VJERNOST!!!!!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Da li ste ikad varali ili prevarili partnera?

Nikad
10
36%
Jednom
9
32%
Ma to mi je redovna praksa
5
18%
A sta je tacno varanje? :D
4
14%

Total votes: 28

FortunaBela

Post by FortunaBela »

anais_nin wrote:
FortunaBela wrote:Razliciti ljudi, imaju razlicite kriterije, sta je prevara, a i granica je relativna...Moj moto je jednostavan, ne radi ono sto ne zelis da tebi drugi rade...
ali kako bi definisala prevaru u odnosu na partnera....ok za sebe...ali koji njegov cin bi za tebe znacio prevaru?
Ana u prevari nema definicije. Ja sam jedna vrlo osjetljiva osoba i samim tim mi je tacka tolerancije kod prevare vrlo niska...tz. da ne tolerisem ni flert, a kamo li sta vise. Jednostavno, ako je u stanju da flertuje sa nekom drugom zenskom osobom, nesto ne stima u toj vezi...zar mu ja nisam doboljna, kad je vec doslo do toga, ja ne zelim da cekam dalje i da vidim sta ce biti...Hm, jel taj moj stav ok ili nije, ne znam, ali je moj...
anais_nin

Post by anais_nin »

FortunaBela wrote: Ana u prevari nema definicije. Ja sam jedna vrlo osjetljiva osoba i samim tim mi je tacka tolerancije kod prevare vrlo niska...tz. da ne tolerisem ni flert, a kamo li sta vise. Jednostavno, ako je u stanju da flertuje sa nekom drugom zenskom osobom, nesto ne stima u toj vezi...zar mu ja nisam doboljna, kad je vec doslo do toga, ja ne zelim da cekam dalje i da vidim sta ce biti...Hm, jel taj moj stav ok ili nije, ne znam, ali je moj...
konkretan odgovor...svidja mi se to...u biti to me i zanima...tvoj licni stav (mislim stav forumasa) na ovu temu...kako se odnosite prema tome u svom zivotu...jer svi smo razliciti...nemamo iste emocije, kriterije, nivo tolerancije...i nije cak ni isto u svakoj vezi...
Harrys

Post by Harrys »

FortunaBela wrote:
Ana u prevari nema definicije. Ja sam jedna vrlo osjetljiva osoba i samim tim mi je tacka tolerancije kod prevare vrlo niska...tz. da ne tolerisem ni flert, a kamo li sta vise. Jednostavno, ako je u stanju da flertuje sa nekom drugom zenskom osobom, nesto ne stima u toj vezi...zar mu ja nisam doboljna, kad je vec doslo do toga, ja ne zelim da cekam dalje i da vidim sta ce biti...Hm, jel taj moj stav ok ili nije, ne znam, ali je moj...
Maja,potpuno si u pravu. :) Sve navedeno, naravno vrijedi i za tebe. :roll:
maccarona

Post by maccarona »

FortunaBela wrote:
anais_nin wrote:
FortunaBela wrote:Razliciti ljudi, imaju razlicite kriterije, sta je prevara, a i granica je relativna...Moj moto je jednostavan, ne radi ono sto ne zelis da tebi drugi rade...
ali kako bi definisala prevaru u odnosu na partnera....ok za sebe...ali koji njegov cin bi za tebe znacio prevaru?
bingo, to sam htjela i ja kazati 8-) ali me ponesu emocije :D :D :D

hvala bela 8-)
tigris

Post by tigris »

mene lozi kad dragi flertuje......al samo pogled da zaluta pa kad ja uhvatim njen onda mi bude drago sto je njoj krivo sto je mooooojjjjjj :D

dakle bezazleni pogledi mi ne smetaju, ja sam tako radila :D i nikad se nista ruzno nije desilo .......cak kad malo pogledom flertujem dragi se malo zabrine pa se potrudi itd......

naravno sve ovo u granicama pristojnosti bez da se povrijedi ikoga :)
anais_nin

Post by anais_nin »

PR80. wrote:Jednom dozivjela - odmah prekinula. :D
Kod mene je pravilo:
- vezati te necu da te zadrzim ali ako hoces da skaces bez granice i mislis da ti negdje drugo moze biti bolje, samo opleti. :D
Mislim da niko (prvo polazim od sebe) nije vrijedan te brige.
Ako do toga dodje onda veza i nije vrijedna za spasiti.
i kod mene je slicno...ako mislis da ti s nekom drugom moze biti bolje a ti izvoli...ali zato ako ja saznam...pa paaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

s druge strane svom zadnjem dugogodisnjem momku sam uvijek govorila....nemoj mi majke ti pricati ako me prevaris...ako nema sanse da sama saznam nemoj mi ciniti nikakve usluge i priznavat...nekad je fakat sebicno priznat...njemu mirna savijest, meni slomljeno srce...neka hvala...ako si vec belaja pravio, de mene postedi svega ti...ali ako sama saznam.... :D
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Harrys wrote:
FortunaBela wrote:
Maja,potpuno si u pravu. :) Sve navedeno, naravno vrijedi i za tebe. :roll:
Maji, naravno da to vazi i za mene,,,,Ja sam ti teski sentimentalac.... :-?
FortunaBela

Post by FortunaBela »

PR80. wrote:Jednom dozivjela - odmah prekinula. :D
Kod mene je pravilo:
- vezati te necu da te zadrzim ali ako hoces da skaces bez granice i mislis da ti negdje drugo moze biti bolje, samo opleti. :D
Mislim da niko (prvo polazim od sebe) nije vrijedan te brige.
Ako do toga dodje onda veza i nije vrijedna za spasiti.
Slazem se...
maccarona

Post by maccarona »

tigris wrote:mene lozi kad dragi flertuje......al samo pogled da zaluta pa kad ja uhvatim njen onda mi bude drago sto je njoj krivo sto je mooooojjjjjj :D
dakle bezazleni pogledi mi ne smetaju, ja sam tako radila :D i nikad se nista ruzno nije desilo .......cak kad malo pogledom flertujem dragi se malo zabrine pa se potrudi itd......

tigris, zivciras me :D :D :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

anais_nin wrote:
i kod mene je slicno...ako mislis da ti s nekom drugom moze biti bolje a ti izvoli...ali zato ako ja saznam...pa paaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

s druge strane svom zadnjem dugogodisnjem momku sam uvijek govorila....nemoj mi majke ti pricati ako me prevaris...ako nema sanse da sama saznam nemoj mi ciniti nikakve usluge i priznavat...nekad je fakat sebicno priznat...njemu mirna savijest, meni slomljeno srce...neka hvala...ako si vec belaja pravio, de mene postedi svega ti...ali ako sama saznam.... :D
to prvo si u pravu, necu nikada ici na silu na nesto besmisleno

E to drugo, jebi ga... Kad sam kriv priznam, kada nisam necu makar je cijeli svijet protiv mene. A moja zadnja, nazovi veza, je zavrsila nekako slicno.

Umjesto da prizna sta je bilo, napadne mene . Napad jeste najbolja obrana ali ja sam malo iskusniji vuk iako jos uvijek nemam svoj stalni copor vec godinama :D:D:D:D

Nego Ana, sta ono rece na prethodnoj themi? DENY :D:D :lol: :lol: :lol:
Harrys

Post by Harrys »

maccarona wrote:
tigris wrote:mene lozi kad dragi flertuje......al samo pogled da zaluta pa kad ja uhvatim njen onda mi bude drago sto je njoj krivo sto je mooooojjjjjj :D

tigris, zivciras me :D :D :D
macca,jelde,zahebana ova tigris. :D
anais_nin

Post by anais_nin »

horns&drums wrote: Kad sam kriv priznam
je li samostalno odes i priznas? ili priznas na upit? :D

ja znam da svi pricamo da cijenimo iskrenost....i sve je to super...iskrenost jeste izuzetno bitna, ali nije uvijek sve apsolutno crno i bijelo...poenta je da ljudi u vecini slucajeva priznaju da bi olaksali sebi savijest....jer njih jede to sto su uradili...pa onda duplo povrijede partnera....hem su ga prevarili hem otisli i eto tako mu to "uvalili" u krilo...

ok kad je situacija takva da bi to moglo isplivati bolje preduhitriti i izbaciti sve na vidjelo...ali ovako, samo radi toga da bi njemu/njoj bila laksa savijest, meni je to nekako sebicno....
horns&drums

Post by horns&drums »

Samostalno priznam !!!
anais_nin

Post by anais_nin »

horns&drums wrote:Samostalno priznam !!!
nakon treceg degeneka je li? :lol: :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Ma kakvi, nakon prvog :D:D:D:D:D
tigris

Post by tigris »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dobrica :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Na ranu me privit :D:D i sepsu fasovat :D:D
Taurus

Post by Taurus »

Vjernost kao takva je jako bitna u gradnji jedne cvrste i stabilne veze...

Ako se vec covjek upusta u vezu....onda bi trebalo to biti po onoj... ILI JESI, ILI NISI... Sredina u ovom slucaju ne postoji...

Ima i ona... Hiljadu ljudi, hiljadu cudi!
anais_nin

Post by anais_nin »

horns&drums wrote:Ma kakvi, nakon prvog :D:D:D:D:D
:lol: :D znaci tebi treba zena s palicom :lol:
horns&drums

Post by horns&drums »

Meni NE treba zena s palicom :D:D:D:D
tigris

Post by tigris »

nego jedna sa crnim pojasom :?
horns&drums

Post by horns&drums »

Moze, samo da nije pojas nevinosti :D:D:D Nisam neki bravar... :D:D:D
anais_nin

Post by anais_nin »

horns&drums wrote:Meni NE treba zena s palicom :D:D:D:D

:lol: ma sta ti znas sta ti treba :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Ti mi trebas ali kad ostarim :D :D

Fali mi jaran za utrku u invalidskim kolicima :lol: :lol: :lol: :lol:
ilmica

Post by ilmica »

Mi Bosanci smo veoma strastven narod...nama je u genima ljubav...strast..nagon...naiva...MI SMO TAKVI!!!
Mnogi od vas se nece sloziti sa mnom al ja cu smao reci svoje misljenje...

Vecina smatra muskrace nevjernima,lazljivcima itd..Nevjera nema veze sa spolom...Nevjera zavisi od osobe do osobe...svako na svoj nacin definira nevjeru..

Moje misljenje je takoder da nevjeru treba priznati..Mislim ako ti je stalo do neke osobe neces je ni prevariti al Boze moj desi se i sta sad???Hocemo li se ubiti zbog toga???ako volis osobu ili ako ti je stalo na neki naci do osobe koju si prevario mislim da je najvaznije to priznatii(naravno ako ti je zao)..Iskren razgovor pomaze u mnogim situacijam..zar nije bolje istinu saznati od osobe koju volis nego od neke glupace koja zeli samo da te unistii...sve u svemu da ja skratim pricu ja sam za ISKRENOST!!!!!
Post Reply