visina. problem ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- sheilak
#1101 Re: visina. problem ili ne?
zar i nakon 24 h madner jos uvijek pokusava objasniti sta je to prosjek? 
Last edited by sheilak on 25/04/2014 13:41, edited 1 time in total.
- alkalna_baterija
#1102 Re: visina. problem ili ne?
Zar se nakon toliko vremena još uvijek prepucavaju?
Svako će naći nekoga ko mu odgovara, ne nužno po visini, već po ukusu. Dešavalo mi se da mi prilaze momci koji su niži od mene, ali i viši. Jedan od dobrih drugova je visok gotovo 190 cm, a njegova djevojka oko 160 cm... Oni su sretni i tako im odgovara; nijedna njegova djevojka prije nije bila viša od sadašnje.
Ja lično ne bih mogla biti s nekim ko je niži od mene, pa sa mojih 180 cm savršen je sklad (bar po meni) sa muževih 190 cm. Isto tako, da sam visoka 160, idealan bi bio neko od 170 cm, +- koji cm, iako je to zapravo malo za muškarca, po našim standardima.
Svako će naći nekoga ko mu odgovara, ne nužno po visini, već po ukusu. Dešavalo mi se da mi prilaze momci koji su niži od mene, ali i viši. Jedan od dobrih drugova je visok gotovo 190 cm, a njegova djevojka oko 160 cm... Oni su sretni i tako im odgovara; nijedna njegova djevojka prije nije bila viša od sadašnje.
Ja lično ne bih mogla biti s nekim ko je niži od mene, pa sa mojih 180 cm savršen je sklad (bar po meni) sa muževih 190 cm. Isto tako, da sam visoka 160, idealan bi bio neko od 170 cm, +- koji cm, iako je to zapravo malo za muškarca, po našim standardima.
Last edited by alkalna_baterija on 25/04/2014 13:44, edited 1 time in total.
- dale cooper
#1103 Re: visina. problem ili ne?
Pardon, ovo je ozbiljno trolanje. I ovo mislim u najpozitivnijem smislu, trolanje zna biti umjetnost.madner wrote:Superiorna inteligencija i visina cesto tako izgleda, no ovo nije trolanje.
-
zippoo87
#1104 Re: visina. problem ili ne?
da se i ja ukljucim u temu
evo izazavima madnera ili bilo kojeg "veceg" kepeca ovdje na bilo koji dvoboj,sport,rad,fizicka spremnost ili nesto peto i da vidimo hoce li "visi" biti "superioran?" u odnosu za nezeg...?
ima li kandidata ?

evo izazavima madnera ili bilo kojeg "veceg" kepeca ovdje na bilo koji dvoboj,sport,rad,fizicka spremnost ili nesto peto i da vidimo hoce li "visi" biti "superioran?" u odnosu za nezeg...?
ima li kandidata ?
- madner
#1105 Re: visina. problem ili ne?
Prihvatam dvoboj u sahu, hocete igrati skupa da bude fer ili svako za sebe?
- KPNCTNJAH
#1106 Re: visina. problem ili ne?
Ne mogu da vjerujem kako ove nize pogadjaju madnerove rijeci.. bice da je u pravu za inteligenciju

- alkalna_baterija
#1107 Re: visina. problem ili ne?
madner wrote:Prihvatam dvoboj u sahu, hocete igrati skupa da bude fer ili svako za sebe?
- dale cooper
#1108 Re: visina. problem ili ne?
A koliko je ono najniža prihvatljiva granica po madneru? 
- madner
#1109 Re: visina. problem ili ne?
Ka hepo kockice.KPNCTNJAH wrote:Ne mogu da vjerujem kako ove nize pogadjaju madnerove rijeci.. bice da je u pravu za inteligenciju![]()
-
Jokericious
#1110 Re: visina. problem ili ne?
Krakate i niski se javljaju. Ne nisu kompleksi.
Al kako ih madner lozi.

Al kako ih madner lozi.
- sheilak
#1111 Re: visina. problem ili ne?
ja prihvatam, za sebe. cisto nako...ne zauzimam se ni za koga.madner wrote:Prihvatam dvoboj u sahu, hocete igrati skupa da bude fer ili svako za sebe?
-
zippoo87
#1112 Re: visina. problem ili ne?
biĆe da ni tebi inteligencija nije na nivou...ne ide ti ironija od rukeKPNCTNJAH wrote:Ne mogu da vjerujem kako ove nize pogadjaju madnerove rijeci.. bice da je u pravu za inteligenciju![]()
btw.mene madner ne tangira,samo sam ponudio takmicenje
- madner
#1113 Re: visina. problem ili ne?
Ocito, vidi se kako si hladan i proracunat u nastupu. 
-
orgon
#1114 Re: visina. problem ili ne?
treba pacenike malo bockati, pogotovo ramzese "velike" koji su sve, samo ne velikimadner wrote:Ka hepo kockice.KPNCTNJAH wrote:Ne mogu da vjerujem kako ove nize pogadjaju madnerove rijeci.. bice da je u pravu za inteligenciju![]()
- Josip321
#1115 Re: visina. problem ili ne?
Ne znam. Ali imaš gore u tekstu neke visine za žene. Pa možeš okoprilike usporediti.Jokericious wrote:Jesam rekao.Josip321 wrote:Ljudska visina
Visina je jedna od dimenzija ljudskog tijela, koja se obično izražava u centimetrima, gdjegdje i u palcima, te odnosi se na duljinu uspravne osobe od stopala do tjemena. Uglavnom je genetski uvjetovana, te raste najviše do 25. godine života, dok u starosti neznatno opada. Najniži ljudi na svijetu su Pigmeji, obično visoki 120-135 cm. Područje s najvišom prosječnom visinom su Dinaridi (uključuje i dio Hrvatske), s prosjekom od 185.6 cm za muškarce te 171 za žene (2005., 17-godišnjaci ([1], [2])), a s najnižom Indonezija, kojoj prosjek za muškarce iznosi 158 cm, a za žene 147 (1997., 50+ ([3])). Svjetski prosjek iznosi oko 175 cm za muškarce, te oko 163 cm za žene. Potvrđeno najviši čovjek ikad bio je Robert Wadlow (272 cm), a najniži Gul Mohammed (57 cm).
U ljubičasto obojenim područjima prosječna je visina muškaraca manja od 164.9 cm, u zelenim iznosi 165-169.9 cm, u plavim 170-174.9 cm, u žutim 175-179.9 cm, te u crvenim 180 i više cm![]()
Ima li i za zene ovo?
- Josip321
#1116 Re: visina. problem ili ne?
I još jedna zanimljivost. Davno sam čitao podatke. I tu se govori da su Nizozemci najviši u prosjeku. Prosječan muškarac je preko 1,8m. Ne sjećam se točno, mislim čak 1,84m.
S time da su protestanti Nizozemci viši od katolika. Jer su katolici do kasnije imali više djece u prosjeku. S time manje hrane po osobi.
S time da su protestanti Nizozemci viši od katolika. Jer su katolici do kasnije imali više djece u prosjeku. S time manje hrane po osobi.
- Josip321
#1117 Re: visina. problem ili ne?
Zajeb..o je biti niži!madner wrote:Naravno, zato bi bilo suludo pobijati tezu da su napredniji anegdotom o tome koliko sam ja pametniji od japanskog prosjeka. Mislim jesam, no u prosjeku su bolji.![]()
Visociji Japanci pak bolje zaradjuju od ispodprosjecnih japanaca. I pametniji su od visi od nizih japanaca. To je ono sto studije tvrde.
Bas imas problem sa pojmovima.
Zaboravio sam kako su ih zvali, ali Amerikanci su u Vjetnamu niže vojnike slali u podzemne tunele da gonjaju Vjetnamce. Vjetnamci niži i kopali tunele pod zemljom koji su bili njima prilagođeni. Prosječni američki vojnik teško mogao ulaziti u njih. Pa slali niže.
-
zippoo87
#1118 Re: visina. problem ili ne?
poenta je da visinu dobijas po rodjenju,geneteski i na osnovu nekih drugih predispozicija i nikako se ne moze vjestacki utjecati na nju,stvoren si takav i takav,pruhvati to i zivi takav...zato mi nisu jasni ovi neki koji pisu da su "superiorniji" u odnosu na neke nize
meni moja visina nikada nije ni odmogla ni pomogla a nije niko ni rekao da sam bolji ili gori zbog visine ...zato mi neke "teoreme" ovdje i nisu jasne
ok,kontam cure se vise lijepe na visoke ,to je i logicno,ali to im nikako nije jedini i kljucni faktor kod odabira muzjaka...znaci ni to nije presudan faktor
recimo cure vislje od 180 cm uopste nisu sexy,bas djeluju neprirodno i ok je da one traze vislje momke,samo nije ni da vislje momke pale te visoke cure...vise puta na temi je napisano da furaju cure od 160 cm
zato zajebite tu nepotrebnu diskusiju...potpuno je nebitna...ima i previse primjera da bi bila slucajnost
meni moja visina nikada nije ni odmogla ni pomogla a nije niko ni rekao da sam bolji ili gori zbog visine ...zato mi neke "teoreme" ovdje i nisu jasne
ok,kontam cure se vise lijepe na visoke ,to je i logicno,ali to im nikako nije jedini i kljucni faktor kod odabira muzjaka...znaci ni to nije presudan faktor
recimo cure vislje od 180 cm uopste nisu sexy,bas djeluju neprirodno i ok je da one traze vislje momke,samo nije ni da vislje momke pale te visoke cure...vise puta na temi je napisano da furaju cure od 160 cm
zato zajebite tu nepotrebnu diskusiju...potpuno je nebitna...ima i previse primjera da bi bila slucajnost
- Ramzess Veliki
#1119 Re: visina. problem ili ne?
"Ramsess" mi je nick od kada sam na hrvatskim forumima branio tezu o postojanju piramide u Visokom.orgon wrote:treba pacenike malo bockati, pogotovo ramzese "velike" koji su sve, samo ne velikimadner wrote:Ka hepo kockice.KPNCTNJAH wrote:Ne mogu da vjerujem kako ove nize pogadjaju madnerove rijeci.. bice da je u pravu za inteligenciju![]()
"Veliki" je od "Ramesess The Great", originala.
Slučajno je dodano jer se nisam mogao logovati kao Ramzess, nisam kao Ramzess Vel'ki pa na kraju stavim tako.
Da bih bio paćenik, morao bih imati jadan i profulan život, pa bih bio zajedljiv prema drugima, bio bih nesiguran u sebe pa bih drugima tražio mane u virtualnom svijetu.
Ali ih nemam, imam bogat život, uspješan i interesantan.
- Ramzess Veliki
#1120 Re: visina. problem ili ne?
zippoo87 wrote:poenta je da visinu dobijas po rodjenju,geneteski i na osnovu nekih drugih predispozicija i nikako se ne moze vjestacki utjecati na nju,stvoren si takav i takav,pruhvati to i zivi takav...zato mi nisu jasni ovi neki koji pisu da su "superiorniji" u odnosu na neke nize
Osim ako su ofulali na svim poljima u životu pa im je jedino preostalo da uživaju u svojoj visini i podsmjevaju se drugima.
- Ramzess Veliki
#1122 Re: visina. problem ili ne?
Nije do toga nego su osobe niže rastom brže, stabilnije i mobilnije od visokih osoba pa su predodređenije za komandoska dejstva. Visoke osobe su sporije i manje mobilne, ali dobro štite svojom tjelesnom građom i djeluju autoritativnije pa se regrutuju za boddygarde, vojnu policiju i gardiste.Josip321 wrote:Zajeb..o je biti niži!![]()
Zaboravio sam kako su ih zvali, ali Amerikanci su u Vjetnamu niže vojnike slali u podzemne tunele da gonjaju Vjetnamce. Vjetnamci niži i kopali tunele pod zemljom koji su bili njima prilagođeni. Prosječni američki vojnik teško mogao ulaziti u njih. Pa slali niže.
Osobe srednje visine su svuda prispjele.
- XeuX
#1123 Re: visina. problem ili ne?
zippoo87 wrote:poenta je da visinu dobijas po rodjenju,geneteski i na osnovu nekih drugih predispozicija i nikako se ne moze vjestacki utjecati na nju,stvoren si takav i takav,pruhvati to i zivi takav...zato mi nisu jasni ovi neki koji pisu da su "superiorniji" u odnosu na neke nize
Može se na visinu itekako uticat.Dobra ishrana,dosta sna.izbjegavanje alkohola i cigareta te bavljenjem sportom kao što je košarka mogu itekako uticati na visinu.
-
pashasolidni
#1124 Re: visina. problem ili ne?
pretjera ga sad i ti Ramo,ovo je u rangu da su bijelci inteligentniji od crnaca, a svi zajedno ni blizu Azijata.Ramzess Veliki wrote:Nije do toga nego su osobe niže rastom brže, stabilnije i mobilnije od visokih osoba pa su predodređenije za komandoska dejstva. Visoke osobe su sporije i manje mobilne, ali dobro štite svojom tjelesnom građom i djeluju autoritativnije pa se regrutuju za boddygarde, vojnu policiju i gardiste.Josip321 wrote:Zajeb..o je biti niži!![]()
Osobe srednje visine su svuda prispjele.
-
zippoo87
#1125 Re: visina. problem ili ne?
mislim da je utjecaj ovih faktora zanemariv...ovo su fakktori koji su preuduslov za pravilan razvoj,zdrav zivot i sve ono sto donosi kvalitetna ishrana i sportXeuX wrote:zippoo87 wrote:poenta je da visinu dobijas po rodjenju,geneteski i na osnovu nekih drugih predispozicija i nikako se ne moze vjestacki utjecati na nju,stvoren si takav i takav,pruhvati to i zivi takav...zato mi nisu jasni ovi neki koji pisu da su "superiorniji" u odnosu na neke nize
Može se na visinu itekako uticat.Dobra ishrana,dosta sna.izbjegavanje alkohola i cigareta te bavljenjem sportom kao što je košarka mogu itekako uticati na visinu.
mislim da su glavni razlozi genetske prirode a na to se i ne moze bas utjecati (ako izuzmemo labaratorije i genetske pokuse,bog sami zna sta se sve radi po labaratorijama)