno u toj firmi, al' ja još nikad nisam otišla na razgovor za posao da me nisu pitali jesam li udata, imam li momka, planiram li se udati, sa kim živim i tako to.
Sjećam se, negdje sam pročitala, da majka dijete zavoli onog trenutka kada sazna da je trudna, a otac dijete zavoli onog trenutka kada se dijete rodi. Taj prvi period nakon rođenja je mislim jako važan period u kojem se uspostavlja odnos oca sa bebom.
Ovi sadašnji poslodavci me svako mjesec dana pitaju imam li momka
- Xavier1
#9683 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Nemoj nas sa propalom Svedskom porediti molim te.
-
zipoo
#9684 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Vas poslodavci, a mene familija ubi. Imas curu, sto se nisi ozenio, sta cekas, ja sam u tvojim godinama imao dijete od 10 godina...
- Boemica
#9685 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa je l' misliš da i nas ne pegla familija dodatno?zipoo wrote:Vas poslodavci, a mene familija ubi. Imas curu, sto se nisi ozenio, sta cekas, ja sam u tvojim godinama imao dijete od 10 godina...
Zato mi i muka, na sve strane samo: kaš se udat
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#9686 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
kod mene u školi dva puta su očevi iskoristili dio porodiljskog
i bezbeli, bili ismijani.
-
zipoo
#9687 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
jesu ti poceli nabacivati?Boemica wrote:Pa je l' misliš da i nas ne pegla familija dodatno?zipoo wrote:Vas poslodavci, a mene familija ubi. Imas curu, sto se nisi ozenio, sta cekas, ja sam u tvojim godinama imao dijete od 10 godina...
- Xavier1
#9688 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Meni je zanimljivo koliko zene smaraju sa tim. Ne cujem da se muskarci pitaju konstantno kad ce se zeniti.Boemica wrote:Pa je l' misliš da i nas ne pegla familija dodatno?zipoo wrote:Vas poslodavci, a mene familija ubi. Imas curu, sto se nisi ozenio, sta cekas, ja sam u tvojim godinama imao dijete od 10 godina...
-
zipoo
#9689 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
navlacis navlacis 
- Boemica
#9690 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
zipoo wrote:jesu ti poceli nabacivati?Boemica wrote:Pa je l' misliš da i nas ne pegla familija dodatno?zipoo wrote:Vas poslodavci, a mene familija ubi. Imas curu, sto se nisi ozenio, sta cekas, ja sam u tvojim godinama imao dijete od 10 godina...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9691 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
pa kod muškinja je "guziš li šta brt?"Xavier1 wrote:Meni je zanimljivo koliko zene smaraju sa tim. Ne cujem da se muskarci pitaju konstantno kad ce se zeniti.Boemica wrote:Pa je l' misliš da i nas ne pegla familija dodatno?zipoo wrote:Vas poslodavci, a mene familija ubi. Imas curu, sto se nisi ozenio, sta cekas, ja sam u tvojim godinama imao dijete od 10 godina...
- Xavier1
#9692 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa dobro. One i imaju dosta manje vremena za djecu i tako to.
-
Hakiz
#9693 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Odgovoriš "Da li se to Vi nudite?"Boemica wrote:...
Ili "Nemate šanse i da nemam."
Najbolje: "Sram Vas bilo, možete mi deda biti! Ja sam konsternirana!"
Last edited by Hakiz on 05/11/2018 18:37, edited 1 time in total.
- Boemica
#9694 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ma ne odgovaram, ali mi je to jako smiješno. Ne pita me uvijek gazda, nekad i njegova žena. Koja mi je isto gazdaricaHakiz wrote:Odgovoriš "Da li se to Vi nudite?"Boemica wrote:...
Ili "Nemate šanse i da nemam."
-
Hakiz
#9695 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Počni puštati onu Balaševićevu sa stihom:
..."Ali kad padne mrak ugroziću vam brak"...
-
zipoo
#9696 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa je l' misliš da i nas ne pegla familija dodatno?Boemica wrote:[quoe="zipoo"][qote="Boemica"][quoe="zipoo"]Vas poslodavci, a mene familija ubi. Imas curu, sto se nisi ozenio, sta cekas, ja sam u tvojim godinama imao dijete od 10 godina...
jesu ti poceli nabacivati?[/quot]
Meni neki dan vehabinica "sredjuje" neku svoju tamo familiju, kaze fina, studira, klanja svaki vakat, ali uslov da moram isto klanjati svaki vakat
- Boemica
#9697 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
zipoo wrote:
Meni neki dan vehabinica "sredjuje" neku svoju tamo familiju, kaze fina, studira, klanja svaki vakat, ali uslov da moram isto klanjati svaki vakat
- Pa ja, ti si naopaka, eno što ne bi izašla sa Amarom (mali iz mahale), znate se čitav život, momak fin, ide u džamiju
- Ali mama, ja sam ateista
- Ja kad god spomenem Amara, ona odmah face slaže, šta mu fali, baš u finog momka izrastao, čitav ramazan prepostio
- Tebi ništa ne valja, vidjećeš, rekla sam ti ja, probiraš - otirač
- triconja
#9698 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Bel bih ja klanjo a taslacio, jastaradi. Bilo bi ti to ibadeti ti jaro svaku noc da nju prestane glava ili bi ona ibadetila

- Boemica
#9699 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Hakiz wrote:Počni puštati onu Balaševićevu sa stihom:
Meni ovdje svaki dan muzika ezan, povazdan
- triconja
#9700 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Jel amar kolje kurban i daje zekjat? Eee, to su ti veoma bitne stavkeBoemica wrote:zipoo wrote:
Meni neki dan vehabinica "sredjuje" neku svoju tamo familiju, kaze fina, studira, klanja svaki vakat, ali uslov da moram isto klanjati svaki vakat![]()
![]()
Jes, jes, najjače mi je kad počnu te osobine hvalit, meni mama neki dan
- Pa ja, ti si naopaka, eno što ne bi izašla sa Amarom (mali iz mahale), znate se čitav život, momak fin, ide u džamiju
- Ja kad god spomenem Amara, ona odmah face slaže, šta mu fali, baš u finog momka izrastao, čitav ramazan prepostio
- Tebi ništa ne valja, vidjećeš, rekla sam ti ja, probiraš - otirač![]()
![]()