Prvo nisam imao namjeru da budem arogantan,U naslovu stoji da covjek trazi prsten od bijelog zlata kad sam rekao da je bizuterija on meni kaze da se informisem o plemenitim materijalima(mozda sam ga trebao pustiti da kupi bizuteriju pod bijelo zlato) u svakom slucaju sam raspolozen da mu pomognem jer nije sve u cijeni.Arslan wrote:zlatar, nema potrebe za arogancijom![]()
ako si vec umjetnik (tako smatram pravog zlatara), zlatar, onda uputi momka, on zeli svojoj buducoj zeni pokloniti nesto, pokazati i na taj nacin svoju ljubav, mada ja licno dijelim @b.bojino misljenje. nema smisla da ga ovdje peglas. nisi fer, stari...
ako neku tematiku poznajes bolje od drugoga, onda ga uputi ako vec pomoc trazi. ako si zlatar valjda i ti zelis pokazati svoj rad, zaraditi nesto. cinis li to uvijek ovakvim nacinom?
Zarucnicki prsten
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- zlatarsa
#126 Re: Zarucnicki prsten
-
vajkrem
#127 Re: Zarucnicki prsten
Arslan wrote:ja bih pokusao u tom prstenu koji bih birao pokazati nesto posebno, neku liniju koja je sjecanju moje izabranice bliska. nesto sto ce probuditi u njoj fine osjecaje i sjecanje pri pogledu na taj prezent. mislim da i nije toliko bitna njegova vrijednost, karat, rubin, safir, dijamant ili sta vec. razmisli o svojoj buducoj, sjeti se njenih ociju kada te pogleda.. sta se njoj dopada? koje forme? farbe? sjeti se igore..![]()
trebace ti to i kasnije u zivotu, mislim da je ljepota poznavati prirodu svoje izabranice. naravno, upoznaces je jos bolje kroz zajednicki dugogodisnji zivot, to je logicno cini mi se. ipak, zasigurno je ona nesto posebno za tebe, nemoj je iznenaditi sa nekim prstenom koji moze dobiti na svakoj bascarsijskoj "zlatari"..
kao svjedok i kum, imadoh jedared za zadacu nabaviti mladenacko prstenjei to mojim jako dobrim prijateljima. nekada su kumovi nabavljali prstenje za mladence, sada ne znam kako tacno fercera.. i tu ima milion obicaja..
kako sam poznavao mladence vec dugo godina, znao sam uglavnom i sta im se svidja.
jedan poznanik koji se bavi arhitekturomnacrtao je u biti ono sto sam ja mogao prenijeti rijecima, zatim je jedan drugi poznanik zubotehnicar (zlatar i zubotehnicar su srodni poslovi) modelirao nas crtez u vosku.na kraju smo otisli kod pravog zlatara
ne jednostavno kod prodavaca jeftinih komada nekvalitetnog zlata uvezenog iz turske ili grcke
![]()
, nego kod ljudi koji nisu zaboravili sta znaci voliti svoj posao.. rezultat je bio fenomenalan, a mladenci ganuti gestom
siguran sam da bi tada za ta dva unikata u svakoj zlatari polozio 5000.. na ovaj nacin bilo je to nesto oko 1000.
u svakom slucaju, volite se..to je najbitnije..
Ti si srceeeee
-
igor_sarajevo
#128 Re: Zarucnicki prsten
Zna li neko adresu kvalitetne internet prodavnice nakita ?? Hvala ...
-
igor_sarajevo
#129 Re: Zarucnicki prsten
Nece niko da pomogne 
-
zelenashica
#130 Re: Zarucnicki prsten
pa ja sam ti čini mi se da sam već predložila....ne opterećuj se s prstenom..neg uberi tratinčicu dok još cvetaju....igor_sarajevo wrote:Nece niko da pomogne
meni sad kad bi onaj do koga mi stalo napravio prten od tratinčice....ja ..ja bih pala s nogu.....i čitav svoj život posvetila samo njemu....
ne bitno je kakav prsten,koliko karata zlato niti kakav kamen.....bar ne meni...postoje stvari koje su puno bitnije....i da mi napravi prsten od najobičnijeg kamenčića s ceste,koji nađe kad meni krene....ja presretna....
pokušaj doživiti važnost vjeridbe na način neopterećenosti,...(tipa uh..koji ću...šta je ljepše..bolje....to ako sad ne uviđaš uviejdećeš s vremenom da nije nimalo bitno....
a ti kako hoćeš...surfaj po netu..taraži ideje
svu sreću i poslije vjeridbe od mene ti želim....i ako ništa bar pokušaj s tratinčicom....ima nas žena dosta koje tako mislimo možda je i ta tvoje draga upravo takva.....sretno
-
Kjajević Majko
#131 Re: Zarucnicki prsten
Googlaj engagement ring, vidi jel vrše isporuku u BiH i koje kartice primaju, onda pregledaj sajt da vidiš ima li šta. Obično ti takve stranice imaju komentar na uslugu (review), pregledaj i to.igor_sarajevo wrote:Nece niko da pomogne
-
igor_sarajevo
#132 Re: Zarucnicki prsten
Sta mislite o ovome ??
Category Rings
Style For Her
Material 14k White Gold
Finish Polished
Weight 2.8 g

Category Rings
Style For Her
Material 14k White Gold
Finish Polished
Weight 2.8 g

- zlatarsa
#133 Re: Zarucnicki prsten
Hajd opet da ti malo pomognem,prsten izgleda lijepo ali cu te opet razocarati.U ovu cijenu je ukljucen samo prsten od bijelog zlata a dijamant ces morati doplatiti.
- zlatarsa
#134 Re: Zarucnicki prsten
http://www.goldenmine.com/index.asp?Pag ... rodID=8872 ovo je komentar na PP.
Covjece prosetaj po zlatarskoj pa vidi cijene. Ne zelim sebe reklamirati.
-
b.boja
#135 Re: Zarucnicki prsten
@misice, ja da sam musko, ja bih rado tebe zarucila. svaka cast!
-
zelenashica
#136 Re: Zarucnicki prsten
neka hvala...imam ja tog materijala i viškab.boja wrote:@misice, ja da sam musko, ja bih rado tebe zarucila. svaka cast!
Last edited by zelenashica on 09/08/2008 21:29, edited 1 time in total.
-
zelenashica
#137 Re: Zarucnicki prsten
mišica wrote:neka hvala...imam ja tog materijala i viškab.boja wrote:@misice, ja da sam musko, ja bih rado tebe zarucila. svaka cast!mislim na namjenu prstenja
-
b.boja
#138 Re: Zarucnicki prsten
ma necu te jamišica wrote:mišica wrote:neka hvala...imam ja tog materijala i viškab.boja wrote:@misice, ja da sam musko, ja bih rado tebe zarucila. svaka cast!mislim na namjenu prstenja
-
zelenashica
#139 Re: Zarucnicki prsten
neka hvala...imam ja tog materijala i viška
mislim na namjenu prstenja[/quote][/quote]
ma necu te ja
samo mi je bilo drago, da ima jos takvih djevojaka, da tako razmisljaju.[/quote]
naravno da ima takvih djevojaka.....
ma necu te ja
naravno da ima takvih djevojaka.....
- Pikova-dama
#140 Re: Zarucnicki prsten
Bila sam u zlatarni Celje u Mercatoru i primjetila jaaaako puno lijepih prstenova. Svih cijena i svih oblika...(doduse ima i onih od 1000 KM, ali ima prelijepih od 200KM). Sretno!
- zlatarsa
#141 Re: Zarucnicki prsten
Volio bih da se raja ne opterecuje Zlatarnom celje,nisu oni nista kvalitetniji i oni odavno slabo proizvode.Ali su zato cijene EU. 
-
Vozdra_123
#142 Re: Zarucnicki prsten
drago mi je cuti da ima cura koje ne misle da je zaruciti se = prstenmišica wrote:pa ja sam ti čini mi se da sam već predložila....ne opterećuj se s prstenom..neg uberi tratinčicu dok još cvetaju....igor_sarajevo wrote:Nece niko da pomogne![]()
meni sad kad bi onaj do koga mi stalo napravio prten od tratinčice....ja ..ja bih pala s nogu.....i čitav svoj život posvetila samo njemu....![]()
ne bitno je kakav prsten,koliko karata zlato niti kakav kamen.....bar ne meni...postoje stvari koje su puno bitnije....i da mi napravi prsten od najobičnijeg kamenčića s ceste,koji nađe kad meni krene....ja presretna....![]()
pokušaj doživiti važnost vjeridbe na način neopterećenosti,...(tipa uh..koji ću...šta je ljepše..bolje....to ako sad ne uviđaš uviejdećeš s vremenom da nije nimalo bitno....)neke stvari su prolazne....isto kao i prsten sad ga možeš izgubiti pa trud uzalud...al ono u srcu i duši je nešto ti niko ne može ukrasti,zabraniti.....
a ti kako hoćeš...surfaj po netu..taraži idejea zar nije ljepše sad biti s dragom osobom zagrliti neg po netu razmišljajući o prstenu koji bar meni ne predstavlja ništ drugo neg komad nakita(skup on bio ili ne svejedno je)....nakit mi jedino znači ka kad sam ja nečiji prsten kad ga držim za ruku,ili kad sam mu mali lančić okačen o njegovu vratu
....
svu sreću i poslije vjeridbe od mene ti želim....i ako ništa bar pokušaj s tratinčicom....ima nas žena dosta koje tako mislimo možda je i ta tvoje draga upravo takva.....sretno
ja sam svoju zaprosio na brodu u staroj luci dubrovnika bez prstena (ali ne gine mi da ga kupimo - zajedno) i ona je bila presretna!
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#143 Re: Zarucnicki prsten
Ma sta bi sa tim prstenom? Nadje li ga?
Sretno, u svakom slucaju...
Eh kad bi ona znala kako se ti sad mucis
Eh kad bi ona znala kako se ti sad mucis
-
Zoya
#144 Re: Zarucnicki prsten
Stvarno, sta bi za prsten Igore?
-
d2
#145 Re: Zarucnicki prsten
i mene zanima...
kako prodje ?
kako prodje ?
- semmy
#146 Re: Zarucnicki prsten
ne kontam zasto kupujes prsten preko neta kad imas pravo dobrih zlatara i kvalitetno zlato kod nas u sarajevu...mozes sam dizajnirati i da ti takav naprave...tako je i moj dragi uradio sa vjerenickim a isto smo uradili i sa burmama i prezadovljni smoigor_sarajevo wrote:Na preporuku prijatelja pogledao sam ovaj na netu i iskreno mi se svidja. Problem je sada oko placanja ali pokusat cu i to da sredim. Sta vi mislite??
-
callmethebreeeze
#147 Re: Zarucnicki prsten
mi smo kupili zarucnicki prsten u sa, ali se na zalost poceo raspadati par dana nakon sto ga uzesmo. valjda to tako ide kod rucnoradjednog nakita.
a, slazem se da u sa mozes uzeti jako finih prstenova.
-
mamica papucarka
#148 Re: Zarucnicki prsten
aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiicallmethebreeeze wrote:mi smo kupili zarucnicki prsten u sa, ali se na zalost poceo raspadati par dana nakon sto ga uzesmo. valjda to tako ide kod rucnoradjednog nakita.![]()
![]()
![]()
brezzeeeeeeeeee, hos to potpisat ochiju tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
callmethebreeeze
#149 Re: Zarucnicki prsten
ja sam bio nanijetio, al' se prsten kren'o raspadati. nije dobar znak. nikako.mamica papucarka wrote:aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiicallmethebreeeze wrote:mi smo kupili zarucnicki prsten u sa, ali se na zalost poceo raspadati par dana nakon sto ga uzesmo. valjda to tako ide kod rucnoradjednog nakita.![]()
![]()
![]()
a, slazem se da u sa mozes uzeti jako finih prstenova.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
brezzeeeeeeeeee, hos to potpisat ochiju tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
mamica papucarka
#150 Re: Zarucnicki prsten
nisi dobro nanijetio
cuj zarucnicki.
Trebo su odmah kupit vjencani
I drugi put puhni u prsten, pa ga zeni tri puta obmotaj oko glave
I drugi put puhni u prsten, pa ga zeni tri puta obmotaj oko glave