E ovo je vec neshto,a na trenutak sam pomislio da cesh ono shto trazhish naci samo u bajkama.sheilak wrote: Vise mi veza nije odbojna ili restriktivna kada prodje onu prvu, prelijepu, romantičnu, lepršavufazu. Kada bi veza počinjala biti ozbiljna ( u smislu ) zajedničke budućnosti, donošenja " odraslih " odluka, zajedničkog života, ja bih nastojala izaći iz nje. Jer bi me pocinjala gušiti sa svim svojim obavezama ( prema toj odredjenoj osobi , recimo ), sa svakodnevnošću, rutinom, običnošću, itd. Kada, medjutim, upoznaš nekoga ko te očarava uvijek iznova, ko razumije tvoju prirodu, pa ti ostavlja dovoljno prostora i slobode (da pobjegneš i da se vratiš ), ko te zna smiriti i učiniti sretnom, onda ti više ne smeta ako veza postaje ozbiljna, već ti se ta posvećenost drugom, svakodnevnost, relanost čak i dopada - jer je sa pravom osobom.
Volim te...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- burek_in_space
#51 Re: Volim te...
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#52 Re: Volim te...
Da ti nisi vodolija u horoskopu slucajno, ili bar u podznakusheilak wrote:
Kada je veza u pitanju, tu sam opreznija - Nikada ne govorim " volim te " ako ta zaista ne mislim. Problem je sto se moji osjecaji vrlo cesto mijenjaju - danas sam luda za nekim, sutra zelim biti daleko od njega, te stoga ne mogu to ni reci , a da budem potpuno iskrena. Nekada mozda ne zelim ni preplasiti osobu bujicom mojih osjecaja ili razbiti ljepotu trenutka jer kada se rijeci izgovore, sve postaje nekako svakodnevno, obicno, previse realno . A ja ljubav jako idealiziram, za mene ona kao da nije s ovoga svijeta.
- Dinostula
#53 Re: Volim te...
Vodolije su opasne ne idu skupa sa bikovima.anjusha wrote:Da ti nisi vodolija u horoskopu slucajno, ili bar u podznakusheilak wrote:
Kada je veza u pitanju, tu sam opreznija - Nikada ne govorim " volim te " ako ta zaista ne mislim. Problem je sto se moji osjecaji vrlo cesto mijenjaju - danas sam luda za nekim, sutra zelim biti daleko od njega, te stoga ne mogu to ni reci , a da budem potpuno iskrena. Nekada mozda ne zelim ni preplasiti osobu bujicom mojih osjecaja ili razbiti ljepotu trenutka jer kada se rijeci izgovore, sve postaje nekako svakodnevno, obicno, previse realno . A ja ljubav jako idealiziram, za mene ona kao da nije s ovoga svijeta.
?
A mi bikovi smo.....
- sheilak
#54 Re: Volim te...
Nisam, ali mi je Uran jako izrazen u horoskopuanjusha wrote:Da ti nisi vodolija u horoskopu slucajno, ili bar u podznakusheilak wrote:
?
- anjusha
#55 Re: Volim te...
Pitala sam to samo zato sto niti sama ne bih bolje mogla da opisem taj svoj odnos prema "volim te" nego sto si ga ti opisala. 
- sheilak
#56 Re: Volim te...
Ti si Vodolija? Super znak
Onda znas kako se osjecam i koje su to muke
Onda znas kako se osjecam i koje su to muke
- pustopoljina
#58 Re: Volim te...
sad kazem,prije nisam mogla prevaliti preko jezika...
- anjusha
#59 Re: Volim te...
Ma jok! Nego sam citala/slusala kako se ovaj(moj) odredjeni horoskopski znak ponasa u vezi i sl, pa kako mi se to i u praksi potvrdilo zapamtila sam. A to sta je ko u horoskopu nikako ne umanjuje sansu da mu necu reci volim teseka wrote:vidi stidljivka[Matrix] wrote:v.t.n.c![]()
je li horoskopski znak utice na vase odluke
- arzuhal
#60 Re: Volim te...
Nekako mi Pluton bio izražen u podznaku...ali kako znanost odskora razglasi da to nije planet, kako se vjerovalo, ostadoh zbunjen i nedorečen...
- anjusha
#61 Re: Volim te...
i u toj svojoj zbunjenosti si odlucio svima nama da nam kazes koliko nas volis? ne? 
- arzuhal
#62 Re: Volim te...
Ovaj...
...
...E, vidimo se! 
- anais_nin
#63 Re: Volim te...
nijeseka wrote: sta velite? je li vam tesko izgovoriti? smatrate li da je nepotrebno?
-
Zoya
#64 Re: Volim te...
Joj kad je meni jedan rekao da me voli nakon 5 dana, reko wtfanais_nin wrote:nijeseka wrote: sta velite? je li vam tesko izgovoriti? smatrate li da je nepotrebno?zasto bi bilo tesko...nisu rijeci koje razbacujem okolo...same po sebi ne znace nista...isto kao ni "izvini" i "hvala" itd
ukoliko osjecaji iza tih rijeci nisu iskreni, ukoliko djela ne prate izgovorene rijeci onda su potpuno besmislene...ali ne i nepotrebne
ima mali milion nacin da se nekoj osobi pokaze da je volimo...i sve je to divno...i potrebno...ali ni rijeci nisu suvisne...barem ponekad
Ja se ne sjecam da sam to izgovorila vise od dva puta, i tad nisam trebala al eto, omaklo se u ekstazi
- tamara*
#65 Re: Volim te...
Šta nakon pet dana, meni prvi danZoya wrote: Joj kad je meni jedan rekao da me voli nakon 5 dana, reko wtf![]()
- anais_nin
#66 Re: Volim te...
vidis vecini ljudi je automatska asocijacija na ove rijeci - romanticna ljubavZoya wrote: Joj kad je meni jedan rekao da me voli nakon 5 dana, reko wtf![]()
Ja se ne sjecam da sam to izgovorila vise od dva puta, i tad nisam trebala al eto, omaklo se u ekstazi
sto se ljubavnih veza tice nisam nikad izgovorila te rijeci, pa onda pozelila da ih "vratim"
zato ni dan danas nemam problema s tim rijecima, osjecajima koji stoje iza njih...
a taj momak je vjerovatno silno zelio da ti kaze da je zaljubljen u tebe...euforija zaljubljenosti cesto u nama budi zelju da nekako verbalno ozvanicimo ta osjecanja, pa u nedostatku pravih rijeci ljudi vrlo cesto trce ka te dvije rijeci
- anjusha
#67 Re: Volim te...
i kad mu tako izleti nakon nekog za nepovjerovati kratkog vremena- onda se pitam- pa sta sad hoces od mene? mislim..., znate sta mislim 
nisam valjda tako dobra u tim vannastavnim aktivnostima da me se zbog toga VOLI???
nisam valjda tako dobra u tim vannastavnim aktivnostima da me se zbog toga VOLI???
- Aurora Borealis
- anjusha
#69 Re: Volim te...
uf anais....
zaljubljenost i ljubav- nebo i zemlja. meni "volim te" puno vise znaci da bih se tako razbacivala sa tim. zato to tako rijetko kome i kazem. a zaljubljenost? onda se govori svasta nesto, ali opet ne prelazim tu granicu.
mozda sam previse oprezna? nemam pojma.
ne kazem da to nikad nisam rekla. taman posla. jesam i mozda cu opet reci, sta znam. ali mi treba vremena u tome ko u malo cemu. vremena i sigurnosti da se sama uvjerim da je to-to.
nekada me ljudi bukvalno tjeraju da im to kazem. navode rijeci u moja usta. i onda imam taj neki bljutav, nesvaren ukus u ustima.
godine su prosle od kada sam to zadnji put rekla nekom muskarcu bez nekih inhibicija, slobodno, radosno i spontano. mami to kazem cesto, a i najboljoj prijateljici. i pokazem.
ljubav nije samo deklarativni cin. to je djelo koje cesto puno vise znaci za mene kad je u tisini nego kad se vjesa na sva zvona. i opet se vracam na pocetak. kad se objesi na sva zvona- to onda sumnjam da je ljubav, vec samo zaljubljenost, zaludjenost, bunilo mladosti...
zaljubljenost i ljubav- nebo i zemlja. meni "volim te" puno vise znaci da bih se tako razbacivala sa tim. zato to tako rijetko kome i kazem. a zaljubljenost? onda se govori svasta nesto, ali opet ne prelazim tu granicu.
mozda sam previse oprezna? nemam pojma.
ne kazem da to nikad nisam rekla. taman posla. jesam i mozda cu opet reci, sta znam. ali mi treba vremena u tome ko u malo cemu. vremena i sigurnosti da se sama uvjerim da je to-to.
nekada me ljudi bukvalno tjeraju da im to kazem. navode rijeci u moja usta. i onda imam taj neki bljutav, nesvaren ukus u ustima.
godine su prosle od kada sam to zadnji put rekla nekom muskarcu bez nekih inhibicija, slobodno, radosno i spontano. mami to kazem cesto, a i najboljoj prijateljici. i pokazem.
ljubav nije samo deklarativni cin. to je djelo koje cesto puno vise znaci za mene kad je u tisini nego kad se vjesa na sva zvona. i opet se vracam na pocetak. kad se objesi na sva zvona- to onda sumnjam da je ljubav, vec samo zaljubljenost, zaludjenost, bunilo mladosti...
- anais_nin
#70 Re: Volim te...
ni za mene to "volim te" ne znaci samo zaljubljenostanjusha wrote: zaljubljenost i ljubav- nebo i zemlja. meni "volim te" puno vise znaci da bih se tako razbacivala sa tim. zato to tako rijetko kome i kazem. a zaljubljenost? onda se govori svasta nesto, ali opet ne prelazim tu granicu.
vidis ja ne mjerim vjerodostojnost osjecanja nekim vremenskim periodom...
ja samo znam da sam u zivotu puno cesce zazalila neizgovorene, nego izgovorene rijeci
- LooLoo
#71 Re: Volim te...
neko ko ti cesto govori da te voli, te ustvari ne voli toliko, a neko ko te zaista voli nece ti to mnogo puta reci, ali ce zato mnogo puta pokazati
- edo_79
#72 Re: Volim te...
VOLIM TE - ako ovo kažeš ono iskreno i od srca daješ osobi kojoj je to upućeno do znanja da ti je stalo do te osobe i da bi sve učinio da bude sretna i zadovoljna.... Nema to nikakve veze sa ''onim'' stvarima, mitom i korupcijom ili šupljom pričom da bi nekog odvukao u krevet.... Barem ne za one kojima su namjere iskrene i čiste.....
S druge strane VOLIM TE - jako bolna i teška riječ ako se to kaže samo onako mehanički jer čemu to govoriti ako to ne misliš iskreno jer je to ustvari laganje, prvo samog sebe pa onda i osobe kojoj to govoriš......
S druge strane VOLIM TE - jako bolna i teška riječ ako se to kaže samo onako mehanički jer čemu to govoriti ako to ne misliš iskreno jer je to ustvari laganje, prvo samog sebe pa onda i osobe kojoj to govoriš......
- Ma.Le.Na
#73 Re: Volim te...
nije mi to tesko reci momku...kad sam u nekoj ozbiljnoj vezi...ali mi je jako tesko to reci npr. prijateljima...roditeljima...ikome drugom...
zasto je to tako - ne znam
voljela bih da nije..
lijepo je reci i cuti - primiti to volim te..pa i od prijatelja..
zasto je to tako - ne znam
voljela bih da nije..
lijepo je reci i cuti - primiti to volim te..pa i od prijatelja..
-
PalaSa Marsa
#74 Re: Volim te...
Eh... Sta ti je rec' ljubav.

- Aurora Borealis