Nisi jedina </3Nastasia wrote:
Jes vidio, a kad sam mu palačinke pravila i suđe prala tad sam valjala.
Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7201 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
- Nastasia
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#7203 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
ae, dobra serija, jelde..triconja wrote:Btw, kad smo kod samoubistva vidio sam jedan nacin koji je u najmanju ruku kreativan, naka serija na fazon stiven kinga i njegove mitologije, znaci kanaf oko vrata i u trecu (brzinu, logicno)
- triconja
#7204 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Dobar stiven king, znaci dje god pise stiven king sto se tice filma to ne moze da ne valja. Ova serija more bit da je i dobra, ima easter egg - ova kolko hošlmo wrote:ae, dobra serija, jelde..triconja wrote:Btw, kad smo kod samoubistva vidio sam jedan nacin koji je u najmanju ruku kreativan, naka serija na fazon stiven kinga i njegove mitologije, znaci kanaf oko vrata i u trecu (brzinu, logicno)
-
Hakiz
#7205 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Jok ja. No sikirli, be hairli.merlin246 wrote:E jesi se nasikiroHakiz wrote:Nema na čemu. Jednio što je po Albertu sve relativno, pa džaba sva matematika kada je nekome 15 cm drugačije nego nekome drugomemerlin246 wrote:
Hvalaa![]()
Matematika mi nikad nije isla dobro
-
Hakiz
#7206 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Rano. Vjeruj mi, rano.Velkoski wrote:ma kakav crni smisao kada umreš svakako, samo je pitanje kada?Ja se zalažem za samoubistvo oko ~40, tad sve postane više patnja nego bilo šta drugo, od prostate do škripanja kostiju
- -storm-
#7207 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Nesto slicno mi se upravo odvijaMarlboroGold wrote:hmm... vjerovatno što sam se više prepoznao u drugoj struci pored one za koju sam se školovao. Što bi rekli... nikad nije kasno početi se baviti onim što te oduvijek najviše interesovalo. Dakle highlight je ispravna odluka na životnoj raskrsnici.lmo wrote: kontam bil' postavila pitanje...šta vam je bio hajlajt u dosadašnjem životu?, pa eto, ako je neko raspoložen neka odgovori...
I oko smisla zivota...treba težiti, da je highlight uvijek- upravo sada ...
- Ramzess Veliki
#7208 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Je ... ako je mehak k'o dusa dzabe da je i 30, mo's ga odma' otfikarit' .Hakiz wrote:Nema na čemu. Jednio što je po Albertu sve relativno, pa džaba sva matematika kada je nekome 15 cm drugačije nego nekome drugomemerlin246 wrote:
Hvalaa![]()
Matematika mi nikad nije isla dobro
- MarlboroGold
#7209 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Trebalo bi, ali teško je. Za to često nedostaje motivacija. Dovoljno je da se ne naspavaš pa da nema highlighta-storm- wrote:Nesto slicno mi se upravo odvijaMarlboroGold wrote:hmm... vjerovatno što sam se više prepoznao u drugoj struci pored one za koju sam se školovao. Što bi rekli... nikad nije kasno početi se baviti onim što te oduvijek najviše interesovalo. Dakle highlight je ispravna odluka na životnoj raskrsnici.lmo wrote: kontam bil' postavila pitanje...šta vam je bio hajlajt u dosadašnjem životu?, pa eto, ako je neko raspoložen neka odgovori...
![]()
- -storm-
#7210 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ma oke...nekad i moras upasti u shadows...godi i toMarlboroGold wrote: Trebalo bi, ali teško je. Za to često nedostaje motivacija. Dovoljno je da se ne naspavaš pa da nema highlighta
- Ramzess Veliki
#7211 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Kako je ovdje tema Ljubav i sex, nalazim smisao u hedonistickom pristupu dusevnim I tjelesnim zadovoljstvima, mnogo ljubavi, seksa i sve pet.lmo wrote:da. prosto se nameće zaključak da to ne može biti smisao.
... ako filozofski pokusam da odgovorim, sva ta zadovoljstva su privremena a nakon zadovoljstva ostaje potreba za novim zadovoljstvom koja moze da nas ucini nezadovoljnim i nesretnim, a I pitanje je koliki je smisao zadovoljavanja necim sto ce nestati u vremenu, cak prije nego mi fizicki nestanemo. Tako svako nase zadovoljstvo neupitno ostavlja prostor za nezadovoljstvo, I da ne bi bili nesretni u tom slucaju ne trebamo teziti za zadovoljstvima, nikakvim.
... zato nije zdravo mnogo filozofirat'.
Bolje je ...
- Ramzess Veliki
#7212 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Nastasia wrote:Šta je smisao života?
Ništa brate. Rodiš se, kenjaš prvo u pelene, nešto malo životariš, pa opet kenjaš u pelene i umreš.
Nema smisla.
Bila sam i ja, sad mi se čini u nekom drugom životu, depresivna, suicidalna, umorna od života, bolesna od tableta za spavanje, luda od psihoterapije i jebenih: izdrži i biće bolje i proći će. A nije prolazilo. Bila sam i ja, na vrhu jedne zgrade, samo ja i provalija. Samo ja i bezdan što gleda u mene.
I svanulo mi samo najednom, u momentu: glupačo, ako te nije strah da se ubiješ, zašto te onda strah da živiš.
I boriš se, trgaš, plačeš, vičeš, vrištiš, povlačiš se u sebe, al' znaš da moraš dalje, da mora postojati nešto u životu, bilo šta, što će ti dati snage da ustaneš, hodaš, jedeš, smiješ se, voliš. I dođe to malo po malo.
Kad je ova augustovska vrelina i kad sunce prži, smisao mog života je u onoj kapljici znoja što mi klizi niz kičmu. Kad dođe jesen i počne lišće opadat, smisao života je u onom šuštanju pod mojim nogama. I kad se na poledici okliznem i zamalo slomim trticu, smisao je u onom smijehu jer sam trapava, šepava, nikakva. I kad me neko sluša dok mlataram o nekim stvarima koje veze sa životom nemaju, al' usrećuju me. Smisao života je kad je nekome toliko stalo da se svake godine sjeti tvog rođendana i uvijek, na kojoj god strani svijeta bude pošalje ti poruku. Smisao je kad dobiješ narukvicu sa slonom za poklon jer slonovi donose sreću a ti želiš da budeš sretna. Smisao života je kad jedno dijete koje ti nije ništa prvo izgovori tvoje ime, pa tek onda mama i tata, jer osjeti koliko ga voliš.
I kad skontaš, kako je to sve malo, kako je to sve bijedno, kako je to sve nedovoljno.
I onda te jednom neko pogleda k'o da si najveće čudo što hoda ovom planetom. Onda ti prijatelj kaže kako si fenomenalna. Onda te neko dodirne k'o da ne postoji ništa drugo na svijetu, neko ti kaže da ti je srce k'o planina, i shvatiš da je sve to dovoljno i sve je to i previše dok god postoje ljudi koje si dotakla nečim lijepim, dok god postoji samo jedna osoba u čijim si neuronskim vezama ostavila lijepu uspomenu.
I šta ako život nema smisla?
Živjeću iz zajebancije. Radovaću se bez razloga. Pomagaću bez koristi.
I voljeću.
Jer ništa drugo svijetu nemam i ne mogu da dam osim ljubavi.
Kakvo samoubijanje ... cak I kad je pravo jebeno tesko bilo odrzavao me inat da ne pokleknem i da dokazem da me nista ne moze slomiti.
I kad prodjes sve moguce pokusaje da te se slomi, da skoncas, ostaje ti onaj pobjednicki osmijeh na licu, I uzivas samim tim sto nisi bio pobijedjen.
- Euridika
- Globalna šefica
#7213 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Radite li vi šta drugo osim što mene psihički dotukoste s ovolikim postEvima na x puta apsolviranu priču?

- Ramzess Veliki
#7214 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ako ti je mrsko pricat' o onome za ono, pusti druge da se zabavljaju ...Euridika wrote:Radite li vi šta drugo osim što mene psihički dotukoste s ovolikim postEvima na x puta apsolviranu priču?![]()
- Euridika
- Globalna šefica
#7215 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Jes' u pravu si, haj' djeco zabavljajte se, nemojte se svađati pa da ja poslije moram da vas razvađam.Ramzess Veliki wrote:Ako ti je mrsko pricat' o onome za ono, pusti druge da se zabavljaju ...Euridika wrote:Radite li vi šta drugo osim što mene psihički dotukoste s ovolikim postEvima na x puta apsolviranu priču?![]()
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#7216 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Znači, da bismo opstali u svakom danu se treba izdvojiti nekakav hajlajt, nešto što će poslužiti kao podsticaj da idemo dalje, a i da, ko biva, vidimo da je možebit smisleno disati..-storm- wrote: Nesto slicno mi se upravo odvija![]()
Razumijem da je lakše tako živjeti...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7217 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Možda malo laički, ali kontraprimjer....lmo wrote:Znači, da bismo opstali u svakom danu se treba izdvojiti nekakav hajlajt, nešto što će poslužiti kao podsticaj da idemo dalje, a i da, ko biva, vidimo da je možebit smisleno disati..-storm- wrote: Nesto slicno mi se upravo odvija![]()
Gledaš neku seriju, prva epizoda - dobra, druga - odlična, treća....filler...hm, hajde dobro....ali onda i četvrta bude isto filler, pa onda pred polusezonu malo zakuhaju....onda nastavak opet neki zaplet, da te zainteresuju, pa filler, filler, filler i finale sezone...ali i ono nekako nedorečeno.
Biće prije da se život sastoji od povremenih hajlajta i dosta ler vožnje.
- Ramzess Veliki
#7218 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Zivot je more, pucina crnaTomahawk11 wrote:Možda malo laički, ali kontraprimjer....lmo wrote:Znači, da bismo opstali u svakom danu se treba izdvojiti nekakav hajlajt, nešto što će poslužiti kao podsticaj da idemo dalje, a i da, ko biva, vidimo da je možebit smisleno disati..-storm- wrote: Nesto slicno mi se upravo odvija![]()
Gledaš neku seriju, prva epizoda - dobra, druga - odlična, treća....filler...hm, hajde dobro....ali onda i četvrta bude isto filler, pa onda pred polusezonu malo zakuhaju....onda nastavak opet neki zaplet, da te zainteresuju, pa filler, filler, filler i finale sezone...ali i ono nekako nedorečeno.
Biće prije da se život sastoji od povremenih hajlajta i dosta ler vožnje.
po kojoj tonu mnogi sto brode
nije mi srce plasljiva srna
ja se ne bojim velike vode
Lome me vali, nose me struje
oseka srece, a tuge plima
siba me nebo bicem oluje
al' jos se ne dam i jos me ima
U jutra rana plase me senke
minulih dana
secanja mutna kao u lazi, kao u snu
ipak se borim, ipak se nadam
sve manje letim, sve vise padam
i sve su jace ruke sto me vuku dnu
Mozda ce zena svilenog bedra
koja me zove i pruza ruke
uliti vetar u moja jedra
do nove zene, do nove luke
Zivot je to, bure I vjetrovi, ponekad uplovis u mirnu luku do naredne bure, ali bure su one sto nas cini nama, nase borbe, nase tuge.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- mad_max_ba
#7220 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
ma jebi se ti polahkoVelkoski wrote:ma kakav crni smisao kada umreš svakako, samo je pitanje kada?Ja se zalažem za samoubistvo oko ~40, tad sve postane više patnja nego bilo šta drugo, od prostate do škripanja kostiju
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7221 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pusti ga, vidiš da pomjera granicu, prije par godina je to bilo 28-30mad_max_ba wrote:ma jebi se ti polahkoVelkoski wrote:ma kakav crni smisao kada umreš svakako, samo je pitanje kada?Ja se zalažem za samoubistvo oko ~40, tad sve postane više patnja nego bilo šta drugo, od prostate do škripanja kostiju
![]()
![]()
![]()
- mad_max_ba
#7222 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
hajd kad su svi već napisali da i ja malo izpalamudim na ovu temu.
Smisao- Nema ga, ne postoji
Postoji težnja.
Težim tome da se osjećam sretno, težim tome da djecu izvedem na pravi put, težim tome da danas dišem, jedem, pijem. Težim savršenstvu.
Život je konstantna borba sa samim sobom, sa svijetom, sa događajima. Borba puna uspona i padova, ove padove zaboravljamo a upravo iz težnje sreći, pamtimo uspone.
da ponovo citiram Maka i njegovu Modru rijeku
"Tma i tmuša neprebolna"
"Valja nama preko rijeke".....
Smisao- Nema ga, ne postoji
Postoji težnja.
Težim tome da se osjećam sretno, težim tome da djecu izvedem na pravi put, težim tome da danas dišem, jedem, pijem. Težim savršenstvu.
Život je konstantna borba sa samim sobom, sa svijetom, sa događajima. Borba puna uspona i padova, ove padove zaboravljamo a upravo iz težnje sreći, pamtimo uspone.
da ponovo citiram Maka i njegovu Modru rijeku
"Tma i tmuša neprebolna"
- Ramzess Veliki
#7223 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ne da se meni preko rijeke ali moze I do rijeke pa ono rostilj, piva, gitara, malo Kemo, Toma, Oliver, Kurt Coban ... I poneki zivi muzicar, auto sa zatamnjenim staklima da mozes malo sa dragom razradjivat amortizere ...mad_max_ba wrote:da ponovo citiram Maka i njegovu Modru rijeku
"Tma i tmuša neprebolna"
- mad_max_ba
#7224 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
mene vazda možeš naći pored rijeke, doduše bez autaRamzess Veliki wrote:Ne da se meni preko rijeke ali moze I do rijeke pa ono rostilj, piva, gitara, malo Kemo, Toma, Oliver, Kurt Coban ... I poneki zivi muzicar, auto sa zatamnjenim staklima da mozes malo sa dragom razradjivat amortizere ...mad_max_ba wrote:da ponovo citiram Maka i njegovu Modru rijeku
"Tma i tmuša neprebolna"
- Ramzess Veliki
#7225 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ne idem u ribolov, ja jos mogu ...mad_max_ba wrote:mene vazda možeš naći pored rijeke, doduše bez autajebu me leđa u posljednje vrijeme
al sve ostale stvari mandatory
+ štap za ribolov
Znas da na LJiS ne smijes napisati da pecas ribu ... to je k'o da napises da ti je otp'o usljed nekoristenja.
I ja ponekad odem u pecanje ali ne govorim o tome javno ...