Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- walter kurtz
#7351 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Znaci smisao zivota je produzenje vrste 
- merlin246
#7352 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ne znam brate. Evo ja sam mlada i sada mi nije ni na kraj pameti udaja i brak. Ali pomisao da jednog dana imam svoju djecu i da stvorim od njih odrasle ljude mi je bas slatka
Covjeka odmah neka toplina oko srca obuzme
Covjeka odmah neka toplina oko srca obuzme
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7353 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Jok, više na one koji se vode nekim "emocijama", naštancaju sedmero djece i svakom uvale tablet i majnkraft. Uz obaveznu "svako dijete ima svoju nafaku".cendlerbing wrote:Mea culpa.Velkoski wrote:
Đe ja rekoh svi![]()
I iracionalan nije nužno
Tu i tamo bi poneki racionalni planirano ostao bez potomstva, i pošto to ne bi bio slučaj sa neracionalnim, trebalo bi osjetno više od 50 godina da dođe do izumiranja racionalnih ljudi.![]()
Spomenula sam zajedno iracionalnost i idiote jer si ih i ti spomenuo zajedno gore u postu, a vjerujem da si insinuirao na glupe ljude.
Generalno svakako znam više žalosnih porodica nego izrazito sretnih, a i veća je šansa da nešto krene po zlu nego da bude dobro.
- cendlerbing
#7354 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Svaki gen u tebi vrišti za time.walter kurtz wrote:Znaci smisao zivota je produzenje vrste
- cendlerbing
#7355 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Jest.Velkoski wrote:
Jok, više na one koji se vode nekim "emocijama", naštancaju sedmero djece i svakom uvale tablet i majnkraft. Uz obaveznu "svako dijete ima svoju nafaku".
Generalno svakako znam više žalosnih porodica nego izrazito sretnih, a i veća je šansa da nešto krene po zlu nego da bude dobro.
Ali, zar ti nisi kockar u duši? A i nako, in ril lajf?
- HAVANA
#7356 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Smisao zivota je porodica,prijatelji,potomstvo,djeca...Ja drugo ne vidim.Meni jeste.I tebe je neko napravio,nije te izdrko.Ne znam sta ti smatras smislom zivota,sta je to sto trebas raditi i kako treba to izgledati po tvome da ljudi imaju smislen zivot? Razumijem da kazes ne zelim djecu,ali kad mi kaze ne treba imati djecu...sva dalja rasprava je suvisna.Pricam sa nezrelom osobom.walter kurtz wrote:Znaci smisao zivota je produzenje vrste
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7357 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Eh super što si spomenula to. Neki dan frajer u Premieru jebe sebi sve jer je prokock'o stoju, a mog'o djetetu kupit' nešto. Baš je onako ispunio smisao života, 'alal mu vjera.cendlerbing wrote:Jest.Velkoski wrote:
Jok, više na one koji se vode nekim "emocijama", naštancaju sedmero djece i svakom uvale tablet i majnkraft. Uz obaveznu "svako dijete ima svoju nafaku".
Ali, zar ti nisi kockar u duši? A i nako, in ril lajf?![]()
- cendlerbing
#7358 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Šta je, vidio si sebe u budućnosti i skonto još jedan dobar razlog za život bez djece?
Što reko Havana, ok je da ne želiš djecu, al je bezveze tvrditi da ih ne treba imati. I niko ne govori o sedmero kinderčadi koja nemaju šta pojest.
Što reko Havana, ok je da ne želiš djecu, al je bezveze tvrditi da ih ne treba imati. I niko ne govori o sedmero kinderčadi koja nemaju šta pojest.
- merlin246
#7359 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
cendlerbing wrote:Šta je, vidio si sebe u budućnosti i skonto još jedan dobar razlog za život bez djece?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7360 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Što si ti odlučila večeras trpati stvari koje nisam napis'o?
Gdje sam rekao da ih izričito ne treba imati? Do whatever makes you happy
Vi se služite ad hominemom prema walteru i meni, a ne obrnuto. Ono što je vama smisao nekome drugom nije i to nema veze sa "zrelosti".
Sjetit ćeš se ovoga svakako kad se nekad razvedeš
Vi se služite ad hominemom prema walteru i meni, a ne obrnuto. Ono što je vama smisao nekome drugom nije i to nema veze sa "zrelosti".
Sjetit ćeš se ovoga svakako kad se nekad razvedeš
- medvjed23
#7361 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
hajte vamo:
reprodukcija-t149210.html
postoji čitav kutak filozofije posvećen stavu da nije ok imati djecu.. zove se antinatalizam i ko je o tome malo čitao ili slušao, zna da među antinatalistima ima nemalo zrelih, pametnih i dobrih ljudi.. ista je stvar i kod opozicije.. mnogi dobri, pametni i zreli ljudi prave djecu.. nema tu prostora generalizacijama.. i tamo i vamo ima svega..
postoji čitav kutak filozofije posvećen stavu da nije ok imati djecu.. zove se antinatalizam i ko je o tome malo čitao ili slušao, zna da među antinatalistima ima nemalo zrelih, pametnih i dobrih ljudi.. ista je stvar i kod opozicije.. mnogi dobri, pametni i zreli ljudi prave djecu.. nema tu prostora generalizacijama.. i tamo i vamo ima svega..
- cendlerbing
#7362 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ma da. Evo si reko meni i Havani da nismo nimalo dobri.Velkoski wrote:Ko želi imati djecu na današnjem vaktu nije nimalo dobar.![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7363 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
I kako je to izričito "niko ne treba imati djecu"cendlerbing wrote:Ma da. Evo si reko meni i Havani da nismo nimalo dobri.Velkoski wrote:Ko želi imati djecu na današnjem vaktu nije nimalo dobar.![]()
Da ne spominjem smajli na kraju rečenice
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7364 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
medvjed23 wrote:hajte vamo:
![]()
Odličan post, ubio se za ove teme.lmo wrote:baš neki dan na nekoj radionici/treningu doktorica pshioloških nauka, specijalista psihopatologije kaže...prilikom rješavanja neke situacije sa kćerkom izleti joj rečenica ...parafraziram...e, kako si takva, kako da to radiš?!...kćerka odgovori....ali ja te nisam molila da me rodiš... i tu zatvori usta i majci i doktoru psihologije.
o toj rečenici treba pofino razmisliti. nekoga napraviš i rodiš tako olako, a dalje ne znaš šta bi...kontaju ljudi imaju urođen instinkt za roditeljstvo.......eee
kakvih sam se sve životnih priča naslušala, nagledala, s kakvim sve roditeljima sam prinuđena komunicirati![]()
roditeljstvo je ogroman izazov, odgovornost, strašan posao....ko se namjerava reprodukovati i to...
treba doooobro razmisliti, edukovati se, a prije svega i sam odrasti...
najmanje je bitno ugrožavanje planete prenaseljenošću, uništavanjem ...blabla....
koji se samo invalidi prave od zdravorođene djece....i pshički i emotivni i socijalni i svi ostali...
-
zipoo
#7365 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Nije da ga branim, ali nije ni u krivu. 
- walter kurtz
#7366 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Mi nismo napali tvoj stil zivota ti si prvi napao nas rekao si zar ima ko zdrav i zreo da ne zeli djecuHAVANA wrote:Smisao zivota je porodica,prijatelji,potomstvo,djeca...Ja drugo ne vidim.Meni jeste.I tebe je neko napravio,nije te izdrko.Ne znam sta ti smatras smislom zivota,sta je to sto trebas raditi i kako treba to izgledati po tvome da ljudi imaju smislen zivot? Razumijem da kazes ne zelim djecu,ali kad mi kaze ne treba imati djecu...sva dalja rasprava je suvisna.Pricam sa nezrelom osobom.walter kurtz wrote:Znaci smisao zivota je produzenje vrste
- HAVANA
#7367 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Da,roditeljstvo istina nije za svakoga.Ogroman je i konstantan trud,ljubav,briga...potreban da od mrve napravis covjeka.
- cendlerbing
#7368 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa ko treba onda? Čemu smajli služi?Velkoski wrote:I kako je to izričito "niko ne treba imati djecu"cendlerbing wrote:Ma da. Evo si reko meni i Havani da nismo nimalo dobri.Velkoski wrote:Ko želi imati djecu na današnjem vaktu nije nimalo dobar.![]()
![]()
![]()
Da ne spominjem smajli na kraju rečenice
- HAVANA
#7369 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Opet kazem,sretno.Cujemo se za par godina.I nisi mi odgovorio.Smisao,tvoj?walter kurtz wrote:Mi nismo napali tvoj stil zivota ti si prvi napao nas rekao si zar ima ko zdrav i zreo da ne zeli djecuHAVANA wrote:Smisao zivota je porodica,prijatelji,potomstvo,djeca...Ja drugo ne vidim.Meni jeste.I tebe je neko napravio,nije te izdrko.Ne znam sta ti smatras smislom zivota,sta je to sto trebas raditi i kako treba to izgledati po tvome da ljudi imaju smislen zivot? Razumijem da kazes ne zelim djecu,ali kad mi kaze ne treba imati djecu...sva dalja rasprava je suvisna.Pricam sa nezrelom osobom.walter kurtz wrote:Znaci smisao zivota je produzenje vrstemi smo zreli i zdravi i ne zelimo djecu mani se zivota prema havani
Last edited by HAVANA on 19/08/2018 23:08, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7370 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ko god hoće, svako ima svoj izbor, pa i ovi Majnkrafttablet ispunjeni roditeljicendlerbing wrote:
Pa ko treba onda? Čemu smajli služi?
- walter kurtz
#7371 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
I tebi cujemo se kad god moj smisao je licne prirode i nije za foruma uglavnom nije produzenje vrsteHAVANA wrote: Opet kazem,sretno.Cujemo se za par godina.I nisi mi odgovorio.Smisao,tvoj?
- pizarro
#7372 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
ja sam to za sebe zakljucio.merlin246 wrote:Nisu bas smisao zivota ali su jedan od prioriteta.pizarro wrote:kako god da se okrene, brak i djeca su smisao zivotaHAVANA wrote:Zar ima zdrav i zreo covjek da ne zeli djecu?
trebalo je malo vremena da to skontam ali nikad nije kasno
- HAVANA
#7373 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Majnkrafttablet roditelj ako mislis na mene ima dijete par godina mladje od tebe.Logicnije bi bilo da pricam sa tvojim roditeljima jesu li te trebali praviti ili ne.Nadam se da su ispunjeni i sretni.Velkoski wrote:Ko god hoće, svako ima svoj izbor, pa i ovi Majnkrafttablet ispunjeni roditeljicendlerbing wrote:
Pa ko treba onda? Čemu smajli služi?
- merlin246
#7374 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
A kakav li je to smisaowalter kurtz wrote:I tebi cujemo se kad god moj smisao je licne prirode i nije za foruma uglavnom nije produzenje vrsteHAVANA wrote: Opet kazem,sretno.Cujemo se za par godina.I nisi mi odgovorio.Smisao,tvoj?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7375 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Da mislim na tebe napisao bih tako, ali fino od tebe da s toliko godina opet nastavljaš spuštati sve na lični nivo i neka plitka vrijeđanja. Ali ne zamjerim ti