Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7176 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
ma kakav crni smisao kada umreš svakako, samo je pitanje kada?
Ja se zalažem za samoubistvo oko ~40, tad sve postane više patnja nego bilo šta drugo, od prostate do škripanja kostiju 
- medvjed23
#7177 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
inače, množina imenice smisao je šega
- Zejnep
#7178 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Dibidusmedvjed23 wrote:inače, množina imenice smisao je šega
-
Fudo387
#7179 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Haj, ne budalesi.Velkoski wrote:ma kakav crni smisao kada umreš svakako, samo je pitanje kada?Ja se zalažem za samoubistvo oko ~40, tad sve postane više patnja nego bilo šta drugo, od prostate do škripanja kostiju
- Nastasia
- MarlboroGold
#7181 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa ništa... predlažem da svi postanemo nihilisti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7182 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
samo hedonizam, dok organi ne otkažu 
- MarlboroGold
#7183 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
hmm... vjerovatno što sam se više prepoznao u drugoj struci pored one za koju sam se školovao. Što bi rekli... nikad nije kasno početi se baviti onim što te oduvijek najviše interesovalo. Dakle highlight je ispravna odluka na životnoj raskrsnici.lmo wrote: kontam bil' postavila pitanje...šta vam je bio hajlajt u dosadašnjem životu?, pa eto, ako je neko raspoložen neka odgovori...
- Nastasia
#7184 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Šta je smisao života?
Ništa brate. Rodiš se, kenjaš prvo u pelene, nešto malo životariš, pa opet kenjaš u pelene i umreš.
Nema smisla.
Bila sam i ja, sad mi se čini u nekom drugom životu, depresivna, suicidalna, umorna od života, bolesna od tableta za spavanje, luda od psihoterapije i jebenih: izdrži i biće bolje i proći će. A nije prolazilo. Bila sam i ja, na vrhu jedne zgrade, samo ja i provalija. Samo ja i bezdan što gleda u mene.
I svanulo mi samo najednom, u momentu: glupačo, ako te nije strah da se ubiješ, zašto te onda strah da živiš.
I boriš se, trgaš, plačeš, vičeš, vrištiš, povlačiš se u sebe, al' znaš da moraš dalje, da mora postojati nešto u životu, bilo šta, što će ti dati snage da ustaneš, hodaš, jedeš, smiješ se, voliš. I dođe to malo po malo.
Kad je ova augustovska vrelina i kad sunce prži, smisao mog života je u onoj kapljici znoja što mi klizi niz kičmu. Kad dođe jesen i počne lišće opadat, smisao života je u onom šuštanju pod mojim nogama. I kad se na poledici okliznem i zamalo slomim trticu, smisao je u onom smijehu jer sam trapava, šepava, nikakva. I kad me neko sluša dok mlataram o nekim stvarima koje veze sa životom nemaju, al' usrećuju me. Smisao života je kad je nekome toliko stalo da se svake godine sjeti tvog rođendana i uvijek, na kojoj god strani svijeta bude pošalje ti poruku. Smisao je kad dobiješ narukvicu sa slonom za poklon jer slonovi donose sreću a ti želiš da budeš sretna. Smisao života je kad jedno dijete koje ti nije ništa prvo izgovori tvoje ime, pa tek onda mama i tata, jer osjeti koliko ga voliš.
I kad skontaš, kako je to sve malo, kako je to sve bijedno, kako je to sve nedovoljno.
I onda te jednom neko pogleda k'o da si najveće čudo što hoda ovom planetom. Onda ti prijatelj kaže kako si fenomenalna. Onda te neko dodirne k'o da ne postoji ništa drugo na svijetu, neko ti kaže da ti je srce k'o planina, i shvatiš da je sve to dovoljno i sve je to i previše dok god postoje ljudi koje si dotakla nečim lijepim, dok god postoji samo jedna osoba u čijim si neuronskim vezama ostavila lijepu uspomenu.
I šta ako život nema smisla?
Živjeću iz zajebancije. Radovaću se bez razloga. Pomagaću bez koristi.
I voljeću.
Jer ništa drugo svijetu nemam i ne mogu da dam osim ljubavi.
Ništa brate. Rodiš se, kenjaš prvo u pelene, nešto malo životariš, pa opet kenjaš u pelene i umreš.
Nema smisla.
Bila sam i ja, sad mi se čini u nekom drugom životu, depresivna, suicidalna, umorna od života, bolesna od tableta za spavanje, luda od psihoterapije i jebenih: izdrži i biće bolje i proći će. A nije prolazilo. Bila sam i ja, na vrhu jedne zgrade, samo ja i provalija. Samo ja i bezdan što gleda u mene.
I svanulo mi samo najednom, u momentu: glupačo, ako te nije strah da se ubiješ, zašto te onda strah da živiš.
I boriš se, trgaš, plačeš, vičeš, vrištiš, povlačiš se u sebe, al' znaš da moraš dalje, da mora postojati nešto u životu, bilo šta, što će ti dati snage da ustaneš, hodaš, jedeš, smiješ se, voliš. I dođe to malo po malo.
Kad je ova augustovska vrelina i kad sunce prži, smisao mog života je u onoj kapljici znoja što mi klizi niz kičmu. Kad dođe jesen i počne lišće opadat, smisao života je u onom šuštanju pod mojim nogama. I kad se na poledici okliznem i zamalo slomim trticu, smisao je u onom smijehu jer sam trapava, šepava, nikakva. I kad me neko sluša dok mlataram o nekim stvarima koje veze sa životom nemaju, al' usrećuju me. Smisao života je kad je nekome toliko stalo da se svake godine sjeti tvog rođendana i uvijek, na kojoj god strani svijeta bude pošalje ti poruku. Smisao je kad dobiješ narukvicu sa slonom za poklon jer slonovi donose sreću a ti želiš da budeš sretna. Smisao života je kad jedno dijete koje ti nije ništa prvo izgovori tvoje ime, pa tek onda mama i tata, jer osjeti koliko ga voliš.
I kad skontaš, kako je to sve malo, kako je to sve bijedno, kako je to sve nedovoljno.
I onda te jednom neko pogleda k'o da si najveće čudo što hoda ovom planetom. Onda ti prijatelj kaže kako si fenomenalna. Onda te neko dodirne k'o da ne postoji ništa drugo na svijetu, neko ti kaže da ti je srce k'o planina, i shvatiš da je sve to dovoljno i sve je to i previše dok god postoje ljudi koje si dotakla nečim lijepim, dok god postoji samo jedna osoba u čijim si neuronskim vezama ostavila lijepu uspomenu.
I voljeću.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7185 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
hajlajt života mi je kad sam zajeb'o Turčina za deset milja
- Capajebo
- Nastasia
#7187 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Velkoski wrote:hajlajt života mi je kad sam zajeb'o Turčina za deset milja
Kako majke ti Turčina zajeba
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7188 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
scam brtNastasia wrote:Velkoski wrote:hajlajt života mi je kad sam zajeb'o Turčina za deset milja
Kako majke ti Turčina zajeba
- bleee_sa
#7189 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Koja je zgrada bila u pitanju 
- Nastasia
#7190 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Kad se sjetiš 'vako, onog dana kad smo ja i ti pričali, i kad sam ti sve ispričala, osjetiš li se k'o zadnje govno što me zajebavaš sa takvim pitanjem?bleee_sa wrote:Koja je zgrada bila u pitanju
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7191 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
ti i ja*
sorri, bode oči
sorri, bode oči
- bleee_sa
#7192 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Upravu si, ružno s moje strane, halaliNastasia wrote:Kad se sjetiš 'vako, onog dana kad smo ja i ti pričali, i kad sam ti sve ispričala, osjetiš li se k'o zadnje govno što me zajebavaš sa takvim pitanjem?bleee_sa wrote:Koja je zgrada bila u pitanju
- triconja
#7193 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Jaro moi takvi koji tu propagandu prosipaju jedva ih azrail odvoji kad im dodje vakat baVelkoski wrote:ma kakav crni smisao kada umreš svakako, samo je pitanje kada?Ja se zalažem za samoubistvo oko ~40, tad sve postane više patnja nego bilo šta drugo, od prostate do škripanja kostiju
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7194 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
jedini Azrail kojeg znam je ova Azratriconja wrote:Jaro moi takvi koji tu propagandu prosipaju jedva ih azrail odvoji kad im dodje vakat baVelkoski wrote:ma kakav crni smisao kada umreš svakako, samo je pitanje kada?Ja se zalažem za samoubistvo oko ~40, tad sve postane više patnja nego bilo šta drugo, od prostate do škripanja kostiju
![]()
![]()
- triconja
#7195 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ja ti jarana i govana moja tiNastasia wrote:Kad se sjetiš 'vako, onog dana kad smo ja i ti pričali, i kad sam ti sve ispričala, osjetiš li se k'o zadnje govno što me zajebavaš sa takvim pitanjem?bleee_sa wrote:Koja je zgrada bila u pitanju
- merlin246
#7196 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Nastasia wrote:Šta je smisao života?
Nema smisla.
I voljeću.
- triconja
#7197 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Btw, kad smo kod samoubistva vidio sam jedan nacin koji je u najmanju ruku kreativan, naka serija na fazon stiven kinga i njegove mitologije, znaci kanaf oko vrata i u trecu (brzinu, logicno) 
- Nastasia
#7198 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
triconja wrote:Ja ti jarana i govana moja tiNastasia wrote:Kad se sjetiš 'vako, onog dana kad smo ja i ti pričali, i kad sam ti sve ispričala, osjetiš li se k'o zadnje govno što me zajebavaš sa takvim pitanjem?bleee_sa wrote:Koja je zgrada bila u pitanju
Jes vidio, a kad sam mu palačinke pravila i suđe prala tad sam valjala.
- triconja
#7199 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
I ti toliko truda i svega ulozila u jaranstvo a on tvoju zivotnu pricu ne moze da upamti, znaci u najmanju ruku se treba preispitat jel on uopste vrijedan tvog drustva i tako to.Nastasia wrote: Jes vidio, a kad sam mu palačinke pravila i suđe prala tad sam valjala.
- Nastasia
#7200 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Šta ćeš ... takav ti je život.triconja wrote:I ti toliko truda i svega ulozila u jaranstvo a on tvoju zivotnu pricu ne moze da upamti, znaci u najmanju ruku se treba preispitat jel on uopste vrijedan tvog drustva i tako to.Nastasia wrote: Jes vidio, a kad sam mu palačinke pravila i suđe prala tad sam valjala.