i Uz Bleka, Zagora..Komandanta Marka..Hakiz wrote:Sram te bilo, našao nas zezati.animals wrote:
Stvarno nisam znao..
odrastao sam uz ITD, Erotiku, Start..i sl..
a za Burdu nikad cuo..
uz male novine, Politikin zabavnik..
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
i Uz Bleka, Zagora..Komandanta Marka..Hakiz wrote:Sram te bilo, našao nas zezati.animals wrote:
Stvarno nisam znao..
a za Burdu nikad cuo..
Znam. Ali čini mi se da nije popularna kao što je bila nekad. Mislim da je mnogo manji broj ljudi koji sami sebi šiju nego što je nekada bio. Pa i onih koji nose šnitove da im krojači šiju ako ne znaju sami. Mislim da većina kupuje odjeću u prodavnicama.Miss Moonlight wrote:još uvijek postiju Burda
Izvinipustopoljina wrote:Jel' mi sad vjerujesHakiz wrote:Sram te bilo, našao nas zezati.animals wrote:
Stvarno nisam znao..
a za Burdu nikad cuo..
Hm...sije se dosta...bar oko mene...za bitne prilike.Hakiz wrote:Znam. Ali čini mi se da nije popularna kao što je bila nekad. Mislim da je mnogo manji broj ljudi koji sami sebi šiju nego što je nekada bio. Pa i onih koji nose šnitove da im krojači šiju ako ne znaju sami. Mislim da većina kupuje odjeću u prodavnicama.Miss Moonlight wrote:još uvijek postiju Burda
Nadam se da griješim.
Sta je bilo na srednjoj strani?animals wrote:ITD sam citao samo zbog srednje strane...
jah...AtifPurivatraIII wrote:Sta je bilo na srednjoj strani?animals wrote:ITD sam citao samo zbog srednje strane...
Horoskop?
Ja sam naučio kako se razvijaju filmovi i prave fotografije na papiru iz SAM-a i jedne knjige za solomahere iz 1980-ih koja se ovdje prodavala a prevedena je sa njemačkog. I danas mi je fotografija na filmu draža od digitalne tako da imam kompletnu fotolaboratoriju i zalihu filmova, papira i hemikalija za sljedećih 30 godinapustopoljina wrote:Oj sta je SAMova kuci biloHakiz wrote:Burda ti je za žene bila ono šta je SAM (svoj majstor) bio za muškarce. A za one malo naučnički orjentisane, Galaksija.
Onda je sve otišlo kvragu.![]()
Meni najbolja rubrika bila fotografija...a u zivotu nisam okinula kamerom nista![]()
I bio je i "nas dom".
Puno zanimljivih stvari.
Za sledećih 30 godina?Hakiz wrote:Ja sam naučio kako se razvijaju filmovi i prave fotografije na papiru iz SAM-a i jedne knjige za solomahere iz 1980-ih koja se ovdje prodavala a prevedena je sa njemačkog. I danas mi je fotografija na filmu draža od digitalne tako da imam kompletnu fotolaboratoriju i zalihu filmova, papira i hemikalija za sljedećih 30 godinapustopoljina wrote:Oj sta je SAMova kuci biloHakiz wrote:Burda ti je za žene bila ono šta je SAM (svoj majstor) bio za muškarce. A za one malo naučnički orjentisane, Galaksija.
Onda je sve otišlo kvragu.![]()
Meni najbolja rubrika bila fotografija...a u zivotu nisam okinula kamerom nista![]()
I bio je i "nas dom".
Puno zanimljivih stvari.
Sjedi, jedan iz matematike.allem_77 wrote:
Za sledećih 30 godina?Ako si osamdesetih pravio gramofon, znači sada ti je oko 60 plus, minus koja godina. Planiraš 90-tu dočekati?
Ma dobro, možda sam malo pretjerao?Hakiz wrote:Sjedi, jedan iz matematike.allem_77 wrote:
Za sledećih 30 godina?Ako si osamdesetih pravio gramofon, znači sada ti je oko 60 plus, minus koja godina. Planiraš 90-tu dočekati?
Recimo da sam malo požurio, pa sam mlađi nego drugi radio neke stvari.allem_77 wrote:Ma dobro, možda sam malo pretjerao?Hakiz wrote:Sjedi, jedan iz matematike.allem_77 wrote:
Dobro ti to,Hakiz wrote:Otišao ja negdje pred olimpijadu na koncert poznatog muzičara u bivšoj nam državi. I kako smo i tada pratili moderne tehnologije, on je koristio kompjuter na koncertu.
Meni je nešto zasmetalo, zasmetalo mi je što slušam kako muziku "svira" mašina a ne ljudi.
I tada sam od čovjeka kojem je prvi kompjuter sa kojim je radio bio Sinclair ZX81 i to 1981. godine, drugi Sinclair QL itd postao čovjek koji ima distopijski pogled prema digitalnoj tehnologiji. Ne luditski, naime koristim (čim sam na forumu to je jasno) digitalnu tehnologiju, priznajem joj neke prednosti (danas sam gledao kako 3D printer printa krvni sud i dijelove ljudske jetre, tako da će problem doniranja organa u relativno bliskoj budućnosti biti riješen printanjem potrebnih organa koji će kao osnovu imati DNA samog primatelja, pa neće biti odbacivani), ali imam i velike rezerve prema digitalnoj tehnologiji. Nešto mi je tu nehumano, ne mogu reći neprirodno (dok postoji, prirodno je), ali mi je monstruozno.
Eto, ja sam sa inovacijama blizak ali rezervisan.
Ne razumijem, izvini?moonca wrote:Pa da, zbog rezervisanosti, jedna ce ostati bez svog inovatora..
...tako...malo su u drugom svijetu...ne mislim da nije ugodan....naprotiv....Hakiz wrote:Ne razumijem, izvini?moonca wrote:Pa da, zbog rezervisanosti, jedna ce ostati bez svog inovatora..