Hajmo onda pravit golfa dvicuMarlboroGold wrote:To bi bilo to... ne vidim neki drugi smisao.medvjed23 wrote:smisao je u težnji da se napravi nešto što vrijedi i traje
Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- bleee_sa
#6951 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
-
aspirin plus
#6952 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
on je vec napravljen
i nokia 3310 isto
sve dobre stvari su već napravljene
i nokia 3310 isto
sve dobre stvari su već napravljene
- merlin246
#6953 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Svaka cast za pitanje
Meni je (iako nisam musko nije problem da odgovorim
)smisao zivota da sam sretna gdje god bila, s kim god bila i sto god radila. Bas svaki trenutak da iskoristim, i da se ne brinem oko tudjih misljenja.
Da dam svoj maksimum u svemu sto radim, da se ne daj Boze u starosti ili na samrti ne bi osjecala kao pi*ka koja je propustila vlastiti zivot.
Znaci da sam uvijek nacisto sama sa sobom.
Jer mislim da nema nista gore nego u starosti zaliti za propustenim prilikama ili kajati se zbog nekih stvari sto nismo uradili kako smo zeljeli.
Meni je (iako nisam musko nije problem da odgovorim
Da dam svoj maksimum u svemu sto radim, da se ne daj Boze u starosti ili na samrti ne bi osjecala kao pi*ka koja je propustila vlastiti zivot.
Znaci da sam uvijek nacisto sama sa sobom.
Jer mislim da nema nista gore nego u starosti zaliti za propustenim prilikama ili kajati se zbog nekih stvari sto nismo uradili kako smo zeljeli.
- merlin246
#6954 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Opomena
Čovječe pazi
da ne ideš malen
ispod zvijezda!
Pusti
da cijelog tebe prođe
blaga svjetlost zvijezda!
Da ni za čim ne žališ
kad se budeš zadnjim pogledima
rastajo od zvijezda!
Na svom koncu
mjesto u prah
prijeđi sav u zvijezde!

Čovječe pazi
da ne ideš malen
ispod zvijezda!
Pusti
da cijelog tebe prođe
blaga svjetlost zvijezda!
Da ni za čim ne žališ
kad se budeš zadnjim pogledima
rastajo od zvijezda!
Na svom koncu
mjesto u prah
prijeđi sav u zvijezde!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6955 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
tiket koji će se pamtiti generacijamamedvjed23 wrote:smisao je u težnji da se napravi nešto što vrijedi i traje
- mad_max_ba
- cendlerbing
#6957 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
genijalna izjava, dumiduminjo wrote: Meni će najteze pasti što se cijeli život mora radit a nista ne možeš ponijet sa sobom
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#6958 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Život nema smisla, ali eto tako je prosrano da moraš tražit to nešto što će ti skrenuti misli sa toga da život baš nikakvog smisla nema. Problem je kad ne možeš naći ništa takvo
pa se onda pogubiš i u najgorem slučaju sačekaš voz ili nađeš zgodnu krušku... sve je samo prividno: ljubav, sreća, zadovoljstvo, sex ali eto treba iskoristiti svaki lijep i pozitivan trenutak, nekada ga i stvoriti, možda i nekom uljepšati život ako je to ikako moguće. Baš kao što Dado Topić u pjesmi za Davora kaže "uzmi sve od života, još više daj".
Činjenica je da smo zarobljeni u tijelu koje se vremenom raspada i stari i to sve u društvu gladnom lažnog uspjeha i novca na planeti u kojoj smo svi male figurice nebitne u većem poretku stvari i da će za najdalje 50 ili 100 godina biti izbrisano svako sjećanje na nas tako da neka svako čini ono što ga barem na tren oraspoloži i usreći.
Činjenica je da smo zarobljeni u tijelu koje se vremenom raspada i stari i to sve u društvu gladnom lažnog uspjeha i novca na planeti u kojoj smo svi male figurice nebitne u većem poretku stvari i da će za najdalje 50 ili 100 godina biti izbrisano svako sjećanje na nas tako da neka svako čini ono što ga barem na tren oraspoloži i usreći.
- S4mpion
#6959 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Uopšteno, u pronalasku sreće, a i održavanju one sreće koja me zadesi iz vedra neba.lmo wrote:pitanje...
u čemu se ogleda smisao vašeg života?
Da spominjem neke specifične stvari-ne usuđujem se, ne znam hoće li me usrećit' zasnivanje vlastite porodice, ne znam hoće li me usrećit' milion maraka ili to što će me neko pamtit' 100 godina iza smrti.
- Ramzess Veliki
#6960 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Na to ti ni Dalaj Lama ne bi znao dati odgovor nego bi rekao da ga trebas pronaci sama.lmo wrote:pitanje...
u čemu se ogleda smisao vašeg života?
- Ramzess Veliki
#6961 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Dobro receno. Niko ne zna koji je smisao naseg postojanja, neki pojedinci koji su proglaseni svetima su samo rekli da trebamo shvatiti sebe pronaci bozansko u iskri svog postojanja. Jaka pomoc ... pokusavamo naci neki smisao, I kad pomislimo da smo ga nasli sve se oko nas srusi da nam pokaze da nemamo pojma. Mislim da cemo umrijeti bez saznanja zasto smo postojali. Pa ako je tako da se bar zabavimo koliko mozemo dok to traje.Jimmy McNulty wrote:Život nema smisla, ali eto tako je prosrano da moraš tražit to nešto što će ti skrenuti misli sa toga da život baš nikakvog smisla nema. Problem je kad ne možeš naći ništa takvopa se onda pogubiš i u najgorem slučaju sačekaš voz ili nađeš zgodnu krušku... sve je samo prividno: ljubav, sreća, zadovoljstvo, sex ali eto treba iskoristiti svaki lijep i pozitivan trenutak, nekada ga i stvoriti, možda i nekom uljepšati život ako je to ikako moguće. Baš kao što Dado Topić u pjesmi za Davora kaže "uzmi sve od života, još više daj".
- MarlboroGold
#6962 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ima onih koji ovozemaljski život žive po pravilima i propisima kako bi na onozemaljskom super živili (uz djevice
)... i to je neka svrha, pa sad kako ko shvati...
- Ramzess Veliki
#6963 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ali to je vrlo rizicno. Generalno vjerujes nekome na rijec, bez opipljivih, ili uglavnom bez ikakvih dokaza osim rekao ovaj, prenio onaj a zapisao neko treci. Osim toga ako je dusa nematerijalna, nakon smrti cemo biti - kakvi? Nematerijalni. Znaci da ces ga umocit' nema ni teorijske sanse. Prije ces biti kao propuh, I kad sretnes drugi propuh vjerovatno neces moci prepoznati kojeg je pola jer ce biti samo propuh. O djevicama ...MarlboroGold wrote:Ima onih koji ovozemaljski život žive po pravilima i propisima kako bi na onozemaljskom super živili (uz djevice)... i to je neka svrha, pa sad kako ko shvati...
-
sekerbay
#6964 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Nemate blage veze.
Niti smo zakinuti, niti ćemo u onosvjetskom životu bit duhovi tj nematerijalni.
Kod nas je win-win situacija jer uživamo i na ovom svijetu i to više od vas, a ako bude onog svijeta, opet ćemo uživati više od vas
Niti smo zakinuti, niti ćemo u onosvjetskom životu bit duhovi tj nematerijalni.
Kod nas je win-win situacija jer uživamo i na ovom svijetu i to više od vas, a ako bude onog svijeta, opet ćemo uživati više od vas
- cendlerbing
#6965 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Zašto je toliko teško bez ismijavanja pustiti svakoga da vjeruje u ONO ŠTO MU TREBA I GODI. Mora li se vjerovati samo u ono što se može dokazati i vidjeti.
-
sekerbay
#6966 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Šefice, je l ovo ontopic tj pitanje?cendlerbing wrote:Zašto je toliko teško bez ismijavanja pustiti svakoga da vjeruje u ONO ŠTO MU TREBA I GODI. Mora li se vjerovati samo u ono što se može dokazati i vidjeti.
- duminjo
#6967 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Govna smo po prirodi. Volimo dizati sebe spustajuci druge. Ono kao mi pametni, prosli svega u zivotu, sve znamo pa solimo pamet nekome ko, ustvari, samo zna slušati a ne slutimo da je taj neko, mozda, Duplo pametnijih od nas. Samo eto mi volimo srat i odvezat jezikcendlerbing wrote:Zašto je toliko teško bez ismijavanja pustiti svakoga da vjeruje u ONO ŠTO MU TREBA I GODI. Mora li se vjerovati samo u ono što se može dokazati i vidjeti.
- Ramzess Veliki
#6968 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ovo je LJES, znaci o temi ali sa eroticnim dosjetkama ...cendlerbing wrote:Zašto je toliko teško bez ismijavanja pustiti svakoga da vjeruje u ONO ŠTO MU TREBA I GODI. Mora li se vjerovati samo u ono što se može dokazati i vidjeti.
- cendlerbing
#6969 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Retorička pitanja, ali kad već hoćeš...pošto na obje strane - i vjernika i ćafira - ima prozvanih u tim pitanjima, izvoli, odgovori.sekerbay wrote:Šefice, je l ovo ontopic tj pitanje?cendlerbing wrote:Zašto je toliko teško bez ismijavanja pustiti svakoga da vjeruje u ONO ŠTO MU TREBA I GODI. Mora li se vjerovati samo u ono što se može dokazati i vidjeti.
-
sekerbay
#6970 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa mi muslimani možemo dokazati ovu našu stvar(Cosa nostra
), ali je fazon u tome što oponenti neće da vjeruju. Jednostavno ne žele.
Poštujem taj stav tj svačiji izbor. Ako postoji bog, onda je najbolji sudija, tako da je najprece da sud prepustimo njemu. Što se tiče nas insana, najprece je da gledamo da ovaj naš mikrokosmos učinimo boljim mjestom za život.
Jedan od koraka je da se izbjegavaju te vjerske prepirke.
Poštujem taj stav tj svačiji izbor. Ako postoji bog, onda je najbolji sudija, tako da je najprece da sud prepustimo njemu. Što se tiče nas insana, najprece je da gledamo da ovaj naš mikrokosmos učinimo boljim mjestom za život.
- duminjo
- Ramzess Veliki
#6972 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pravi Budhin sljedbenik, bas kako je govorio Budha.sekerbay wrote:Pa mi muslimani možemo dokazati ovu našu stvar(Cosa nostra), ali je fazon u tome što oponenti neće da vjeruju. Jednostavno ne žele.
- shmizlica
#6973 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
da malo zarotiramo ovo palamuđenje
jel vas stid kad brzo svršite?
- MarlboroGold
#6974 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ono nije bilo ismijavanje... već svako po svom izboru. Druga priča je moj vlastiti stav po pitanju religije i Boga što se tiče mene samog...cendlerbing wrote:Zašto je toliko teško bez ismijavanja pustiti svakoga da vjeruje u ONO ŠTO MU TREBA I GODI. Mora li se vjerovati samo u ono što se može dokazati i vidjeti.
- mad_max_ba
#6975 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
a jbtshmizlica wrote:da malo zarotiramo ovo palamuđenje![]()
đeš to pitat uvažene forumaše
mi nikad ne svršimo