Nekako više volim da nečiju ljubav u djelima prepoznam, riječi su mi suvišne i onog trenutka kad su izgovorene, zvuče kao ubjeđivanje ili opravdanje, degradiraju stvarni osjećaj
Volim te...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
♥ Julianna ♥
#1 Re: Volim te...
Baš fina tema za promjenu
Nekako više volim da nečiju ljubav u djelima prepoznam, riječi su mi suvišne i onog trenutka kad su izgovorene, zvuče kao ubjeđivanje ili opravdanje, degradiraju stvarni osjećaj
Mislim da su nepotrebne da se izrazi bilo kakva ljubav, sentimentalna, prijateljska, sestrinska ili bilo koja druga...
-
♥ Julianna ♥
#2 Re: Volim te...
...al se ne bih protivila izražaju te uzvišene emocije u vidu nekog ugodnog djela primjenjene, literarne ili kulinarske umjetnosti posvećene meni 
- Dinostula
#3 Re: Volim te...
Svaki dan bar jednu zovnem "ljubavi" a reci "volim te " je postalo ko "dobar dan" 
P.S
Seko udaj se za mene !!!

P.S
Seko udaj se za mene !!!
Last edited by Dinostula on 06/05/2009 11:40, edited 1 time in total.
-
zelenashica
#4 Re: Volim te...
ako volim onda i kažem.....mada zvuči ko otrcana fraza al eto 
- Dinostula
#5 Re: Volim te...
I ja istozelenashica wrote:ako volim onda i kažem.....mada zvuči ko otrcana fraza al eto
Tako sam jednoj rekao pa su joj davali vode preko masica, sokirala se cura.
-
zelenashica
#6 Re: Volim te...
Dinostula wrote:I ja istozelenashica wrote:ako volim onda i kažem.....mada zvuči ko otrcana fraza al eto![]()
Tako sam jednoj rekao pa su joj davali vode preko masica, sokirala se cura.
- Dinostula
#7 Re: Volim te...
To je bilo gore nego u spanskoj sapunici kad je Rodrigo saznao da je sam sebi otac.zelenashica wrote:Dinostula wrote:I ja istozelenashica wrote:ako volim onda i kažem.....mada zvuči ko otrcana fraza al eto![]()
Tako sam jednoj rekao pa su joj davali vode preko masica, sokirala se cura.a što li....
možda nije očekivala
Sta da ti kazem rekao joj "volim te" i ona se naljutila na mene, djecija posla
-
zelenashica
#8 Re: Volim te...
ccc...naljutila se šo joj neko veli VOLIM TEDinostula wrote:To je bilo gore nego u spanskoj sapunici kad je Rodrigo saznao da je sam sebi otac.zelenashica wrote:Dinostula wrote:
I ja isto![]()
Tako sam jednoj rekao pa su joj davali vode preko masica, sokirala se cura.a što li....
možda nije očekivala
![]()
-
medda
#9 Re: Volim te...
Lijepa tema
A da li svojim clanovima porodice govorite da ih volite?
Mislim da filmovi daju pogresnu sliku porodicnih izlijeva ljubavi gdje na svakom koraku majka kcerci, sin ocu, brat sestri, nena unuku... govori aj lov ju
je li to nesto balkansko da se o tome ne prica? sta li? mislim da je ovo u vecini bos. porodica slucaj...jednostavno je pravo tesko reci te rijeci nekom svom najblizem...ne ubrajam partnere u ovo, kad se mazikaju, pazikaju, gugucu...vec bas rodbinu
moj otac npr ne bi izustio te rijeci a poginuo bi za nas...
a poznajem ljude koji su izgubili roditelja i onda im zao sto mu nikad nisu rekli da ga vole...to jednostavno nije bio obicaj...
A da li svojim clanovima porodice govorite da ih volite?
Mislim da filmovi daju pogresnu sliku porodicnih izlijeva ljubavi gdje na svakom koraku majka kcerci, sin ocu, brat sestri, nena unuku... govori aj lov ju
je li to nesto balkansko da se o tome ne prica? sta li? mislim da je ovo u vecini bos. porodica slucaj...jednostavno je pravo tesko reci te rijeci nekom svom najblizem...ne ubrajam partnere u ovo, kad se mazikaju, pazikaju, gugucu...vec bas rodbinu
moj otac npr ne bi izustio te rijeci a poginuo bi za nas...
a poznajem ljude koji su izgubili roditelja i onda im zao sto mu nikad nisu rekli da ga vole...to jednostavno nije bio obicaj...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#10 Re: Volim te...
jao ne mogu da vjerujem
Nego sto se tice teme...
Uvijek je lijepo cuti te dvije rijeci, narocito kada veza tek krece, pa sa zebnjom ocekujes da ti kaze da te voli.
Al mislim da je to nekako "vaznije" kada si u teenagerskim godinama, kada moraju jedno drugom reci 20 puta dnevno kako se vole
Inace, meni su uvijek govorili, nikad pokazivali...
Doduse lazem, jedan je pokazivao, al' blentavo zensko...
Rijeci bez djela ne znace apsolutno nista, a muskarci danas nazalost te dvije rijeci koriste za ostvarivanje nekih drugih ciljeva, i izgovore ih olako i daleko su od istine...
Cast izuzecima
Sto se tice ljubavi prema roditeljima i porodici, mislim da se to nekako podrazumijeva, u filmovima je to pretjerano definitivno. Znaju brate da ih volim
Nego sto se tice teme...
Uvijek je lijepo cuti te dvije rijeci, narocito kada veza tek krece, pa sa zebnjom ocekujes da ti kaze da te voli.
Al mislim da je to nekako "vaznije" kada si u teenagerskim godinama, kada moraju jedno drugom reci 20 puta dnevno kako se vole
Doduse lazem, jedan je pokazivao, al' blentavo zensko...
Rijeci bez djela ne znace apsolutno nista, a muskarci danas nazalost te dvije rijeci koriste za ostvarivanje nekih drugih ciljeva, i izgovore ih olako i daleko su od istine...
Cast izuzecima
Sto se tice ljubavi prema roditeljima i porodici, mislim da se to nekako podrazumijeva, u filmovima je to pretjerano definitivno. Znaju brate da ih volim
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#13 Re: Volim te...
Hmm...da to nije bilo malo preuranjeno, pa se zbog toga naljutila? =) Mislim da nema smisla nekome nakon 15 dana veze govoriti da ga voliš - realno - i ne možeš ga/je voljeti. A nakon godinu dana, čisto sumnjam da će se naljutiti ako to čuje =)Dinostula wrote:To je bilo gore nego u spanskoj sapunici kad je Rodrigo saznao da je sam sebi otac.zelenashica wrote:Dinostula wrote:
I ja isto![]()
možda nije očekivala
![]()
-
medda
#14 Re: Volim te...
eh da, prepoznajem se...ali, da li se ta kultura neispoljavanja osjecaja naucenih od malih nogu osjeti i u drugim sferama zivota i nacinu zivota u nasoj regiji?ladyblue18 wrote:jao ne mogu da vjerujem![]()
Nego sto se tice teme...![]()
Al mislim da je to nekako "vaznije" kada si u teenagerskim godinama, kada moraju jedno drugom reci 20 puta dnevno kako se vole![]()
![]()
Doduse lazem, jedan je pokazivao, al' blentavo zensko...![]()
![]()
Cast izuzecima
- Dinostula
#15 Re: Volim te...
I ja tebemima wrote:Ja vas sve volim.
- Dinostula
#16 Re: Volim te...
Izostavio sam "sitnicu"davorf wrote:
Hmm...da to nije bilo malo preuranjeno, pa se zbog toga naljutila? =) Mislim da nema smisla nekome nakon 15 dana veze govoriti da ga voliš - realno - i ne možeš ga/je voljeti. A nakon godinu dana, čisto sumnjam da će se naljutiti ako to čuje =)
Nisam rekao djevojci da je volim nego jaranici koju sam znao jedno 4-5 mjeseci
Last edited by Dinostula on 06/05/2009 13:00, edited 1 time in total.
- ladyblue18
#17 Re: Volim te...
ih da ti znas kakvih ja slucajeva znamdavorf wrote:
Hmm...da to nije bilo malo preuranjeno, pa se zbog toga naljutila? =) Mislim da nema smisla nekome nakon 15 dana veze govoriti da ga voliš - realno - i ne možeš ga/je voljeti. A nakon godinu dana, čisto sumnjam da će se naljutiti ako to čuje =)
narocito danas msn generacija i fazoni, jao
@medda-ne mislim da je to samo slucaj u nasoj regiji. Ne znam fakat, meni je malo cudno da ja sad idem i govorim roditeljima da ih volim i bratu i ostalim blizim srodnicima, kada to znaju. Znam onako ponekad reci, ali to se podrazumijeva kao sto vec rekoh.
Ljubav prema porodici i prema partneru su dvije razlicite vrste ljubavi.
Ova prva nam je uslovljena ja bih rekla, i od malih nogu je u nama, dok ova druga se otkriva tek u zivotu i nosi sa sobom skroz drugu dimenziju ljubavi i zato potreba da mu/joj kazes da ga/je volis
A istina jest da nekada nekome ne stignes pokazati koliko ti znaci i koliko ga volis
- burek_in_space
#18 Re: Volim te...
i mamu i tatu i seku)ne ovu forumsku,ona mi je samo draga
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#19 Re: Volim te...
Uh...ti MSN i Facebook izlijevi ljubavi imaju poseban "značaj" i "težinu"ladyblue18 wrote:ih da ti znas kakvih ja slucajeva znamdavorf wrote:
Hmm...da to nije bilo malo preuranjeno, pa se zbog toga naljutila? =) Mislim da nema smisla nekome nakon 15 dana veze govoriti da ga voliš - realno - i ne možeš ga/je voljeti. A nakon godinu dana, čisto sumnjam da će se naljutiti ako to čuje =)![]()
narocito danas msn generacija i fazoni, jao![]()
![]()
@medda-ne mislim da je to samo slucaj u nasoj regiji. Ne znam fakat, meni je malo cudno da ja sad idem i govorim roditeljima da ih volim i bratu i ostalim blizim srodnicima, kada to znaju. Znam onako ponekad reci, ali to se podrazumijeva kao sto vec rekoh.
Ljubav prema porodici i prema partneru su dvije razlicite vrste ljubavi.
Ova prva nam je uslovljena ja bih rekla, i od malih nogu je u nama, dok ova druga se otkriva tek u zivotu i nosi sa sobom skroz drugu dimenziju ljubavi i zato potreba da mu/joj kazes da ga/je volis![]()
A istina jest da nekada nekome ne stignes pokazati koliko ti znaci i koliko ga voliskada se radi o porodici. I sama sam iskusila
- ladyblue18
#20 Re: Volim te...
ide u virtualnost 
-
*mima*
#21 Re: Volim te...
Dinostula wrote:I ja tebemima wrote:Ja vas sve volim.
Eto vidis....cisto muski......i ja tebe...
- davorf
#22 Re: Volim te...
Da se na svaki mogući način izbjegne ta grozna riječmima wrote:Dinostula wrote:I ja tebemima wrote:Ja vas sve volim.
Eto vidis....cisto muski......i ja tebe...
-
*mima*
#23 Re: Volim te...
A tao je lijepa.......volim te.....volim te.....volim te.....volim te....
- davorf
#24 Re: Volim te...
Ma uzalud se trudiš...drugačiji je to mentalni sklopmima wrote:A tao je lijepa.......volim te.....volim te.....volim te.....volim te....
- burek_in_space
#25 Re: Volim te...
seka wrote:@burek@narcis
![]()
Nisam znao da u meni vidish tako lijep cvijet.